Annons

Annons: Tävla och vinn lampa från IEMS

Den här veckan har en läsare chansen att vinna en Twice Taklampa från House Doctor (värde ca 1795 kr). Bakom den fina vinsten står IEMS, ett Göteborgsbaserat familjeföretag med 13 butiker runt om i Västsverige. De erbjuder skandinavisk inredning från populära varumärken som House Doctor, Mateus, Ernst och kompletterar dessutom med egenutvecklade produkter. För att delta i veckans tävling ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet, inom en vecka. Lycka till!
 
1) Vilket år öppnades den första IEMS-butiken?
2) I vilket rum skulle du hänga lampan om du vann och varför just där? Motivera kort.
 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Mikaela som tävlade 2018-02-27 @ 08:26:28 och har utsetts till vinnare. Maila dina kontaktuppgifter (adress, telefonnummer och personnummer) till [email protected] så kommer din vinst inom kort! 

 Tävlingen pågår t.o.m. den 5/3 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet om bästa bidrag kommer att fattas av en jury från IEMS och beslutet går inte att överklaga. Taklampa Twice i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Robert Johnsson skriver:

  1. Svår fråga. 1981 Öppnade Ing-marie sin första tygbutik. 1999 öppnade hon den första butiken med inredning som fokus. 1995 ändrades namnet från IMS till IEMS. Så något av dem årtalen?
  2. I den lilla hallen ovanför trappan. Idag sitter där en hemsk plafond som förvisso för sitt jobb men som inte gör något för dynamiken i "rummet". Denna lampa skulle skapa ett litet blickfång direkt när man kommer upp.

 • Nina skriver:

  1. 1981. 2. I mitt nya vardagsrum. Har ett helt nytt hem att inreda och tror att denna pjäs skulle göra sig riktigt fint i ett gammalt sekelskiftesrum med blå eller grå väggar till 🙂

 • Rebecca skriver:

  1. 1981
  2. Om jag vann den fina lampan skulle den få hänga nerpendlad över ett soffbord i ”bok-och-bras-hörnet” i vardagsrummet i vårt hus som vi flyttar in i om en vecka. Tycker att lampans lekfulla (men klassiska) form passar fint till all mysig verklighetsflykt som kommer att ske där!

 • Emma T skriver:

  Klurig fråga!
  Första butiken -81 men då tyg. Nytt namn ca -95 ( E tillkom) och sedan butik med inredning också -99
  Lampan skulle få hänga i hörnet vid vår tavelvägg i vardagsrummet. De runda formerna hade blivit perfekta som uppmjukning motde kantiga tavlorna.

 • Linn skriver:

  1. 1981
  2. Precis nyinflyttad i 91 kvm.
  Saker och ting börja komma på plats
  men finns en del inredning som saknas.
  Där ibland en lampa till vardagsrummet.
  Jakten kanske skulle vara över här,
  om jag vann Twice Taklampa.
  Den hade tveklöst gjort sig fin i vårt vardagsrum, tillsammans med de övriga gulddetaljerna.

 • Hej!
  1. Svår fråga men jag skulle säga 1999 för då öppnade Iems så som vi känner det idag. Inte bara tyger utan även med fin inredning. Räknar man med tygbutiken så är det 1981.
  2. Jag har i mitt gravid-boande tittat på denna lampan till vårt vardagsrum. Idag har vi ingen lampa där och jag har sedan förra bebisperioden lärt mig att det spenderas mycket tid i soffan med en liten bebis. Därför vill jag fixa iordning där och då skulle den r lampan vara perfekt! Det jag gillar med den är hur den ljuset sprids och att det inte bara går rakt ner.
  Ha det fint!
  Amanda

 • Brita Linnér skriver:

  Första butiken 1981 men nya namnet 1995.
  Vårt nya hus är under uppbyggnad och vem vet var denna snygga skulle passa bäst.. Känns inte svårt att hitta en bra plats. Kanske i samband med fåtöljer vid platsen för braskaminen…

 • Anna skriver:

  1.1981 första tygbutiken som senare bytte lokal. 2002 öppnades en inredningsbutik i Jönköping.
  2. Lampan skulle jag ge min dotter Maja att hänga ovanför matbordet i marmor i det nyrenoverade huset. Hon önskar sig denna underbara lampa med sitt mjuka ljus som adderar så mycket känsla till rummet.

 • Victoria skriver:

  1. IEMS startade år 1981.
  2. Jag är ofta inne och suktar i butiken på Amhult, älskar sortimentet. Denna hade jag piffat vårt nyköpta (men ack så omoderna) radhus i Torslanda.

 • 1.IEMS startade år 1981
  2.Det skulle pryda sin plats i vardagsrummet , över en stor Gullranka .

 • A.S skriver:

  1. 1981
  2. Den skulle få hänga över mitt cafébord i marmor med gjutjärnsfot i mitt lilla kök. Länge vart ute efter en snygg lampa i opalglas som kompletterar bistrokänslan jag försöker få till. Tror Twice lampan från House Doctor skulle passa perfekt och samtidigt addera en modern och cool "touch"hemma hos mig.

 • Anna.F skriver:

  1. År 1981.
  2. Jag älskar lampor! Och den här har varit under min lupp ett tag ?? Jag försöker med små enkla knep fräscha upp vårt vardagsrum just nu så vi ska försöka umgås mer där. Lampan hade verkligen gjort sig helt perfekt över vårt kommande runda vardagsrums bord i glas ✊?✨✨

 • Ted skriver:

  1.1981
  2. Lampan hade gjort en fin kontrast över vårt matbord i trä, har även en kökssoffa i trä där som står min varmt om hjärtat. Blandningen av gammalt och nytt tycker jag är den bästa.

 • Sara skriver:

  1.1981
  2. I våran toalett! Tänk att ha en så här fin lampa där, skulle verkligen lyxa till det rummet!

 • Henrik skriver:

  1. IEMS startade år 1981 och har därmed hela 37 år på nacken!
  2. Vår hall leder till alla våra rum. Man måste in i hallen för att byta rum. Vi har precis renoverat hallen med fina fåtöljer och små sideboards. Skulle säga att det är vårt modernaste och stiligaste rum. Stora golvplantor och stilrena litografier pryder vår hall. Det är en fröjd att passera igenom.
  När vi flyttade in, hängde där en urful plafond som hänger där än och "förstör" looken. Den skulle genast ersättas med ljuvliga Twice och göra rummet komplett.

 • Tove B skriver:

  1. 1981
  2. Över matsalsbordet! Idag har vi en härlig vintagelampa, lite i samma stil, som fyndades för 15 år sedan på en loppmarknad i Bryssel och som med mycket bök forslades hem till Sverige. Nu har dock några av glaskuporna börjat spricka, och alternativ behöver hittas ganska omgående. Detta skulle ju vara en ytterst värdig efterträdare! Tycker mycket om designen – både funktionell och estetisk.

 • katharina skriver:

  1. Iems startade 1981 som en tygboutique i Göteborg, och har sedan dess utvecklats mer och mer med inriktning mot heminredning och flera butiker finns nu runtom i Sverige.
  1. om jag vann denna lampa så skulle den få hänga i vår trappa. Vi har en smal trappa som är svår att ljussätta, det är högt i tak och jag tror att denna lampa hade gjort sig väldigt bra där.

 • Fredrika skriver:

  1.1981
  2. I vår (i nuläget) lilla, trista och mörka hall som man inte blir så lycklig av att mötas av när man öppnar dörren. Jag tror att bra ljussättning med en tjusig lampa skulle göra under för att få hallen mer välkomnande och piffig!

 • Cecilia Nilsson skriver:

  1. 1981
  2. Den skulle få hänga i vår trapphall. Den hade blivit som ett smycke i den nu nyrenoverade hallen.

 • Eva skriver:

  1 1981
  2 Över vår lilla matbänk/köksö som saknat lampa sedan vi flyttade in 2012…. i väntan på den perfekta lampan – och här var den ju….!

 • Sarah Freilich skriver:

  1. 1981
  2. Jag skulle hänga den över soffbordet i vardagsrummet för att få ett mjukt ljus i rummet.

 • Betty skriver:

  1 1981
  2 April 2017 drog vår utbyggnad av sommarhuset igång. Vi vill gärna pryda nya vår hall med denna vackra lampa.

 • Sanna mattsson skriver:

  1. 1981
  2. Jag har som nästan 30-åring fått mitt första egna förstahandskontrakt. En fin funkisetta från 30-talet med stora fönster och utsikt över Karlaplan. Är overkligt glad och längtar efter äntligen få bygga mitt eget hem. Den fina lampa skugga hänga ovanför mitt runda matbord, bland y-stolar och loppisfynd och ärvegods. Jag tänker att den skulle vara pricken över i:et i mitt nya hem’

 • Erika skriver:

  1. År 1981
  2. Jag skulle hänga lampan i vårat arbetsrum där vi just nu bara har en glödlampa hängandes. Den skulle passa perfekt mot den nytapetserade väggen (tapeten Rabarber) och övriga möbler i rummet.

 • Carina Olsson skriver:

  1. 1981
  2. Vi har en långsmal hall och vi letar just nu efter en lampa som drar blickarna till sig när man öppnar ytterdörren. Modern men ändå en klassiker

 • Sara D skriver:

  1. Första butiken 1981 men nytt namn 1995.
  2. I hallen så den är det första man ser när man kommer hem 🙂

 • Ami skriver:

  1981
  Min trevliga mellersta son
  slog häromdagen i lilla tån
  för det är så mörkt i hans rum
  och belysningen så skum
  att han vill ta hallens lampa som lån.
  Ja, han behöver en ny och bättre lampa helt enkelt.

 • Stefan skriver:

  1. 1981
  2. I vardagsrummet i den nya lägenhet som jag precis köpte. Blir perfekt med färgen marble green och golv i fiskbensparkett.

 • Charlotta G skriver:

  1981
  Jag skulle ge den till min dotter Engla som drömmer om att få göra om sitt rum.

 • Lisa skriver:

  1. 1981 men så som det är idag med inredning 1999.
  2. Om jag skulle ha turen att vinna den fina lampan skulle den få hänga i ett av våra fönster i vardagsrummet, behövs något rejält när man har 250 cm höga fönster och 50 cm djupa!

 • Elisabeth B skriver:

  1.År 1981 startade Ing-Marie sin tygboutique i Göteborg och 1999 breddades utbudet med heminredning.
  2.I min hall på övervåningen då det är högt i tak ( så behöver en lampa med längre sladd), begränsat med yta pga bjälkar (så lampan får inte vara för bred) och det behöver ljussättas (så jag kan se vad jag har i garderoberna oavsett tid på dygnet). Denna lampa skulle med andra ord passa perfekt hos oss 🙂

 • 1. 1981 startade hon sin första tyg butik men 1995 bytte det namn från IMS till IEMS. 1999 blev det inredning i butiken också.
  2. Skulle placerat den i vardagsrummet.
  Där har vi ett mörkt och tråkigt hörn och den här lampan skulle både lysa upp och pryda hörnet.

 • Malin G skriver:

  1. 1981
  2. I vardagsrummet! Vi har pratat länge om att skaffa ny lampa men hittar aldrig något.

 • Sophia skriver:

  1. Jag skulle satsa på 1981, men kan ju även tolkas som 1999
  2. Jag skulle ge den till min lillasyster i 25-årspresent. Just denna lampa står på önskelistan till att få hänga i hennes kök!

 • Alexandra R skriver:

  1. 1981 och som i dagens tappning 1999
  2. Jag skulle hänga den i en nisch/burspråk vi har i vårt vardagsrum, som en box som sticker ut utanför fasaden med sittbänk och ett stort fönster (2,3×2,6m). Har varit på jakt efter en mer skulptural lampa dit ett tag och tror denna skulle passa perfekt!

 • Jannie skriver:

  Hej!
  1. IEMS startade i 1981.
  2. Vi har precis flyttat från en liten lägenhet i Bagaregården till ett 1930talshus som behöver renoveras lite överallt. Lampan från House Doctor är exakt den jag valt ut till vårt vardagsrum, men som vi fått vänta med eftersom listan med saker som behövs till huset består av rätt många saker. Den skulle hur som helst passa så fint in i rummet med bland annat en matta från house doctor som är inköpt på IEMS på danska vägen!
  Hälsningar Jannie

 • Helena N skriver:

  1. 1981
  2. Åh vilken fin! Om jag vann skulle jag hänga den i mitt sovrum som en nedpendlad sänglampa. Det skulle bli superfint mot min gråblå vägg!

 • Malin Otmalm skriver:

  1. 1981
  2. Ovanfor mitt nya superfina bord från bukowskis
  <3

 • Camilla skriver:

  Den första butiken startades 1981.
  Jag skulle hänga den i vår hall för det är både en vacker och funktionell lampa att mötas av när man kommer hem.

 • Anna skriver:

  1.1981
  2. Hade hängt den i vårat vardagsrum. Nu när vårsolen lyser hade jag gärna hängt en pampig lampa som får glänsa i solens strålar.

 • Wilma skriver:

  1. Den allra första öppnade 1981, då som tygaffär. Men 1999 öppnade det med inredning!
  2. Oj vad svårt, jag vill vinna flera så jag kan ha de i varje rum! Men jag skulle nog placera denna över vårt runda matbord i vardagsrummet. Skulle göra sig så bra där! Har idag ingen lampa där alls så skulle vara perfekt. <3

 • Carin skriver:

  1981
  Jag har öppen planlösning och kommer in i vardagsrummet. Tänker försöka skärma av med att bygga en kort vägg eller sätta upp ett draperi. Kommer att behövas extra belysningen i den lilla hallen som blir avskärmad från resten av rummet. Lampan skulle vara perfekt i storlek och ge ett välkomnande sken då jag kommer hem.

 • Amanda skriver:

  1. Första butiken 1981 men bytte namn 1995 🙂
  2. Över köksbordet. Min favoritplats har alltid varit köket, trots det så hänger lampan kvar från förra ägaren över köksbordet. Så vilket lyft köket hade fått!

 • Sara skriver:

  1. 1999!
  2. Jag har länge velat ha den här lampan till köket. Just nu har vi en lite för stor (för vårt runda bord) lampa med skärm från ikea som vi köpte på loppis när vi flyttade in för tre år sedan som ”nödlösning” tills den rätta dyker upp. Vi bor i ett landshövdingehus från 30-talet, med inbyggt kallskafferi och bakbänk/skåp. Tror att twice taklampan både kommer smälta in och samtidigt bryta av på ett fint sätt. Lampor är så himla svårt tycker jag, men den här får hjärtat att slå några extra slag!

 • HelenaD skriver:

  1. Första affären öppnade 1981, men bytte sedan namn år 1995
  2. I trapphuset skulle den få sitta – så fint då den kommer precis i ögonhöjd när man ska gå ner. Vi skulle även se den från vårt sovrum och även dotterns, så skulle få njuta av den mycket!

 • Första butiken öppnade år 1981.
  Jag skulle vilja vinna den då vi länge letat efter en perfekt lampa att ha över vårt tv-bord, där det nu bara hänger en glödlampa. Vi har länge tittat på denna lampan men tycker att priset är lite väl saftigt då vi har tre fönster som också står utan lampor just nu. Så denna lampan skulle vara en dröm att få.

 • Frida skriver:

  1. 1981 startade allt och har sedan utvecklats från tygbutik till IEMS som den inredningsbutik vi känner idag.
  2. Jag skulle låta lampan agera blickfång ovanför mitt vardagsrumsbord, där jag idag saknar en lampa över huvudtaget. Jag har suktat efter just denna modell länge, så det vore fantastiskt att få en sådan fin vinst!

 • Annki C skriver:

  1981 namnbyte 1995 dagens tappning 1999
  Skulle hänga den i min trapphall där den skulle bli en liten juvel tillsammans med mina nya ”aptapeter”.

 • Johanna H skriver:

  1. Start 1981
  2. Som ett smycke i ett hörn av vardagsrummet ovanför vår dagbädd alternativt i vårt trapphus som behöver en ljuspunkt som tar för sig lite med tanke på dess rymd. Skulle eg passa perfekt lite överallt i vårt funkisradhus anno-48 när jag tänker efter?

 • Kajsa skriver:

  1. 1981!
  2. I vårat nya kök/vardagsrum där den hade varit pricken på i:et i ett rum där vi blandar nytt och gammalt. Så fin!

 • Anna-Maria skriver:

  1.1989
  2. I vårt sovrum! Det skulle bli ett jättefint smycke ovanför vår säng!

 • Diana skriver:

  1.1981 startade första verksamheten.
  2. Över mitt köksbord. Bor i en liten etta där jag enbart har plats med ett litet bord för två.

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) 1981 startades tygbutiken men 1995 bytte det namn från IMS till IEMS. 1999 blev det inredning i butiken.
  2) den skulle ståta i vardagsrummet där en naken glödlampa lyser upp just nu, här behöver vi verkligen ett lamplyft som denna lampa!!

 • Anonym skriver:

  1. 1981
  2. Men åh, spanat på just den här snyggingen från House doctor. Den skulle få hänge över soffborden i vårt nymålade och nyfiffade vardagsrum – kronan på verket.

 • Anna skriver:

  1.1981
  2. Köpte ny lägenhet igår med havsutsikt från alla rum. Min kille ser mest fram emot att kunna inreda med snygga lampor! Därför hade jag velat överraska honom och placera lampan i vårt nya allrum med utsikt mot solnedgången.

 • Anna skriver:

  1.1981
  2. Köpte ny lägenhet igår med havsutsikt från alla rum. Min kille ser mest fram emot att kunna inreda med snygga lampor! Därför hade jag velat överraska honom och placera lampan i vårt nya allrum med utsikt mot solnedgången.

 • Lizette skriver:

  1.Första butiken 1981 men med namnet IEMS 1995.
  2. Det skulle få bo i vårt vardagsrum, där saknar vi mysig punktbelysning!

 • Rebecca skriver:

  1. IEMS grundades år 1981.
  2. Den runda formen på Twice skulle skapa en fin kontrast mot mitt kvadratiska köksbord med svart stomme och bordsskiva i ask. Just därför skulle jag hänga den i över matbordet i köket.

 • Linda skriver:

  1. 1981
  2. I vardagsrummet, där har vi ingen taklampa och efter 10 år är det kanske dags.

 • Jk skriver:

  1) 1981
  2) I korridoren mellan kök och vardagsrum, den behöver dels lysas upp, så varför inte göra det på snyggast möjliga sätt, och syns även från alla rum vilket gör att jag maxar njutningen av min lampa!

 • Kristina skriver:

  1. 1981 som tygbutik, 1995 bytte det namn från IMS till IEMS. 1999 breddades sortimentet till inredning.
  2. Jag skulle hänga lampan mellan soffan och hörnet till vår öppna spis! Den skulle mjuka upp det kantiga och lysa upp en ganska mörk men vacker plats. Håller tummarna!

 • Elin S skriver:

  1981
  Jag skulle hänga den i vardagsrummet. Flyttade in för fyra år sen men har inte lyckats bestämma mig för någon taklampa där ännu. Detta vore ett drömmigt pris!

 • Alexandra skriver:

  1. 1981
  2. I sovrummet. Tror den lite mer moderna formen skulle bryta av mot sovrummets mer bohemiska stil på ett fint sätt.

 • Madde skriver:

  1981
  Våran golvlampa som vi har haft vid en liten läshörna i vardagsrummet har tyvärr i veckan blivit offer för en 1-åring och istället skulle jag vilja ha en snygg pendellampa. Denna hade passat helt perfekt! Så håller tummarna för det 🙂

 • Lena Lundholm skriver:

  1: 1981
  2: Den skulle få hänga där vi hänger mest.
  Lite lågt över bordet framför soffan.
  Ljuspunkter i livet är så viktigt.

 • 1. 1981
  2. I vår nyrenoverade tvättstuga, bra med ljus när man viker tvätt och snygg att titta på när tvättberget känns övermäktigt,

 • Emma Kitti skriver:

  1. 1981
  2. Jag skulle hänga lampan på övervåningen där vi har högt i tsk och där det idag sitter en spotlight -skena. Det tillför varken stil eller varmt ljus.

 • Lotta Silfver skriver:

  1. 1981
  2. Ovanför köksön jag drömmer om att bygga i vår första lägenhet som vi får tillträde till i början på april!

 • kristina skriver:

  1) 1981
  2) Jag skulle hänga lampan i min hall, som är ganska stor men svårmöblerad. Tror att lampan skulle få hallen att kännas mer genomtänkt och helt enkelt lyfta ett annars ganska tråkigt rum. 🙂

 • Kajsa skriver:

  1981
  Den lampan skulle hänga som en smäck i dotterns rum.
  Då hon tycker att den nuvarande lampan är tantig………

 • Elin H B skriver:

  1.1981.
  2. Lampan skulle få hänga i sovrummet där det fortfarande efter snart 2 år i huset saknas taklampa.Skulle bli så snyggt mot de mörkt grå väggarna!

 • Carina skriver:

  1981. Jag skulle placera den i vårt trapphus / hall bor i ett suterängradhus det skulle bli så fint o välkomnande

 • Sofia Johnsson skriver:

  1. 1981 öppnades första tygbutiken.
  2. Min mysiga studentlägenhet på 30 kvadrat består i princip bara av ett rum. Lampan skulle hänga så fint i den lilla hallen och ge det perfekta första intrycket tillsammans med min rostfärgade hallmatta från samma märke House Doctor.

 • Lisa W skriver:

  1. 1981
  2. I sovrummet, i taket ovanför sängen. Så fin att ligga och titta på!

 • Ellen Vidstige skriver:

  1. 1981
  2. Sonen skulle få denna juvel i sitt rum, nu hänger där en metall-lampskärm som inte alls ger det spridda ljus finurliga legobyggen kräver..

 • Louise aronsson skriver:

  1. 1981
  2. Den skulle få hänga i vår nya lägenhet med 3 M takhöjd ??En sån hall kräver sin entré, men jag vill ändå hålla det modernt. Denna lampan hade gjort susen. Håller tummarna

 • Mikael Flygare skriver:

  1: Nådens år 1981
  2: vi har precis renoverat vårt kök och ninjade ner en vägg så nu har vi s.k öppen planslösning!
  Där har vi en avd. vi kallar "l´VIP lounge" men saknar en snygg lampa 🙁

 • 1. Den första versionen av butiken öppnade 1981 men då endast med tyg. Iems som vi känner det idag, med massor härlig inredning öppnade 1999.
  2. Jag skulle vilja hänga lampan i vårt första och efterlängtade hus som vi flyttar in i till helgen. Den skulle göra sig så fint över vardagsrumsbordet.

 • Eva skriver:

  1. 1981
  2. I min nya hall. I april flyttar jag och needless to say, så håller jag på att varva internet efter inredningsinspiration och här hittade jag THE LAMPA! Tack Frida, att vinna den vore en bonus men nu vet jag ju vilken lampa jag vill ha!

 • Eva A skriver:

  1. 1981 öppnade hon en tygboutique, sen 1999 blev det ny butik med både tyg och heminredning.
  2. Denna fantastiskt fina lampa skulle hänga i vår hall. Kanske husets viktigaste rum eftersom det är det första man kommer in i och det sista man lämnar.

 • Maria Quick skriver:

  De startade 1981.
  Vi skulle hänga den i ”barnens vardagsrum” där tonåringarna hänger med sina kompisar och där lillasyster på 4 år får kolla på sina favoritprogram. Nu har vi en tråkig spotskena och den behöver definitivt uppdateras för att passa bättre in i vårt hem.

 • Malén Karlsson skriver:

  1. 1981
  2. I mitt nya kök. Köket kommer på måndag 5/3. Denna fina lampa hade varit roligt att hänga upp över matbordet istället för den gamla tråkiga….

 • Elina Andersson skriver:

  IEMS startade 1981 men första inredningsbutiken startades 1999!
  Jag skulle ha lampan i vårat nymålade kök! Hade passat helt perfekt med vår stil!

 • Mikaela skriver:

  1. År 1981 öppnade hon en tygboutique och år 1999 breddade hon utbudet på produkter.
  2. Jag skulle vilja hänga lampan över vårt köksbord. Jag och min kille har precis studerat klart efter 3 år på universitetet. Vi har precis köpt en gemensam lägenhet som vi får tillgång till om drygt ett år. Att köpa lägenhet är dyrt och då vi ska inte ens tala om inredning. Jag hade gärna velat vinna denna lampa som kan förgylla vårt nya kök, då det är så mycket nytt vi behöver köpa till vår nya lägenhet.

 • Elin skriver:

  1981
  Lampan skulle få sin plats i vårat icke så hotta kök, en budgetrenovering som inte räckte så långt, så en fin lampa att lägga ögonen på hade varit magiskt!

 • Sara Olsson skriver:

  Den första butiken öppnade 1981
  jag skulle hänga lampan över soffbordet. Det är det första man ser när man kliver in genom ytterdörren då hall och vardagsrum ligger i fil. Det skulle bli ett väldigt fint blickfång.

 • Anna Justermark skriver:

  nr 1. 1981 var starten.
  nr 2. Lampan skulle få hänga i vardagsrummet över sidebordet i min nya lägenhet. Där skulle den få lysa upp livet på nytt efter en tråkig skilsmässa från livet som varit.

 • Linn Arnewing skriver:

  1. 1981 om det är tygbutiken ni räknar och det tycker jag man bör räkna från, även om det då var ett annat namn. 🙂
  2. För mig är detta en lampa som ska hänga själv som en egen möbel så att säga, inte över ett bord eller högt uppe som en ljuskälla enbart. Jag har en läsfåtölj i ett hörn av vardagsrummet där jag ofta sitter och läser när övrig familj tittar på tv. Jag skulle hänga denna bredvid för både ljusets skull men framförallt för den fantastiska blickfånget den skulle innebära i en hörna som nu är rätt tråkig. Fantastisk lampa.

 • Tina K skriver:

  1. 1981
  2. Den skulle definitivt få lysa upp mina föräldrars hall! Där hänger en lampa som jag minns med rysning från mina studentdagar och som min sambo och jag fortfarande slår huvudet i när vi stiger in. Vet inte hur mycket som ens är kvar efter att vi dunkat våra pannor i den.

 • Ulrika skriver:

  1. 1981 i Göteborg
  2. I vardagsrummet i min och killens nya lägenhet. Vi har verkligen kört ett race, på ett halvår har vi lyckats bli ihop, förlovat oss (han friade på julafton och jag grät i ett dygn) och köpt vår drömlägenhet. Älskar för övrigt House Doctor!

 • Sofia skriver:

  1. Iems startades 1981
  2. Den underbara lampan skulle passa fint i vårt vardagsrum. En given plats eftersom det husets centrum.

 • 1. 1981
  2. I hallen. Enormt hög takhöjd kräver/gör det möjligt att skapa ett blickfång och härligt första intryck. Lysande 😉

 • Linnea skriver:

  Redan 1981 startades Iems, men 1999 öppnade första butiken!
  Jag och min pojkvän planerar att flytta ihop i hans lägenhet, en lagom stor etta, nu försöker vi möblera den och göra den till vår gemensamma, vi har fått låna ett teakmatbord i köket, och över det hade denna lampan gjort sig så fint!

 • Sara skriver:

  1. 1981
  2. Jag skulle ha den här underbara lampan i sovrummet så den är det första jag ser när jag vaknar på morgonen.

 • Anonym skriver:

  1981
  Det blir svårare. Den skulle funka både i vardagsrummet och sovrummet. Båda två är rätt mörka rum och skulle behöva lite vackrare belysning, så vinner jag får vi testa var den passar bäst 🙂

 • Julia skriver:

  1. Det beror på vad man menar med frågan. 1981 öppnade hennes tygaffär och sedan öppnade inredningsbutiken 1999. Namnet IEMS bytte hon till 1995.
  2.Lampan skulle få hänga i vårt vardagsrum, de guldiga detaljerna skulle göra sig bra mot våra rosa väggar. Ju mer jag tänker på det desto bättre tror jag att det skulle vara, vi saknar dessutom flera ljuskällor i vardagsrummet vilket är vårt nuvarande projekt att försöka åtgärda.

 • Camilla Dahlberg skriver:

  Årtalet var 1981 ?
  I min lilla tvåa hade det vart ett enkelt val, Där jag och dottern tillbringar den mesta tiden, alltså i vardagsrummet som också är kök ?? Håller på att måla väggarna mörkgrå och kan ju alltid drömma om hur fint det skulle bli ✨??

 • Maria skriver:

  1. Det började 1981 med en tygbutik.
  2. Den skulle passa i min mammas rum med sin vänliga runda form, MEN! samtidigt fräck tudelning. Hon behöver också en ny lampa, så det är ett nödvändigt byte.

 • Stina skriver:

  1. 1981
  2. Jag och min sambo har precis köpt vår första gemensamma bostad och lampan skulle passa perfekt i vårt sovrum som vi ska måla i en härlig gråblå ton! Jag hade blivit hur glad som helst om jag vann denna lampan, men någon som skulle bli ännu gladare är min sambo som tycker att jag lägger på tok för mycket pengar på inredning!!

 • Anna F skriver:

  1. 1981
  2. I mitt kök! Lampan jag har nu passar inte bra och det skulle pigga upp köket med sin härliga form.

 • Carina skriver:

  1. 1981
  2. Vi håller på att renovera vardagsrummet så där skulle den få hänga och vara vacker!

 • Lena skriver:

  1. 1981
  2. I vårt trapphus. Vi har letat efter rätt lampa dit i flera år. Där skulle den hänga som ett smycke och glädja alla personer i huset, men även dem utanför då man ser in i trapphusets två stora fönster.

 • Katarina skriver:

  1. År 1981
  2. Lite tråkigt kanske men i vardagsrummet över soffbordet. Vi har nämligen inte haft någon lampa där för att det är så svårt att hitta en bra. Man vill inte gärna ha en skrymmande mormorslampa med fransar på. Men denna! Luftig OCH snygg! Den petar den provisoriskt permanenta discokulan som hänger där just nu. Discokulan är förvisso cool men ger dåligt med ljus. Barnen är Dick på det klara med att behövs vid helgernas ”Dansstopp” så den skulle bara behöva maka sig 3 meter i sidled!

 • Katarina skriver:

  *dock!! My god!!

 • Julia Lundmark skriver:

  1. År 1981
  2. Jag och min sambo skulle hänga lampan i vår hall över en hylla vi har som hallmöbel. Skulle passa så bra i hallen och den skulle ge ett lyxigt och fint intryck vid första ögonkastet när gäster kommer och hälsar på!

 • Viktoria skriver:

  1. 1981
  2. Jag skulle placera lampan i sovrummet. Den passar verkligen det rummet med sitt nätta, stilrena men lite ovanliga utseende. Det skulle vara en fin detalj till ett väldigt avskalat rum.

 • Sofie skriver:

  1. 1981
  2. Lampan skulle få bli kronjuvelen i det nya huset. Skulle hänga den i hallen så att ingen besökare kan undgå den.

 • Pia-lena skriver:

  1: Jag svarar 2002.
  2: I hallen hade jag hängt den som ett konstverk när man kliver på för både mig och andra.

 • Fanny Birgersson skriver:

  Men oj så fin!
  Iems allra första butik öppnade 1981.
  Jag skulle hänga denna lampan över den lilla kontorshörna jag och min sambo ska göra i ordning i vår första bostadsrätt som vi får nycklarna till på torsdag. Vi är båda studenter och denna lampa skulle definitivt lysa upp min pluggvardag!

 • Emma olofsson skriver:

  1: 1995 med namn IEMS
  2: jag skulle vilja ha en sån lampa i min ny renoverade hall med högt i tak. Det hade passat perfekt och varit så fint!!

 • 1. Startade med en tygbutik i Göteborg 1981.
  2. Hallen är lägenhetens hjärta dit alla rum leder, därför har jag valt ut en jättebra plats i hallen där lampan skulle bli så fin.

 • Annica skriver:

  1. 1981
  2. Skulle vilja ha den i hallen för just nu har jag en gammal ikea lampa.

 • Angie skriver:

  1981
  I vardagsrummet. Det hade varit ren lycka att äga ett designföremål.

 • Sofia skriver:

  1. 1981
  2. Jag skulle hänga den i ett tomt hörn i vår lägenhet precis innan vår loggia. I hörnet möts fönster mot glasvägg så det är svårmöblerat och just den här lampan skulle passa fint där.

 • Ellen skriver:

  1) 1981
  2) Om jag vann den snygga lampan skulle jag absolut byta ut min lampa i hallen med spotlights som var ett mycket dåligt ikeaköp. Lamporna slocknar en efter en och är superkrångliga att byta, därför fungerar lampan ytterst sällan.

 • Pernilla H skriver:

  1. 1981
  2. I vardagsrummet mörka vrå hade ljuset från denna lampa få lysa. Skänkt ljus samt varit ett smycke för hörnet.

 • Maria Blomgren skriver:

  Svar: 1981! Skulle hänga den i vårt nyrenoverade vardagsrum, skulle passa finfint med resten av den fräsha inredningen!

 • 1. 1981
  2. Lampan hade säkert varit mycket vacker i mitt sovrum. Det mörka hörnet behöver ljus!

 • Mia skriver:

  1. 1999 öppnade första butiken med tyger och inredning, 2002 den första renodlade inredningsbutiken.
  2. Den skulle hänga vansinnigt bra i vårat matrum, det råkar jag veta helt säkert då jag varit så sugen på denna ett tag att jag gjort ett fotomontage med denna lampa i en bild på rummet för att övertyga maken ?

 • Hanna b skriver:

  1. 1981
  2. Denna har jag ju varit och nosat på många gånger, eftersom vi har så lågt i tak skulle den få hänga över matsalsbordet!

 • Caroline skriver:

  1981
  Den godingen till lampa har jag suktat efter ett tag. Den hade varit så fin i vår hall, precis innanför dörren när man kommer in. Bästa placeringen i huset!!

 • Sara Kinger skriver:

  1. 1981
  2. Mitt kök önskar sig en "vuxenlampa" med stil i vårt annars så praktiska och småbarnsvänliga (läs tråkiga) hem ?

 • Stina Ahlgren skriver:

  Ett. 1981
  Två: den skulle få hänga ovan soffbordet, hade gjort sig så bra här!

 • Jessica sjögren skriver:

  1. 1981
  2. Lampan hade fått hänga i min fina plugghörna där jag och Lilleman även brukar sitta och läsa sagor. Tänk vilket upplyft och vilken motivation jag skulle få till plugget om jag fick ha denna snygga lampa ovanför

 • Cecilia skriver:

  1. 1981
  2. I vardagsrummet skulle lampan passa perfekt! Gillar designen som skulle dra gästernas blickarna till sig direkt och dessutom pigga upp vardagen för oss småbarnsföräldrar.

 • Camilla skriver:

  1. 1981
  2. Den här tjusiga lampa hade fått sin självklara plats på vår gästtoalett. Gillar det oväntande i inredning, då det blir ett blickfång.
  Lampan hade verkligen tillfört en lyxig känsla och blivit ett riktigt smycke till den annars intetsägande vitkalkade gästtoalett.

 • Jenny Malmström skriver:

  1. Första butiken öppnade 1981 och som IEMS 1995 🙂
  2. Det kan ju inte vara en slump att jag visade just denna lampa för min man för ett litet tag sen. Den hade passat perfekt i vårt lilla nybyggda sovrum med sitt mysiga ljus.

 • Cecilia skriver:

  1.1981
  2. En lampa som denna utstrålar värme, lyx och elegans. Jag kommer placera den i sovrummet bredvid vårt förstorade bröllopsfoto för att skänka kärleken extra ljus.

 • Ellen skriver:

  Hej!
  1. 1981 gissar jag.
  2. Den skulle hänga i vår hall i vårt hus som vi ska totalrenovera. Din blogg ger så mycket inspiration och lampan vore jättefin i hallen.. eller i vardagsrummet, eller sovrummet kanske? Lätthäng den där j*keln 🙂

 • Erika skriver:

   1. 1981 startade det som skulle bli IEMS.
  2.Ooo my goood vad du är snygg! Som en sol, stolt och oskygg.
  Josef Franks "Vårklockor" välkomnar dig på vägen mot ett burspråk, tillsammans sätter ni pricken över iet på denna gula träkåk. För fläktlampan vi har nu är i en helt annan klass.. passar bättre i en korvmoj eller i ett ytterdass. 😉 

 • Toffe skriver:

  1.1999
  2.Jag skulle hänga den i våran källare som är renoverat i Vitt med trä och sten men det är något som saknas och lyser upp det stora all rummet för att vi ska vilja hänga där med familjen och mysa.

 • Emma skriver:

  1) År 1981
  2) Jag och min pojkvän ska flytta ihop och är i full rulle med att leta lägenhet. Så hur rummet där denna underbara lampa skulle placeras ser ut vet jag inte riktigt än, men vet att den skulle definitivt få en central plats i vårt hem för den är så fin. Så antingen vardagsrummet eller matsal/över matbordet.

 • Elvira skriver:

  1. 1981
  2. Den skulle såklart hänga i vardagsrummet, för där är vi för det mesta!

 • Christina skriver:

  1) 1981
  2) Bor i ett rätt så nytt radhus med burspråk i vardagsrummet. Lampan skulle få sin plats i burspråket och skulle där hänga som ett vackert stilleben att titta på både inifrån och utifrån.

 • Maria Andersson skriver:

  1. 1981
  2. lampan skulle få hänga över soffbordet då denna plats är där vi samlas om umgås efter en dag på var vårt håll, husets mysigaste plats som dock saknar bra och vacker belysning så där skulle den få hänga.

 • Cvete Bozinovska skriver:

  1. 1981
  2. Lampan skulle göra sig jättefin på vår stora, inglasade balkong med växter á la tropical och inredning som går i bohemisk-chic-vintage stil. Jag tror mycket på att blanda vintage med modernt.

 • Jenny skriver:

  1. 1981 öppnade Ing-Marie tygaffär. 1999 utökades sortimentet till att inkludera heminredning och 2002 öppnades den första butiken med heminredning som fokus. Sen kan man ju också hänvisa till 1995 när butiken bytte namn från IM’s till IEMS för att förenkla uttalet. Många svar på en fråga, kanske är alla lika rätt?
  2. Jag skulle hänga lampan i hallen. Tänker att det vore fint om det första som möter en när man kommer hem är som ett smycke som lyser upp på fler sätt än som ren belysningskälla.

 • Louise skriver:

  1) 1981
  2) lampan skulle jag hänga i vardagsrummet, har inte haft råd att köpa någon lamp där än och denna lampa hade suttit perfekt där! Behöver en lampa som lyser upp min vardag i detta kalla och gråa land!

 • Susanne skriver:

  1. IEMS startades 1981.
  2. Vi målade en mörkgrå färg på väggarna i vardagsrummet och visst blev det snyggt, men samtidigt skapades ett mörkt hörn. Vi behöver därför en snygg taklampa som skapar ett ”statement” i vårt mörka hörn. Twice Taklampa skulle göra jobbet!

 • Evelina Aczel skriver:

  1. 1981.
  2. Jag skulle hänga den i ett av hörnen i vardagsrummet. Bor i en äldre lägenhet med högt i tak och tycker det är vackert i sig självt, med ljusa väggar och fiskbensparkett. Lampan skulle få hänga i ett av hörnen där den skulle få leva ut.
  Håller tummarna, tävlar för första gången!

 • Ellinor skriver:

  1. 1981 öppnade den första butiken som då var en tygboutique. 1999 öppnades den första butiken som också hade heminredning.
  2. Jag skulle ha den i sovrummet som världens läckraste sänglampa!

 • Kicki skriver:

  1. Öppnades 1981
  2. Min son flyttar hemifrån snart och den där blir super i hans nya kök över matbordet!

 • Hanna skriver:

  1. Ingen lätt fråga att svara på. Räknar man tygbutiken är det år 1981, men är det iems som vi känner idag är det år 1999.
  2. I biblioteket skulle skönheten få bo. Detta rum med det gamla trägolvet, snirkliga kakelugnen från 1800-talet och som idag är bibliotek, lekrum och gästrum. Som behöver snygg (enligt mig), praktisk (enligt sambon), hållbar och stilsäker (enligt oss båda) belysning. Allt som Twice har!

 • Leons mamma skriver:

  1. Första butiken 1981, men nya namnet 1995.
  2. I sonens rum. Vi går från pojkrum till tonårsrum och denna hade definitivt gått igenom hans kritiska nålsöga!

 • Lovisa skriver:

  1. Den första butiken öppnade år 1981.
  2. Lampan skulle jag hänga över mitt runda matbord där det fortfarande hänger en provisorisk lampa sedan inflyttningen i september. Den skulle mjuka upp intrycket i en annars ganska sval och skandinavisk lägenhet.

 • S. Stordal skriver:

  1. 1981 öppnade första butiken med tyg, 1999 med heminredning.
  2. Har sökt efter en lampa till köket sen vi flyttade in i vårt hus för över 5 år sedan. Har lixom inte hittat rätt lampa. Denna skulle passa perfekt; den är modern samtidig klassisk. Håller tummarna!!!

 • Maria skriver:

  1. 1981
  2. I Sovrummet! Vi har spotlights i taket, men saknar en mer stämningsfull belysning. Twice skulle verkligen skapa rätt känsla i rummet.

 • Sara skriver:

  1. 1981
  2. Jag skulle hänga den i vår "inre" hall, ett ofta förbisett rum som förtjänar lite extra uppmärksamhet!

 • Amanda skriver:

  Svar: 1981
  Åhh i vardagsrummet skulle den hänga! Så att alla kan se!

 • My skriver:

  1. 1981
  2. Jag hade hängt den över ena sidan av mitt skrivbord. Vem sa att man måste ha en bordslampa som skrivbordsbelysning?

 • 1.1981
  2. Om 2 månader flyttar jag till en lägenhet med oändligt högt i tak och 2 fina kakelugnar. Där vill jag landa och skapa hemmet jag alltid drömt om.

 • Johanna skriver:

  1. 1981 öppnade hon första butiken men 1995 öppnades första IEMS butiken 🙂
  2. Skulle ha den i sovrummet för att den skulle göra sig så fin mot våra nymålade blågrå väggar 🙂

 • Linn E skriver:

  1: 1981
  2: I hallen i vårt nya hus, direkt man kommer innanför dörren ska den hänga i blickfånget!

 • Maria skriver:

  1. 1981
  2. Ingen tvekan, direkt i hallen i min 60-talslägenhet! Twice skulle vara som gjuten i hallen tillsammans med befintlig teakbyrå och röd persisk matta. Hallen, köket och matrummet ansluter och när lampan inte är i centrum så finns den nästan alltid med i periferin från alla andra rum, som ett utropstecken!

 • Evelina skriver:

  1. 1981
  2. Jag skulle ha lampan ovanför vårt köksbord, vi har bott i vår nya lägenhet i 1,5 år och har fortfarande inte hittat en lampa att ha över köksbordet.. Denna skulle bli jättefin över vårt runda bord, vi har öppen planlösning så det skulle bli en snygg detalj för hela vardagsrum/köks-ytan.

 • Toni Erdmann skriver:

  God morgon!
  1. 1981 får bli mitt svar på denna lite kluriga fråga?
  2. Jag vet exakt vad denna fantastiska lampa skulle få flytta in: i vår (snart) grönmålade långa, smala och synnerligen svårinredda hall! Där skulle den få samsas med en mix av teak-och jakarandamöbler, mest loppis och vintage. Mitt hjärta skulle sjunga av glädje att få in denna statement piece-lampan som skulle bli så tusans grann och bryta snyggt mot 60-talsstilen. Hade älskat att få mötas av en Twice varje dag när jag kommer hem?Håller tummar stenhårt!

 • Malin skriver:

  1) 1995 första IEMS butiken. Då butiken hette IMS mellan 1981-1995.
  2) Denna finar lampa skulle få hänga över vårt runda matbord i marmor i vårt kök. Vårt kök är ljusgrått med mässingsknoppar och marmorbänkskkiva. Lampan hade varit pricken över i:et.

 • Anonym skriver:

  1. Startår: 1981.
  2. Jag hade med glatt hjärta givit min dotter lampan. Hon har äntligen blivit med egen bostad och har med små medel lyckats få det mesta på plats. MEN det saknas fortfarande en taklampa till vardagsrummet. Lampan hade passat fantastiskt väl mot de grå väggarna och den vackra sammetssoffan. Delad glädje är dubbel glädje. Twice.

 • Lena skriver:

  Ps. Missade att fylla i mina uppgifter…. Kommentar gjord under “Anonym” 2018-03-01 @11:57:15 hör tilll mig. ??

 • Anonym skriver:

  Vilken härligt klurig fråga. Jag skulle säga 1995 när det fick sitt nuvarande namn men butiken har sitt ursprung i en tygaffär som öppnade 1981 och 1999 blev det inredning i sortimentet
  Den lampan skulle lysa upp vardagsrummets mörkaste vrå
  älskar att sitta och sticka där att det är svårt mönstret förstå
  när ljusstyrkan idag max kan uppfattas som grå

 • Birka skriver:

  Vilken härligt klurig fråga. Jag skulle säga 1995 när det fick sitt nuvarande namn men butiken har sitt ursprung i en tygaffär som öppnade 1981 och 1999 blev det inredning i sortimentet
  Den lampan skulle lysa upp vardagsrummets mörkaste vrå
  älskar att sitta och sticka där att det är svårt mönstret förstå
  när ljusstyrkan idag max kan uppfattas som grå

 • Tia B skriver:

  1.1981
  2. Lampan skulle få hänga i mitt lilla sovrum som jag håller på att förvandla till ett bibliotek med musik o kontor.

 • Monika Lindh skriver:

  1. 1981
  2. Ovanför matbordet – Fridhagens fina från Svenska möbelfabriken. Som ersättning till den 30-talsglod som fallit ur fästet….

 • Jennifer skriver:

  1. 1981
  2. I köket – framför fönstret och över bänkskivan. Jag får för mig att lampan kommer bli ett vackert stilleben som ramas in av fönsterkarmarna. Så underbar lampa!

 • Lotta skriver:

  1981 öppnade hon sin första butik.
  Hos mig skulle lampan få ta platsen i hallen, som en lysande planet med en liten måne, som möter oss och alla gäster som kommer hem till oss!

 • Karin skriver:

  1. År 1981. 2. I hörnet i vårt lilla mörka sovrum. Det är målat i en mörk kulör och en lampa som denna över ett litet sängbord skulle öka mysfaktorn rejält

 • Franziska skriver:

  Vilken härlig tävling! Älskar IEMS, finns alltid något fint att hitta där, om det så är en present till svärmor, syskonbarn (eller oftast mig själv!).
  1. IEMS första butik öppnade 1981, men inte förrän 1999 i sin nuvarande tappning.
  2. Min man och jag har nyligen flyttat in i vårt 30-talshus som är under pågående helrenovering (pust…). Vi försöker att bibehålla husets anda, men ändå med en modern touch. Är väldigt glad för ljuset som man får av klotlampor och tänker därför att jag skulle hänga denna magiska lampa över köksön i vårt numera öppna kök med vy ut i matsal och bibliotek för att skapa ett rejält blickfång men samtidigt ge en bra arbetsbelysning.

 • Helen Westerling skriver:

  1981
  Den fina lampan skulle få hänga över vårat matsalsbord! Där över hänger nu 70-talslysrörslampa i furu med gulddetaljer. En uppfräschning är därför på sin plats!

 • Gullet skriver:

  1. 1981
  2. Lampan med kupa liten och stor
  ska sprida ljus i rummet där syster och bror bor

 • Rebecka L skriver:

  1. 1981 öppnade den första butiken.
  2. Jag skulle hänga den i vår hall i vårt hus vi flyttade in i höstas. Hallen där man kommer in genom ytterdörren är ganska liten och trång och jag har klurat på hur jag ska inreda den så den känns mer trivsam, det finns inte så mycket golvyta eller väggyta att möblera på. Men så slog det mig, en riktigt snygg lampa skulle bli ett stort lyft och ett blickfång, denna hade varit perfekt!

 • Hanna skriver:

  1.1981 öppnade Ing-Marie sin tygboutiqe, runt 1995 lade man dock till ett E i namnet för att förenkla uttalet av butiksnamnet som baserades på hennes initialer.
  2. Jag skulle hänga upp den i sovrummet! Jag och min pojkvän har efter 2,5 år äntligen blivit sambos och även om vi har en del saker sen tidigare boenden, så saknar vi en taklampa. Vi kör nu på en provisorisk lösning där inne med en skrivbordslampa ståendes på en pall, vilket som du förstår inte ger den mysigaste belysningen. Trots att vårt boende är begränsat till ett års andrahandsuthyrning så är det min trygga borg, och så fort vi kan få iordning det desto lugnare kan jag känna mig.

 • Rolf skriver:

  1: 1981
  2: Skulle bli en enormt fin födelsedagspresent till min kära fruga, som garanterat åt henne skulle duga. Håller nu tummarna och hoppas få vinna, för då får jag en väldigt glad och lycklig kvinna. Hon skulle hänga upp den i vårt nymålade vardagsrum. Där skulle den verkligen bli fin.

 • 1. Iems öppnade sin första butik 1981 i Göteborg
  2. Jag skulle placera lampan över vårt matsalsbord. Bordet belyses idag av en ”midsummerlight” lampa sen många år och skulle behöva ett nytt ljus.

 • Maria W skriver:

  1. 1981
  2. Lampan skulle få hänga i hallen då vi inte har någon där just nu på grund av ett roligt nyårsfirande. ”Inget kalas utan kras” ?

 • Sofi skriver:

  1: 1981 (mitt födelseår)
  2: Lampan skulle få hänga i lekrummet. Vi får vårt hus den 15 mars. I lekrummet kommer vi hänga mest tillsammans med vänner och barn! Lekrummet kommer vara hjärtat av huset under småbarns åren <3

 • Kristina Norrman skriver:

  1. 1981
  2. Skulle hänga den i mitt vardagsrum i min lilla stuga, skulle vara så fin där, älskar designen och skulle stå ut i mängden! 😀

 • Mia skriver:

  1. 1981
  2. Lampan skulle hänga i vårt gästrum som vi nu håller på att fixa iordning. Det bästa i ett hem är de människor som finns i det, därför vill vi ge lite extra kärlek till det rum som är till för vår långväga familj och vänner som är på besök.

 • Irene Börjesson skriver:

  Hej
  Kul med tävling. Och, ett sånt fint pris = )
  1. År 1981 (min sons födelseår)
  2. Lampan, den fina, skulle göra sig så vacker över vårt matsalsbord. Det vore underbart att vinna.

 • Inger Nilsson skriver:

  1. 1981
  2. I hallen ovanför en gammal fåtölj, lycka att mötas av lampan direkt man kliver in genom ytterdörren

 • Malin Olesand skriver:

  1. 1981
  2. I det absoluta blickfånget, vid rummets slut. Utan konkurrens och ändå så naturligt och homogent.

 • 1. 1981
  2. Den skulle få hänga bakom min nybeställda soffa, i rummets ena hörne. De vita glaskulorna hade verkligen kommit till sin rätta mot den varmt gröna färgen på väggen!

 • EmmaBrunnfors skriver:

  1, 1981!
  2, Denna fantastiska lampa skulle få hänga i taket ovanför trappen upp till övervåningen. Där är högt i tak och en perfekt plats för ett konstverk till armatur! Både ljus och lyxig look på samma gång, helt perfekt ju =)

 • Barbro Larsson skriver:

  1. 1981
  2. I hallen så att alla som kommer in till oss kan beundra och förundras över den läckra lampan!

 • Theresa skriver:

  1. Första butiken 1981 men nya namnet 1995
  2. Skulle få hänga i matrummet, i hörnan vid den svartvita skogsfondväggen ovanför fotöljen som står där så att man kan sitta skönt och softa medans dem tre små barnen härjar i vardagsrummet.

 • Caroline skriver:

  1981.
  Väldigt fin lampa! Enkel med en twist! Jag skulle gärna ha denna lampan i vardagsrummet, över vårt soffbord. Vi har en så dyster lampa där nu, som inte sprider något ljus alls runt i rummet. Det behövs när man har ett 70-talshus där man hakade på trenden att det inte skulle finnas någon huvudljuskälla i rummet utan bara mysbelysning. Mysigt ja, men kan man längta efter mer ljus: ooooja!

 • Peter Lindhoff skriver:

  1. 1981
  2. Den skulle få hänga ovanför vår schäslong, där vi ofta sitter och läser eller jobbar med datorn.

 • Gunilla.M.B skriver:

  1= 1981
  2= Annorlunda och unik , ingen annan lik – den skulle få hänga i vårt TV – rum där den kunde få beundras an alla ! Fräcker – cool och läcker , den mysfaktorn täcker !

 • Lo Suter skriver:

  Första butiken uppkom 1981 men namnet byttes 1995
  Jag skulle låta min kompis Leo bestämma! Han har varit hemlös och bott på hostel men har nu fått en EGEN LÄGENHET, långtidsandrahandskontrakt! Skulle älska att ge honom den i inflyttningspresent och den skulle definitivt passa bäst i köket så det skulle vara min rekommendation! 😀

 • Marta skriver:

  1981!!!! den skulle förgylla mitt kök tillsammans med massa växter o grönt!!!! Gudomligt! Älskar IEMS!

 • Eva Lundgren skriver:

  1.1981
  2. När den älskade lampan/glasbollen av Ingegerd Råman lade av före jul blev det panik! Vad ersätta den med? Denna lampa blir ett otroligt fint alternativ!

 • Sofia Andersson skriver:

  1. 1981
  2. När jag såg denna lampa första gången var det kärlek vid första ögonkast,
  och har sedan den stunden funderat, suktat och i tanken varit helt fast.
  Fast besluten om att en dag få njuta av skenet från denna skönhet,
  som är så vacker och elegant i all sin enkelhet.
  Har lurat fram och tillbaka i vilket rum den skulle få lysa,
  men har landat i att om den hängde i vardagsrummet skulle det vara extra mysigt att i soffan med en kopp te få krypa upp och mysa.

 • Emma skriver:

  1. 1981
  2. Jag skulle hänga den i mitt vardagsrum. Lampan hade passat perfekt där nu när jag införskaffat ny soffa, matta och soffbord. Lampan hade blivit pricken över i:t 🙂

 • Tove skriver:

  1. Alltså, jag gör som de andra och tvekar något litet mellan alternativen… Men 1981 är ju startdatumet för IM’s första butik och det ursprungliga tygkonceptet. Namnjustering och konceptutveckling borde inte vägas in i frågan om när första butiken öppnats… Så, 1981.
  2. Jag skulle provhängt den i hallen där jag tror att den bidrar med mjukt blickfång och fint ljus. Där är så väldigt högt i tak och långsmalt att inredningen hållits stram, fn. belyst med praktiska spots.

 • Louise skriver:

  1) 1981
  2) Denna fantastiska lampa skulle få hänga i vår hall. Lampan och dess sken skulle bli det perfekta välkomnandet hem och bidra till rätt stämning i hemmet.

 • Anna skriver:

  1.1981
  2. I vår hall! Och sen skulle jag komplettera med ytterligare en likadan i vår innerhall. Så himla fint skulle det bli!

 • Carola skriver:

  1.1981
  2.Mitt sovrum. Jag trivs inte alls i mitt sovrum. Rummet känns helt opersonligt och dystert. Den nuvarande sovrumslampan tog jag över, från min mamma, i mitten på 80-talet.Jag vill ha ett varmt och välkomnande sovrum och skulle bli överlycklig om jag vann den här fina lampan!

 • Jen skriver:

  1. Första butiken -81 men då tyg. Nytt namn ca -95 ( E tillkom) och sedan butik med inredning också -99.
  2. Den skulle få hänga i köket – vackert inramat av fönstret. Älskar lampan!

 • Jenny skriver:

  1. 1981 öppnades den första butiken.
  2. Jag och min man håller på att renovera vårt lilla funkishus. I en del av köket blir det ett litet bibliotek och här hade den fina lampan passat utmärkt i en hörna hängandes över ett litet runt sideboard. Fantastiskt fin lampa som jag tittat på sedan vi började renovera förra året.

 • Linda Gustavsson skriver:

  1. Den öppnade 1981.
  2. Den skulle få hänga i min sons sovrum. Vi fixade till hans rum i julas men har fortfarande inte hittat någon lampa. Denna fina skulle passa helt perfekt!

 • Kim skriver:

  1981 startades första butiken men utan E i namnet. Jag hoppas det är det årtalet ni är ute efter.
  För några år sedan ärvde jag en helt underbar lampa av min morfar. En stor lampa med en enorm glaskupol. Jag har verkligen älskat den och tänkt att den här lampan ska jag ha livet ut och sen ska nån av mina pojkar få ärva den. Så målade vi om taket i vardagsrummet och när vi skulle hänga upp lampan igen hände det som inte fick hända. Den gick i golvet. Ingen skadade sig som tur var men men lampan gick i tusen bitar. Sedan dess saknar vi lampa i vårt vardagsrum. Så Twice skulle vara mer än välkommen i vårt hem. Perfekt mot de gråblå väggarna.

 • Frida skriver:

  1. 1999 öppnade butiken som la grunden till dagens IEMS – med både textilier och heminredning.
  2. I vår rosa hall, där det är så mörkt så mörkt just nu. I taket hänger en ledsen glödlampa. Jag dagdrömmer om hur fint det skulle vara att se den fina lampan hänga i kontrast till de pastellfärgade väggarna.

 • Maxine skriver:

  1 1981 med tyg 1999 även med heminredning
  2.eftrer att ha bott i kollektiv ett tag ska jag och min sambo nu äntligen snart få eget bo. Vi är studenter men det hade varit så fint att få pynta med vacker lampa!

 • Johanna skriver:

  1. 1981
  2. Har precis flyttat in i ny lägenhet och lampan hade varit perfekt vid nya matplatsen! Har trånat efter just denna lampa ett bra tag så vore toppen att få vinna den!

 • Amanda skriver:

  1. 1981
  2. Lampan hade gjort sig helt rätt i ett hörn där vi möblerat med fåtölj. Kollar på denna lampa minst 1 gång/vecka men den är lite över vår budget just nu.

 • Anders Eriksson skriver:

  1. 1981.
  2. Under lampans sken jag vill skriva på min nästa bok,
  få inspirationen att flöda och få känna mig klok.
  En snyggare lampa finns inte att hitta,
  näst intill ljuset från armaturen jag vill sitta.
  Helst med en kopp kaffe och vässad penna i min hand,
  drömmer jag mig bort till en varm och solig strand.
  Men med denna lampa kommer jag alltid att känna mig hemma,
  på min gamla betygskala skulle den lätt få en femma.

 • Charlotte Ilberg skriver:

  1. 1981
  2. Över vårt lilla, runda matbord skulle denna göra sig perfekt. Lampan som sitter där idag ger ett allt för starkt sken så denna skulle passa utmärkt med sina vita klot.

 • Anton skriver:

  1. 1981
  2. När solen sig ner beger
  är det något mycket hemskt som sker.
  Vår fina tavelvägg som man annars alltid ser
  syns då ej något mer.
  Elegansen som väggen oss på dagen förser,
  på kvällen oss överger.
  För att råda bot på detta problem, så önskas av er
  denna lampa att lysa upp tavlorna med, så kan de avnjutas av fler!=)

 • Martin C-F skriver:

  1. 1981 startade hon sin första tyg butik men 1995 bytte det namn från IMS till IEMS. 1999 blev det inredning i butiken också.
  2. Skulle placeras i vardagsrummet. Fattas just nu en taklampa, så vore underbart med denna goding. Dessutom nyupptäckt vattenläcka, men visst världsliga ting. Frugan fyller 35 på söndag, vore fantastisk att överraska med denna! ?
  Trevlig kväll!

 • Amanda Persson skriver:

  1. IEMS startades år 1981 och har gått från en tygbutik till den inredningskedja den är idag!
  2. Lampan skulle hängas ovanför trappan upp mot takterassen och skulle där liva upp ett annars "tråkigt" utrymme!

 • Michaela skriver:

  1. 1981
  2. I höstas fick vi hussvamp, vilket innebar att halva vårt hus behövde rivas för att återbyggas. Vi fick flytta hem till svärföräldrarna, och nu i maj ska vi äntligen få flytta hem igen. Denna lampa skulle vara perfekt i vårt matrum, som är ett av rummet som var drabbat och därför kommer vara helt nyrenoverat!

 • Lina skriver:

  1: År 1981
  2. Skulle jag vinna denna lampa har den en given plats. Den skulle göra sig riktigt ståtlig på vår övervåning, hängande ned vid uppgången i trappan. Vi har en U-trappa så den skulle synas från många håll och vi har länge funderat kring någon snygg lampa här.

 • Viveca Andersson skriver:

  1. 1981
  2. I mitt sovrum som jag äntligen har tagit tag i. När man bor i hyreslägenhet så får man jobba med det befintliga så att säga men med lite färg på väggarna och att arbeta med detaljerna så kan resultatet bli fantastiskt. Just House Doctor är ett av mina favoritmärken och lampan är bara så snygg!

 • Maia Lundström skriver:

  Går förbi IEMS på Danska Vägen varje dag och ser denna fina lampa hänga där inne. Håller alla tummar och tår att den blir min!
  1. 1981
  2. Den hade hängt i vardagsrummet eftersom det är det rum som är hjärtat av lägenheten och denna lampa förtjänar verkligen att synas. Den hade passat fantastiskt bra i min etagelägenhet!

 • Åsa Lissdaniels skriver:

  1981
  Med design som specialité,
  är TWICE ingen dum idé.
  Hängande i dotterns hall i takrosetten som ett smycke,
  – helt perfekt i mitt tycke.
  Faktiskt som klippt och skuren,
  nu hoppas jag bara på turen.
  För en fattig student,
  skulle detta vara det bästa som hänt!

 • Jenni skriver:

  1. 1981
  2. I köket – den är så vacker så jag vill se den varje dag. Där skulle den höga som ett stilleben över bänkskivan, inramad av fönstret.

 • Jennifer skriver:

  1. Första butiken -81 men då tyg. Nytt namn ca -95 ( E tillkom) och sedan butik med inredning också -99
  2. I köket eller vardagsrummet. Den ärmar finns jag har svårt att bestämma mig.

 • Jens Andersson skriver:

  1: År 1981.
  2. Lampan skulle få sprida lite ljus i mitt vardagsrum för där finns en fin liten takrosett som i flera år helt har saknat en lampa.

 • Maria V skriver:

  1.Första butiken 1981 men nya namnet 1995
  2. Jag skulle ha den i vår hall så att det är det första man ser när man kommer in. Vi har precis flyttat från en liten lägenhet till hus och saknar belysning. Denna skönhet skulle vara perfekt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.