Annons

VAWAA = Kreativ getaway

När jag gjorde omvärldsbevakning till mitt nyhetsbrev Trendenser Weekly sprang jag på ett startup-företag som specialiserat sig på kreativa semestrar; Vacation With An Artist. Så hima rolig idé att jag måste lyfta den i bloggen. Önskar nämligen att det fanns fler konstnärer i närområdet så man slapp ta flyget. Delar därför i delvis egoistiskt syfte. Lystring alla Nordiska kreatörer – kan ni inte ansluta er? Tänk vilken härlig grej att semestra och samtidigt lära sig måla, skriva, dreja, sy eller slöjda samtidigt och bo hemma hos en kreativ person. Fullkomligen älskar konceptet och uppmuntrar alla som har skapande till yrket att registrera sig från Sverige. De finns även på Instagram; @vwaa
Åk på skrivarretreat hos Duc
Lär dig göra keramik med Thomas
Eller dig slöjda i trä med Mauricio… för att nämna några exempel. 
Foto: VAWAA (Vacation With An Artist) 

Kommentarer

 • Marie skriver:

  Så fint med personligt hantverk. Märker en stor skillnad mot massproducerat.

 • Men wow! Tokgillar konceptet! Skulle älska att skriva ihop med Jan Guillou på hans ställe i Uppland 😉

 • Louise skriver:

  TACK! Vilket ljuvligt koncept.

 • Sofia skriver:

  Jag arbetar som lärare och gav chefen som förslag att när vi har kvälls-apt skulle vi kunna bryta arbetsdagen med att någon fysisk aktivitet innan vi övergår till apt. Jag ville göra mer kravlösa och glädjefyllda aktiviteter med mina kollegor iochmed allt vad lärar-yrket innebär. Men jag har noll bollkoll och dålig kordinstionsförmåga. Eftersom jag är bl.a. undervisar i bild och har tillgång till massa material, keramikern och dessutom fick med mig slöjdlärarna på en ny idé, erbjöd vi oss att ha kreativa aktiviteter som komplement till oss som ändå alltid tar en promenad ist för volleyboll. Det är så himla kul! Avslappnande, glädjefyllt och helt annorlunda mot den vanliga arbetsdagen trots att vi är kvar i samma lokaler men vi gör faktiskt något tillsammans. Nu är vi en liten skola med bara 250 elever så alla känner igen varandra, men det blir ofta att vi pratar jobb på rasterna och jag känner knappt mina kollegor. Detta är ett jättebra sätt att lära känna varandra på. Och så himla avkopplande.

 • Helena skriver:

  Tipsar om symester….underbart att få komma iväg och få 100% grotta ner sig i sin hobby med likasinnade..semestra med hobby en hel weekend…sömnad till 100% med toppkurser se här https://symester.se/about.html

 • Sarah skriver:

  Härligt med en influenser som inte uppmuntrar flygande. Vi har så mycket vackert att se på hemmaplan och en enda flygresa kostar så mycket utsläpp att vi kan källsortera ihjäl oss. Vi kommer bli klimatflyktingar i Norden snart så som vår generation flyger och far….

 • Härligt. Ekologiskt och kreativt, tack för tipsen.

 • Agnes Jarl skriver:

  Underbart ju! Jag ska registrera mig och min ateljé på Öland så fort jag får ordning allt. Sedan kan man haka på mig och lära sig allt om Stengods bränning och keramik! Bra tipps! Vill lära mer av andra i huvud taget!

 • Linn skriver:

  Så himla fint tips! Och som en annan skrev – så härligt med upplevelser som inte alltid kräver långa resor, men att man kan upptäcka på "hemmaplan". Ibland är det ju svårt att komma på kreativa aktiviteter nära, man glömmer liksom tänka på något sätt, och så är det här ju perfekt!

 • Resfredag/Annika skriver:

  Men åh, vilken bra grej! Det här måste jag givetvis skriva om på min reseblogg – tack för tipset! Och på tal om att upptäcka på hemmaplan vill jag också helt fräckt passa på att tipsa om min inläggsserie Resfredags Svenska Pärlor där jag skriver om mindre städer/orter i vårt land. Sverige har så sjukt mycket fint att se och upptäcka! https://resfredag.se/category/resfredags-svenska-parlor/

 • Tove skriver:

  Det här är så läckert och verkligen något för svenska kreatörer att titta närmare på!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.