Annons

Annons: Tävla och vinn presentkort hos Peytil

Den här veckan har en läsare chansen att vinna ett presentkort på hela 3000 kr att använda hos Peytil – ett svenskt konstprojekt grundat av modedesignern och konstnären Eitil Thorén Due 2016. Peytil skapar limiterade och numrerade posters där graffiti- och streetkonst möter klassiska modeillustrationer. För att delta i veckans tävling ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet, inom en vecka. Lycka till!
 
1) Vilka två Peytil-prints är dina favoriter?
2) Var skulle du hängt dessa och varför? Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Carlsson som svarade 2018-04-30 @ 10:42:44
Tävlingen pågår t.o.m. den 7/5 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Bästa bidrag utses av en jury från Peytil och kan ej överklagas. Ett presentkort ligger i potten. Vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att delta i tävlingen samtycker du enligt personuppgiftslagen (1998:204) att Trendenser får behandla dina personuppgifter. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR 

Kategorier:

Kommentarer

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) mina två favoriter är: Portofino och sibling
  2) jag hade faktiskt hängt dem på olika ställen. Motivet på portofino ser ut som ett omslingrat par så den hade jag hängt upp tillsammans med våra svartvita bröllopsfoto. Motivet siblings hade jag hängt i vår långsmala hall som saknar konst!

 • Lina skriver:

  1. Mina två favoriter är Kroki och Taxi
  2. Jag hade hängt dem bredvid varandra i vår hall där vi har en vägg i behov av konst. Då blir det dessutom det första som möter gäster när de kliver in hos oss.

 • Anna skriver:

  1. She had enough och Faces.
  2. Jag skulle hänga de i sovrummet, väggen framför sängen, som en inre påminnelse och styrka till mig själv. Det har hänt mycket senaste tiden och man kan säga att jag har fått nog, så She had enough passar perfekt, gillar färgerna och kompositionen. Faces påminner mig om att alla härliga människor som finns runt mig. Härlig sista april!

 • Mia skriver:

  Lafayette och Mind X.
  Skulle hänga dem i vardagsrummet, där jag inte har en enda grej på väggarna. Hittar aldrig något jag vill ha. Tills nu, vill säga.

 • Pernilla skriver:

  1. Cannes och Antibes
  2. Jag skulle hänga dem i hallen, de skulle vara ett fint komplement till teaksekretären jag ärvt efter farmor och farfar.

 • Carlsson skriver:

  Argh, svårt att välja två !
  Men går på de som håller hårdast om mig.
  Reinhard. Hade velat klä trappan med den…följa den upp till sovrummet.
  Men som print hade den fått ta plats som ända motiv på tom vägg.
  Sen är det nummer två, vacklar mellan Banker # 3, One-liner, Att vara mänskligt och Vinterutskriften.
  Bananer hade varit perfect vid vinylerna…men ok, banker #3 på toaletten.
  Reinhard & Banker # 3. För jag vill se Reinhard å inget annat därför får den ta sin alldeles egna plats.
  Banker#3, för det finns inget mer intressant än konst på toaletter.
  Offentliga är ännu bättre, men den hade fått hänga på min privata tills jag öppnar eget eller tills den vill ut och jag skänker(lånar ut den) den till Marwood cafe i Brighton.

 • Anonym skriver:

  1. She had enough och Faberge är min favoriter.
  2. Dessa vill jag hänga i vårt nya gästrum Ger lite att fundera över och de är ju snygga!

 • Maria skriver:

  1. Figuratone limited edition och Silohouettino limited edition
  2. I ett vackert blått vinkelvardagrum skulle dessa två få husera i matsalsdelen på väggen bredvid det inbygda vitrinskåpet i teak. De skulle harmonisera så fint till både väggfästen och mina favoritstolar från Johannes Andersen

 • Inga-Maj skriver:

  1)Lily Coat och Taxi print
  2) i mitt syrum,där min kreativa ådra får blomstra

 • Linda Olsson skriver:

  1. Mina favoriter är Him print & Blues print
  2. Jag skulle hänga dem i vårt vardagsrum som fick ha kvar sjögrästapeten från jag-vet-inte-när.I ramar av ljust trä skulle de få hänga, tillsammans men ändå en liten bit isär, så att bakgrunden skymtar fram.

 • Emma skriver:

  1) Her body #1 och her body #3
  2) Skulle hängt dem i vår trappa som behöver form och färg utan att det blir för spretigt. De hade verkligen gett liv och uttryck åt den vita, tomma vägg som är där nu.

 • Vanesa skriver:

  1. Portofino och Antibes
  2. Tavlorna lyfter kvinnan och det behövs i dessa svåra tider mer än någonsin. De avspeglar kvinnans styrka och frihet. Jag skulle hänga tavlorna synligt i vardagsrummet för att inspirera och bjuda in till diskussion om kvinnans kropp, den diskussionen har aldrig varit mer rätt än nu.

 • Matilda skriver:

  Mina favoriter är Blues (så pass mycket att den redan hänger i matsalen) och Figuratone.
  Den förstnämnde hänger redan på en tavelvägg i matsalen jag tycker skarpt om och som återkommandes kommenteras när vi för besök. Figuratone skulle få ta plats på en egen vägg i vardagsrummet och utgöra färgklick tillsammans med bokhyllorna.

 • Annci skriver:

  1.Shore och Antibes
  2. En av dem skulle får göra min fina Tove Frank-print sällskap i vardagsrummet. Och väggen snilleblixt fulländad!

 • Birgitta skriver:

  1. Faces print och Portofino Print.
  2. Vi har en vägg i vardagsrummet som vi inte hittat något passande till ännu. De här printen skulle bli en "conversation piece" hos oss. Första intrycken är några streck, sedan tittar man en gång till och motiven dyker upp!

 • Birgitta skriver:

  1. Faces print och Portofino Print.
  2. Vi har en vägg i vardagsrummet som vi inte hittat något passande till ännu. De här printen skulle bli en "conversation piece" hos oss. Första intrycken är några streck, sedan tittar man en gång till och motiven dyker upp!

 • Birgitta skriver:

  1. Faces print och Portofino Print.
  2. Vi har en vägg i vardagsrummet som vi inte hittat något passande till ännu. De här printen skulle bli en "conversation piece" hos oss. Första intrycken är några streck, sedan tittar man en gång till och motiven dyker upp!

 • Gunilla skriver:

  1. Ambition print och Lil coat.
  2. Ambition print skulle jag hänga ovanför nya soffan. Passar bra in med soffans gärg och den mjuka formen med hårda stenen/kristallen blir fin kontrast. Lil coat skulle jag hänga i dotterns rum bredvid spegel i utklädningshörnan. Glad och preppy tavla som motvikt till Elsa-klänningarna

 • Lina skriver:

  1. Mandarin och Antibes är mina favoriter
  2. Mandarin skulle jag sätta upp i hallen ovanför en byrå, den skulle vara bland det första man ser när man kommer hem till mig och ge bra effekt till en annars vit/beige-tråkig hall. Antibes skulle jag självklart sätta upp i vardagsrummet som är samlingspunkten i mitt hem.

 • Kajsa skriver:

  Harmeny x 2
  Skulle ge dom till mina tonårstjejer så trygg och nära print passar perfekt på deras vägg.

 • Maria skriver:

  1. Jag skulle valt Lucky print och grumpy print.
  2. Jag skulle hänga dem i sovrummet, jag och min sambo skulle ha dem på varsin sida av sängen ovanför kortsidan på sängen!

 • Pernilla H skriver:

  1. Antibes och Lafayette
  2. De skulle få hänga tillsammans med mina övriga svartvita posters. Skulle bli en skön blandning av abstrakt och realistiskt, detaljerat och stilistiskt.

 • Petra skriver:

  1. Figuratone limited edition print och Faces print
  2. I gästbadrummet. Finurliga motiv med finess som bjuder in till att beskådas och funderas över i en paus från omvärlden.

 • Petra skriver:

  1. Figuratone limited edition print och Faces print
  2. I gästbadrummet. Finurliga motiv med finess som bjuder in till att beskådas och begrundas i en paus från omvärlden (och som skulle liva upp de tomma väggarna).

 • Birgitta skriver:

  1. Faces print och Portofino Print.
  2. Vi har en vägg i vardagsrummet som vi inte hittat något passande till ännu. De här printen skulle bli en "conversation piece" hos oss. Första intrycken är några streck, sedan tittar man en gång till och motiven dyker upp!

 • Malin skriver:

  1. Faces print och Her body #3 Limited edition print
  2. De skulle jag ge till min pojkvän då det är snart ett år sedan vi träffades. Någon månad efter vi blev ihop var han tvungen att flytta till en annan stad. "Her body" påminner mycket om en annan tavla som vi båda tycker väldigt mycket om, och den skulle passa bra in i tavelväggen som vi precis börjat ge oss på att skapa!

 • Johanna skriver:

  1. Mina två favoriter är: Taxi print och lil
  2. Jag skulle hänga dem i sovrummet ovanför sängen, har inte hittat något som passat in där än men när jag såg dessa så skulle de passa perfekt!

 • Frida skriver:

  1. Min favoriter är Blues Print och Antibes.
  2. De skulle få pryda väggarna i min nyrenoverade hall som än så länge saknar liv. De vackra motiven hade blivit det första blickfånget när man kliver in i lägenheten och hade på så sätt verkligen fått den uppmärksamhet de förtjänar.

 • Anna skriver:

  1) Figuratone och Bananas.
  2) Skön power för hallen! Att låta Figuratone vinka av oss familjemedlemmar därhemma varje morgon kommer garanterat boosta oss med peppig energi i vardagen. 🙂
  Har länge sökt ett utropstecken till vårt kök – och Bananas är just det! Det tråkiga hörnet får med detta kaxiga print precis vad det behöver och sköna 60-talsvibbbar som bonus!

 • Josefine skriver:

  1.
  Otroligt svårt att välja men det får bli
  Sublime #1
  Winter
  2.
  För två prints utav PEYTIL,
  skulle jag gå tusen mil,
  konst så genomtänkt men fri,
  utan regler, hängs uti
  vårat kök där väggar tomma,
  önskar mening, här i Lomma
  vila blicken på giclée,
  sinnet skulle alltid le.

 • Sara Fallheden skriver:

  1. Mandarin och Banker #3!
  2. Mandarin skulle få hänga på vår gamla formspikade betongvägg i köket som vi tog fram när vi renoverade, och Banker #3 skulle passa bra i dotterns rum bredvid hennes Lucha Libre-mask.

 • Lisa E skriver:

  1) secret och love print
  2) dom skulle få hänga i vardagsrummet som vi precis ska måla om. Tror det blir väldigt snyggt till stringhyllorna och våra eames stolar.

 • Maria S skriver:

  1. Silhouettino Limited Edition och Silhouettino Limited Edition.
  2. Båda skulle passa perfekt i vårt vardagsrum. Behöver något som sticker ut och ger lite färg.

 • Maria S skriver:

  Det blev visst lite fel i mitt inlägg…
  1. Shaperalito Limited Edition och Silhouettino Limited Edition skulle det ju stå. 🙂
  2. Som sagt, båda skulle passa perfekt i vårt vardagsrum. Behöver något som sticker ut och ger lite färg.

 • Cim skriver:

  1. Famous och Sorti blue
  2. De skulle passa så bra i vardagsrummet i min nya lägenhet. Har fått ett förstahandskontrakt efter tio år av harvande i andra hand och kunde inte vara mer peppad på att inreda den med en massa fina print.

 • Denice skriver:

  1. Taxi och Gotland. Och som bubblare Origami
  2. I min nuvarande lägenhet: i vardagsrummet. Men vi är på väg att flytta, så har massor med yta att hitta på något med. Så vardagsrum? Hall? Sovrum?

 • Anna skriver:

  1. Winter och Cannes.
  2. I hallen, som blickfång, för att besökare inte ska behöva fokusera på alla skor, jackor och väskor som kamperar där…

 • Karin skriver:

  1. Giselle print och Gotland print är mina favoriter
  2. Jag har i snart ett år tänkt att jag ska göra en tavelvägg i brevid mitt köksbord men jag har haft supersvårt att hitta prints som jag tror jag kommer att trivas med. Dessa kommer ju helt klart att bli favoriter på tavelväggen antingen jag vinner eller inte.

 • Charlotte skriver:

  1 Vinterutskrift och Sorti print. Jag fastnade direkt för dessa två, de är speciella tycker jag. Kanske för att de båda har kavajaktiga kläder, vilket jag gillar, och känns lite mystiska!
  2 Jag skulle hänga båda bredvid varandra ovanför soffan som vi ärvt av min Mammas farmor. Stilkrock som nog skulle bli fin.

 • Pia S skriver:

  1: Faberge print och Antibes print
  2: Faberge skulle jag hänga i vardagsrummet och Antibes i arbetsrummet för det är rummen som jag använder mest . Då kan jag njuta och få inspiration båda ställena .

 • Johanna skriver:

  1. Taxi och siblings
  2. Taxi skulle jag sätta i vardagsrummet i vår nya lägenhet som vi får tillträde till om två veckor. Den skulle sitta över vår nya fina soffa bredvid ett annat print som min vän gjort. Siblings skulle jag (såklart) ge till min syster så hon kunde ha den i sitt studentrum. Skulle i och för sig köpa en siblings till mig själv med och ha i nya sovrummet. Fint att kunna skicka tankar till varandra genom tavlorna tänker jag? Peytil-telepati.

 • Sanna skriver:

  1. Faberge Print och Antibes Print.
  2. Det skulle få hänga snyggt i vardagsrummet på väggen. Där skulle det sitta perfekt och ge inspiration när man arbetar och samtidigt se snygga ut.
  Kram Sanna

 • Jossi skriver:

  1. Bananas och Sorti.
  2.Bananas skulle hängas i vardagsrummet där den plockar upp färgen från min käraste ägodel, en banangul läsfåtölj från 60talet. Skulle pimpa hela rummet!
  Sorti skulle jag hänga vid mitt skrivbord/studieplats då jag tycker det (utöver att vara vackert) symboliserar balansen mellan "business" och "kreativ drömmare" vilket också är min målbild som blivande civilingenjör.

 • Therese skriver:

  1. Kroki print och Bananas print
  2. Skulle bli en fräsch uppstickare ovanför soffa i vardagsrummet där väggarna är gamla målade sjögrästapeter. Matchar vår gula matta på golvet perfekt!

 • Robert Johnsson skriver:

  1. Rules och Sorti är finfina.
  2. Vi har en lite mörk hall. Dessa med ljus bakgrund och kontrasterande svart hade blivit jättebra i hallen med lite bra belysning på.

 • Karin skriver:

  1) Ambition Print och Interstellar Print
  2) Båda skulle hängas i vardagsrummet! I vårt ganska tidstypiska minimalistiska svennehem skulle tavlorna addera både attityd och power. En riktig dröm att få uppdatera hemmet innan sommaren utan att behöva tänka på budgetrestriktioner!

 • 1.Favoriterna är Playerprint och Horseprint!
  2.Har en sessa som börjar bli stor och definitivt behöver lite snyggt på väggarna som passar en drottning. Hon är en tuff, stilmedveten och mycket kräsen tjej som skulle älska dessa prins.

 • Carin skriver:

  1) Gotland och Taxi
  2) Jag har flyttat till en ny lägenhet med öppen planlösning. Eftersom jag hade mer plats i min gamla lägenhet blir de tavlor jag har nu för spretiga att hänga i samma rum. Dåliga minnen gör att jag dessutom vill byta konst på väggarna och dessa stilrena prints skulle lyfta stora rummet/entrén utan att konkurrera med övrig inredning!

 • Madeleine skriver:

  1.Being human and Banker Limited Edition.
  2. Sist på bollen men ska bygga tavelvägg. Dessa två var så otroligt fina

 • Lisa Emanuelsson skriver:

  1. Banker Limited edition och Origami Limited edition är mina favriter.
  2. Jag skulle hänga dem i mitt vardagsrum som behöver mer attityd och power!

 • Sofie skriver:

  Hood Print & RiRi Print
  De skulle få hänga i vår stora hall. Jag älskar uppsynen på kvinnorna på de två bilderna, de känns starka. Ibland kan man behöva en pepp innan man går ut genom dörren och jag känner att de här bilderna ger den styrka man ibland behöver. En extra push för att få känslan ”jag är bra!”. Helt enkelt en dos klassisk girlpower!

 • victoria skriver:

  Antibes och Love print är mina favoriter.
  Jag håller på och skapar en tavelvägg i min lilla etta och är på jakt efter någonting grafiskt och svartvitt att matcha med mina färgstarka planscher. Dessa vore perfekta och skulle få en självklar plats i min tavelvägg!

 • Beata skriver:

  1. Utan tvekan Shaperalito och Bananas
  2. Bananas skulle skapa det optimala blickfånget i mitt alltför grå dominerade matsalen.

 • Alice skriver:

  !. Her Body #3 Limited Edition Print och Kroki Print
  2. Jag firar ett år i min lägenhet och har fortfarande inte fått upp tillräckligt med tavlor och dessa två skulle vara pricken över i:et i min underbara lilla lägga!

 • Mia skriver:

  1. Figuratone och Horse
  2. Dessa skulle hänga tillsammans i sovrummet för att ge både harmoni och energi. Figuratone tycker jag är ett harmoniskt och vackert print som plockar upp de färger som redan finns i sovrummet. Hästar är en stor källa till energi för mig därför har jag gärna Horse print på väggen.

 • Emma Larsson skriver:

  1. One-liner och Swimpute
  2. Skulle hänga dessa stilrena posters i vardagsrummet. Behöver något stort men enkelt då jag har 3,5 meter i tak.

 • Julia skriver:

  Portofino Print och MC Print påminner så mycket om mig och får mig att känna styrka i mig själv. Dessa skulle hamna i hallen respektive sovrummet för att alltid påminna mig om den känslan.

 • Linn skriver:

  Mina favoriter är Horseprint och Secret.
  Har länge letat efter ett hästmotiv med stil, försöker undvika att återskapa känslan av mitt gamla tjejrum i vardagsrummet. Secret har både känslan av mystik och power, häftig kombo! De skulle få bästa platserna ovanför soffan, vilket också är det första man ser när man kliver innanför dörren hos mig.

 • Tove skriver:

  1. Antibes och Cannes, gärna tillsammans.
  2. De har en självklar plats i mitt kök, i blickfånget just när man går genom hallen. De passar väldigt bra in i min minimalistiska stil. Köket behöver också mer konst.

 • Victoria skriver:

  Mina favoriter är portofino och figuratone.
  Jag har alltid älskat denna typ av konst att ha på väggarna. Dessa skulle få pryda den första väggen som man ser när man kommer in genom ytterdörren, över en gammal skänk som jag har fått ärva. Inbjudande och sätter en ton för resten av inredningen i lägenheten. Fantastiskt!

 • Eva skriver:

  1. Figuratone och Silhouettino
  2. Min kille vill gärna ha Peytil prints ovanför soffan så där ska de hänga, för att de är enkla svartvita och ändå färgstarka

 • Lovisa skriver:

  1.lafayette och tilted.
  2.Jag skulle definitivt hänga dem i mitt syrum som inspiration. Vackra former och en renhet som passar mitt sätt att sy och väva.

 • Amanda K skriver:

  1. Figuratone Limited Edition Print och Antibes Print.
  2. Vi håller på att förvandla en tråkig och lång korridor hos oss till en gång med konst, så är ständigt på jakt efter nya intressanta och vackra verk, och dessa hade passat in så bra.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.