Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 8 / 2018

Då var det söndag igen och dags att skopa ihop veckans inredningsnyheter. Scrolla och kolla om du vill få ett snabbt svep av de senaste branschsnackisarna. 

Skultuna visar upp ytterligare vårnyheter, denna gång ljushållaren Brick, framtagen i samarbete med Studio Ström. Säljs i lösa delar men går att bygga på för att skapa olika geometriska kombinationer.

Apparatus lanserar en ny belysningsserie, Circuit. 
Lotta Agaton, Norm Architects och Note Design Studio har alla tagit fram varsitt badrum för den koreanska tillverkaren “Lagom Bath”. 

CFHILL är en ny plats för konst som i veckan slog upp portarna i ett palats från 1648 i Kungsträdgården, Stockholm.

Stelton släpper en ny vas, Hoop, inspirerad av 50-talets glaskonst. Kommer i flera olika storlekar, designad av danska Unit 10.

Kviks mest sålda kök, Mano, som började säljas redan 2003 relanseras i en ny förbättrad variant i mars. Noterar en revival för back to basic? 
Alessi har tagit fram en limiterad kollektion med några av industridesignern Achille Castiglionis mest populära produkter, för att fira att han skulle fyllt 100 år i år.
Bukowskis har just nu en temaauktion med Keramik, där de samlat en massa fina objekt. Auktionen pågår under hela nästa vecka. 
 
Notiser
– Norrgavel firar 25 år och öppnar både ny butik och e-handel.
– Grandpa tvingas stänga ner en av sina stockholmsbutiker.
– 
Åhléns värvar Ikeas svenska marknadschef.  
– Edblad får ny VD (tidigare VD på bl a Kasthall) 
– Indiska rekryterar ny kvalitets- och hållbarhetschef (från Åhléns och H&M).
– Och IKEA lanserar kollektion med inspiration från Yogisar

Kvänum har nyligen haft middag för influencers. Det verkar som om modebranschen är inrednings-pr-byråernas nya gunstlingar. Allt oftare tycks fler modeprofiler än inredningsdito dyka upp på eventsen. I veckan spreds bilder på nyheterna och det är tydligt att klassiska Kvänum försöker poppa till sig. 
Den klassiska Lyngbyvasen har fått ny kostym med ett lager  rinnande glasyr. Veckans mest ombloggade bostad som ligger ute? Den här pärlan som är till salu via Stadshem. Styling Grey Deco, foto Jonas Berg för Stadshem. Kolla in tavlorna. Fiffigt DIY-knep (köp kartong och en rulle oblekt presentpapper och kör klipp-och-klistra)! 
Foto: Skultuna, Apparatus, Lagom, CFHILL, Stelton, Kvik, Alessi, Bukowskis, Kvänum, Lyngby, styling Grey Deco, foto Jonas Berg för Stadshem

Kommentarer

 • Li skriver:

  Hej! Gillar söndagssummeringarna. Jag hittar alltid något roligt och intressant. Tack!

 • Lovisa skriver:

  Tummen upp för dina proffsiga sammanfattningar och uppdateringar!

 • Marie skriver:

  Snyggt! tack för tipsen

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.