Annons

Sagt om saker

Jag fastnade för det här citatet på Pinterest och har tagit det som mantra för en utrensning light här hemma i vår. Bort med bra att ha och mer plats för används varje dag. Jag har dock inte lust att vika en hel helg för ett vända-upp-och-ner-på-allt-röj så jag tar en låda i taget istället. Rensar lite medan jag brygger kaffe eller väntar på att äggklockan ska ringa, reflekterar över vad vi verkligen behöver just där och njuter av överraskningsmomentet varje gång jag öppnar ett skåp eller en låda som jag glömt att jag tömt. .

Kategorier:

Kommentarer

 • A-mamman skriver:

  Jag ser detta inlägg som ett tecken. Jag SKA börja rensa bland kläderna hemma. Garderober, trådbackar, lådor. Tack.

 • Det ligger mycket i det! Jag hade under många år gamla avlagda kläder som jag skulle ha om jag blev sjuk, eller om vi skulle måla om – det blev en del plats när jag insåg att jag kunde skänka dem istället…

 • Hannah skriver:

  Jag har också börja sortera ut och skänka bort. Många gamla barnplagg som jag "ska sälja någon gång" som bara legat. Känns som en befrielse när man väl blivit av med det och så kan någon annan tjäna en slant till behövande istället. Och det är ju så sant, vips så står man med en massa plats!

 • Lovisa skriver:

  Exakt detta har jag också börjat med hemma, så befriande. Att verkligen fundera på vad som egentligen används och vad som bara finns "för att".

 • Viktoria skriver:

  Hej Frida!
  Du tar ju ibland upp frågor från läsare som behöver lite hjälp och det här är en sån fråga.
  Jag och sambon har köpt hus som vi så småningom ska flytta in i. Huset är byggt under 1920-talet och har renoverats och byggts ut under åren för att passa de olika ägarna. De senaste ägarna har i vårt tyckte ”förstört” huset, då allt numera är vitmålat och inget av de renoveringarna som gjorts har gjorts med husets själ och ålder i åtanke. Det ser nu ut (invändigt) som om huset skulle kunna vara byggt under 00-talet. Det enda postitiva är att de lagt in riktiga trägolv i stort sett hela huset.
  Min fråga är nu, vart börjar vi? Ingen utav oss vill slita ut allt, då allt är i toppskick och köpa nytt. Det känns för det första hemskt att slänga ut allt bara för att det inte är 100% vi och sen har ingen utav oss särskilt mycket erfarenhet då med renoveringar. Men jag tänker med enkla medel och ingrepp, på det som faktiskt är fullt fungerande, få insidan att passa med husets ålder. De vita högblanka köket tänker vi måla om, byta den nästan svarta (lite lätt glittrande?) bänkskivan mm. Samt få upp tapeter och lister som är mer passande för oss och huset. Men finns det något annat vi kan tänka på?
  Tack på förhand och för en fantastiskt inspirerande blogg!

 • Emilia skriver:

  Mycket bra ord. Jag har insett att mitt liv skulle bli mycket enklare bara jag gjorde mig av med massa onödigt krafs.
  Besök min blogg skojsigheter och extrapengar:
  https://nodepositfreespins.blogg.se/

 • Sarah skriver:

  Behövde verkligen se det där så jag kan rensa ??

 • Living by Miriam skriver:

  Jag har börjat med KonMari som har många bra tankar. Tar det i lugnt tempo och planerar vara klar till midsommar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.