Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 6 / 2018

Det har varit Design Week och Stockholm Furniture Fair och även om jag inte varit på plats själv i år pga föräldraledighet och bokskrivande så har jag följt flödet via sociala medier med stort intresse. Det är ju så tacksamt numer, att man kan hänga med andra via deras uppdateringar på instagram stories. På distans blir det om möjligt än tydligare att det verkligen är fullspäckat schema dessa dagar – från tidig morgon till sen kväll. Här kommer ett svep med de största snackisarna att ha koll på!
Flitigast på att uppdatera av alla mässbesökare, i alla kategorier? Anette Greiff. Missa inte hennes sammanfattande blogginlägg från mässan  om ni vill få ett helhetsgrepp. Det som återkom i de flestas flöden var;
 

– DUX Spaces kurerad av Lotta Agaton
– De La Espadas föreställning / utställning ‘Let’s Pretend This Never Happened

– A Quiet Reflection kurerad av Hanna Nova Beatrice / AnnaLeena Leino Karlsson
– Layered Eclectic på Stockholms Auktionsverk
– Och sist men icke minst ELLE Decoration Award såklart.
 
STORT varmt grattis till Johanna som vann Årets blogg 2018! Det finns ingen jag unnar den utmärkelsen mer än henne just nu, även om det var ett kompetent gäng finalister. 
På belysningsfronten var det mycket nytt. Bland annat Norrländska Johanna Forsbergs nätlampa HEAT designad för Northern och Lisa Hillands ELD för Konsthantverk i Tyringe. Fin både som takkrona och nättare modell.

Beckmansstudenten Sizar Alexis går sitt andra år på skolan och blev i år nominerad till “Rising Star” för sin kollektion ItooRaba. Någon att hålla koll på?
Det hände också grejor på stan. Bäst enligt mig? Asplunds pressvisning av sina nyheter. Blev så GLAD av deras rakryggade hantverksstolthet och hållbarhetsfokus. Heja er!
Ett annat varumärke som inte syntes så mycket i rapporteringen som de förtjänade är Finska Matri som visade sina superfina hållbara sängar. Kolla in deras nya sänggavel och sängbord “Hilja” och själva sängmadrasserna som är naturliga och giftfria. 
Annars då? Norm Architects har restaurerat Poul Henningsens före detta villa som förstörts av en brand.

Och Skultuna har visat upp fina pressbilder Ivar Ålenius Björks klassiska vas som nu återtas i produktion.
Piet Hein Eeks kollektion INDUSTRIELL för IKEA släpps den 6e april och nu har flera pressbilder på serien släppts ut på internetet. Här kan ni se mer. 

Notiser
Det går bättre för Hemtex igen efter att de fått stänga fem butiker under förra året.
– Carl Hansen & Søn har öppnat sitt andra showroom i världen (i Stockholm).
Svenskt tenn gör ny utställning och nya produkter med textiltalanger
– Krickelin har flyttat från ELLE Decoration till egen domän; Krickelins.se 

Sist men inte minst, veckans mest ombloggade lägenhet till salu? En relativt ”ny” mäklare i Göteborg. Kolla in Folkungagatan 13 via Reveny. Så många nya och välkoordinerade möbler. Är det någon som bor så stylat på riktigt tror ni? 

Foto: Inredningshjälpen, Konsthantverk i Tyringe, Beckmans, Asplund, IKEA, Matri, Norm Architects, Skultuna, IKEA, Reveny

Kommentarer

 • Malin skriver:

  Yeeeey! Där bor jag och jag bor så stylat 😛 Superkul att se den hos dig ???

 • Jessica skriver:

  Tänkte precis att det var lite skarpt skrivet och framförallt onödigt, om den fantastiska lägenheten och så ser jag att ägaren skrivit en kommentar. Tummen upp för dig Malin, fantastiskt fin och vem lägenhet. Älskar Väggfärgen!

 • Frida skriver:

  Inte alls meningen att vara skarp, det var en uppriktig och nyfiken fråga eftersom allt är genomtänkt i minsta detalj. Och lite kul att bli överbevisad om att det inte var ett renoverat-och-stylat-bara-för-att sälja objekt. Hatten av till dig Malin!

 • Lina skriver:

  Tack för en fin sammanfattning Frida. Blev lite nyfiken då jag uppfattat det som att Tarkett vann "årets monter" på mässan, finns det olika kategorier?

 • Johanna Forsberg skriver:

  Tack för inlägget om mitt och Northerns samarbete! Det blev så fint med flera HEAT nätlampor hängande bredvid varandra. Succé!

 • Marie skriver:

  Hej,
  Det var Tarkett som vann priset för bästa monter!
  Med vänlig hälsning,
  Marie (Produktspecialist, Tarkett)

 • Jenny skriver:

  Bästa idag att läsa Malins inlägg om sin lägenhet! Kul när skenet bedrar & man får en oväntad överraskning (dock positiv sådan, nyttig läxa)! Ps. Malin älskar väggfärgen & lycka till med försäljningen 🙂

 • Jenny skriver:

  Undrar var det fina matbordet kommer från?

 • Såg att några kommenterat angående Bästa Monter och det var jag som rört ihop infon en smula och inte Frida, men har rättat till allt nu 🙂
  Skyller lite på den allmänna mässutmattning som brukar infinna sig efter mässan med så mycket olika intryck och info att hålla koll på 🙂
  Stort grattis till Tarkett såklart och även till Note Design Studio som gjort montern.
  Kram Anette

 • Malin skriver:

  Åh tack vad gulliga ni är! ? Ja väggfärgen är magisk! Bordet är ifrån Deqotique! Finns en iläggskiva till så det går att få större! Supersmart till stora middagar! ??

 • Karre skriver:

  Asså den där bruna färgen kan vara den snyggaste jag sett. Kan vi inte be för att det ska bli det nya gråa så att säga. Ta bort alla gråa och lägg din den! SÅÅÅ snygg..

 • Lovisa skriver:

  Nätlampan, så snygg!

 • Johanna skriver:

  Alltså ditt hem Malin – magiskt fint!

 • Malin skriver:

  Åh tack! ??

 • Lina Larsson skriver:

  Finaste och mest inspirerande bilderna jag sett på länge Malin. Rakt in i inspirationsbanken.

 • Malin skriver:

  Wow! Vad roligt! Stort tack! ?

 • Jennifer skriver:

  Malin vilket fantastiskt hem! Allt är så genomtänkt och har en röd tråd. Fantastiskt! Får man fråga vad väggfärgen heter eller har för nummer?

 • Malin skriver:

  Tusen tack! ??? väggfärgen är från jotun och heter Warm blush! Den "beiga" varianten jag har på resterande väggar heter soft skin o dom är magiska ihop! Hem o måla! ?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.