Annons

Annons: Tävla och vinn Swedish Grace från Rörstrand

Den här veckan har en läsare chansen att vinna ett kit med nya Swedish Grace Midnatt från Rörstrand, bestående av 4 skålar (60 cl), 4 muggar (30 cl), 4 tallrikar (21cm), 4 äggkoppar (4cl). Swedish Grace Midnatt är en ny mörkblå glasyr i Louise Adelborgs folkkära servis Swedish Grace. Det karaktäristiska veteaxet som prytt servisen sedan 1930-talet har fått en ny skepnad i en djupt blå nyans, inspirerad av vinterns mörka kvällar. Vinstvärdet ligger på totalt 2504 kr. För att delta i tävlingen ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet, inom en vecka. Lycka till! 

 

1) Vilket år lanserades serien Swedish Grace?

2) Med vilka andra färgglasyrer i serien Swedish Grace kombinerar du Midnatt för en stilig vårdukning? Motivera kort i kommentarsfältet nedan.

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Fredrika Asenius som tävlade 2018-03-05 kl 14:24:30 och har utsetts till vinnare. Maila dina kontaktuppgifter (adress, telefonnummer och personnummer) till [email protected] så kommer din vinst inom kort! 

Tävlingen pågår t.o.m. den 12/3 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet om bästa bidrag kommer att fattas av en jury från Rörstrand och beslutet går inte att överklaga. Porslinskit Swedish Grace Midnatt i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Rebecka skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med den vita serien eftersom jag precis börjat samla på den. Jag har de vita skålarna och vita kaffekoppar hittills och jag tror att dessa tillsammans med det mörkblåa skulle vara snyggt. En vit linneduk medeucalyptus och rosa tulpaner på vårt enorma köksbord vore snyggt. Jag bestämde mig nyligen att satsa på ett tidlös, hållbar, svensktillverkad serie med porslin och då kändes detta som ett självklart val.

 • Rebecka skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med den vita serien eftersom jag precis börjat samla på den. Jag har de vita skålarna och vita kaffekoppar hittills och jag tror att dessa tillsammans med det mörkblåa skulle vara snyggt. En vit linneduk medeucalyptus och rosa tulpaner på vårt enorma köksbord vore snyggt. Jag bestämde mig nyligen att satsa på ett tidlös, hållbar, svensktillverkad serie med porslin och då kändes detta som ett självklart val.

 • Li skriver:

  1. 1930
  2. I kombination med Snö och Hav, mjuk kontrast och lätt för ögat.

 • Sandy skriver:

  1. 1930
  2. Jag hade valt att duka med en vit duk och en mix med flera av de ljusare färgerna på porslinet (snö, is, ros, äng). Vi törstar efter ljus och energi efter detta vinterväder, färgkombinationer med en sådan klassiker livar upp på ett stilfullt sätt.

 • Li skriver:

  1. 1930
  2. Utöver midnatt skulle jag hålla mig till puderrosa ros.

 • Linda skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med is och ros, älskar när det blir en levande dukning i många olika nyanser. Med lite pastell till bör inte kontrasterna så hårda och alla färger kommer fram bättre!

 • Ida skriver:

  1.1930
  2. Jag samlar sedan innan på en blandning av "Snö" och "Äng", så det får bli dessa färger, i kombination med mitt andra brokiga porslin som är en blandning av loppis, mormor och morfars gamla och annat som jag samlat på mig.

 • Therese skriver:

  1. 1930
  2. Hade kombinerat den med färgen sten. Suktat efter dessa länge och blå tillsammans med den mörka grå hade varit så snyggt!

 • Caroline skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle matcha dem med Is! Inte för hårda kontraster dem emellan utan istället mjuka övergångar, och känns samtidigt som en fräsch kombo till våren!

 • Ylva skriver:

  1930
  Blått o vitt porslin med senapsgul färg på duk, servietter o blommor
  Såå svenskt o vackert!!

 • Therese skriver:

  1) 1930
  2) jag skulle kombinera med sten och snö. Mörkt men ändå bryta av med det vita. Jag tror den nya blå kommer fram på två helt olika sätt mot det mörka i färgen sten och det ljusa i vita snö.

 • Malin skriver:

  1930.
  Jag skulle kombinera med den vita färgglasyren, blå-vitt porslin är klassiskt och fungerar vid alla tillfällen tycker jag! Vårkänslan skulle jag ta in med hjälp av en mörkrosa servetter, samt några rejäla körsbärskvistar i blom. Bestick, blomvas och ljusstakar i silver. Vit duk som lyfter fram porslinet. Ljuvligt!

 • Katja skriver:

  1. 1930
  2. När vi gifte oss för nästan 20 år sedan fick vi tallrikar i nyansen Is och den vackra gråblå färgen skulle passa fint ihop med den mörkare midnatt – perfekt till porslinsbröllopsdagen förstås!!

 • Jonna skriver:

  1930
  Eftersom nyansen midnatt får mig att tänka på en porlande bäck som rinner genom en prunkade sommaräng i skuggan av djupt hängande lövträd en molnfri sommardag skulle jag kombinera med färgerna äng och is just för att dessa tre så fint symboliserar allt detta tillsammans och ger mig en härlig förnimmelse av vad som komma skall efter denna snörika vinter.

 • Emma T skriver:

  1. 1930, men något i mitt minne säger att servicen inte hetat swedish grace hela tiden? Att första namnet var något i stil med "national servisen"?
  2. Älskar denna uppdaterade blå kulören och till våren hade en kombination med Is (låter inte så vårligt i och för sig, men är såå fin) och ros varit ljuvlig. Den mörkare midnatt som lite tyng och is och ros som det där lättare luftiga som våren kommer med. Några anemoner ( som också har just det där, mörkt och ljust tillsammans) i glasvaser och bordet blir svårt att lämna <3

 • 1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med färgen ros och komplettera med några fina linneservetter och ljusgröna kvistar av björk!

 • Jennie H skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera den nya glasyren midnatt med glasyren ros för att skapa en stilig vårdukning. Kombinationen av mörkt och ljust, hårt och mjukt samt dvala och uppvaknande representerar väl vad våren innebär enligt mig. Våren är en övergång mellan det inneboende lugn och tid för reflektion som nyansen midnatt (samt vintern) bjuder in till och det nyfikna och levnadsglada som nyansen ros (samt sommaren) representerar.

 • Carina skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med kulören Äng, tror att det skulle bli en mjuk och fin brytning. Tillsammans med något inslag i färgen Ros skulle det bli en riktigt vårlig touch!

 • 1. Swedish Grace lanserades redan 1930.
  2. Jag kombinerar med de vita skålarna och muggarna som jag redan har i min ägo. (Blått och vitt är mina favoritfärger, passar till allt)
  Dukar på Blåbrunvit-randiga ripstabletter och lägger till en bukett vita krispiga tulpaner – dukningen är komplett!

 • Anna. F skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle blanda den ursnygga, mer maskulina mörkblå kulören ”midnatt” tillsammans med den femina kulören ”ros”. Mörkblått tillsammmans med rosa, kan inte tänka mig någon vårigare dukning. En vacker ljusgrå linneduk, porslin från Rörstrands Swedish grace, guld bestick, linneservetter med ett enkelt band, påskliljor och en påsklunch med många ägg barnen målat.

 • SofiaS skriver:

  1. År 1930
  2. Jag har några delar av Swedish Grace i färgen snö vilka skull kompletteras och kombineras perfekt med färgen midnatt. Kontrasterna mellan de ljusa vita och det mörka blå är så fint och effektfullt tillsammans. Det tillför stil och elegans till en midsommardukning, juldukning, nyårsdukning, festdukning och till vilken vardagsdukning som helst. Hemma hos mig kommer Swedish Grace midnatt att användas varje dag med glädje.

 • Alicia skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med färgglasyren i vitt, för vem gillar inte den klassiska blåvita dukningen, och även färgen ros, för att blå och rosa är den bästa färgkombinationen. Tillsammans med lite intagna körsbärskvistar från trädgården blir det en härlig vårdukninging.

 • Emmy Lillieberg skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle välja Ros för att få in ljusa färger och vårkänsla! Att bryta den mörka mot det ljusa tycker jag skulle passa perfekt.

 • Sara G skriver:

  1. 1930
  2. Hade jag fri tillgång till swedish grace så skulle jag duka upp med en färg till varje person (tallrik, assiett, skål), men jag skulle inte använda mig av färgen "snö", då den skulle få användas till att servera maten. (Jag önskar mig serveringsfat och ugnsformar i de andra färgerna också!)
  Det som gör swedish grace så bra är just att alla färgerna går att kombinera, och att alla kombinationer blir fina! En extra fin kombo skulle vara midnatt och ros, nästan kunglig!

 • Elvira skriver:

  1. 1930
  2. En klassisk produkt som Swedish grace-servisen förtjänar en klassisk färgkombination. Midnatt och snö tillsammans skulle påminna om somrarna i min mormors stuga med blått och vitt porslin, salta bad och sand mellan tårna.

 • Rebecka B skriver:

  1. År 1930
  2. Jag skulle kombinera med ”snö”, kombinationen blått o vitt är så fint!

 • Patricia skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle matcha med Ros och Äng – hur sugennär man inte på färg nu efter vinterns mörker? Skulle duka upp ett långbord dessa härliga färger, rosa tulpaner och björkris + ett gäng antika mässingsljusstakar och bjuda in vänner på trerätters för att fira att vi har alla härliga månader framför oss ??

 • Karin skriver:

  1930
  Jag skulle kombinera med undertallrikar i silver, silver ljusstakar, rosa Swedish grace, rosa rosor i steltonvas Stockholm den som ser ut som akvarell i mörkblå färger o vitt. Allt på vit linneduk.

 • Amanda K skriver:

  1. 1930
  2. Jag hade matchat med Ros. Sedan hade jag fyllt bordet med vackra vårblommor som tulpaner och haft vita linneservetter hopbundna med en kvist av murgröna.

 • Eva skriver:

  1. 1930
  2. Eftersom jag har den gamla Rörstrandsserien Blå Eld i blått, vitt och ljusgrått som passar så fint ihop och dessutom är urfina ihop med Swedish Grace skulle jag välja just dessa färger: Midnatt, Snö och Is.

 • ulrika skriver:

  1. Året 1930
  2. ÄNG, färgen representerar det som komma skall och midnattsmörkt det som vi nu lämnar oss bakom. Samt att Äng enklet går att kombinera även under andra säsonger, Hållbarhet I love!

 • Carina skriver:

  1930 jag hade matchat med ros vit linneduk rosa servetter fin vårblommor i vitt o rosa enkelt men så fint

 • Cecilia skriver:

  1. 1930
  2. Att duka med porslin i flera olika färger och olika sorters glas inbjuder till fantastiska samtalsämne kring middagsbordet. Jag hade dukat med Midnattsblå, Äng, Is och Ros mixat i mattallrik resp assiett. Vit duk och vita servetter, många små glasflaskor 1 anemon i varje.

 • Erika Schollin skriver:

  Åh – precis dessa skålar stod jag och nöp i här i helgen och tänkte att det kanske får bli nästa investering till hemmet. Swedish Grace är så underbart vacker och enkel samtidigt, men det var faktiskt den nya färgen Midnatt som fick vågskålen att väga över för mig – den har alla rätt i mina ögon.
  För att svara på frågorna:
  1. 1930.
  2. Jag tycker att den härliga mörkblå färgen bäst kommer till sin rätt uppblandad med de mjukare pastellerna i serien – Äng, Is och Ros (även om det förstås vore snyggt och klassiskt med den kritvita Snö till också). Jag skulle nog själv satsa på en kombination av Midnatt, Äng och Is för en skön blandning av grönblå nyanser, vilket som av en händelse är mitt favoritfärgtema i resten av vårt hem också.

 • Nina Johnsson skriver:

  1. 1930. 2. Jag skulle kombinera den midnatssblåa servisen med arvegods. Jag har ärvt min morfars vita servis från Swedish Grace med guldkant. Det var en specialutgåva som köptes till hans 50-årsfest. Använder den varje dag och påminns om honom <3

 • Isabell Nilsson skriver:

  1. 1930.
  2. Jag skulle kombinera med den kritvita Snö-serien. Det skulle passa så bra ihop med mitt älskade mon amie-porslin!

 • Diana skriver:

  1. 1930
  2.På en ljusgrön duk skulle jag använda de mörkblå mattallrikarna till laxen och sparrisen, på dessa de ljusgröna skålarna till nässelsoppan med det halva ägget och den avslutande rabarberkompotten skulle serveras på vita assietter. Dubbla servetter i mörkblått och ljusgrönt viras runt varandra och på bordet små glasvaser med murgröna, som gör dukningen omtänksam utan att ta över det vackra porslinet.

 • Helena S skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med vitt, så vackert och fräscht! Dessutom skulle jag använda lite av mitt mon amie porslin och matcha till! En krispigt vit linneduk placerar jag allt på och så lite tulpaner i rosa, vitt och grönt!

 • A.S skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med den ljusgröna "äng" serien och den lite mer denim blåa "havs" serien. Skulle mixa och blanda hejvilt på en skrynklig och grå linneduk tillsammans med mina silverbestick jag ärvt av min farmor, olika mässings ljustakar och gamla konservburks vaser med blommor och kvistar från trädgården. Kombinationen tror jag ger dukningen de komponenter som behövs för en minnesvärd dukning med en modern touch, då tallrikarna med sitt tidlösa formspråk men i de moderna färgerna får bryta av mot the rustika i en härlig mix.

 • Madeleine Lundin skriver:

  1. 1930
  2. En vit duk med midnatt och ros. Rosa ger så fin kontrast till det mörkblå. Varmt och kallt på samma gång.

 • Fredrika Asenius skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle köra bohuslänskt tema och plocka upp färgerna i porslin och textilier. En grå linneduk som får representera granit, det blåbärsblå midnattsporslinet, gärna blandat med det i färgen äng som för tankarna till krispiga vårdagar då grönskan återkommer efter vintern, och så ett par ljuvliga serveringsskålar i färgen snö. Det blir vackra kontraster, tror jag. Små vaser med ljung och lite grönska. Ljusa linneservetter och ett stort gäng värmeljus. Åh som jag längtar efter vårens dukningar!

 • 1930
  Jag skulle kombinera med min vita servis som jag börjat samla på, perfekt till både vardag och fest. Skulle ha en enkel vit duk och sedan ta in massa grönt. Älskar naturen, finaste dukningen fås med gröna kvistar! Och swedish grace såklart☺️

 • Zandra skriver:

  1. 1930
  2. Jag har haft en turbulent tid bakom mig då företaget jag arbetar på blivit uppköpt och det redan finns min roll på nya bolaget så var jag plötsligt utan arbete. Nu har det precis löst sig och jag har fått en ny tjänst i en ny stad. Så om en månad flyttar jag och jag tänkte senast igår att jag vill ha nytt porslin och få en nystart (har ingen hel serie heller). Men eftersom jag kommer ha två dubbelhyror plus andra flyttkostnader så har jag inte råd att köpa nytt porslin nu. Så att vinna denna serie som är min drömserie vore helt fantastiskt! Håller tummarna!

 • Zandra Mattsson skriver:

  Nu var jag så ivrig att jag missade att skriva hur jag skulle duka med porslinet. Jag har tänkt mig att inreda nya lägenheten i midnattsblått och rosa. Så en duktning med vit duk, ros-serien och fina cremefärgade pioner i enkel glasvas tillsammans med midnattserien vore superfint. Sen behövs inte så mycket mer. Porslinet ska vara i fokus.

 • Melinda Frölund skriver:

  1. Swedish Grace lanserades 1930 under namnet nationalservisen.
  2. Jag skulle bryta av midnatt med ros, hade varit en fin kontrast. Jag skulle duka fram porslinet på en krispig vit linneduk med ett gäng minivaser med självplockade små blommor i. Kan det bli mer vårigt än så?

 • Maria skriver:

  1) 1930
  2) Inspirerad av nyutslagna körsbärsblommor mot en blå himmel skulle jag kombinera med is och ros

 • Jesper skriver:

  1) Lanserades 1930
  2) Iom att de redan finns i hushållet så skulle jag kombinera med is, två vackra blå nyanser som minner om den vinterperiod vi *förhopppningsvis* snart lämnar bakom oss.

 • Viktoria skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle matcha med äng servisen. Den är så fin tillsammans med den midnattsblåa färgen. Detta skulle få stå på en krispigt vit duk tillsammans med sommarblommor i alla olika färger.

 • Anna-Maria skriver:

  1. År 1930
  2. Det blir med Is, plus ljuvliga blekgula tulpaner och björkris i skiraste grönt!

 • Marie skriver:

  1. 1930
  2. Den vita klassiska krispiga serien Snö skulle bli så fin med en touch av det midnatssblåa.

 • Johanna skriver:

  1. 1930.
  2. Ros och snö, mjuka färger men ändå krispigt vårigt!

 • Sofie skriver:

  1. 1930
  2. En mörkgrå duk, sedan komplettera med Ros och linneservetter i samma ton, och sen tonvis med blommor. det behövs nu till vårt nybyggda köksbord!

 • Emma Söderholm skriver:

  1930
  Jag skulle göra en dukning av midnatt tillsammans med äng. För att lyfta de gröna färger som först kommer fram på våren innan all blomster slagit ut. På bordet kan det stå björkris som lyfter det gröna ytterligare.

 • Sussie N skriver:

  År 1930
  På en snövit duk skulle jag duka med midnatt och is för att få till en dukning som är krispigt vinterlik, dekorera bordet med en ljusslinga av istappar flera små frostade glasvaser med vintergröna växter.

 • Maria W skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle blanda med mina Swedish Grace snö tallrikar och Mon Amie assietter och skålar. Duka med en blåvit rutig ärvd linneduk och massor av Ranunklar i rosa och vitt ?

 • Therese skriver:

  1. 1930
  2. För några år sedan renoverade vi vårt kök som var original från -79 av det gedigna slaget. Vi bevarade merparten av snickerierna, kompletterade med nytt där det behövdes och lackade allt i just midnattsblått. Jag blev alldeles förälskad i denna kulör och målade förra året även hela fasaden midnattsblå ? Jag ser nu framför mig en fantastisk dukning som tar upp färgerna i vårt kök, i midnattsblått, sten och is som kompletteras med ljusa textilier, ljusa trädetaljer och våriga buketter.

 • Ulrika Vedin skriver:

  1. 1930
  2. Skulle kombinera med Is och Ros för en härligt vårig dukning.

 • Caroline w skriver:

  Swedish grace lanserades 1930. Med en vårdukning med swedish grace skulle jag vilja gestalta de allra första pirrande vårtecknen. Ur den midnattsmörka jorden som skymtar fram under ett smältande snötäcke spirar späda små snödroppar med svagt rosatonande blad. Jag använder en bas assietter i kulören midnatt och koppar och mindre assietter i kulören ros. Mellan porslinet dekorerar jag med snödroppar för en frukostdukning med alla vårens förhoppningar inför den nya dagen.

 • Caroline w skriver:

  Swedish grace lanserades 1930. Med en vårdukning med swedish grace skulle jag vilja gestalta de allra första pirrande vårtecknen. Ur den midnattsmörka jorden som skymtar fram under ett smältande snötäcke spirar späda små snödroppar med svagt rosatonande blad. Jag använder en bas assietter i kulören midnatt och koppar och mindre assietter i kulören ros. Mellan porslinet dekorerar jag med snödroppar för en frukostdukning med alla vårens förhoppningar inför den nya dagen.

 • Anki skriver:

  1.1930
  2. Med Swedish grace Snö, men även med min andra Rörstrandservis In blue och In white som jag tror kommer att bli en fin blåvit kombo tillsammans med Midnatt.

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) 1930
  2) jag började för flera år sedan att samla på denna servis i en blå nyans (tror den hette himmel) som kort efter slutade produceras, till min stora besvikelse, därmed är min servis inte komplett men jag hade gärna kombinerat och kompletterat min servis med denna vackra färg!

 • Lisa skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera den med snö och äng, som vi redan har, älskar att alla färger i serien passar med varandra så man kan önska sig nya delar med nya färger.

 • Daniel skriver:

  1. 1930
  2. Iom jag knappt har några tallrikar eller annat porslin så skulle jag inte kombinera den med något annat, tycker Midnatt står bra själv.

 • Anna skriver:

  1.1930
  2. Jag hade kombinerat med Ros . En skrynklig linneduk och anemoner i små vaser.

 • Madde skriver:

  1930
  Jag skulle kombinera med Snö som jag har några delar av. Det hade blivit superfint <3

 • 1. 1930
  2. Jag tycker det är vackrast att kombinera den midnattsblå med den vita, Snö. Kombinationerna är oändliga, fräscht för vår/sommar. Gärna i kombination med grå linneduk/servetter!

 • Helena skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle duka midnattsblå ihop med färgerna sön och is. Ett stort fång med tulpaner i regnbågsfärgerna!

 • Louise skriver:

  1. Swedish Grace lanserades redan 1930.
  2. Jag skulle kombinera med Ros som är precis den härligt pastelliga rosa färgen som får våren att spritta lite extra i en. Midnatt och Ros skulle få sällskap av mina Snö koppar som jag fått i gåva när jag lämnat blod. Kombinationen av det mörka blå, ljusa rosa och krispigt vita skulle passa perfekt ihop på en vit linneduk och en fantastisk magnoliakvist på bordet. Våren är så välkommen!

 • Agnetha skriver:

  1: 1930
  2: Jag skulle kombinera med de muggar och skålar jag redan har i serien i färgen snö. Älskar blått och vitt i kombination och skulle följa upp färgtemat med ett antikt blåmönstrat ingefärskrus och några vackra kvistar med äppelblom.

 • Sofia skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle ge bort dessa fina till min mamma så hon kan ha tillsammans med sina i snö. Hon älskar mörkblått och skulle bli så glad!

 • Inger skriver:

  1. 1930
  2. Skulle kännas toppen att kombinera med Äng, fantastisk vårfeeling med dessa färger!

 • Åsa A skriver:

  1. Swedish Grace lanserades 1930.
  2. Jag har tvillingdöttrar. En av dem fick Swedish Grace i den utgående färgen Hav i julklapp. Hon har kombinerat den med assietter i Snö. Klassiskt vackert i vitt och blått.
  Nu har jag frågat min andra dotter vilken färg hon skulle kombinera Midnatt med, om jag vinner en frukostservis till henne. Hon vill kombinera med Ros, säger hon. Så om jag vinner blir den hennes, så att hon kan njuta sina frukostar i sitt studentrum i Uppsala, och jag kompletterar med några rosa delar Swedish Grace.

 • Stina skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle mjuka upp det midnattsblå med Ros och Äng. Hav påminner om den fina arabia-servicen vi hade när jag var liten, men där det mesta tyvärr gått sönder med tiden. Hav, Ros och Äng skulle tillsammans med en snygg duk bli perfekt till påskaftonens middag med familjen.

 • Ninna skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med is, påminner mig om karga Bohuslän med klipphällar, strandråg och musselstranden som jag älskar att vistas vid på sommaren. Kan även tänka mig kombinera med serien Winter och då passa på att önska en ny serie – Summer – att duka med runt midsommar eller hela sommaren faktiskt!

 • Anne-Mari skriver:

  1.1930
  2.Jag skulle kombinera med snö. Blir en vacker dukning!

 • Sanna skriver:

  Jag skulle kombinera med mina rosa skålar, klassiska vinglas på mitt vita bord

 • Pernilla skriver:

  1. 1930
  2. Midnatt skulle jag kombinera med is o snö. Namnen känns ju inte så våriga men färgerna är fräscha o fina tillsammans men gröna kvistar på bordet.

 • Malin K skriver:

  1. 1930
  2. Vår för mig är en härlig mix av färger. Att då kombinera denna (min favoritfärg) mer färgerna äng, hav och ros vore ljuvligt! De färgerna symboliserar för mig vad jag längtar efter- en härlig färgmix i naturen! Alla färgtonerna går så fint ihop så det finns utrymme på bordet för starkt gult i form av påskliljor mm.

 • Malin H skriver:

  1. 1930
  2. Detta är drömtävlingen för mig eftersom jag redan samlar på Swedish Grace Snö, och har haft ögonen på Midnatt sedan den kom ut. För mig är anledningen till kombinationen enkel: jag tycker det finaste är det klassiska i kombinationen vitt och blått.

 • Emelie skriver:

  1. 1930
  2. Midnatt och ros skulle passa perfekt att duka på matsalsbordet med härliga ljusrosa tulpaner och björkris för att få till en perfekt vårkänsla.
  Skulle passa perfekt i den första gemensamma lägenheten som jag och min sambo ska flytta in i nu under våren och bilda familj.

 • Sofie S skriver:

  1. 1930
  2. Blått och vitt är alltid en vinnande kombo så jag skulle kombinera med Is och Snö.

 • Marie skriver:

  1, 1930
  2, jag skulle vilja kombinera de tre blåa nyanserna, midnatt, hav och is. Stilrent, elegant och vilsamt för ögat men även trendigt då monokromt och ton i ton känns rätt och kul både vad gäller mode och inredning.

 • Johanna skriver:

  1930
  Från mörker till ljus..jag skulle matcha den midnattsblå middagstallriken med Ros assiett.Tillsammans med Gammelfarmors silverbestick, Mormors linneduk och mina föräldrars kristallglas knyts generationer ihop med detta klassiska porslin i 2000-talstappning!

 • Linda skriver:

  Hej! År 1930 lanserades swedish grace för första gången. Tillsammans med vänner och färgglada blommor på borden och nån som spiller vin på den nytvättade linneduken kombinerar jag midnatt och ros. Dessa färger känns speciellt våriga ihop, i botten står midnatt som grund likt jorden och ovanpå står fräscha ros som en blomma redo att slå ut. Middagen är serverad och våren är välkommen! Efter middagen står midnatt och ros i ett stadigt diskberg och färgkombon gör att berget ser snyggt ut snarare än ångestfyllt.

 • 1. Swedish Grace lanserades 1930.
  2. Jag skulle kombinera min befintliga Mårbacka-servis med färgerna i den, Midnattsblå och Snö. Klassiskt blått och vitt med guldkant!

 • Christina skriver:

  1. 1930
  2.:Då jag redan har detta underbara porslin i hav, snö och is så blir det detta, kommer bli så snyggt!

 • Kristina H skriver:

  1. 1930
  2. Jag har siktat in mig på assietter i färgen is som jag tänker skulle passa till mina mattallrikar i färgen snö. Detta set i färgen midnattsblå skulle ge hela servisen lite mer spänning!
  Sen dukar jag med min grå-gröna linneduk och härliga blåbärsris i vaser. Våren är här!

 • Louise aronsson skriver:

  1930.
  Jag hade kombinerat detta vackra porslin med is. Blå toner är så underbart och detta porslin inspirerar verkligen till vackra måltider. Jag skulle servera en rosa lax och grön sparris På tallrikarna och svart kaffe i kopparna ?

 • Kajsa skriver:

  1930
  Här blandar jag med sten
  En duk av skrynkliga dagstidningar tulpaner och blåbärsris i vida vaser och silverbestick……..

 • Erica S skriver:

  1. 1930
  2. Jag kombinerar Midnatt med Is, Ros och nån del i Sten. Färgpaletten påminner mig om de första vårkvällarna, med pastellskymning som fort går över i mörkblått, men som ändå ger hopp om ljusare tider. Dukar för en middag i en vinterträdgård, där vi kan sitta länge och njuta av maten och sällskapet och se hur ljuset ändrar sig.

 • Jeanette R skriver:

  1930. Eftersom jag har is och snö hemma redan så blir det dem jag använder när jag bygger upp den nya kombinationen. Vinternattsskönt!

 • Anett S skriver:

  Äng och is är en vacker färgkombination, perfekt för oss som har ett hem med blå nyanser , och havet precis utanför terassen.

 • Lina Larsson skriver:

  1. 1930
  2. Midnatt skulle jag duka med tillsammans med mina Äng för en sval, ljus och fräsch känsla, precis som en vårbris. Ett möte mellan vinternatt och skir våräng.

 • eva fridström skriver:

  1 rätt svar är 1930
  2 Jag skulle välja vitt och duka med pärlhyacinter blå då jag alltid duka upp med det när sonen levde när han fyllde i maj .Tyvärr lämna han oss i cancer endast 25 år gammal men vi vill endå minnas honom på han fördelsedag med att duka fint hemma och äta gott och umgås .Jag älskar ju aven att duka i olika stilar .

 • Pernilla Ekman skriver:

  1. 1930
  2. Alla färger går att kombinera därav att det kan bli så stilfullt och läckert. Jag skulle kombinera med ice/gråblå och med ros.

 • Alva NJ skriver:

  1) 1930.
  2) Jag skulle kombinera med nyansen ”snö”. Dels har jag en uppsättning av den färgen sedan är det lättsamt att blanda in andra härliga vårfärger när man har två stycken basfärger.

 • Anonym skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera den med ros & snö. En färgkombination som fungerar lika bra till sommaren & till vintern. Till påsken som snart stundar skulle jag även lägga till fina fjädrar i gammalrosa & vitt i lite ris tillsammans med en eller två små söta vita diskreta kycklingar.

 • Maria Gustafsson skriver:

  1.1930
  2. Vi har en sommarstuga vid havet. Börjar redan längta dit och efter sköna lata sommardagar. Jag tänker mig att duka med det blå porslinet tillsammans med det vita för att lyfta fram känslan från närheten till havet.

 • Nickan skriver:

  1: 1930
  2: Jag äter maten på HAV och tar vårfikat på ÄNG för att skapa en fräsch övergång mot våren. Detta i kombination med underbara krokusar, påskliljor och pärlhyacinter. Wow, jag vill nu ha vår!

 • Maria H skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med IS. Och kanske ROS. Är på jakt efter en ny servis så det hade suttit som ett smäck med en liten hjälp härifrån och jag älskar serien. Så fin!

 • Hanna N skriver:

  1. 1930
  2. Jag hade kombinerat med ROS för att få en härlig vårkänsla!

 • Linda Olsson skriver:

  1. Den lanserades 1930.
  2. När jag dukar får Midnatt möta Äng i en skön vår-kombo. Tillsammans med min farmors linneduk med tillhörande servetter, och kanske ett par kvistar från trädgården i ett par enkla glasvaser, tror jag att vårfirandet får en extra dimension!

 • Lisa Andersson skriver:

  1. 1930
  2. Skulle kombinera med mina andra två favoritfärger, snö och ros, som tillsammans påminner om spröda vårknoppar, om vitsippor och en längtan till ljuset…

 • Marielle skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera Midnatt med Is och kanske några delar i Snö eftersom en del av de större serveringsfaten bara finns i vitt. Det skulle bli en fin färgskala från mörkaste blå via en ljus vacker nyans med inspiration av fruset hav till vitaste snö. Jag gillar verkligen den krispiga och fräscha känslan som blått ger. Passar bra med mina glasvaser och vita vaser i keramik fyllda med vitsippor och nån liten kvist.

 • Charlotte skriver:

  1: år 1930
  2: jag skulle kombinera med äng och ros som symboliserar den grönskande period som nu väntar.

 • Eva L skriver:

  År 1930
  I en stilig vårdukning på mitt vis
  adderar jag till Midnatt Snö och Is.
  Fräscha kulörer i mint, blått och vitt
  sprider vårkänslor från köksbordet mitt.

 • Ida skriver:

  1. År 1930.
  2. Jag skulle kombinera Snö och Is för att få en stilig vårdukning. Vitt och blått porslin är en tidlöst kombination. Men för att addera extra vårkänsla skulle jag också välja Is för att få ett inslag av grönt i dukningen.

 • emma rosen skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med färgen ros för en vårig känsla och komplettera med en fin linneduk och ett par fina linneservetter i en rosa ton.

 • 1. Året var 1930.
  2. När man dukar till stor eller liten fest,
  Önskar man behaga vareviga gäst.
  Till blå Midnatt det nya och sköna,
  Skulle jag välja milda Äng, det gröna.
  Succén skulle bli total, gästen blir nöjd
  Middagen en fulländad Swedish Grace-fröjd.

 • Louise skriver:

  För en äkta vårig palett i dukningen som utstrålar pastell skulle den nya Midnatt kombineras med Is och Rosa för en lekful stil som fortfarande andas skandinaviskt. Till det skulle prickiga servetter utgöra ett smakfullt samklang med vad våren symboliserar – en början på en piggare årstid med långa ljusa midnätter.

 • Louise skriver:

  Året kom inte med i förra inlägget, 1930.

 • Helena skriver:

  1. 1930
  2. Skulle vara fint att kombinera med Snö och Is.

 • 1930
  Jag bor just nu ute på Fotö och här går alla färger i Blått och vitt. Nu är det tjocka sä överkanten vitt just idag kanske. Har början till en swedish grace samling, men allt är i vitt än så långe. Jag skulle gärna duka upp ett bord framför havsutsikten utanför mitt hus när vårensolen är framme- fyllt med lokala godsaker (fr fiskhandlarn och aleks bageri tex) och kombinera det krispiga vita snö med vackra midnatt. Perfekt att bjuda föräldrarna på när de kommer på besök.

 • Pernilla H skriver:

  1. 1930
  2. Hittar inte färgen på hemsidan men jag skulle kombinera med mina ljusblåa som jag har hemma. Har betalat dem med mitt eget blod (blodgivning). Älskar att dricka kvällsteet i dem, goa muggar.

 • Louise skriver:

  1. 1930
  2. Swedish grace Äng som är så otroligt vårlig och vacker. Som små krispiga sockerärtor.

 • Nina skriver:

  1. 1930 designad av Louise Adelborg.
  2. Jag skulle kombinera den midnatt tillsammans med snö. Mörkblå linneduk och servetter.
  Håller tummarna, skulle gärna vilja vinna denna klassiska svenska servis.
  Varm kram
  Nina.

 • Sara skriver:

  1.1930
  2. I och med att vi håller på att renovera köket så skulle det vara en dröm med nytt porslin. Jag skulle kombinera Midnatt, Ros och Snö med mängder av vårblommor för att på riktigt bjuda in våren i köket.

 • Lisa O skriver:

  1. 1930
  2. Midnatt och Snö, på en naturfärgad linneduk och tillsammans med massor av gula tulpaner och påskliljor blir en effektfull hyllning till både svensk design och våren.

 • Elin S skriver:

  Åh vilken drömmig vinst!
  Svaret är 1930. Jag skulle kombinera Midnatt med Ros för att få en känsla av att vi går från mörker till ljusare tider. Hurra för våren!

 • Ellen Källberg skriver:

  Hej,
  1930 lanserades servicen.
  Jag tror på en valborgsmiddag med midnatt och is. Krispiga gröna grönsaker i och len kallrökt lax. Mmm 🙂

 • Josefine skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera MIDNATT med ÄNG och ROS för att symbolisera hur en lång, mörk vinter går mot en grönskande och färgrik vår. Dessa tre skulle vara dukade ovanpå en off-white linneduk, med små spirande, klorofyllrika vårkvistar och blommor av olika slag, som läggs ut lite vart som, för att efterlikna en våräng där allt börjar vakna till liv efter en lång dvala. Stilrena, stillsamma bestick som inte tar uppmärksamheten från de loppisfyndade vaserna där viden vågar titta fram och står ståtligt med ett par skira ljusrosa tulpaner och hasselns första knoppar som värdigt sällskap.

 • Jessica skriver:

  Svar: 1930
  Swedish grace Midnatt och Snö får representera den vackra vårvintern i norr. Vårkänslorna lockas ändå fram med några knoppande kvistar, späda ranunkler och krispiga tulpaner. Klassiskt och stilrent med hopp om sol och varmare tider!

 • Hanna skriver:

  1. 1930
  2. Med snö! Krispigt och härligt, helt enkelt.

 • Johanna skriver:

  1.1930
  2. Jag skulle kombinera med snö, is, ros och sten. Har börjat samla Swedish grace i dessa färger och tycker att ngt av det finaste med serien är att alla färger passar fint ihop!

 • Anna . P skriver:

  1. Som du skrev, 1930
  2. Då jag alltid är svag för vitt porslin så skulle jag självklart ha lite vitt (SNÖ) att kombinera med. Men för en vårig känsla skulle jag även slänga in väl valda delar av rosa (ROS) och en den ljusare varianten (IS) då jag tycker att den fungerar så fint till alla färger.

 • Lena skriver:

  1 Redan 1930 o relanndserades 2001
  2 Våren är ju blåsippor och vitsippor så det hade passat perfekt o med vita servetter som strut i fina glas tjolahopp
  Fyller 50 år 7 maj så nu smörar jag högaktningsfullt för fin dukning o byter ut mina billiga ikeatallrikar!

 • 1. 1930
  2. Jag har sommarhus vid havet där jag inrett med mycket blått, beige, grått och vitt. Kombinationen med den midnattsblå färgen och vitt blir en fin, harmonisk, samt stilren dukning. Gärna kanske med grå servetter i servettringar av jute som bryter av.

 • kristina skriver:

  1) 1930
  2) ros, äng ochsnö, eftersom dem tillsammans med midnatt symboliserar allt som är vår: blommorna kommer fram, snön försvinner och gräset börjar bli grönt igen. För att inte tala om att mörkret försvinner. Det är också en väldigt snygg färgkombination.

 • Jessica skriver:

  1) 1930
  2) Vi har Swedish Grace Snö som älskat vardagsporslin då vi började spara på det från att vi gifte oss för snart tre år sen och skulle framförallt kombinera med det befintliga vi redan har. Skulle bli ett fint komplement och härligt för ögat att piffa till det med! 🙂

 • Lina skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med färgen IS då det blir en härlig kombination med midnatt

 • Tove skriver:

  1. År 1930
  2. Med Snö om någon annan färg alls – den här midnattsblå är SÅ vacker i sig själv!

 • wilma skriver:

  1. 1930
  2. Jag hade valt att duka med porslin i färgerna "is" och "ros", wow vad fina dessa hade varit tillsammans! Riktigt vårigt och härligt. Skulle vara guld att vinna dessa underbara och kunna byta ut allt tråkigt ifrån Ikea! Kram

 • Lisa Sjöberg skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera Midnatt med Ros, tycker att brytningen mellan det djupa blå och isigt rosa blir väldigt vacker. För att dukningen ska komma till sin rätt skulle jag även använda en diskret och enkel bordsduk i linne, gärna i en grövre struktur, i en ljusare nyans.

 • Christina skriver:

  Lätt att tänka ljusa färger ihop med den midnattsblå men jag skulle välja Sten för en mer dramatisk dukning. Spännande kontrast mellan klassisk form och modern färgsättning. Grov linneduk men spröda,skira blommor kompletterar bordet.

 • Monika Lindh skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera Midnatt med den spirande mildgröna ÄNG och en knoppande ROS.

 • Helena skriver:

  1. 1930
  2. Ros, för en vårig känsla.

 • Sara Skilberg skriver:

  1: 1930
  2: jag är just nu väldigt inne på att blanda nyanser ifrån swedish grace serien, tycker alla harmoniserar så bra ihop. De färger som jag hittills separata ihop till är rosa, ljusblå, ljusgrön och svart ( både genom presenter, blodgivning och inköp), skulle bli överlycklig över att få en den fina mörkblå nyansen också ?

 • Wilma skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera Midnatt med den klassiskt vita Snö, det blir en härlig kombination! Sen tror jag att det blir väldigt snyggt att addera porslin från Mon amie för att göra vårdukningen ännu finare.

 • Filippa Ström skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera Midnatt med Ros. Älskar den djupa blåa i kontrast till den pudriga rosa.

 • Charlott W skriver:

  1930
  Jag skulle kombinera Midnatt med Snö för att blått och vitt känns så krispigt vårligt. På bordet ligger en oblekt linneduk och i krukor av glas står pärlhyacinter i blått med rötterna och jorden till beskådan.

 • Ellen skriver:

  1)1930
  2)Jag skulle kombinera med alla färger/nyanser då jag tycker att de passar bra ihop alla det blir då också en lekfull och vårlig dukning.

 • Malin Krantz skriver:

  1). Swedish grace lanserades 1930
  2). Med de vi redan har hemma i färgerna Snö, Äng och Is, som tillsammans bildar en vacker symfoni av den första vårens bleka färger. Den mörks Midnatt skulle kontrastera fint och höja såväl dukningen som de andra färgerna. Älskar att man kan duka med färgerna var för sig eller blanda dem hej vilt – båda lika vackert i dukningen!

 • 1. 1930
  2. Med Snö serien. Skulle bli så fina kontraster.

 • Catrin skriver:

  1. Serien lanserades 1930.
  2. Med glasyrerna snö och is, namnen till trots skulle det bli en vacker och klassisk vårdukning. Tygservetter i marinblått linne och vit linneduk. Höga stearinljus i ljusblått som står malmljusstakar. En vacker kristallvas fylld med sälgkvistar och vita papegojtulpaner fulländar det hela.

 • Frida skriver:

  1 · 1930
  2 · Jag skulle blanda med is, eller allra helst med min väns ärvda Swedish Grace i en lustig blå som jag inte kan hitta någon annanstans.

 • Kajsa skriver:

  1. 1930.
  2. Porslinet skulle dukas fram med en härlig blandning av färgerna midnatt och sten på vårt franska ekbord på altanen. Därtill skulle det ställas fram vackra kristallglas, silverbestick, gråa linneservetter och piffas med vårblommor.

 • Stina Ahlgren skriver:

  1930
  Jag hade kombinerat den med vitt och grått!

 • 1. 1930
  2. Jag tycker mycket om flera av färgerna. Men just till Midnatt väljer jag färgen Is. Pyntat med späda björklöv och liljekonvalj, så vill jag ta in våren.
  Mvh Kristina

 • Cicci skriver:

  1. 1930
  2. Min vårdukning skulle bli perfekt med midnatt och ros. Har redan flera delar i ros. Jättefint!!

 • Agnes skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med färgerna äng och is, den färgkombinationen får mig att tänka på vår och de bildar en härlig krispighet – och väldigt lätt att kombinera med de flesta andra kulörer på tex blomsterarrangemang.

 • Emilia skriver:

  1. 1930
  2. Det fina är ju att man kan kombinera dessa med alla andra färger ur kollektionen vilket gör Swedish grace till ett klassiskt och hållbart alternativ. Det tilltalar mig!

 • Emma L skriver:

  1. 1930
  2. Min pojkvän har samlat på sig äggkoppar, tallrikar och muggar från Swedish Grace i färgen is. Nu när vi är på väg att flytta ihop vore det ju helt perfekt om vi även kunde slå samman våra serviser till en vacker blandning av blå nyanser. En dukning med Swedish Grace i färgerna midnatt och is får i alla fall mig att tänka den tiden vi alldeles snart har framför oss, när solens strålar börjar värma, vårisen ligger tunn på vattnet och vi har allt det där friska, våriga och härliga framför oss. Hade kombinerat den fina servisen i blå nyanser med krispiga vita och ljusrosa tulpaner, ljusrosa servetter och mina trogna tennljusstakar.

 • 1.1930, men namnet swedish grace 2001.
  2. Jag skulle kombinera Midnatt med Äng och Ros. Midnatt som bas och lyfta dukningen till vårkänsla med äng och ros!
  Kuriosa, min mor fick servisen 1958 och då hette den Magnolia. Kvalité och stil håller!
  Jag fick Nationalservisen vid vårt giftemål 1997 och då var namnet Nationalservisen.

 • Albin skriver:

  1 – 1930
  2 – Det är ju en stor fördel med denna serie att de passar så bra ihop beroende på vilket sammanhang det är. Jag skulle välja att kombinera den mörka midnatt med en varm och trevlig äng eller ros, sen se till att bjuda på en riktigt trevlig middag ihop med ett glatt gäng nära och kära så att porslinet verkligen kommer till användning.

 • Anonym skriver:

  1.1930
  2. Jag skulle kombinera med Äng och Ros för en härligt vårig känsla. ????

 • Caroline skriver:

  1. 1930
  2. Jag hade kombinerat Midnatt med Snö och Is. Härlig blandning!

 • Anna skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera med is, en sval dukning i kombination med några färgglada tulpaner på bordet. Perfekt övergång från vinter till sommar.

 • Linnéa skriver:

  1. 1930.
  2. Snö och Ros hade jag valt, tycker de matchar varandra snyggt. Hade hållt det enkelt, med kanske inte så mycket mer än dessa och lite kvistar eller snittblommor i en vas på bordet!

 • Stephanie skriver:

  1.1930
  2.Jag hade kombinerat med ros för att mjukna upp det mörkblå mot vårt svarta matbord, tillsammans med rosa servetter och bestick i mässing. Så läckert!!

 • Malin skriver:

  1. 1930
  2. Med ros för en härligt vårfrisk känsla. Lägger till några delar Snö för att ytterligare ljusa upp det hela. Tillsammans med ljusrosa tulpaner, ranunkler och eucalyptuskvistar blir det en fantastisk dukning!

 • Lena Lundholm skriver:

  1: 1930
  2: Tillsammans med snö precis som min mamma gjorde på
  70- talet. På en trären yta tillsammans med kvistar av
  mimosa välkomnar vi våren! ?

 • Charlotte S skriver:

  1. 1930
  2. Ser ut att vara ett perfekt frukostkit som i ligger i potten!! Om jag skulle komplettera med nåt så skulle det vara en tekanna och assietter i snö och kanske den lilla tillbringaren också. Sen skulle jag absolut addera ”My first Swedish grace”. MFSG är hur fin som helst och skulle binda ihop det vita och mörkblå, det klassiska vuxna med det nya lite mer ”barnsliga” på ett väldigt fint vis. Tänk att duka fram lördagsfrukosten på den servisen! Godgröt med blåbär, nötter och lönnsirap i skålen, ägg i äggkoppen, en färgglad fruktsallad på tallrikarna och rykande rött te i kopparna.Då är det helt ok att gå upp kl 0700 tillsammans med 2,5 åringen på en lördag när våren verkar långt borta.

 • Maria skriver:

  1. 1930
  2. Midnatt Äng & Snö skulle vara en fin blandning att duka med i vår en härlig blandning!! ??

 • Stina skriver:

  1930
  Mina skåp är fyllda med snö
  Och nu hoppas jag snart på tö
  Fast då menar jag utomhus
  För dukningen gör jag inomhus
  Matchar vitt med midnattsblått
  För jag hoppas jag drar en vinstlott

 • Sofia Anttila skriver:

  1930
  Jag skulle kombinera med färgen himmel som har utgått i sortimentet! Min kära lilla mor gav en tallrik varje födelsedag och julafton, men vi hann bara samla på oss 9st. Min kära far har donerat bild och på sätt samlat ihop skålar i färgen snö, Midnattsserien hade passat perfekt med himmel och snö!

 • My skriver:

  1. 1930
  2. Jag hade matchade med ros. vilken spännande kombo . Perfekt för att få en lite modernare färg nyans. Då det klassiska hade känts att matcha med snö eller äng .. 🙂

 • Camilla Singh skriver:

  1) 1930
  2) Att kombinera "midnatt" på ett stiligt vis, blir mitt förslag med färgen "is". Mixa matcha ton i ton, det är min pardon!

 • PiaL skriver:

  1. 1930
  2. Ros och is i kombination med midnatt tror jag hade blivit väldigt fint. Pasteller för att symbolisera vårens blommor, och midnatt för en klarblå himmel.

 • Kim skriver:

  1930
  Eftersom vi har Swedish Grace i färgen Snö hemma blir det självklart den kombinationen. Nu på sistone har vi även en del av nyansen Is. Både jag och sambon lämnar blod och ibland finns det muggar att välja på som tack. Jag tror att Snö, Is och Midnatt blir en underbar kombination i vår även om namnen drar tankarna åt vintern.

 • Jag dukar det fantastiska blåa porslinet med blått lopoisporslin och vilda vackra blommor… En nybakad kaka och kokkaffe.

 • Jag dukar det fantastiska blåa porslinet med blått lopoisporslin och vilda vackra blommor… En nybakad kaka och kokkaffe. Glömde skriva året 1930, 🙂

 • Madeleine skriver:

  Hej! Vilken rolig tävling, speciellt för en Lidköpingsbo o Rörstrands hemort.
  1. 1930 lanserades Swedish Grace (tidlös bokstavligt talat)
  2. Jag har sedan innan de ljsugröna och vita som vardagsporslin och hade gärna mixat upp det men en mörkare nyans, ljusa, rosa, gula blommor för att komplettera både den svenska och våriga känslan!

 • Emma skriver:

  1. 1930
  2. Vi har sedan tidigare porslin i färgen Snö hemma, och jag tror de hade passar jättefint ihop med midnatt!

 • Linda skriver:

  Första gången Swedish Grace lanserades var 1930. Jag skull matcha den mörkblå serien med den vita och den rosa. Det är den absoluta färgkombon. Det blir frihet och kärlek ❤️

 • Amanda Widing skriver:

  1.1930
  2 Då jag tycker att swedish grace tidigare färger är lugna och trygga i sig är midnattsblå perfekt för att skapa en häftig dramatisk dukning. Som mattallrikar hade färgen sten få stått stadig och representera granitblocket i Bohuslän. Den midnattsblå färgen skulle få vara som assiett och reprensentationer havet på västkusten. En skrynklig linneduk i ljusgrått och blommor , såsom klöver, videung skulle få skapa det mjuka. (Om man skulle få duka lite extra hade jag dukat med soppskålen från ostindia flora). Jag är nyynfltttad till ett landshövdinghus i Göteborg där denna serveringen hade gjort att jag fick leva fullt ut min västkustdröm!

 • Amanda skriver:

  1. 1930
  2. Jag har sedan tidigare färgerna ros och snö hemma men har länge suktat efter denna fina midnattsblåa färg. Jag hade velat ha denna servis till vårat lilla torp och det hade passat så fint i hop med mina tidigare färger på en vacker linneduk och all den härliga naturen. Kanske en härlig påskmiddag?!

 • Linda skriver:

  1) 1930. 2) Is för lyfta fram de blåa nyanserna och göra dukningen levande utan att inflika för många olika färger. Några krokusar i en blå glasflaska, isblå servetter och vem behöver mer än så på sitt slipade ekbord när vårsolen lyser in genom oputsade fönster ?

 • Adam B skriver:

  1. 1930
  2. Jag fullkomligt älskar Rörstrand och har mycket utav just Swedish Grace hemma. Jag måste säga att denna Midnatt måste jag nog säga är den snyggaste jag sett och jag vet precis hur vi hade dukat hemma.
  Stora fat i färgen Sten
  Tallrik och skålar i den nya Midnatt
  Djupa skålar i Hav att ha som serveringsskålar
  Till detta vita linneservetter och gärna servettringar i guld
  Tror kombination av svart och ljusare blå hade lyft den midnattsblåa färgen och gett dykningen en härlig djup dimension. Lite vitt och guld för att sätta den sista touchen och jag tror att detta hade blivit vårens bästa dukning!

 • Julia skriver:

  1. 1930
  2. Jag hade kombinerat Midnatt med färgen Is från samma serie. För att maxa detta hade jag även blandat in några servisdetaljer från Royal Copenhagens "Mega musselmalet" som jag lyckats fynda på loppis. Vilken drömtrio det hade varit!

 • Susannah skriver:

  1. 1930
  2. Ja våren får gärna komma nu! Älskar Swedish Grace och jag hade blandat den fantastiska blå med den ljusa rosa servisen jag har. Ros och Midnatt, långt bort från Snö….

 • Ulla skriver:

  1. 1930
  2. Jag har Rörstrands Louise som har samma underliggande mönster som Swedish Grace men med blommor i dekoren och det skulle bli fantastiskt fint att kunna kombinera detta porslin med Swedish Grace i färgvalen Midnatt och Snö. Då blir det vår! ☀️

 • Pia S skriver:

  1: År 1930
  2: När våren kommer går vi från mörker till ljus , så då skulle jag vårduka med färgerna Midnatt + Is , eller Snö , eller varför inte alla tre . För att få bästa vårkänslan blir det perfekt med bringaren i färg Midnatt och använda den som vas med en bukett vita tulipaner .

 • Lisa skriver:

  1. 1930
  2. Jag hade kombinerat midnatt med hav för två fina nyanser av blått som passar alla årstider.

 • Lina skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle kombinera den med färgen is. Det skulle bli en perfekt vårvinterdukning ute i det inglasade uterummet tillsammans med tulpaner och videkvistar.

 • Emma S skriver:

  1. 1930
  2. Skulle duka upp en stor tallrik midnatt med assiette i snö. Ovanpå skulle jag lägga en mindre skål i midnatt. Matrester på en större mörk tallrik ser bättre ut efter en middag. Övrigt porslin skulle jag mestadels ha i snö. Inslag av äng skulle kunna passa i format såsom på äggkoppar skulle lite mer färg till påskmiddagen. Annat är blått och vitt stilrent och passar bra till neutrala toner med linneservetter och gröna buketter samt mörkare träslag. Kopplar till båtlivet och en gó middag uppdukad i skärgården.

 • Louise skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle bryta av med is och vackra ostindia. En perfekt och personlig matchning.

 • Kristina Hansen skriver:

  Is, för att följa upp midnattens kant.
  Gula rosenknoppar får hålla bordsplaceringskortet!

 • Jennifer Jensen skriver:

  1. 1930.
  2. Jag har Swedish Grace Porslin i vitt och skulle därför kombinera det med Midnatt. Tror att kontrasterna i porslinen hade kunnat skapa en dramatisk effekt tillsammans med en mörk duk, stora ljusstakar i guld samt rödvin i glasen vid middagsbordet. Men äggkopparna och muggarna gör sig rätt även vid frukostbordet då jag byter ut duken mot en beige linnéduk, en ljus bukett och en mer "fransk" touch på det hela. Jag älskar Swedish Grace klassiska mångsidighet!

 • Kristina skriver:

  1. 2001
  2. Is, för att följa upp midnattens kant.
  (Gula rosenknoppar på stjälk får hålla bordsplaceringskorten.)

 • Sofie Nilsson skriver:

  1.1930
  2. Jag skulle kombinera Midnatt med den vita färgglasyren. Jag skulle bre ut min kära mormors vävda linblå linneduk i glasverandan som jag drömmer om: Fylla bordet med Swedish grace i vitt o blått, en stilren och vårig kombination och strö ut vårblommor i samma färger över duken, snödroppar, snöklockor och scilla. För att få ytterligare vårkänsla så skulle jag blanda in mitt blåblommande Monamieporslin. Vårsolens strålar söker sig in i glasverandan över min vårdukning där jag sitter o fikar och skrattar med kära vänner, vilken dröm!

 • Olivia skriver:

  1. 1930
  2. Jag skulle arbeta med olika storlekar i olika färger, i lager på varandra för att skapa en harmonisk övergång. Midnatt i botten med en mjuk övergång till Is för att sedan placera Äng längst upp. Detta skulle få representera en övergång från vinterns mörker, till ljusare blå hav och gröna sommarängar…

 • Camilla K skriver:

  1930
  Fina fina midnatt tillsammans med den enkla rena snygga vita skulle bli min favoritkombination.
  Bestick och ljushållare i guld skulle välkomna våren hem till oss

 • Renée skriver:

  – 1930
  – Äng, är den jag skulle välja i kombination till midnatt.

 • Sara skriver:

  Jag hade nog använt vit linneduk gråa servetter en combo av midnatt och de vita mönstrade (solglimt) gula och vita tulpaner köksbärskvistrar etc men viktigast är swedish grace midnattblå med swedish grace i mönstret solglimt♥️

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.