Annons

Instalove: @svante_elledecoration

Jag vill inte hänga ut ett enskilt hemma-hos-reportage för att exemplifiera vad jag menade med det självspäkande, livlösa och obekväma inredningsidealet som blivit norm i vissa inredningsmagasin. Jag väljer istället att visa ett exempel på motsatsen. Dessutom med hjälp av en chefredaktörs flöde för att ni inte ska tro att min krönika var en medial vendetta. Kolla in detta konto. Här bjuds det på mer passion än poserande. Och Svante konstlar inte till det, han bemästrar istället konsten att se och skapa det vackra i vardagen. Det är något jag själv vill bli bättre på. 
Foton lånade från @svante_elledecoration

Kategorier:

Kommentarer

 • Funkisistan skriver:

  Hej, blir faktiskt lite ledsen eller ja iallafall besviken när jag läser det här. Tycker det är så himla bra när du lyfter olika ämnen som skapar diskussioner i kommentarsfältet. Intressant att läsa andras åsikter och kanske få upp ögonen och se på saker och ting på ett nytt sätt. Det som gör mig besviken är att det alltid, no matter what, finns personer som bara väntar på att få stå och peka finger.. Hur vågar du kommentera dagens stil när du precis gjort ett helt inlägg om stilidealet just nu?! Suck, man blir ju trött för mindre..
  Oavsett ville jag tacka för att du lyfte ett intressant ämne häromdagen, om man ser lite förbi ämnet och försöker läsa mellan raderna, tycker jag att det är helt rätt att vi börjar ifrågasätta etablissemanget lite mer och inte bara sväljer allt med hull och hår..Keep up the good work!
  Ikväll när knoddarna sover skall jag ta en tur in till Svante, för tänka sig, en till med designintresse som INTE har det hemma som han har det i sitt magasin, att han vågar!
  Fin påskhelg på dig!

 • Cecilia skriver:

  Hej, surfade runt på nämnda instakonto igår och tänkte på samma sak som du Frida. Glad påsk från grannlandet Finland.

 • Anna-Maria skriver:

  Jag gillar att du uttrycker din åsikt, alla har ju rätt till sin eller hur? Brukar kolla Svantes IG främst för hans trädgårdsprojektet men jag är väldigt förtjust i tegel/stenhus från 60 talet och det är är fint inrett och vackra golv?

 • Emma skriver:

  Ååååh han bor i sköndal i söderort i Sthlm- underbara sköndal! Mitt nya hem och sååå mysigt och vackert! ?

 • Helena skriver:

  På tal om denna diskussion har du Frida eller dina läsare sett programmet Vem bor här på SVT ? DÄR snackar vi personliga hem. Många gånger tokiga inredningar men oj vilken befrielse att se i dagens inredningshets på IG och andra medier där det bara är kloner efter kloner. Alla dessa piedestaler och spegelbord man SKA ha nu – Krääks!

 • Anneli skriver:

  Ärligt talat hade det varit bättre med intervjuer med onämnda redaktörer. Och modigare och mer rättvist.

 • Anonym skriver:

  Frida har väl inte omnämnt någon tidning? Vilka redaktörer? Nyfiken!

 • Linnéa skriver:

  Älskar utomhusbilden, så underbart. Som man saknar att vara ute i trädgården och fixa med alla blommor!

 • Anneli skriver:

  Om du som privatperson ställer upp i ett reportage med ditt hem i en heminredningstidning så kan det knappast vara ok att det hemmet tas upp som ett exempel på ett "dåligt" hem här på bloggen. Den vinkeln vore ju förfärlig.
  Det borde alltså handla om vad redaktörerna väljer ut som innehåll i sina tidningar alternativt stylar om andras hem till. Så tänker jag.
  "Och hur kommer etablissemanget undan med det, oemotsagda? Varför är det ingen av oss vanliga som vågar påpeka det uppenbara. Vem vill bo i ett museum? Det är ju inte bara kejsaren. Hela hemmet är ju naket."
  Ligger man på plats 17 av 100 på Tidskriften Rums "maktlista" 2018 inom inredning kanske en dialog med det så kallade "etablissemanget" hade varit mer givande för oss läsare. Och hur "vanlig" är man på position 17 av 100 på maktlistan som visserligen är en tidnings maktlista. Vem är etablissemang var?
  Självklart ska vi vara kritiska men det gäller också här.

 • Miryam skriver:

  Hej vilken fin och inspirerande blogg du har, speciellt inläggen om Ikea haks för oss föräldrar. Kolla gärna in min nystartade blogg iredmedmig.blogg.se

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.