Annons

Annons: Tävla och vinn pall Gårda från Tre Sekel

Den här veckan har en läsare chansen att vinna pallen Gårda från Tre Sekel, ritad av Emma Olbers 2017. Tillverkad i massiv stjärnsågad svensk furu och ingår i serien Landala som också har bord och bänk. Pallen är stapelbar och kan användas som både pall, sidobord, sängbord m.m. Går att få såpad , vitoljad eller oljad svart /grå (som på miljöbilden) Vinnaren får själv välja utförandet. Tre Sekel är ett anrikt företag vars namn kommer från deras grundidé – en möbelkollektion byggd på tre svenska möbelepoker: gustavianska klassiker, ”nyheter” från Carl Malmstens arkiv, samt nya produkter i design av ledande samtida formgivare. Totalt vinstvärde cirka 3000 kr. För att delta i veckans tävling ska du svara på följande frågor i kommentarfältet, inom en vecka. Lycka till!
 
1) Vilken produkt i Tre Sekels sortiment är din favorit (förutom pallen)? Motivera kort varför. 
2) Var skulle du placera pallen om du vann och hur skulle den förgylla din tillvaro? Motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Sofia som svarade 2018-03-27 kl 10:53:40
Tävlingen pågår t.o.m. den 2/4 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Bästa bidrag utses av en jury från Tre Sekel och det kan ej överklagas. En pall Gårda ligger i potten. Vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att delta i tävlingen samtycker du enligt personuppgiftslagen (1998:204) att Trendenser får behandla dina personuppgifter. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara H skriver:

  1.
  Johanneberg Skåp – praktiskt, enkelhet, lättplacerat och en fröjd för ögat!
  2.
  Pallen – en praktiskt tjänare i alla lägen,
  perfekt till alla rum i huset likt vår sägen.
  Vår nya utbyggnad tom och ängslig står,
  där hade pallen med all säkerhet räddat våran vår.
  En tidlös möbel som sin funktion fyller,
  i alla dess variationer, lägen och myller.
  Den skulle få vara ett kaffebord, en förhöjning till barnens ben och såklart också ”bara” en pall,
  men en sak är säker – den skulle älskas till tusen och följa sitt kall.

 • Elin Eklöf skriver:

  1. Min favorit är utan tvekan Emma Olbers bord Landala; det är vackert, ursprungligt och rogivande att vila blicken på. Ett bord som lika mycket är ett smycke i sig som en lugn fond till dukningar.
  2. Pallen skulle jag placera bredvid sängen i vårt gästrum (som vi även använder mycket själva), det blir ett sätt att visa gästerna uppskattning – det finns så mycket hantverksmässig omsorg i pallen.

 • Ingrid skriver:

  Förutom den förtjusande pallen, som jag för tillfället skulle använda som sängbord så är bordet Visingsö min favorit. Bordet har vackra former, gillar benen som ger ett personligt uttryck. Ser både modernt och ombonat ut på samma gång

 • Karin skriver:

  Soffan Greta är en favorit som jag hoppas kunna ge min tvååriga dotter som heter Greta när hon blir lite äldre. Pallen har en given plats i vårt kök – för nyfikna barn som vill vara med vid matlagningen och pratglada gäster som underhåller kocken.

 • Maria Andersson skriver:

  1. Soffan Greta är min favorit – soffan har en perfektion i proportioner och utstrålar den där eleganta enkelheten som är så svår att få till, det enkla är det vackra får verkligen sitt uttryck här!
  2. Pallen skulle få agera som soffbord hos mig vid soffan i vardagsrummet. Vi bor trångt och det är sannerligen en nöt att knäcka att möblera vackert men litet, en så vacker pall skulle verkligen förgylla denna plats!

 • Elin skriver:

  1. Soffan Greta är min absoluta favorit som stått länge på önskelistan. Den lyckas med konsttycket att vara både modern, men samtidigt tillföra en värme och hemtrevlighet som gamla möbler gör!
  2. Pallen skulle bli en trotjänare i vår hall. Vi behöver någonstans där man kan slå sig ner för att ta av sig skorna. Pallen känns given!

 • Eva skriver:

  Emma Olbers bord Landala
  Jag skulle använda det som sidobord vid soffan i vardagsrummet. Perfekt avställningsyta för en kopp kaffe och min favoritbok!

 • Emma T skriver:

  Som för så många andra är Greta min favorit. Vacker på bild men ännu vackrare i verkligheten! Hjärtat slog liksom ett extra slag när jag såg den på Pom och Flora, man vill bara känna med handen över den fina matta ytan som skiljer sig så från "vanlig" målarfärg.
  Lite extra glad nu när ett ex av Greta står för beskådan i mina hemtrakter på Nääs:
  https://emmassamling.wordpress.com/2018/03/17/naas-fabriker-kvall/
  Pallen – så himla fin den med – skulle få agera sängbord. Och ibland Pianopall. Det är liksom det som är så bra med en pall, att den lätt går att ta med sig för tillfälliga behov.

 • Fanny skriver:

  1. Är fullkomligt BESATT av ALLT Emma Olbers har formgivit för Tre Sekel och Landala-bordet i den längsta varianten (vitsåpat) står högst upp på önskelistan! Älskar att det är så långt men ändå smalt, att det är lokalproducerat och tillverkat med stor hänsyn till miljön, att det är ett överkomligt pris, den smäckra rundningen på bordsskivans kant, den subtila blinkningen till allmogens bockbord, dess enkla men geniala konstruktion med vingmuttrarna. Älskar!!!
  2. Är som sagt TOKIG i Tre Sekel och Emma Olbers och skulle göra vad som helst för den här pallen! Tänker spontant att den skulle vara perfekt i vår hall där vi för tillfället inte har någon sittmöbel. Sitter alltid på golvet i hallen när jag ska ta på tvååringen hennes overall och det är lite slitigt för kroppen att alltid göra så. Tänker typ varje dag att jag borde införskaffa någon pall att ha där. Och vilken skulle inte passa bättre än en av min favoritformgivare?

 • Helena N skriver:

  Bordet Landala har varit en favotir länge. Den står på önskelistan som mitt framtida köksbord i ett hus 🙂
  Om jag skulle vinna pallen skulle den få pryda mitt sovrum och få fungera både som sittmöbel, kliv och avlastning!

 • Erika Nilsson skriver:

  1. Min favoritmöbel i Tre Sekels sortiment är stolen "Vinkelben". Jag älskar kombinationen av ljust trä och skinn!
  2. Om jag skulle vinna pallen skulle den få en hedersplats i det fritidshus vid Ångermanälven som vi ska bygga till sommaren.

 • Eva skriver:

  1. Skedblad har mest personlighet och är min favorit. Den är inte bara en blinkning mot förr, utan en blinkning med humor.
  2. Denna fina pall
  skulle få förgylla min hall.

 • Henrik skriver:

  1. Släden, skulle fungera som en utmärkt köksö för oss. Vi lagar mat med stor passion. Så fort mer plats behövs, drar man ut ett satsbord. Den hade löst otal problem för oss och är nog en himmelsk investering.
  2. Pallen skulle stå i vårt badrum. Min fru och jag är även varandras bästa vänner. Vi har svårt att sluta prata med varandra. Även när den ena duschar, kommer den andra in för att babbla om något. Att sitta på toalettlocket skulle vara ett minne blott med denna skönhet som faktiskt är designad som om de hade tänkt på vårt badrums vackra design.

 • Angelica skriver:

  1. Investerade redan i somras i bordet Landala i vitpigmenterad hårdvaxolja. Har inte ångrat mig en sekund trots en 2 åring som gör sitt bästa för att märka det. Bordet får bara en fin patina och är verkligen harmoniskt med sina runda former.
  2. Pallen skulle få sin plats i köket som ligger med öppen planlösning till matrummet där vi har bordet och på så sätt binda ihop inredningen i rummen.

 • Sophie skriver:

  1. Jag gillar bordet Landala för att det rymmer många gäster samtidigt som det är smalt och inte tar så stor plats.
  2. Pallen skulle få vara nattduksbord i mott sovrum men även då vi får gäster eller behöver ta fram något i garderoben högst upp.

 • Lina skriver:

  1. Landala bordet är min favorit, man ser att de är genomtänkt formgivet, gediget och kommer hålla hela livet.
  2. Pallen skulle inte få någon fast punkt utan den skulle få agera sittplats vid middagsbjudningar, avlastningspall för väskan i hallen, en pall min dotter står på när vi bakar ihop en kaka i köket.

 • Carina skriver:

  Släden är mitt drömsoffbord Pallen skulle nog hamna i hallen men det bästa med pallar är att de kan få vandra runt i alla rum

 • Mathilda skriver:

  1. Soffan Greta, som tar för sig och känns så självklart inbjudande. Vackert hållbart hantverk och tidlös design, fullständigt i klang med tiden!
  2. Pallen skulle inte ha en plats utan en funktion! Och jag är säker på att den mer än väl skulle spela sin roll som pall här i vårt hemmaliv. I alla fall jag skulle få mycket positiva känslor när jag tar tag i eller ser på den. Även då den hamnar bredvid något icke-perfekt men genomtänkt andrahandsmarkandsval i hemmet, som i väntan på att kunna investera i något sådant här, duger gott.

 • Sofia skriver:

  1) Skrivbordet Guldheden! Åh så fint.
  2) Pallen skulle få stå som ett litet sideboard bredvid soffan. Med sina mjuka former och ljusa träslag skulle det passa perfekt hemma hos oss, särskilt nu som avställningsyta när vårt tredje barn är beräknat till påskhelgen och jag kommer att sitta låst i amningsläge ett tag framöver.

 • Nina skriver:

  1.Greta soffan-den coola soffan med det coola namnet
  2.Alltid fullt hus och många gäster i stugan. Speciellt till varje påsk :-)Dock med den nackdelen att det är svårt att hitta sittplatser till alla – Men med en Gårda pall kan man sluta skämmas, att sina fina gäster på pallen ställa. Tvärtom.

 • Sara skriver:

  1. Min favorit är vitrinskåpet "undantaget", min mormor hade ett sånt (hennes stora stolthet i inredningsväg) och jag har starka minnen av just det skåpet och dom fina sakerna som var förvarade i det.
  2. Den skulle få stå i hallen, och jag skulle då förevigt slippa stå framåtböjd i dålig ställning och snöra på mig skorna. Bra med en lätt möbel i hallen, då skulle jag också fort kunna ordna en till sittplats på våran veranda/förstukvist när man får en oväntad gäst.

 • Frida skriver:

  1. Stolen "Skedblad" är utan tvekan min främsta favorit! Så kul med inspirationen från en sked, som dessutom är så snygg!
  2. Den hade helt klart fått stå i köket, redo att möta våra gäster. Mitt kök är ganska trångt och tyvärr finns inte plats för ett stort matsalsbord med stolar, vilket ofta resulterar i att vi får ta fram någon gammal arbetspall med spilld målarfärg alternativt en ihopfällbar plaststol. Med en Gårdapall skulle gästerna snarare slåss om att få sitta på den snygga "extrastolen".

 • 1. Bordet som heter Visingsö är en klar favorit.
  2. Det första intrycket är mycket viktigt
  detta gäller även en pall
  Därför känns det helt viktigt
  att ställa pallen i vår hall!

 • 1. Bordet Visingsö är en stor favorit.
  2. Det första intrycket är mycket viktigt
  detta gäller även en pall.
  Därför känns det helt riktigt
  att ställa pallen i vår hall.
  (skrev fel i första inlägget, sorry)

 • Nickan skriver:

  1)Johanneberg Skåp är min absoluta favorit. Snygg förvaring som sväljer en hel del och som även ger plats åt stilleben uppå och med en design som är luftig med de högre benen.
  2) Pallen skulle stå i vårt vardagsrum vid våra stora fönster. Den skulle används som blompall. Vi har lyckats få gigantiska svärmorstungor som ska skymma insynen från vägen, men de behöver komma upp en bit från golvet. Där kommer denna pall bli perfekt.
  Var skulle du placera pallen om du vann och hur skulle den förgylla din tillvaro? Motivera kort.

 • Helena A Malm skriver:

  1, Greta Soffan – elegant men även klassisk. Det höga ryggstödet gör att soffan känns modern.
  2, Pallen skulle placeras i vårt lilla hus vi håller på att bygga i Stockholms skärgård. Vår son som precis har lärt sig att ställa sig upp kommer att uppskatta pallen extra mycket då den har en perfekt höjd. Kombinationen vacker pall och gullig unge förgyller min tillvaro.

 • sylvia skriver:

  1) jag älskar satsbordet Släden för den är så jäkla kul samtidigt som den känns stilren och smart!
  2) har tänkt att det kanske skulle vara bra med ett nattduksbord så man slapp sparka omkull vattenglaset när man flyger upp ur sängen varje morgon … hehe

 • CeciliaW skriver:

  1. Jag skulle gärna haft en vitoljad Landala bänk vid fotändan av sängen.
  2. Pallen skulle få stå bredvid soffan i vardagsrummet och när barnen somnat och kvällslugnet infallit så skulle den få bära en rykande tekopp (och kanske en kaka eller två)

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) är på jakt efter ett nytt matbord och Johannesbergs matbord är så vackert, stilrent och smart med iläggsskiva.
  2) pallen skulle placeras i vår hall på ovanvåningen så kan man flytta den beroende på om man ska sitta i dotterns rum och pyssla vid hennes skrivbord el som komplement till vår skrivbordsstol när man vill sitta två vid datorn.

 • Helena skriver:

  1. Landala bänk står på önskelistan, skulle passa perfekt vid fotändan av sängen.
  2. Pallen skulle få agera sängbord.

 • 1) Favoritmöbeln är undantaget. Det är ett skåp som jag förknippar med mormor och morfars väl inredda lägenhet med konst och designklassiker. En lättplacerad möbel som fyller både funktion och är fint för ögat.
  2) pallen skulle placeras i vår lilla pall för att varje dag mötas av något väldigt vackert när man kommer hem. Då hallen är liten behövs det en sittyta som är nätt och praktisk.

 • Charlott W skriver:

  1 Johanneberg matbord, det rymmer många utan att se klumpigt ut! De små detaljerna med läderöglor är som pricken över i. Underbart!
  2 Min pall skulle jag ha som sängbord! Jag har tänkt mig en träpall av något slag men inte hittat rätt. Denna pall skulle sätta guldkant på mitt uppvaknande varje dag, kan det bli bättre förutsättningar att fånga dagen…?

 • Maria skriver:

  1. Min favorit sen några år tillbaka är Greta soffan! En modern klassiker!
  2. Min pall skulle bli den perfekta räddningen till min rumslind. Min son har precis börjat krypa och rumslinden är han väldigt nyfiken på. 🙂

 • Kajsa skriver:

  Tomas sandells skåp valv ,det skapar nyfikenhet
  Pallen önskar jag i svart olja och vinner jag den hamnar den i hallen att titta på och sitta på…………

 • Pernilla H skriver:

  1. Johanneberg köksbord, snyggt och praktiskt med iläggsskivor.
  2. Pallen skulle få bo i köket, hjälpa korta mig att nå upp till översta hyllplanet samt agera extra plats till gästerna

 • Inger N skriver:

  1. Bänken Dagny, en fröjd för ögat
  2. Som extra sittplats eller kanske sidobord intill tv-soffan i fjällstugan skulle pallen verkligen bli en favorit.

 • 1. Herrgården matbord, en klassiker som aldrig blir omodern och perfekt med iläggsskivor för flexibilitet!
  2. Pallen skulle få lysa upp som hallmöbel, både dekorativ och praktisk.

 • Sofie N skriver:

  1. Greta. Den mest perfekta träpinnsoffan jag vet. Men jag har verkligen inte plats… om jag inte kastar ut en stor kökssoffa i matrummet som inte riktigt är i min favoritmodell men som kom med huset, och som stått där i kanske 100 år så jag har verkligen inte hjärta att kasta ut den.
  2. Men en pall! En får alltid plats med en pall! Det är en optimalt perfekt möbel som är liten, mobil och mångsidig. Pallen kan vara sängbord, det du använder för att nå upp till översta skåpet, blompiedestal, hallpall för att få på kängorna, pynt i ett fint hörn eller extrastol vid middagar. Den här pallen skulle därför få göra allt nämnt!

 • 1. Guldheden ski bored
  2. I Hallen I vår nybyggda sommarstuga vid haven’t. Pallen kommer få en fantastisk utsikt och användas av alla som ska in och ut och behöver sätta på sig Skor och nå saker I garderoben.

 • C skriver:

  1. Bänken Dagny, den är så vacker! Kan tänka mig hur det känns att sitta där, hur lent träet känns när man drar handen över.
  2. Pallen skulle bli pricken över i i vårt nyrenoverade vardagsrum. Den skulle stå som ett litet sidobord vid sidan av soffan men också fungera som en extra sittplats när vi har många gäster, jag älskar saker som har flera användningsområden!

 • Carolina skriver:

  1. Johanneberg Matbord.
  Enkelhet i sin vackraste form. Älskar den tidlösa designen och jag hade gärna kånkat med mig det genom livets olika skeden.
  2. Pallen hade blivit en del av familjen och fått ta plats i de flesta rummen efter behov. Perfekt som extra sittplats, som hjälpmedel att nå upp i de högsta skåpen men till en början hade den fått stå som blompiedestal för att försöka rädda min vintertrötta favoritväxt (som stått alldeles för mörkt under vintern).

 • Anonym skriver:

  1. Greta Soffa. För att jag har haft ögonen på den där soffan hur länge som helst. Älskar de raka linjerna!
  2. En pall fyller många behov, men jag skulle ha den i köket, eftersom vi precis flyttat till en lägenhet där jag inte når upp till de översta hyllorna. Den skulle ersätta den fula bygg-stegen som nu står lutad mot väggen vid matbordet… haha

 • Robert Johnsson skriver:

  1. Landala bord. Det visar upp hantverket samtidigt som det har en tidlöshet som funkar nästan var som helst.
  2. Pallen i hallen. Där man som liten alltid fick sitta och vänta. Antingen var det på att ens småsyskon skulle kläs på eller när man väntade på att jultomten skulle komma, då satt man på pallen i hallen. Det vill jag införa i mitt hem också. Och med denna ursnygga pall kommer alla vilja sitta där, ung som gammal.

 • Linda skriver:

  1. ÄLskar skåp på ben, så elegant och luftigt, därför är Johanneberg skåp en favorit.
  2. Den fina pallen skulle få stå i vårt Gotlandshus i vardagsrummet och få tjänstgöra som såväl extra sittplats som sidobord som extra avställningsyta, och just nu som en utmärkt möbel att stå-träna på för vår lilla bebis. 🙂

 • Anna J skriver:

  1. Läste först tre så nu har jag svårt att välja ut en. Älskar Greta soffan, men får nog ändå säga Johanneberg soffbord då jag letar efter ett litet enkelt soffbord i björk och nu har jag hittat det! Ovanligt med måtten 100*60.
  2. Pallen skulle få stå i dotters rum som behöver avlastning för böcker vid sängen, sen även kunna tas ned när när sittplatser behövs. Älskar att tänka flera användningsområden för samma pryl/möbel!

 • Ellen Källberg skriver:

  Hej,
  1. Det runda bordet Läckö är fantastiskt snyggt i sin enkelhet. Runda matbord med iläggsskiva tycker jag lyfter våra annars fyrkantiga rum enormt mycket. Det placerades på min önskelista direkt. Men Greta var ju också fin. Samma namn som min 98-åriga mormor 🙂
  2. Pallen skulle bli det runda inslaget i hallen och antagligen i svart. Den skulle fungera som ett avlastningsbord och självklart tappåskornaplats.

 • Sofia skriver:

  1) Skedblad stolen designad av Carl Malmsten. Ett imponerande hantverk som andas perfektion och kvalitet. Nyutgåvan i ek är ljuvlig. Fantastiskt skön är den också vilket ju är viktigt för en stol 🙂
  2) Gårda pall skulle förgylla min tillvaro genom dess vackra design och högklassiga hantverk. Möbler likt denna med fin form och färg är en fröjd för mitt öga. Pallen skulle direkt få flytta in i sovrummet för att agera ett efterlängtat sängbord. Vid behov skulle den få agera sällskap vid middagsbordet eller avlastningsbord bredvid soffan i vardagsrummet. Kärt barn har många användningsområden…

 • Terese skriver:

  1) Meditation är hantverksmässig konst, rena former och naturligt material. Med sin naturinspirerade design hade jag mer än gärna haft den som extra sittplats i vardagsrummet. Vacker som en skulptur i sin enkelhet.
  2) Naturlig minimalism, en pall som är funktionell, vacker och innovativ. Hallen är det första man möts av och skulle av den anledning vara pallens givna plats. En vacker detalj som fångar uppmärksamheten utan att träna sig på. Självfallet även en perfekt sittplats att använda när man tar på sig skorna, vilket min fina morfar jämt påpekar avsaknaden av. Fantastiskt hantverk som jag med stor glädje skulle mötas av varje gång jag kommer hem.

 • Charlotte skriver:

  1) Soffan Greta är fantastiskt fin! En flört med dåtidens traditionella pinnstolar, som är så typiskt Tibro, men med den nutida känslan av design och mod. Den gör sig bra både hemma och i offentlig miljö, som exempelvis på Bagare Brage i Tibro!
  2) Pallen skulle få stå bredvid sängen. Den är det sista jag ser på kvällen och det första på morgonen – vem vill inte bli vakna upp till en kombination av skog, design och hantverk? Det ursprungliga möter det kreativa.

 • Maria skriver:

  1) Bordet Landala utan tvekan. Vi behöver verkligen ett nytt köksbord och nu vill jag verkligen satsa på kvalitet.
  2) Pallen skulle få står i köket bredvid vårt sidoskåp. Perfekt att ha som extrastol och som snygg detalj. Det är ju detaljerna som räknas 🙂

 • malin K skriver:

  Carl Malmstens pall Meditation! Det är inte bara en vacker möbel, den har en fantastisk historia i och med Dag Hammarskölds stora insats i FN. Den inbjuder dessutom till meditation och reflektion. Någon jag behöver.
  Jag är svag för Carl Malmstens möbler, har en samsas soffgrupp hemma som jag aldrig kommer tröttna på.
  2) Pallen skulle välkomna oss i hallen. En fin blick för ögat, men även skön att sitta på när knyter skorna.

 • Charlotte U skriver:

  1. Min favorit är soffan Greta. Finns inget mysigare än en kökssoffa tycker jag men äldre varianter passar sällan i moderna hus. Därför är Greta perfekt med sin nätta och moderna design!
  2. Jag skulle ställa pallen i vårt burspråk där jag idag endast har en ensam fåtölj. Pallen skulle passa perfekt då den kan användas som bord för fikat men också som en extra sittplats vid behov

 • Anna skriver:

  1. Jag föll pladask för bordet Albert. Otroligt välbalaserat och välplacerat. Perfekt för söndagens andningspaus med en kopp the och ett månadsmagasin.
  2. Pallen matchar perfekt i vårt umgängesrum som en extra sittplats. En riktig juvel ♥

 • Mia S skriver:

  1. Pallen Meditation med sits av sjögräs får mitt hjärta att klappa lite extra <3 Att Dag Hammarskjöld beställde flera exemplar av den här pallen till FN-högkvarterets ”Meditation Room” känns fint.
  2. Vackra Gårda hamnar bredvid sängen och blir det första jag ser när jag vaknar. Perfekt för ett glas vatten för natten, favoritboken och en liten skål att lägga mina smycken i när jag ska sova. Blir vi många middagsgäster kommer pallen väl till pass som extra sittplats.

 • Jeanette R skriver:

  Albert! Tänk att få placera Gårda tätt intill Albert eller tvärtom! Så himla välplacerat! Bara för att pallar och småbord det är mitt liv se…

 • Carina Ivermo skriver:

  1 Vitrinskåpet undantaget får mig att bli lycklig bara genom att titta på det! En perfekt möbel.
  2 Pallen Gårda skulle få stå bredvid soffan för att lägga en bok på. Kanske någon skulle få sitta på de någon gång.

 • Rebecka L skriver:

  1. Har flera favoriter; skåpet Johanneberg, Landala bord och bänk, soffan Greta och bänken Dagny. Skulle jag välja bara en skulle det då bli bordet Landala!
  2. Åh, pallen skulle vara som ett smycke i våran nu lite småtråkiga hall som väntar på renovering. Även efter renoveringen hade den haft en given plats där, när den inte var på utflykt någon annanstans i huset där den för stunden behövdes!

 • Anonym skriver:

  Oh my g.. sidobordet Johanneberg kommer passa perfekt i mitt nya hem i Göteborg.
  Pallen kommer väl till pass eftersom mitt hus kommer vara mer eller mindre tomt de första månaderna innan familjen kan flytta efter till götet. Kan sitta på den och äta, använda den som sidobord vid luftmadrassen och kliva försiktigt på den när jag ska nå något högt. Fantastisk!

 • Ann-Sofi skriver:

  F-låt den "anonyma" glömde skriva sitt namn. klantigt!

 • Carin skriver:

  1) Släden för att bordet med sin stilrena, tidlösa design kan placeras i de flesta miljöer och kombineras på en mängd olika sätt. Alla tre ihop som ett större soffbord, dela på dem och använda som sideboards, blomsterbord, sängbord osv
  2) Jag har en pytteliten hall och letar efter en snygg pall att ha innanför dörren. Dels för att mina gäster ska kunna knyta skorna sittande om de vill och även som en liten avlastningsplats för post, handväska och liknande. Pallen skulle ge min hall ett lyft både visuellt och funktionellt!

 • 1. Jag älskar Landala bänken och skulle önska jag hade plats för den någonstans. Vid sängen, matbordet, som avlastningsbord bakom soffan, men tyvärr bor jag på för liten yta.
  2. Pallen i svart utförande hade däremot passat förträffligt som bord mellan mina fåtöljer i vardagsrummet!

 • Anna F skriver:

  Så mycket vackra möbler skapta med kärlek. Älskar stolen Kaj! Känns så klassisk och samtidigt har den det lilla extra! Den skulle passa i precis vilket hem som helst.
  Pallen hade jag ställt i vårt sovrum bredvid ett stort blått skåp. Ser verkligen hur jag varje morgon vaknar och ser den vackra pallen med en vas med blommor på.

 • johanna lindh skriver:

  1. Förutom pallen är johanneberg matbord en favorit, tidlös design i härlig skandinavisk stil som jag bara älskar!
  2. Jag har precis köpt min första lägenhet tillsammans med min pojkvän, studentbudgten räcker mest till billigare möbler så därför hade det varit himla kul att få in en sådan lyxig och stilren pall i vårt hem! Pallen hade verkligen passat perfekt i vårt nya kök som går i skandinavisk stil.

 • Paulina a skriver:

  Soffan GRETA, oj vad länge jag har tyckt om denna fina klassiker. Den är så fin och ger karaktär och tidlöshet!
  Förändlighetn hos mig själv skulle göra att den en dag var blev ett soffbord, en annan dag står det en 5åring på pallen för att nå dit han inte når och en annan dag bredvid min säng med det som ligger bredvid en när jag sover.

 • Erika skriver:

  När jag fick se Valv vitrinskåp så pirrade det till i kroppen. Jag vill bara gå fram och kika. Lite som tittskåp man nyfiket studerade som barn. Unikt och lekfull design!
  Pallen skulle få stå och hälsa alla välkomna i min hall. Även hjälpa dem av med skor och ta deras kappa om det behövs.

 • Alma skriver:

  Favoriten från deras sortiment måste ändå vara dagny bänken! Hade passat och gjort sig fin i vilken hall som helst, så enkel men så vacker design.
  Hade jag vunnit pallen hade jag lätt haft den som ett litet sängbord till min väckarklocka och kanske en mindre växt.

 • Manda skriver:

  1) Favoriten är bordet, Lalanda. Älskar det! Kommer att göra sig fantastiskt bra i vårt nya hus när det är klart.
  2) Pallen skulle stå i köket så min lilla tjej kan vara med och pyssla vid köksön.

 • Manda skriver:

  Dumma autokorrekt, Landala ska det ju vara!

 • Ronja skriver:

  1. Vi är ute efter en bänk att ställa framför vårt köksfönster och har gluttat mot bänken "Landala" ett tag nu. Helt klart en favorit som skulle passa super i vårt kök!
  2. Pallen skulle passa såväl i vårt kök, med höga skåp, som tillsammans med vår framtida "Landala-bänk"

 • Joanna skriver:

  1) stolen skedblad är ju magisk!
  2) i sovrummet, vårt mest avskalade rum där endast få möbler i vackert naturmaterial får bo. Letat länge efter den perfekta pallen och här är den! Kommer ge den sista touchen och vara vacker med en kandelaber och en turkos keramikvas med en krispig tulpan i!

 • 1. Bänken Dagny är min solklara favorit. Den gör sig så fin i sin vitlackerade björk. Bänken i sig som möbel tycker jag har så många användningsområden som kan användas både i hall och vid köksbordet och visst är det trevligt att kunna sitta två. Jag tycker Dagny har en klassisk design som håller i längden.
  2. Pallen skulle förgylla vårt hem och användas på många sätt hos oss. Framförallt skulle den vara fin att använda vid vårt köksbord när vi får middagsbesök men även som en fin detalj i vårt kök och vardagsrum.

 • Sara P skriver:

  1. Soffan Greta i gult, gult höjer humöret och aptiten. På centimetern skulle den sitta som en smäck i vårt retrokök!
  2. Gårda skulle användas som avlastningsbord och bära pågående roman och tékopp under vårkvällarna.

 • Maria skriver:

  1. https://www.tresekel.se/HERRGARDEN-stol-karmstol i grå kändes hemtrevliga och fina.
  2. Jag skulle placera den i hallen, liten hall utan något att sitta på när man tar av och på skor. Det skulle vara utmärkt med en pall där!

 • Hur ska man kunna välja när allt är så fint? Genomtänkt, gediget, välgjord. Måste jag välja är det nog satsbord Släden som är favoriten.
  Pallen skulle jag ha i köket som extra sittplats. Vid behov tar jag in den i vardagsrummet som extrabord och till sovrummet som extrabord vid sängen. Den pryder sin plats oavsett var man ställer den!

 • Victoria skriver:

  1. Älskar stolen Skedblad designad av Carl Malmsten. Så enkel och stilren men samtidigt med glimten i ögat. Möbler som är gammal design men som lika gärna kunnat designats imorgon – det är tidlösa klassiker för mig!
  2. Pallen skulle bli en fin present till min storasyster och hennes 153 cm i längd. En liten tjej med ett stort hjärta som behöver något vackert och stadigt att stå på för att nå upp till de översta köksskåpen i sin nya fina lägenhet.

 • Sofie skriver:

  1. Även om soffan Greta är otroligt vacker att vila ögat på är det Carl Malmstens pall Meditation jag fastnar för. Jag känner känslan av att värma fötterna framför den öppna spisen, doften och det kluckande ljudet av havet intill bryggan en sensommarkväll, jag känner lugnet lägga sig i den PMS-stinna kroppen efter en stund med mig själv och en kopp te.
  2. Pallen kommer vara ett otroligt vackert komplement till min halvtomma lägenhet jag nu flyttar in i, från 23 kvadrat till 65 kommer det onekeligen eka tomt ett bra tag framöver…

 • Amanda skriver:

  1. Älskar ”Herrgården skänk”.
  2. Den hade inte bara varit fantastiskt fin att titta på, utan även fyllt en viktig funktion. Vi har ett otroligt högt kylskåp och jag är superkort. Jag behöver något att stå på för att nå.

 • Ellen skriver:

  1) stolen Arnold av Emma Olbers med lädersits hade gjort sig riktigt bra vid mitt nya köksbord Med utdrag från Norrgavel.
  2) pallen hade också fått plats vid köksbordet. Bra som extrastol när bordet förlängs. Jag vill gärna blanda lite olika stolar och stilar för att de inte inredningen ska se för köpt ut

 • Martin skriver:

  Vilken fin tävling!
  1. Meditation är min favorit av flera anledningar. Jag har en fäbless för små flyttbara möbler, den är ritad av min favorit Carl Malmsten – samtidigt som den känns lite annorlunda för att vara Malmsten, det flätade tillför en fin struktur i inredningen och den har en spännande historia.
  2. Jag skulle helt egoistiskt ställa pallen på min sida av sängen. Blir barnsligt glad av att föra med handen över välsnickrade trämöbler skulle kunna känna med handen varje gång jag kollar klockan eller liknande.

 • Jessica skriver:

  1. Min absoluta favorit är Herrgården Skänk. Den ger så mycket känsla och trivsel i ett hem, bra förvaring och stor yta att ställa fina prylar och blommor på!
  2. Jag och min sambo har precis flyttat till hus och det är så kul att få inreda nya ytor. Denna pall skulle absolut placeras bredvid vår kamin, perfekt att slänga upp fötterna på när elden sprakar!

 • Louise skriver:

  1. Stolen skedblad som är nätt och lättplacerad. Den piggar upp inredningen i viket rum som helst. Vore en trevlig syn i hallen när man kommer hem.
  2. Pallen skulle komma till sin rätt i vår entré. Gästerna skulle känna sig välkomna när de kan sätta sig på den vackra pallen för att ta av sig skorna. Dessutom skulle träet mjuka upp vårt gråa stengolv.

 • Carolina skriver:

  1. Soffan Greta är min favorit. Den är inbjudande, vacker, och ser så där oförskämt skön ut. Precis som en kökssoffa ska va. Står överst på min önskelista sedan länge.
  2. En pall ska stå i husets hjärta, köket. Nära att användas i alla lägen. Helt klart en trotjänare som ska hålla i generationer.

 • Rebecca skriver:

  1. Soffan Greta! Den är klassisk men kaxig i sin vertikala form och tecknar en nästan grafisk silhuett i rummet.
  2. Pallen skulle börja som supportmöbel i en amningshörna jag planerar härhemma efter en trevande men fantastisk första vecka som mor! Sedan hoppas jag att pallens användning kommer att utvecklas och växa i takt med mitt barn och tjänstgöra när hon vill vara med storfolket och spana på vad som händer!

 • Rebecca skriver:

  1. Soffan Greta med sin klassiska men kaxiga form, den blir ett grafiskt element i rummet.
  2. Pallen skulle få agera supportmöbel i en mysig amningshörna jag planerar härhemma efter min första skälvande vecka som mor. Sedan hoppas jag att pallens användning utvecklas i takt med mitt barn och blir en kär hjälp i tillexempel köket om man vill vara med där det händer.

 • Inga-Maj skriver:

  Johanneberg skåp- ett stilrent och lättplacerat skåp som jag skulle ha linnedukar i.
  pallen skulle få stå i hallen,användas varje dag för att sitta på när skorna ska knytas

 • Carolina skriver:

  1. Landala.
  2. I samma rum som Landala bordet. För att sprida ut skönheten av riktiga hantverksmöbler!

 • Monika Lindh skriver:

  Pallen blir mitt lilla bokbord i läshörnan.
  En favorit bland sortimentet; satsbordet Släden, Carl Malmsten. Så tydligt i sitt uttryck.Och i mahogny blir det ett skulpturalt.

 • Marita skriver:

  1. Stolen Ida. Den inbjuder till samtal, kontemplation. En plats för eftertanke i sin tidlöshet.
  2. Hos mig får pallen (i vitt) ett rikt liv, sängbord till vardags, sittpall på släktkalas etc. Behoven för en pall är många.

 • Marita skriver:

  1. Stolen Ida. Den inbjuder till samtal, kontemplation. En plats för eftertanke i sin tidlöshet.
  2. Hos mig får pallen (i vitt) ett rikt liv, sängbord till vardags, sittpall på släktkalas etc. Behoven för en pall är många.

 • Josefine skriver:

  Hej!
  1. Bordet LANDALA i vitsåpad ek. Utan tvekan det ultimata bordet. Älskar att det lyckas vara både rustikt och nätt samtidigt, att man monterar det utan verktyg och att det kan placeras i vilket rum som helst och ändå passa in.
  2. Jag kommer se pallen på samma sätt som en förbehållslös vänskap, vi bägge ska göra vår del av vänskapen; vårda den, ställa upp för varandra och ha roligt tillsammans. Jag ska varsamt rengöra, underhålla och ta hand om den. Pallen i sin tur ska flyttas runt till den plats där den behövs mest för stunden; extra sittplats för gäster, avlastning när det är för många brickor med mat och dryck så att bordet inte räcker till (har ännu inte LANDALA ;-)), stolt piedestal för vasen med vilda blommor och såklart plats för kassaapparaten i den påhittade affären som barnen leker.

 • Helena skriver:

  1. Om jag ser till våra behov just nu hade det varit häftigt att ha GULDHEDEN skrivbord av Carl Malmsten i dotterns rum.
  Utsökt design, funktionellt, bra storlek och låsbara lådor.
  2. I vår svårmöblerade hall har vi en smal hög byrå och bredvid den en gammal pall.
  Den sistnämnda skulle raskt bytas ut och fylla sin funktion i hallen.
  Pallen är så fin att den även skulle förflyttas till närliggande vardagsrum och kök som extra
  sittplats och avlastningsyta.

 • Lina skriver:

  1. Johanneberg skåp i såpad ek. Precis ett sådant skåp jag letar efter. Perfekt med både lådor och hyllor. Vackert i all sin enkelhet.
  2. I vardagsrummet/matrum och fungera som extrabord, extra sittplats eller bara att titta på.

 • Helena B skriver:

  1. Jag fastnar för pallen Himalaya för att den, förutom en utsökt form, utstrålar ett lugn. Med kopplingen till FN-skrapa passar den väl ihop med FN- Stolen av Jacob Kjær i mitt vardagsrum.
  2. Pallen skulle lyfta mitt sovrum som nattygsbord, med en korgask från Bali ovanpå som gömmer alla små saker.

 • Anonym skriver:

  1. Jag fastnar för pallen Meditation för att den, förutom en utsökt form, utstrålar ett lugn. Med kopplingen till FN-skrapa passar den väl ihop med FN- Stolen av Jacob Kjær i mitt vardagsrum.
  2. Pallen skulle lyfta mitt sovrum som nattygsbord, med en korgask från Bali ovanpå som gömmer alla små saker.

 • Sofie skriver:

  1. Skrivbordet Guldheden är vad jag skulle kalla det perfekta skrivbordet. När jag tänker på det perfekta skrivbordet är det exakt ett sånt skrivbord som Guldheden som dyker upp i mitt huvud.
  2. Pallen skulle placeras i hallen så att det är den första möbeln jag och andra ser när man kliver in i vår lägenhet. Första intrycket gör ju mycket.

 • Nina skriver:

  1) Stolen "Vinkelben" är så fin med sitt ljusa trä och skinnsits.
  2) Pallen skulle placeras i hallen hemma hos oss och förgylla alla besvärliga overall påklädningar.

 • Sara skriver:

  1. Jag är svag för bänkar så jag måste välja bänken Dagny. En vackert enkel bänk som skulle passa såväl i köket som i hallen som i fotändan av sängen.
  2. Pallen skulle bli en vacker dekoration i vardagsrummet och en praktiskt extra stol kring soffbordet när sittytorna tryter.

 • Sofia skriver:

  1. Bordet Landala är min favorit, jag gillar dess naturliga och enkla form. Drömmer om en matplats med plats att duka långbord med detta.
  2. Pallen skulle få pryda vår hall, hälsa välkommen och avlasta när skor ska knytas.

 • Sanna skriver:

  1.Fastnade för "Herrgården Skänk" som var riktigt fin särskilt i den fina vita färgen. Så mycket bra förvaring och perfekt för fina blommor och annat.
  2.Pallen skulle få pryda hallen och hälsa alla gäster varmt välkomna. Praktisk avlastning när skor och annat ska knytas.
  Kram Sanna

 • Kristin skriver:

  1. Jag drömmer om en hall med en Greta soffa – funktion och konstverk i en och samma möbel.
  2. Pallen skulle jag placera vid min säng som det vackraste nattduksbordet!

 • Katarina skriver:

  Jag har länge letat snygga klappstolar att ha som extrastolar vid gästinvasion. Snygga just för att jag tänkt att de ska hänga på väggen istället för stora tavlor i antingen köket eller vardagsrummet. Klappstolen Vinkelben har jag aldrig sett tidigare men slår ner som en blixt i sinnet! Exakt 4 sådana är ju det jag letat efter!!!
  Den underbara pallen skulle absolut vara i sovrummet som min man skulle använda som extra avlastningsyta fastän jag jämt och ständigt skulle påpeka att den inte är för honom att lägga sina pryttlar på utan för mig att sätta fötterna mot när jag yrvaken sitter på sängkanten under tidiga morgnar och drar på mig stödstrumporna inför en dags jobb. Jodå, jag är absolut sjuksköterska! :o)

 • PiaL skriver:

  1. Thomas Sandells vitrinskåp Valv är som ett konstverk. Fantastiskt fint! Skulle förgylla vilket rum som helst.
  2. Pallen skulle få bo i sonens rum. Perfekt när man sitter bredvid hans säng för att natta honom.

 • Anonym skriver:

  1) soffan Greta – min favorit! Därför att den känns modern, retro och gammeldags i ett (som ett godisägg med tre överraskningar i ett) samt går att få i fina färger.
  2) pallen skulle få en hedersplats i mitt sovrum för att jag behöver alltid avställningsytor där. Inredningstidningarna skulle få ligga på den när jag har det lite stökigt och bara behöver just en yta att lägga ifrån mig saker på. Jag skulle se pallen när jag somnar och vaknar. Vad skönt vilsamt för ögonen.
  /Pernilla

 • Andrea skriver:

  1) Skåpet johanneberg. Tidlös elegans med genomtänkta detaljer och vackert hantverk. Underbart i sin enkelhet!
  2) Pallen ska få fylla tomrummet bredvid vårt nya badkar. Perfekt för ljus, böcker och vattenglas vid långa bad!

 • Jessica S skriver:

  1. Jag är väldigt förtjust i Carl Malmstens design, och en av favoriterna är den vitlackade skänken i serien Herrgården. En nyttomöbel som är både elegant och klassisk, men samtidigt tidlös som skulle passa i många hem/inredningsstilar. En möbel ”to die for” som gärna skulle få pryda mitt hem.
  2. Om jag vann pallen skulle jag placera den bredvid sängen som ett lyxigt sängbord i det sovrum som vi precis håller på att bygga klart. Vilken dröm att få möblera med en sådan vacker möbel! ✨

 • Tess skriver:

  1, Greta soffan är min absoluta favorit. Skulle så gärna vilja ha en i köket. Men det råder lite delade meningar om det…
  Tänker att jag kanske får en i 40 års present av mig själv för att lösa problemet 🙂
  2, Jag skulle byta ut pallen jag har i hallen. Det skulle ge två vinster, ett nytt snyggt blickfång direkt när man kommer in och att jag äntligen får tapetsera om i hallen som jag trånar efter men inte riktigt kan försvara!

 • Eliisan skriver:

  1.
  Från Tre Sekel tycker jag också väldigt mycket om stolen;
  Skedblad stol. Designades ursprungligen år 1933 av den store Carl Malmsten och den nuvarande tillverkningen baseras på Malmstens ritningar.Tillverkad av vacker solid ek.
  Namnet är uppkallat efter skålen på en sked. Den fina stolen riktigt "bjuder in" till att sätta sig på den – man riktigt känner och ser hur fint ryggstödet är format för att följa den anatomiska ryggen på allra bästa, bekvämaste, formvönligaste sätt.
  2.
  Om den skulle bli min, den ljuvligt fina pallen Gårda –
  skulle jag på allra bästa sätt den använda och vårda.
  Favoritkulören är oljad grå
  om jag har den stora turen att pallen få!
  Är övertygad om att den snabbt blir en stor favorit,
  när jag mellan rummen går, tar jag den med mig dit.
  Att vila mina ömmande, trötta fötter på,
  att beskåda och beundra dess skönhet få.
  Gårda kan helt enkelt mig bättre att må!
  När pallen inte används, givetvis på
  hedersplatsen i huset den skall stå!
  Om Gårda vägen hem till mig skulle finna,
  vore jag en mycket lycklig, glad
  och tacksam kvinna!
  Jag och Gårda på livets krokiga väg skulle gå,
  en vänskap, samvaro och gemenskap,
  som i många glädjefyllda år vill bestå!

 • Madde skriver:

  1. Soffan Greta är min stora favorit! Enkel mem fortfarande hemtrevlig!
  2. Pallen skulle få bli sängbord 🙂

 • Pia S skriver:

  1: Stolen Skedblad den är en njutning för ögat ,så fin och enkel , och jag gillar hur stolsbenen ses i sitsen .
  2: Den fina pallen passar i vardagsrummet att ha i läshörnan med böcker på . Den är såklart jätte bra att ha som extra stol också . I mitt barndomshem fanns där alltid pallar .

 • Li skriver:

  1. Vinkelben Klaff är min favorit eftersom den är funktionellt snygg. Den ihopfällbara designen gör att den tar liten plats, vilket gör att den både blir praktisk och fin som konst, om den ex hängdes upp på vägg.
  2. Vid stora tillställningar hade den fått agera extra sittplats och till vardags hade den fått stå tillsammans med många vackra växter eftersom den är så fin att titta på.

 • Kristina skriver:

  1. Valv vitrinskåp. Något utöver det vanliga.
  2. Vi har bara gammalt och slitet. Vore kul med något nytt och litet.

 • Stina Ahlgren skriver:

  Landala bordet är en av många favoriter!
  Jag skulle ha pallen i köket så mina barn kan dra fram den när de vill vara med och laga mat eller baka!

 • Helena S skriver:

  1. Bordet Landala är helt fantastiskt enligt mig.
  2. Jag skulle placera pallen i vår hall vid vårt stora härliga fönster. Pallen skulle matcha våra nya skjutgarderober i ask och ge rummet det där lilla extra!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.