Annons

Stylingknep: Variera alltid skala och storlek

För vissa kanske detta stylingtips är basalt, men för andra är det en viktig påminnelse och ett bra tankeknep att ta till när man blickar ut över sitt hem och inte känner sig nöjd. Ett av de vanligaste inredningsmisstag jag tycker mig se är att vi varierar oss på tok för lite i fråga om skala och proportion.
 
Ändå säger det sig självt när man tänker efter. En armé av likadana soffkuddar, ljuslyktor eller krukor i exakt samma storlek skapar ingen dynamik. Det skapar upprepning och repetition. Och ett stelt, eller rent av ängsligt intryck. Ögat verkar behöva vågrörelser för att uppleva tempoväxling – oavsett inredningsstil. 
 
De allra flesta hem mår bra av detaljer som bryter av, men det som sticker ut behöver inte vara uppåt väggarna crazy bananas. Alla är ju inte excentriskt lagda. Det kan räcka gott att ta något du redan inreder med och dra i proportionerna istället. Tänk något högt, något lågt, något brett, något smalt, något stort och något litet. För er som bett om mer konkreta tips: Variera storlekar på kuddarna i soffan (istället för att alla är 50×50 cm), köp en riktigt maffig kruka eller större golvväxt som bryter av mot alla andra krukväxter i ungefär samma storlek, eller häng upp en oväntat liten tavla. Testa själv så kommer du se vilken skillnad det kan göra. 
Illustration; Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Älskar inlägg som dessa! Tack så mycket:)

 • Lovisa skriver:

  Tack för inspirationen! Så lätt att hamna i samma gamla vanliga tänk när det gäller inredningen.

 • Tycker att basala tips ofta är de bästa! Det är så enkelt att missa de här grejerna just eftersom de är så enkla och "självklara"

 • B skriver:

  Intressant läsning. Stylingtips kan man aldrig få för mycket av känns det som 🙂

 • Petra skriver:

  Fint och tydligt med egenproducerad illustration!! 🙂

 • Leah skriver:

  Älskar denna typen av inlägg! Så fint och illustrativt med en bilden! Tack så mycket!!

 • Stylemedstil skriver:

  Mycket bra skrivet och något att tänka på!

 • Caroline Nordén skriver:

  Hej! Hur gör du illustrationer som de i detta inlägg? Är allting skissat för hand eller använder du något program i datorn för vissa delar? Tacksam för svar & tack för ett i vanlig ordning inspirerande inlägg 🙂

 • Johanna skriver:

  Hej Frida! Jag bor i ett nybyggt hus med mestadels fönster som är från golv och 2,40 höga, dvs inga fönsterbrädor. Jag tycker det är svårt att hitta växter att inreda med som passar in och inte försvinner i de stora fönstren. Jag har bla köpt den höga krukan flower pot ifrån Menu och letar nu efter någon fin växt att plantera i den efter att julblommorna åkt ut. Förra året försäkte jag leta efter "ärta på tråd" hos bla Plantagen i Kungsbacka, för jag tänkte att den kunde vart fin, men tyvärr fanns det inte att få tag på någonstans kring Varbergs regionen. Tacksam för dina tips!

 • Emily ♡ skriver:

  Bra inlägg! Tack för tipsen 😀 Jag längtar så tills jag flyttar till en egen lägenhet och får inreda precis som jag vill ha det 🙂

 • ullie skriver:

  jätte bra med tips Tack fin helg kram

 • Hanna skriver:

  Tack för bra tips!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.