Annons

Karateknepet – Så fixar du formen på soffkuddarna

Alla som har prydnadskuddar i sin soffa har nog någon gång upplevt att de blivit nedsuttna och tillplattade. De flesta brukar känna till det klassiska ”puffandet” för att få tillbaka volymen i stoppningen / fjädrarna (genom att man klappar och slår lite lätt på kudden från olika håll). Vad många däremot inte verkar ha koll på är Karateknepet. Detaljgranska kuddarna i valfritt hemma-hos-reportage (eller på hotell) så kommer du att förstå vad jag menar. Med hjälp av en öppen handflata och ett eller två karateslag på kudden efter puffningen kan du enkelt ge den lite mer stadga och en tydligare form. 

Enkelslag = Ett slag i överkant 
Dubbelslag = Ett slag i överkant och ett hack på varje sida av kuddens midja

 

Det låter fånigt, men testa! Det är ett superbra knep för att få till konturerna på hopplösa kuddar. Extra bra för kuddfodral i linne, sammet eller silkiga material eftersom ”hacket/hacken” och skuggeffekten får tygets kvalité att synas ännu tydligare!

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Vill bara säga att jag gillar dina illustrationer väldigt mycket. Alltid så pedagogiska och ”rena”.

 • Supersmart! Ska absolut testas 🙂

 • CG Style skriver:

  Älskar uttrycket karateknepet 🙂
  cgstyle.se

 • M skriver:

  Hahaha, i vår familj har vi detta uttryck sen massor av år! Från t ex ställen i norra Italien där vi gärna semestrar, så har alla hotell "karatekuddar"! Man blir extremt full i skratt när varenda kudde är stylad likadant, med karateslag! Och när rummet är nybäddat – karate! Banzai!

 • Jan skriver:

  Det här måste jag ju bara börja kolla efter när jag bor på hotell nästa gång! Hade ingen aning om detta lilla knep! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.