Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 3 / 2018

Den här veckan har det varit inredningsmässa i Stockholm, en inredningsfotografs hem har hjulat runt på Internet och några bloggprofiler har fått nya jobb. Vill du ha koll på det senaste från inredningsbranschen? Scrolla och kolla!
I veckan gick Formexmässan av stapeln i Stockholm. Jag har sett ovanligt få rapporter från de stora bloggarna i år men Inredningshjälpen bjuder på en matig bildkavalkad. Husligheter har också gjort en film med rörliga sekvenser från mässan. 

Iris Hantverk vann designpriset Formex Formidable 2017 för sin handdammborste.
Ferm Living har släppt bilder på sin SS18 kollektion, inspirerad av den skulpturala stilen. Krukor på fötter var tydligen en av de stora trenderna på Formex. 
String har lanserat en skåpslösning med spegeldörrar, vilket gör hyllan till ett fint badrumsskåp. Bilder stylade av Lotta Agaton. Visades i Köln där bl a Anette var på plats
Tom Dixon  släpper två nya ljusstakar, Terazzo (på bild) och Cork. Båda två premiärvisas på Maison Objet den 19e januari men finns alltså redan att beskåda på nätet… 

Firemill är världens första brandsläckare som drivs av vanliga kolsyrepatroner. Den lanseras av företaget Inventi Vidi och gasbolaget AGA. Avsedd för mindre bränder och designad för att stå framme i köket. 

Louis Rohe har visat sina SS18 nyheter, med mycket 70-talsvibbar med slanka linjer i allt från vitrinskåp och sidobord till mattor. 
 
Notiser
– Rum21 stänger sitt Göteborgskontor och flyttar till Kalmar
– Himla går in som investerare i populära Dirty Linen.
– 
Nordic design collectives grundare ny ledare för E-Commerce Park
– Sofia Wood blir ny marknadschef på Bukowskis.
– Och auktionstrenden på nätet växer lavinartat
 

Ett av veckans mest uppsnackade hem är inte till salu utan ett hemma-hos-reportage från Residence som visar inredaren och bloggaren Chlaes Dahlén och hans sambo. Veckans mest ombloggade Hemnet-lägenhet däremot är fotografen Andrea Papinis hem i Gamla Väster Malmö som nu är till salu via Bjurfors. Så fint.
Foto: Formex, Iris hantverk, Louise Rohe, Firemill, Residence, Bjurfors

Kommentarer

 • Patrik skriver:

  Man märker hur pricksäker du är när man själva går på Formexmässan men så läser man din blogg och det känns som man inte varit där hehe 🙂 Ska du gå på Fashion week också? Vet att jag läst i någon intervju med dig att du hellre lägger dina pengar på inredning än kläder men tänker att du ha stilen för att vara där 🙂

 • Ninni skriver:

  Hej Frida,
  Tack för ”Veckans inredningsnyheter” !
  Jag tror att Du får rätta texten till Iris Hanverks borste som vunnit Formex formidable priset, det är vad jag förstår en Utomhusborste och inte en Dammborste.
  Vänliga Hälsningar
  Ninni.

 • Lovisa skriver:

  Jag missade mitt första besök på Formex pga sjukdom. Så trist. Men tack för en fin sammanfattning! Krukor på fötter var en snygg detalj ✨

 • I Persson skriver:

  Vet nagon vad det ar for krukvaxt i krukan fran Ferm?

 • Mysfaktor skriver:

  Hej! Jag var på Formex för första gången så jag har tyvärr inte så mycket att jämföra med. Men jag tyckte att det var bra stämning och många stolta leverantörer! Att Iris Hantverk vann priset tyckte jag var jättekul eftersom jag säljer deras produkter i min butik 🙂 Kul också att auktionstrenden växer snabbt! Fler och fler inser att vi behöver hushålla på jordens resurser. Kanon! Tack för fint inlägg! //Mysfaktor

 • M skriver:

  Ljusstakarna från tom Dixon känns som ganska trätt efterapning? Sett såna på loppis många ggr

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.