Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 1 / 2018

Då var årets första arbetsvecka över och det har blivit dags att summera de mest uppsnackade inredningsnyheterna för dig som vill ha koll på det senaste från vår bransch. 
Fritz Hansen har släppt pressbilder på sina vårnyheter. Bl a kommer man att (re)lansera Arne Jacobsens ”Pot Chair” och ny variant av IKEBANA signerad Jaime Hayon.
Supermodellen Kate Moss har designat en kollektion tapeter för brittiska lyx-företaget de Gournay som nu nått butik. En panel kostar… 13 000 kr?  
Louis Poulsens ikoniska PH-5 pendel fyller 60 år i år, vilket firas med en ny färgskala.
DBKD (kanske mest kända för sin populära kruka Cloudy av Hanna Wessman) har skickat ut sin vårkatalog i veckan. Bl a nyheten Mud och asken Donut
Skultuna lanserar CKR’s ljusslykta Kin i ett nytt material, färgat svenskt glas!
Frösö Handtryck från Jämtland har drygt 70 år på nacken men fick nya ägare för två år sedan och i vår är de aktuella med två fina mönsternyheter Freedom och Flätverk.

Maze kommer att lanseras på den japanska marknaden under 2018 då de nyligen tecknat ett nytt avtal med återförsäljaren Actus Interior, en av Japans största livstilskedjor. 
 
Notiser
Villeroy & Boch får ny VD, Carl Lejon, som tidigare arbetat för L’Oréal och Red Bull.
Lexington tar nya krafttag efter ett börsras på 40%. 
– Rut-avdraget används mer än någonsin enligt statistik från Skatteverket och Hemfrid.
– Boomerang har gått i konken (konkurs inledd 2018-01-04 enligt Allabolag.se)
By Lassen började året med att introducera deras nya matsalsbordkollektion. Inspirerad av enkelheten av att vara i stunden. Finns att upptäcka på Rudolph Tegner Museet. Veckans mest ombloggade hem? Det har varit lite ont om nya mäklarobjekt i och med att många byråer haft ledigt över jul- och nyår men Metro har bjudit på ett inspirerande och omskrivet hemma-hos-reportage från modebloggaren Caroline Sandströms lägenhet som definitivt är värt att kolla in!
Foto: Fritz Hansen, de Gournay, LP, DBKD, Frösö handtryck, Jesper Florbrant

Kommentarer

 • E skriver:

  Tror jag blev kär i allt i det här inlägget!

 • Kriss skriver:

  Fräscha nyheter – men jag har en fråga apropå det man saknar. Kan någon begripa att Bruno Mattssons sängram Ulla i kromat stål har tagits ur produktion? Vilken lisa för ögat istället för alla grå sängar med grå tygavlar!

 • Kriss skriver:

  Jo, Mathsson stavas med h!

 • Anonym skriver:

  Vem vill sova i ett magnetfält Kriss?

 • Jasmine skriver:

  Älskar Pot Chair!
  Lustigt med Kate Moss panelerna. Fattar ingenting av dem. Jag skulle betala för att slippa dem. Helt otroligt fula tyckte jag.

 • Snyggt inspirerande hem Caroline har – men hittar inte alla bilderna någonstans? Finns de bara i magasinet?
  (Ps: hon har sommarhus på samma område så vi lekte som barn)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.