Annons

Lookalikes: Stolar

Jag vet inte vad ni säger men antingen tar den ena rygg på den andra. Eller så kan man diskutera huruvida de båda eventuellt är hopklämda ripoffs på Fritz Hansens klassiska böjträstol Myran? IKEA vs. Normann Copenhagen. Vad säger ni om de här, lika som bär? 
Bild 1:  IKEA Svenbertil 395 :-
Bild 2: Normann Copenhagen 2250 :-

Kategorier:

Kommentarer

 • Helena skriver:

  För mig är det Myran-ripoffs båda två. Och inte alls lyckade. Så vet inte varför Ikea inte skulle få göra en ful Myran-kopia om Normann Copenhagen gör en.

 • Stoffe skriver:

  Väldigt lika. Gillar nästan IKEA’s variant bäst om man utgår från bilderna. Med tanke på det skräckinjagande listpriset på både Myran och Sjuan förstår man att det förkommer rip-offs. En formpressad sits i fanér och underrede i lackat/kromat stål för 5.000 SEK? Sign of the times antar jag… Föll själv för formgivningen och historien bakom originalet men köpte på blocket för en femtedel av priset.

 • Anonym skriver:

  Vill du läsa om olycklig kärlek? Om texter som gör att man gråter inombords? Kika då in på min blogg.

 • Ann skriver:

  Ja de är verkligen lika. Skulle vara intressant att jämföra sittkomfort mellan dessa, Myran och Sjuan.

 • Villy skriver:

  Jeg tror at både Ikea og Normann CPH har hentet inspiration i Arne Jacobsens stole.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.