Annons

Lookalikes: Pia-lampan

Den svenska arkitekten Tore Ahlsén (som bland annat ritade PUB-huset i Stockholm tillsammans med sin bror) formgav även inredning och möbler, bland annat den klassiska Pia-lampan som såg dagens ljus redan på 1940-talet. Modellen finns både som plafond och pendellampa med en stomme av silvertråd som löper i ett harlequin-mönster med överdrag av vitt bomullstyg som fästs i nederkant med dragsko. Har själv köpt en Pia till vårt hus och fick ändå titta två gånger på Twister för att se skillnaderna. Vad säger du om de här, är de lika som bär? 
Bild 1: Lampa Pia från Gärsnäs pris 6390 kr
Bild 2: Lampa Twister från Loax 1195 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Pia-lampan har nog helt gått min näsa förbi och så även varumärket Loax…
  Dessa båda är ju på pricken lika, ja om vi bortser från priset…
  Inredningshjälpen/Anette

 • 2700Kelvin skriver:

  Bra där! För en lampnörd är det stor skillnad. Tyget på Pia är finare och den har 6 ljuskällor, vilket gör stor skillnad när lampan tänds. Jag såg nu i veckan att en auktions site inte heller såg skillnad, lite pinsamt! Glad påsk 😀

 • 2700Kelvin skriver:

  Sorry! Skall så klart stå "inte ser skillnad" fattar såklart att du och de flesta andra gör det, blev lite stört när auktioner inte kan sitt arbeta 😀

 • Rebecca skriver:

  Jag har också en stor Pia-lampa som jag älskar! Att se den billiga kopian är ju bara tragiskt. Förstår verkligen inte att man bara kan kopiera sådär rakt av även att jag vet att det händer hela tiden. Beklagligt! Nästa sak att kopiera är väl de där Jonathan Adler vaserna med en massa huvud på som finns hos vart och vartannat konto på instagram just nu…..
  kram

 • Thomas skriver:

  Köpte precis en Gärsnäs Pia plafond för 89 kr (!) i en secondhand-affär. När det står att det är silvertråd i stommen, innebär det att det är äkta silver eller att tråden är silverfärgad?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.