Annons

Lookalikes: Gloria ljusstake

När Klong lanserade sin ljusstake Gloria formgiven av Broberg Ridderstråle blev den snabbt en storsäljare och med sin breda spridning och tydliga igenkänning också en designmarkör för sin tid. Gloria tillverkas både av massiv mässing och i försilvrat utförande i två olika storlekar. Den försilvrade ljusstaken har först förnicklats före man lagt på ett silverlager för att underlätta underhåll. Det finns även en modell i sterlingsilver som tillverkats i en limiterad kollektion av silversmeden Rey Urban. Men… är inte  denna nyhet från Mio ganska lik? Dock tillverkad i silverfärgad metall. 
Bild 1: Ljusstaken Gloria från Klong, pris från 1050 kr
Bild 2: Ljusstake från Mio i silverfärgat metall – pris 199 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Sandra skriver:

  Jorå, den är lik. Men just i det här fallet är det lite orättvist att hänga ut just Mio tycker jag. Det finns ju en kopia på i princip varje webshop, flera som är mycket mer lika än såhär.

 • Malin K skriver:

  Mio verkar ha många kopior.. tråkigt!!

 • Malin K skriver:

  Även om flera andra kopierar så är det fortfarande inte okej att kopiera!

 • Sandra skriver:

  Nej, självklart inte.

 • Ann skriver:

  Men Mios variant är inte det minsta fin, tycker jag, så den kan knappast ses som en konkurrent – snarare kan den stimulera lust på Klongs stake.

 • Det är så synd att Mio fortsätter att kopiera. Minns på90-talet då de hade en annan profil och satsade på egen design i snäppet dyrare än Ikea. Hoppas att de tänker om och rätt

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.