Annons

ANNONS: Tävla och vinn presentkort från Mathem.se

Den här veckan har en läsare chans att vinna ett presentkort hos Mathem.se värt hela 5000 kr! Perfekt för dig som vill starta året med nya rutiner och nya fräscha matvanor. Spara tid och stress genom att handla din mat hemma i lugn och ro, med hemkörning dagen efter. Du kan registrera dina egna inköpslistor och skapa egna veckomatsedlar (du behöver alltså inte prenumerera på en bestämd matkasse utan du väljer helt själv bland tusentals varor). För att delta i tävlingen ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet – inom en vecka. Lycka till! Obs! Vinnaren måste bo i någon av deras utkörningsområden för att kunna nyttja presentkortet.

  

1) Vad är ditt bästa life hack när det kommer till vardagsmaten?

2) Varför vill just du vinna presentkortet. Motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Maria Camilla K som svarade 2018-01-03 @ 09:28:00

Tävlingen pågår t.o.m. den 8/1 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet kommer att fattas av Mathem och beslutet går inte att överklaga. Ett presentkort i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma skriver:

  1. Mitt bästa bästa life hack: hitta inspirerande recept och sedan beställa hem mat utifrån Mathems eminenta inköpslistor. Räddar vilken middag som helst.
  2) Jag skulle vilja vinna presentkortet därför att jag firar 40 år i år, är småbarnsmamma med nytt roligt men intensivt jobb. Jag vill få mer tid till min familj. Vinner jag kommer jag även att skänka ett presentkort på Mathem på 2000 kr till mina föräldrar som är pensionärer.

 • Alexandra L skriver:

  1. Veckomenyer, verkligen inte speciellt kul men ändå en sån räddare varje dag efter jobbet när man inte orkar eller kan tänka på nåt roligt recept.
  2. Jag vill vinna för att jag vill ändra våra matvanor och ära mer vegetariskt. Jag vet att mathem har en bra ”receptbank” där jag gärna hade botaniserat mer. Det är oerhört bra att man jan handla hela receptet på en gång
  Ser fram emot en enligt mig sundare livsstil 🙂

 • Josefin skriver:

  1. Bästa life hack är helt klart att minska mängden kött i matlagningen genom att "spä ut" med till exempel bönor, linser, grönsaker, couscous med mera. Jag anses inte vegetarian, men känner att mängden köttprodukter i matlagningen kan minska på detta vis. Toppen för både plånbok och miljön!
  2. Största anledningen är att jag är studerande, men dessvärre generös när det kommer till julklappar till nära och kära, vilket gör att matpengarna för januari månad sinat rejält. Därav är jag i stort behov av lite stöttning i form av ett presentkort och för att jag skulle utnyttja det till fullo, då jag tycker att just mathem har ett mycket bra och brett sortiment!

 • Erika Schollin skriver:

  1. Mitt bästa life hack är att "mata frysen" – att köra ett (eller gärna två) storkok på helgen för att kunna ladda upp med matlådor till nyttiga (och prisvärda!) luncher på jobbet, och snabba middagar efter träning, arbetsdag med mera. Att komma hem till en färdiglagad middag istället för att behöva ställa sig och hacka och koka är så skönt!
  2.Jag skulle gärna vilja vinna då mitt och min sambos nyårslöfte detta år är att bli bättre på att planera vår matekonomi, att minska onödiga impulsköp på Ica kring hörnet, och istället planera ordentliga veckomenyer – minska svinn, "dåliga" matval och slarvig ekonomi helt enkelt. Jag tror att det skulle vara en utmärkt idé att planera och handla på nätet genom Mathem för att genomföra allt detta!

 • Maria Camilla K skriver:

  1. Att komma hem sent från jobbet med en mage som kurrar ursinningslöst är inte helt ovanligt när man jobbar inom vården. Då är jag tacksam för att det alltid finns matlådor i frysen. Vid de tillfällen jag lagar mat som passar bra till att frysa lagar jag alltid lite extra för att kunna stoppa in ett par matlådor i frysen. Det är guld värt. Kräver inget extra jobb, men underlättar livet betydligt. Life hack deluxe!
  2. Tid är bland det värdefullaste vi har,
  men tänk så mycket tid alla måsten tar.
  Att åka och handla tar en hel kväll,
  tiden kvar till familjen blir marginell.
  Stressa från jobbet och till affären hasta,
  plocka ner varor, betala och bilen lasta.
  År 2018 vill jag vardagen refromera,
  inget fläng till matbutiken mera.
  Lägga fokus på det som ger energi,
  så underbart med känslan att vara fri.
  Istället umgås med familj och vänner,
  laga god mat till de finaste jag känner.
  Och för det vill jag säga stort tack,
  till MatHem som är mitt nya life hack.

 • Fanny skriver:

  1) Bästa vardagstipset är helt överlägset att veckohandla! Trodde jag skulle känna mig som en riktig tråkmåns som bestämde hela veckans matbod en dag men herreGUD vad skönt det är att inte behöva ta vägen förbi affären varje eftermiddag och trängas med alka andra vrålhungriga. Har verkligen predikat veckohandlingen för alla mina kompisar!
  2) Ä l s k a r att köpa maten på internet så skulle bli SÅ glad! Det skulle även min CSNplånbok bli hehe.

 • Elin skriver:

  1. Mitt lifehack i köket är att laga extra mycket när jag väl är igång. Ex falafel att frysa in, så gott och smidigt att värma i ugnen och smakar nylagat. Eller göra 1-2 olika sorters sallader i början av veckan som håller flera dagar, ex beocvolisallad med russin, solrosfrön och vinegrett. Det sparar massvis med tid!
  2. för att mathem på riktigt är en lifesaver! Utan dem hade vi inte fått ihop vardagslivet med jobb, förskola och boende utan bil. Tack vare detta presentkort hade vi kunnat handla hem precis allt vi behöver nu efter julens tabberas.

 • Anna . P skriver:

  1. Ha, det e garanterat omeletten! Vilka rester som än finns funkar i en omelett, å snabbt som attans har man schysst mat på bordet igen!
  2. Jag jobbar i motvind när det kommer till att handla hem mat då min sambo helst vill klämma och känna på det som köps själv först. Men med ett presentkort så kan han ju inte säga nej. Sen tänker jag att när han väl fått testa ett par gånger kommer även han att vara positiv till att köpa mat på nätet!

 • Benedikte skriver:

  1. Älskar matlagning – ibland! Gör många portioner mat och fryser in. Perfekt att ta fram de dagar det inte är kul att laga mat!
  2. Vill ha fräsch och oprocessad mat och gör därför det mesta själv. Presentkortet skulle gå till bra, ekologiska grönsakerna första hand för ett ännu bättre och hälsosammare matliv.

 • Jasmine skriver:

  1.
  Mitt bästa Life Hack är att choppa upp och frysa. Särskilt när man har gjort fynd.
  Alla grönsaker utom de vattniga går utmärkt att frysa. Om det är t.ex annons på låt oss säga paprika. Då köper jag massor och har kanske 2-3 stycken i kylen men resten strimlar jag och skär i kuber och fryser
  I frysen har jag en grönsaksavdelning där det finns färskfryst paprika, zucchini, lök, vitlök, morötter, broccoli, blomkål m.m. Jag gör samma sak med kött.
  Jag tar en näve av varje direkt i woken och kryddar. Det tar inte mer än 10 minuter innan maten står på bordet. Färskt infryst och förhackat är mitt allra bästa tidssparande och ekonomiskt försvarbara Life Hack. Inget går åt spillo eller kastas och maten har bevarats i sin näringsrikaste form.
  2.
  Jag skulle älska att välja varor själv som jag gör i butiken. Vi har prenumererat länge på Linas Matkasse men tröttnade på att man inte får välja själv. Jag saknade också att kunna göra som mitt Life Hack. Dvs frysa fynd jag inte vill äta direkt. Gick in på Mathem och tittade och de har en massa fynd! Det finns inte på Linas Matkasse.

 • Malin K skriver:

  1) mitt life hack är att omvandla tråkiga rester som något mysigt genom att lägga upp dem i små skålar och kalla det plockmatsmiddag. Perfekt för 3-åringen att få välja fritt mellan olika skålat.
  2) Det är svårt att få livspusslet med småbarn att gå ihop. Att jag liksom många andra småbarnsföräldrar har drabbats av utmattningssyndrom gör allt ännu svårare energimässigt. Att köpa maten från soffan vore en helt ljuvlig start på 2018!

 • Ulrika Armano skriver:

  Jag pluggade lite livsmedel för 15 år sedan och FIFO modellen kjättra sig fast i minnet. Den är min lag idag- alltså first in first out. Med den modellen minimeras svinn och saker ruttnar inte.
  Men försök förklara det för min man:-p
  Han är hopplös, och rör till min fantastiska ordning dagligen- tur mitt nyårslöfte 2018 var att utöka dygnet med en timme;-)
  2. Ja även om mitt dygn i teorin numera omfattar 25h så äts den verkliga tiden upp på tok för fort…. med lång pendling för oss båda är det ett jox att hinna med allt som ska göras. Med barnen på förskola sent vill man gärna använda den lilla tis som finns på kvällen till familjetid istället för att stå i mataffären i kö, eller jagar småttingarna genom butiken för att de är sjövilda, nu när "stora tjejen" nått sin 3års trots så har vi dessutom ofta uppseendeväckande dispyter i affären som leder till att jag får lämna allt och bara köra hem (PINSAMT). Sådana stunder tänker jag ofta "tänk om man hade Mathem istället"
  Att börja året på ett bra sätt vore att få vinna drömpriset från Mathem!

 • Ida skriver:

  1. Laga mat för 4-5 personer (jag bor själv), äta en portion direkt till middag, ha 1-2 matlådor till jobbet och frysa in resterande. Gör likadant flera ggr i veckan för att minimera antalet tråkiga matlagningssessioner (det är ju så tråkigt att laga åt sig själv) och maximera antalet matlådor (inklusive bunkra i frysen).
  2. Jag har aldrig handlat på Mathem men fattar någonstans att det verkligen skulle passa mig. Jag har ingen bil och bor på 4 trappor utan hiss så det är verkligen inget vidare att släpa hem kassar från den lokala mataffären. Och då jag bor i Stockholm tror jag heller inte att det egemtligen blir billigare att handla och bära hem maten själv. Jag skulle behöva vänja in mig vid en annan typ av handlande (av mat) helt enkelt. Allt annat shoppar jag ju på e-handelsbutiker och det funkar ju utmärkt.

 • Therese skriver:

  Mitt bästa tips är att alltid ha basmatvaror hemma. Då kan du göra allting, bara slänga ihop ingredienser till en gryta. Oftast blir det fantastiskt gott!
  Flyttade precis hemifrån, har ingen bil och bor på tredje våningen så detta hade varit perfekt för mig!

 • God fortsättning!
  Mitt bästa knep som aktiv student är att laga stora mängder mat åt gången så att det finns matlådor åt både mig och sambon. Dessutom äter vi alltid vegetariskt minst en gång i veckan och även ser till att använda upp all mat vi köper, grytor är ett bra alternativ för det!
  Anledningen till varför jag vill vinna är att jag älskar att laga bra mat men det är ibland svårt som student eftersom det är dyrt med bra råvaror. Har dessutom köpt en ny lägenhet i en ny stad som jag inte alls är hemma i så hade varit en perfekt kombo att starta det nya året lite backup innan man hittat de bästa affärerna 🙂

 • Maria skriver:

  1) life hack nr 1 är att skriva veckomeny! Som trebarnsmamma så finna inte tid eller energi att komma på vad vi ska äta varje eftermiddag så då skriva menyn på söndagkväll.
  2) det hade varit drömmen att vinna 5000kr för att kickstarta året på bästa sätt och kära igång med mer nyttigheter för hela familjen! Är just nu mammaledig (maken byter av i apri) och de märks på familjeekonomin att pengarna tar slut mycket snabbare just nu..

 • Anna Lundin skriver:

  1) Överlägset bästa lifehacker var när jag insåg att vi i familjen inte behöver äta lagad mat till lunch varje dag. På helgerna och semestrar går anmars hela dagen ät för oss föräldrar att planera, handla, laga och diska från två ”riktiga” måltider. Men om man sänker ribban och låter lunchen bestå av fil och flingor/ äggmackor/ gröt så sparar man massor av energi och disk! Plus att bananen ofta äter glatt och uppskattar middagen bättre!
  2) det vore en sådan underbar lyx att få pröva att beställa hem mat till dörren nu när jag är föräldraledig med en liten baby som föddes i slutet på december. Med detta presentkort skulle jag beställa hem massa goda saker till mig att få i mig mellan matningar, blöjbyten och hämtningar och lämningar av de två storesyskonen. För om det är något jag lärt mig från tidigare småbarnsår är det att fylla på med lite energi kan rädda vilket dåligt tålamod som helst!

 • Agnes skriver:

  1. Det svåraste med vardagsmaten är att känna sig inspirerad och komma på nya grejer att laga. Mitt bästa life hack är därför att pinna mycket mumsiga matbilder på pinterest när jag är hungrig och sedan titta igenom mitt pinterestflöde när jag planerar min handling.
  2. Jag ska äta veganskt hela januari månad och är student. Vill kunna investera i bra och goda råvaror som inspirerar mig att fortsätta laga veganskt även när januari är slut.

 • Olivia skriver:

  1. Mitt bästa knep är att skriva veckomenyer och utifrån dessa planera matköpen – risken är då liten att mat och produkter slängs i onödan. Har kört med det i tre år och det funkar alldeles utmärkt för mig, sällan det slängs här hemma!
  2. Jag har precis (1/1) övergått en till komplett växtbaserad kost efter många år som lakto-ovo-vegetarian. Det behövs dock VERKLIGEN fyllas på med basvaror och fräscha produkter som jag kan utforska mitt nya växtbasersde liv med. Har en uppsjö av sparade recept på Pinterest bland annat, men skafferiet och kylskåpet ekar tomt på produkter som är nödvändiga. Raw food tårtor, ramen, smoothies, egengjord mandelmjölk, dadelbollar, hasselnötssmör, currys – ja, det är så mycket jag vill göra! Men som student är det inte så enkelt att leva loppan när man handlar mat dessvärre. Att vinna detta vore därför en alldeles underbar start på min nya livstil! Vilken matglädje som hade väntat! ?✨

 • Johanna skriver:

  1. Mitt bästa life hack för vardagsmaten är att se till att kundvagnen innehåller minst en tredjedel frukt och grönt. På så sätt vet jag att jag och familjen äter ordentligt med nyttigheter.
  2. För att få ihop vardagspusslet som småbarnsmamma vore detta en ovärderlig pusselbit för att få tiden att räcka till och med sparad tid finns det mer utrymme för lek och bus med barnen.

 • Jenny skriver:

  Mitt bästa life hack är att laga mat för måndag till och med torsdag redan på söndagen. Och då max två rätter som går att kombinera på olika sätt, tex vegetarisk linsfärssås som äts med pasta ena dagen och i tortillabröd den andra. Med två barn och ständig stress ger detta ett andrum i vardagen med mat som bara behöver värmas.
  Jag skulle så gärna vinna detta för att göra det möjligt att experimentera mer och hitta nya vardagsknep med mycket mer grönsaker än vad vi äter nu.

 • Maje skriver:

  1.Jag försöker göra matsedel för en vecka i taget och det funkar hyfsat och så gör jag mat som enkelt går att "variera" eller vad jag ska kalla det. T ex en ledig söndag steker jag lax eller annan stor fisk. Vi äter hälften och benar ur resten som sen blir pastasås på tisdag, med t ex purjo, morot, paprika och sånt som finns hemma. Två rätter av samma fisk och ändå helt olika.
  Samma när jag gör pasta och köttfärssås, gör alltid dubbelt så mycket och fryser hälften. Sen tar jag fram de frysta på morgonen och då åker de in i kylen och när jag kommer hem så lagar jag "Mammas falska lasagne" som ungarna alltid kallat det. Köttfärssås underst, pasta ovanpå och en ostsås på det och så in i ugnen och gratinera.
  Med flera ungar och flera olika träningstider måste vi kunna laga mat snabbt och det här är rätter som inte tar länge, under tiden hinner vi duka, göra sallad osv.
  Har flera såna här rätter som kommit till av "tidsnöd", många gratänger och soppor. Samtidigt är det så bra, för det mesta går att ta tillvara och inget behöver kastas.
  2. Jag skulle vara väldigt generös och ge mitt presentkort till min älskade faster och hennes man, eftersom de alltid varit så generösa mot mig och min familj. När vi åker till Stockholm har vi egen taxi väntande på Arlanda i form av min fasters man och sen möts vi av färdig mat när vi kommer hem till dem som hon lagat. Jag har alltid kunnat gå som barn i huset sedan jag var barn och samma är det med resten av min familj. Så omtänksamma och gästvänliga och ser alltid till att vi inte saknar något. Nu när de är pensionärer och pigga sådana så har de mer tid till att laga mat, så presentkortet vore ett stort TACK från mig och min familj.

 • Linn skriver:

  Åh, jag vill vinna!
  1. Mitt bästa lifehack för vardagsmat är ett dokument där jag och min man har listat alla rätter vi gillar/lagar/vill äta. Majoriteten av våra vardagsgräl är ”vad ska vi äta? Jag vet inte, vad tycker du? Jamen JAG vet inte bestäm du” och så blir inget gjort och alla blir sura och ännu mer hungriga. Nu öppnar vi bara dokumentet inför veckohandlingen, väljer rätter och lägger en beställning på mathem (sant, ej fjäsk) på råvarorna. Ja, vi hade kunnat använda vilken receptbank som helst men när vardagen står där med hämta/lämna ”tar du stora barnet så kan bebin följa med mig?” ovh allmän trötthet är det sådär kul att laga mat enligt obeprövad recept och inte kunna skatta arbetsinsats/tid/om det ens blir gott.
  2. Jag vill vinna för att vardagen är svår nog att få ihop med två barn under två år utan att också behöva släpa hem tunga matkassar eller jaga vild ett och ett halvt-åring bland flingpaket och konserver och för att föräldrapenning (bless its existens) inte direkt ger några slantar över.

 • Frida skriver:

  1. Mitt bästa life hack är utan tvekan att planera veckans måltider i förväg. Det finns mycket tid att spara på att skippa småhandlandet och istället storhandla en gång i veckan, gärna online. Jag har hittat min matglädje genom att försöka laga en ny rätt varje vecka, variation är roligt!
  2. För mig som är student och inte har tillgång till bil är det inte alltid lätt att få med sig alla varor hem vid en storhandling. Den här vinsten skulle verkligen göra gott för mig både rent praktiskt och ekonomiskt. Att dessutom få mer tid över till att utforska nya rätter och smakkombinationer hade varit fantastiskt!

 • Jessica skriver:

  1. Jag tycker det svåraste är att komma på vad en ska laga för mat och brukar därför göra det till en sport i matbutiken – bara köpa varor till nedsatt pris. Det blir färre beslut att ta, billigare, en spännande utmaning att få ihop middagen och klimatsmart eftersom de nedsatta varorna ofta är sånt som annars sorteras ut om det inte blir sålt.
  2. Jag och min sambo har bestämt oss för att gå skilda vägar och tacklar nu allt vad det innebär. Att vinna den här tävlingen skulle underlätta vår ekonomi för en stund och ge oss chansen att fokusera ännu mer på vår son och våra studier.

 • Isabell Nilsson skriver:

  1. Mitt bästa life hack gällande mat är definitivt storkok! Det är så enkelt att göra lite extra av vilken mat man än gör, så man har till matlådor och extra portioner till en dag när man inte hinner eller orkar laga mat. Det absolut bästa att göra storkok på att alla sorters grytor. Hur enkelt som helst, och de kan frysas in och tas fram när det passar.
  2. Jag och min sambo är båda studenter (=no money..) och har en stressig vår framför oss med endel nya utmaningar och rutiner. Att beställa mat från Mathem och få levererat till dörren skulle vara guld värt! Plus att min absoluta hat-syssla är att gå i matbutiker, finns inget tråkigare att göra… 😉

 • Camilla PK skriver:

  1. Veckoplanering och rester. Så får vi ihop livet med middag med familjen och lunchlådor. Återvänder alltid till detta.
  2. Känns som framtidens matinköp. Låter toppen att handla precis när man vill har tid och lust. Tänk att få slippa oinspirerande stopp vid affären och allt detta kånkande på tunga kassar. Love it.

 • Helena S skriver:

  1. Mitt life hack för vardagsmaten är just att handla maten på nätet och hämta packat och klart i butik.
  2. Jag och mannen är lite oense om det är en bra idé att handla mat på nätet eller ej. Jag har dock precis lärt sonen att mamma handlar mat på nätet och hämtar men pappa handlar i butiken själv. Om jag vann så skulle jag säkert kunna få över mannen på min sida!

 • Emelie skriver:

  1. Bästa lifehack är en liten tavla där vi skriver upp vilka rester som finns i kylen och vad som lagts i frysen. Då undviker man (för det mesta) att lådor hamnar bakom burkar och allt det andra och glöms bort och det är enkelt att hålla koll på vad som behöver köpas för att komplettera det som finns.
  2. Mina skäl är nog lika goda som alla andras, vem behöver inte en spark i baken för att få till en ny och bättre rutin kring vardagshandlingen och samtidigt spara en slant som kan användas till något roligare?

 • Tove skriver:

  1 Jag har av hälsoskäl en ganska begränsad diet och satsar därför på variation av tillagningssätt, kombinationer och smaksättning. Jag har nött in några favoriter och varierar långkok/ugnsbakning med snabba rätter. Jag har alltid mycket grönsaker och spar kokvatten som smaksättare eller soppgrund/buljong. Jag småhandlar ofta för att det är för tungt att bära hem och det blir förmodligen dyrare så, men samtidigt inspireras jag av erbjudanden och varor med kort datum. Ett annat lifehack är att variera matbutik – utbudet är ju olika och ibland räcker det med att varorna presenteras annorlunda för att väcka inspirationen. Lunch har jag alltid ätit ute (förut), då avlastas jag från pressen samtidigt som jag kan få nya idéer, andrum, motion, miljöbyte och en chans att träffa vänner. Jag gillar verkligen mat och det lite mer franska sättet att avnjuta den, tillsammans!
  2. Jag vinner gärna för att dryga ut matkassan och slippa släpa på tunga kassar. Min cykel blev stulen för någon vecka sedan och det blir ingen ny förrän till våren. Jag tycker visserligen om att gå och handla, men pengarna och tiden det tar kunde jag verkligen behöva lägga på annat håll. Mat är nämligen det enda jag unnar mig för tillfället, jag är liksom jag sett fler här i tävlingen vara, student. Det kräver prioriteringar och min är, tack vare min hälsa som kräver en viss diet, bra mat. Hoppas på en vinst!

 • Bea skriver:

  1. Helt klart veckomstsedel/meny. Strukturera upp med köttdag, vegdag osv. Sedan kan man börja leta recept…
  2. För ännu mer och bättre struktur.

 • Johanna skriver:

  1)
  För att göra det enklare att hålla koll på diet och kaloriintag så planerar, handlar och lagar jag veckans vardagsmat på söndagarna. Portionerar ut alltsammans i glasbehållare och stoppar i kyl eller frys. Färska grejer hackas samma dag som de ska ätas. Denna metod har sparat mig både tid och tålamod! Sällan panik-pizza klockan 21 numera 🙂
  2) Jag har handlat från Mathem tidigare och har varit lika nöjd varje gång. Både utbudet och den smidiga leveransen är suveränt. Jag (som inte har bil) uppskattar verkligen att slippa kånka maten över halva stan, komma hem och inse att frysvarorna hunnit börja tina. Ett presentkort hos er hade varit guld värt!

 • Victoria skriver:

  1. Att handla varor på kort datum, ofta till halva priset eller mer och antingen tillaga direkt eller slänga i frysen. Så billigt och så bra för miljön!
  2. Älskar mat och spenderar en stor del av min studentinkomst på att handla god mat. Ett presentkort på mathem är ju drömmen för att kunna bunkra upp med både basvaror som är tunga att bära hem och lite lyxigare varor såsom fröer, kryddor och färska grönsaker, frukter och örter. Att dessutom slippa kånka tunga kassar hem i ett regnigt mörker gör det inte sämre.

 • Lina cronier skriver:

  1. Att från början inte handla mer än jag behöver men också att inte vara rädd för bäst föredatum. Bara för att mat har blivit tråkig är den inte dålig. Att äta rester ör något fint i min familj.
  2. 5000 hade gett mig och mina barn mat i två månader vilket hade varit fantastiskt!

 • Elin skriver:

  Jag försöker att tänka på att alltid göra lite extra när jag tillagar ingredienser. Koka extra broccoli och liknande så att jag alltid har kylen fylld av små burkar redo att använda!
  Som student vore det guld att få ekonomiska möjligheten att kunna laga mer mat.

 • Karin UF skriver:

  1. Åh, för mig är det att alltid (!) ha krossade tomater och färsk vitlök hemma. Med dessa två ingredienser kan man på några minuter få tidernas sås och slänga i bönor, kikärtor eller andra rester som finns i kylen. Eller bara avnjuta med ost och spaghetti. Bästa!!
  2. Jag är ny i gamet gällande att handla mat på nätet men inser att konceptet borde passa vår familj som handen i handsken. Att handla med två barn gör som regel att man står med det där chokladen vid kassan och humöret är i botten. Jag skulle älska att få en anledning att få tummen loss att prova!

 • Ramona skriver:

  1. Planera på helgen menyn färdig för alla vardagskvällar och beställ maten på nätet! Sparar så mycket tid och gnäll om ”vad skall vi äta idag då”
  2. Med en elit idrottare i huset går det ju ganska mycket mat åt hos oss, så presantkortet skulle vara tiktigt uppskattat 🙂

 • Caroline skriver:

  1. P l a n e r i n g! (Så gott de går)
  3. Jag och min sambo älskar maaat! Detta året ska vi satsa på att äta med vegetariskt, både för kroppen, djuren och miljöns skull! 🙂

 • 1) Planera! Gör gärna inköp 1 gång i veckan efter planerad matsedel och var inte rädd att fylla frysen!
  2) Efter julklappar, inköp av barnvagn och allt som har med en liten bebis att göra börjar det sina i kassan nu (+ sjukskrivning för kraftiga sammandragningar gör inte ekonomin bättre). Det skulle vara såå lyxigt att få vinna så mycket. Det skulle räcka oss flera månader, åh jag som älskar att laga mat! ?✊?

 • Emma Kitti skriver:

  1. Förutom matkassar som verkligen sparar tid och energi är mitt bästa tips att bjuda vänner på vardagsmat. De bjuder tillbaka veckan efter (förslagsvis på en fast dag) och man slipper laga mat en vardag den veckan samtidigt som man får umgås med fina vänner.
  2. Jag vill vinna eftersom vi behöver spara alla pengar vi kan just nu pga en vattenskada orsakad av ett läckande tak vilket inte går på försäkringen.

 • Karoleen skriver:

  1. Använd alltid kötttermometer, för det finns inget tråkigare än tort kött eller kyckling. Använd termometer och tillaga gärna länge och med låg temp i ugnen för att få det godaste och möraste köttet. Man behöver inte köpa dyrt kött utan bara veta hur man ska använda de billigare bitarna eftersom de är godare och är bättre för miljön.
  2. Jag bor på landet och för att handla behöver jag göra det i samband med jobbet eller någon annan gång vi åker in till stan och det känns som att man skulle spara tid, pengar och på miljön om man får maten levererad.

 • Linda Olsson skriver:

  1. Mitt bästa life-hack avseende mat är att storhandla och fylla frys och kyl med råvaror som är enkla att laga till.
  2. Jag vill gärna vinna presentkortet då det skulle ge oss en efterlängtad vila och andningspaus i vardagen. Jag skulle se till att stretcha det rejält och få det att räcka länge!

 • Joste skriver:

  1.
  Det bästa för att få till vardagsmaten
  utan besvär
  Är att under helgen planera vad som ska lagas till min här.
  Skriva lista, handla
  O fylla kylen med det som går åt
  Dela upp sysslorna, hjälpa varandra o lyssna på en avkopplande låt.
  2.
  Klicka i varor från Mathems affär
  Innebär ännu mindre besvär.
  Slippa köer och bilen får stå stilla.
  Vardagsmaten kommer ju ända hem till familjens villa.
  Vilken lyx att få prova på
  att sitta o handla hemma i min vrå.

 • Thilda skriver:

  1. När kryddorna jag odlar inte längre klarar sig fryser jag in dem tillsammans med olivolja som iskuber. Bara att slänga ner i vad som när man sen vill ha dem!
  2. Vill vinna för jag är student och vill kunna handla VAD JAG VILL till den fina helgmiddagen utan att behöva tänka på priset. Älskar ju att laga mat och gud var mycket roligare det hade blivit. Hade nog slagit till på en fin fisksoppa med saffran!

 • Sofia D skriver:

  1. Mitt knep är att alltid laga lite för mycket mat, så att det räcker både till matlådor och blir lite över. Om tiden inte räcker till en dag finns det mat att värma i kylen. Av det som blir över från veckan brukar jag gör pyttipanna, ett riktigt gammalt husmorsknep.
  2. Jag gick nyligen från att arbeta till att studera, vilket inte lämnar mycket utrymme för lyxiga matvanor. Med presentkortet skulle jag kunna sätta guldkant på vardagen i flera månader.

 • Sofia B skriver:

  1. Frysta kryddor! Lyxar till vilken tråkig vardagsrum som helst. Även chili hackad vitlök finns i frysen!
  2. Behöver all hjälp med att få vardagen att gå ihop jag kan, efter att pga jobbet ha fått börja pendla dryga 3 timmar om dagen. Jag vill ju ändå kunna laga riktigt och god mat!

 • Elin skriver:

  Mitt bästa hack är att ta ett foto av kylens innehåll på morgonen. Då kommer jag ihåg ungefär vad som finns och kan sedan handla utifrån det på hemvägen eller såklart beställa hem maten via nätet!
  Jag skulle jättegärna vinna för att få råd att äta både nyttigt och gott under dessa årets mörka månader!

 • Åsa skriver:

  Vårt life hack är en garanterat-gott-mapp med recept som alla i familhen gillar; vi har prenumererat på olika kassar med recept och sparat favoriterna. Det blir mycket lättare att hitta på vad man ska äta, barnen äter garanterat och alla ingredienser är listade. Som matkasseveteraner har vi också alltid basvaror och kryddtepertoar hemma, så det är lätt att bara kompkettera med något färskt eller laga från bas och frys.
  Vill gärna vinna eftersom januari är en lång månad, vi har tre barn och ingen bil, så hemleverans mat och ”tunga varor” vore alldeles underbart!

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) Bästa tipset är nått så trist som veckohandling. Har den fina lyxen att min man gör detta, så slipper vi småhandla stup i kvarten efter en jobbdag med massor av jäktade människor som bara vill hem.
  2 att handla mat på nätet har jag testat och det är så lyxigt att få maten hemlevererad. Skulle gärna vinna detta och bjuda mannen på ett litet avbrott från veckohandlingen.

 • Malin skriver:

  1. Bästa vardagslösningen har för oss blivit matkassar var annan vecka och att turas om med matlagningen. Sparar både tid och pengar när vi inte behöver köra till affären, inte spontanhandlar en massa, samt ger en hel del inspiration. Och att turas om gör att den ena kan natta barn, den andra laga mat och därmed kan vi äta middag tillsammans efteråt i lung och ro – vilken vardagslyx!
  2. Om någon vecka kommer vårt andra barn. Jag fasar för att få vardagen att gå ihop med lämna/hämta på dagis, amning och allt annat! Tänk att då få maten hemlevererad! Kan nog både rädda mitt psyke och skona ett äktenskap 😉

 • Anna PS skriver:

  1: Alla i min familj älskar att laga och äta god mat. Det är en fantastiskt bra utgångspunkt för att få till en veckomatsedel. Har man en veckomatsedel kan man handla vid ett tillfälle per vecka och slipper därmed att springa till butiken flera gånger och ödsla bort massa tid.
  2: Jag vill vinna för att det vore trevligt att slippa springa till butiken överhuvudtaget! Har aldrig testat er tjänst och tanken på att få hem maten till dörren känns som en lyx jag skulle kunna leva med!

 • Emma skriver:

  1. Bästa life hack är helt klart våra grannmiddagar. Att kunna dela vardagens bestyr är guld värt. En dag i veckan kommer grannfamiljen till oss för att äta middag och en dag i veckan går vi till grannarna. Det blir en dag mindre att planera, handla, laga och diska till. Och barnen äter bättre tillsammans.
  2. Önskar dela en vinst med våra fantastiska grannar och vänner!

 • Josefine skriver:

  1. Min bästa vän är faktiskt min frys,
  den sparar mig tid jag kan lägga på mys,
  med barnen, min sambo eller kanske på spa,
  för visst sparar den även pengar, så bra,
  jag fryser in allt som har blivit över,
  och använder sen en dag vi behöver,
  fylla våra magar med god nyttig mat,
  bara att värma och lägga på fat.
  2.
  2018 ett nytt år är här,
  och jag ska erkänna, lever inte alltid som jag lär,
  är vegetarian men slarvar ibland med protein,
  mitt järnvärde visar sen upp en sur min,
  så därför ska jag nu satsa på en bra kost,
  och sluta känna mig kring bönor helt lost,
  planera mina inköp och laga biffar från grunden,
  inte bara ta quorn för att det är lätt för stunden,
  mathem skulle hjälpa mig göra detta lätt,
  skriva listor, planera, ja, från början göra rätt,
  så att 2018 blir året då jag slipper undra,
  om mitt blodvärde äntligen ligger över 100.

 • Emelie Anderson skriver:

  1. Mitt bästa tips är något så inrutat som att varje vecka välja
  Fem maträtter, varav en måste vara ny, (inom familjen skickar vi
  Ofta bra vardagsrecept till varandra på Whats up, ger idéer till denna veckans matsedel) allt inhandlas och finns på plats när veckan drar igång.
  2. Vi behöver den lyxen just just nu, när
  mörkret ligger som ett plåster över ögonen och sommaren är alldeles för långt bort, då tjat om mat och tjafs om glass gör sig påmind dagligen så vore hjärtat lite lättare om mathem fanns intill.

 • Johan skriver:

  1) Mitt bästa life hack är att bo med fru och barn i stan utan bil – storhandling via mathem och pengar över för det vi gillar mest, goa middagar med vänner och familj!
  2) Snart blir vi 4 i familjen och vi kommer fortsätta bo i stan utan bil och handla via mathem. Men vi behöver fira vår nya mathem medlem som kommer med storken. Därför vill jag vinna presentkortet!

 • Liss Guld skriver:

  Bästa lifehack: sänk prestationskraven! Barn och vuxna överlever en dag eller två med gröt, grönsaksstavar och ett ägg.
  Jag vill vinna för att jag ÄLSKAR MatHem! Handlar till 90% där och det gör mitt liv sååå mycket skönare. Nyårslöftet innefattar lära mig nya recept och Mathems matkassar ochrecept är ju en perfekt utgångspunkt.

 • Elisabeth skriver:

  1. Försöker alltid gå igenom veckan och gör en grov-planering av mat och aktiviteter. Handla hem så allt finns hemma för veckan. Så undviks både stress av att inte veta vad som skall lagas, tidsbrist och stressiga nöd-handlingar i sista minuten som ofta kan bli både dyra och onyttiga.
  2. Jag har ärligt talat tröttnat på att handla i "vanliga" affärer. Släpa och bära. Har gjort det i så många år nu. Och alltid fattas det något så ännu en butik måste besökas. Kan tänka mig mängder av andra saker att göra som är trevligare . Dock vägrar maken. Tror definitivt att ett så generöst presentkort skulle få honom att vilja pröva att handla på Mathem och har man en gång börjat så, det säger grannen iallefall och då måste det ju stämma!

 • Anna skriver:

  1) Mitt bästa life hack är att servera köttbullar på tandpetare till vardagströtta och hungriga barn. Funkar alltid 🙂
  2) Båda vuxna i familjen jobbar 100%, en pendlar varje dag och den andra är ny på jobbet. Mat hem till dörren skulle vara en stor hjälp!

 • Lisa skriver:

  1. Mitt bästa spara-tid-och-minska-sammanbrott-vid-middagstid-tips är (håll i hatten): förbered maten så långt som möjligt kvällen innan! Slippa laga med två barn i köket = går dubbelt så fort!!
  2. Jag är just nu mammaledig och min man har skadat knät så att kunna handla enklare ett tag skulle vara guld värt för vår ekonomi och vår relation.

 • Henrik skriver:

  1.
  Mitt Life Hack är att aldrig kasta mat. ALDRIG KASTA MAT.
  Är mjölken Bäst Före och du hann inte dricka upp det? Frys det och använd i matlagning.
  Håller potatisen på att grodda sig? Skala, skär upp och frys. Utmärkt i gratänger.
  Häll över tomatpure i glasburk och täck ytan med olivolja. Inget mögel kan uppstå så.
  Håller äpplen på att bli bruna? Skiva dem och torka i svamptork.
  Inget behöver eller bör kastas. Matsvinnet är enormt och vi ska alla dela på jordens resurser. Vi måste vara mycket snällare mot vår jord. Våra barn ska ärva den och deras barn därefter.
  2.
  Jobbar enormt långa dagar då jag är akutläkare. Hinner sällan storhandla utan måste ibland snabbhandla på bensinmacken och på 7/eleven. Jag skulle verkligen gärna vilja testa hur det känns att ha allt hemma utan att behöva fördela min tid åt det mer än som några klick på datorn.

 • Rebecca skriver:

  1. Mitt bästa lifehack som ensam i hushållet är att trots allt våga köpa storpack och då istället laga två olika rätter som dessutom går att frysa in i matlådor, exempelvis passa på att laga både köttfärssås och en köttfärspaj i samma veva och på så sätt både spara pengar, få mängder av matlådor och trots det ändå slippa äta samma måltid många dagar i rad.
  2. Jag hoppas på att vinna ett presentkort från Mathem dels för att jag alltid velat testa det och dels för att jag nästa vecka flyttar jag ensam till Stockholm för att skriva mitt examensarbete. Det vore fantastiskt skönt att få underlätta flytt och få fokusera på att finna min plats i en ny vardag och stad istället för att springa omkring med matkassar under de första veckorna. Sen skadar det ju såklart inte med ett presentkort på mat som drygar ut inkomsten där 80% framöver kommer gå till hyra *pust*

 • 1. Helt klart meal prep! Storhandla (helst på nätet såklart) göra storkok och äta samma sak flera dagar och/eller frysa in portioner. Dels så sparar man pengar och dels tid – som är minst lika värdefull.
  2. Jag älskar MatHem! Som sjukskriven, stressad småbarnsmamma är det helt underbart att kunna handla mat i lugn och ro samt skona min onda kropp genom att slippa bära hem alla varor. Det är också otroligt skönt att få handla ifred utan dottern (för då tar allt dubbelt så lång tid!).
  Jag är som sagt sjukskriven och ekonomin är långt ifrån den bästa. Ett bidrag till dotterns specialkost (glutenfritt) och matvaror till resten av familjen, hade varit helt fantastiskt!

 • Jessica S skriver:

  1. Mitt bästa lifehack när det gäller vardagsmat är att blanda ut grytor, köttfärssås och andra lämpliga maträtter med grönsaker, rotfrukter och bönor. Det bli mer mat för en billig peng och dessutom mycket nyttigare.
  2. Både jag och min man arbetar mycket och lever ganska stressade liv. Det blir därför tyvärr mycket hämtmat, snabblagat och restaurangbesök. För att underlätta vardagsrutinen och på köpet äta lite nyttigare har jag flera gånger funderat på MatHem men aldrig kommit till skott. Denna vinst vore därför en bra spark i baken. Dessutom bra för ekonomin så här i början av året.

 • Beth skriver:

  Det är alltid en (eller ett par) dagar i veckan som man bara inte orkar laga mat på så jag ser till att alltid ha kinesiska dumplings o frysen köpta på valfri asiatisk livs. Sjukt goda att steka eller steama och äta tillsammans med soja och inlagd ingefära. Tröttnar aldrig.
  Jag skulle dock vilja lära mig laga lite mer avancerad mat, och med mathem kanske man kan i lugn och ro kolla in recept och varsamt shoppa hem det man behöver utan att stressa. Taggad på att lära mig laga mat! /mvh 30-åring

 • Caroline skriver:

  Mina lifehacks: Listorna! Att alltid planera för vad man ska äta och aldrig gå på känn vilket innebär mindre matsvinn och att jag alltid vet vad ska jag laga när jag kommer hem.
  Jag skulle vilja prova en massa nya produkter och olika mjölsorter, detta skulle jag passsa på att göra med presentkortet.

 • Lisa Florin skriver:

  Mitt absolut bästa middags/mat-lifehack är att köra klysskåps-rens-middag när skafferiet tryter och det börjar eka tomt i hyllorna. Vanligtvis är det väldigt sällan som det inte finns något packet med frysta grönsaker, konserverade bönor, ägg, lite kryddor och kanske pasta hemma. Vi brukar då ofta göra en "ta-vad-vi-har-tapas". Exempelvis kan det bli; hummus med de bönor som skafferiet erbjuder, frästa grönsaker, kryddor och pasta. Så gott att blanda ned den kokta pastan tillsammans med de stekta grönsakerna och toppa med hummusen.
  Jag skulle vilja vinna ett presentkort från mathem då jag haft svåra ätstörningar och en otroligt destruktiv relation till mat i många, många år. Nu har jag (äntligen) köpt min första alldeles egna lägenhet som behöver fyllas upp med bra mat och basvaror för både min kropp, själ och mitt psyke. Det skulle vara en bra start i rätt riktning inför mitt nya liv på egen hand i min nya bostad. Heja!

 • Lisa Johansson skriver:

  Bästa life hacket när det gäller vardagsmaten är att alltid blanda ihop någon form av sallad till varje måltid. Det gör att tiill och med den tristaste falukorv-och-snabbmakaron-middagen känns komplett. Hungergnälliga ungar kan dessutom vara delaktiga i matlagningen genom att ansvara för salladen (och äta lite gurka, morot eller ärtskidor samtidigt för att stilla värsta hungern). Det gäller att ha låga ambitioner och mycket fantasi. Skrynkeltråkiga äpplen, apelsiner eller kiwis kan skalas och blandas i salladen. Annat som finns i frys och skafferi som tex den där halvtorkade citronen, lite ensamma oliver eller saltgurkor som ligger å skvalpar i sitt spad, eller de hårda russinen från glöggmyset i julas kan användas och vips minskar man matsvinn och ökar vitaminintag.
  Att storhandla (eller handla överhuvudtaget) med en fyramånadesbebis är en utmaning som kräver en stor portion beslutsamhet och gedigna Tetriskunskaper (ni vet- man behöver kunna stapla blocken, läs varorna, på varann på det mest effektiva sättet för att undvika lufthål och maximera produkter i kundvagnen som i övrigt upptas till 85% av ett babyskydd innehållandes sovande bebis).
  Jag vill vinna presentkort på mathem.se för att smidigt kunna få hem mumsiga matvaror till mysiga måltider utan att behöva plocka ur fras från vitlökar och ingefära från babyskyddet. (Ja, ibland är jag tvungen att stapla vissa matvaror i babyskyddet för att få plats med allt). Tänk om min dotter visste hur mycket mat hon stundtals är omgiven av.

 • Johan Wulff skriver:

  Mitt motto är "use and reuse". Hemma hos oss har alla bakläxa att hitta nya finurliga sätt att använda upp allt som finns i kylen- inget ska slängas. Det har blivit lite av en sport, och stora som små är engagerade. Ungarna tar över gamla kartonger, mjölkförpackningar osv och har i garaget skapat sin egen affär- a work in progress men till våren kommer det bli sjukt coolt! Min sambos grej är "nytt i pytt" som hon kallar det, när hon lagar mat brukar vi andra få gissa vad pytten innehåller- den med flest rätt vinner ett pris!
  Min "lilla grej" för i år är egen-inneodling av sallad, tomater och örter. Finns väl få saker som är så bra som närproducerat?
  2. Att få vinna Mathems presentkort vore fantastiskt- sambons och mitt nyårslöfte var i år att vi skulle varva hussysslor så nu har jag både "handling och matlagning" på min lista varannan vecka- har en del att leva upp till (en underdrift) så att få välja bland ett fantastiskt sortiment av bra råvaror och få allt levererat till dörren vore en STOR hjälp för denna ringrostiga man….;-)
  Gott nytt år på er!

 • Nickan skriver:

  1: Matlådor är vår räddning för bästa lifehack. Märk lådan med frystejp så man vet vad som är i, ha många mindre lådor och frys in i en persons portioner. Separera själva lagade maten och pasta/ris/bulgur mm i egna små lådor. Då blir valmöjligheten större när mat ska fixas snabbt. Två mindre lådor tinar snabbare än en stor låda.
  2: Jag vill vinna just nu för att januari kommer att bli en hektisk månad då min man kommer att var borta på resande fot i stort sett varje arbetsvecka och vissa helger. Det gör att all markservice hemma med två barn faller på mig. Att få maten levererad hem och slippa lägga tid på att åk iväg och handla hade verkligen blivit som en skänk från ovan…. jag och barnen skulle med den sparade tiden kunna hitta på något extra kul en helg medan mannen är iväg på jobb…som att sova en natt ute och laga god värmande mat över öppen eld och mysa med varma sovsäckar i ett vindskydd 🙂

 • M skriver:

  1.mitt bästa life hack är att ha fiskkuber o olika rotfrukter hemma.
  Då kan man alltid slänga ihop en super snabb soppa till oss vuxna, och koka några fiskkuber o gör ett rotfruktsmos till kidsen.
  2. Då jag är föräldraledig o dragit in på allt, utom matkontot så hade det varit super härligt att kunna lägga några extra pengar på annat o kanske kunna lyxa till det med något riktigt gott på helgen i Matform också 🙂

 • Toni Erdmann skriver:

  1. Vi har precis fått in som rutin att på söndag kväll sätta oss ner en timma ihop och göra kommande veckans matsedel. Då vi nyligen skrotat vår bil har internethandling blivit det självklara valet. Och som vi älskar detta! Istället för att hetsa omkring i en fysisk mataffär med blodsockerfall och otåliga barn?,kan vi nu istället ta oss tid och tänka efter och faktiskt handla det vi tänker äta=genialt för både oss som familj, individer samt för människan och miljön. Så detta blir såldes mitt allra bästa life hack!
  2. Då jag är en fattig student handlar vi tyvärr inte hos Mathem i nuläget utan hos en billigare konkurrent. Jag upplever att de inte alltid har en bredd i sortimentet, så därför vore det fantastiskt trevligt att få testa Mathem.se ( och inte bara kasta lystna blickar på grannarnas påsar?). Håller tummar stenhårt!??

 • Freja Byström skriver:

  1. Mitt bästa lifehack är att frysa in det sista av röd/vitvinet i små iskuber för att sedan kunna ha dem i matlagningen. Det bli så mycket godare och vintet blir inte dåligt och tar upp lite plats i frysen!
  2. Jag har precis flyttat ihop med min kille och älskar att laga mat men känner att jag inte har råd att laga det jag vill. Detta hade varit en möjlighet värd gul för att få lära honom allt det roliga jag ser i matlagning!
  KRAM!

 • Vera skriver:

  1. Mitt bästa lifehack både för familjen och miljön är att dra ner på köttet genom att medvetet addera fräscha gröna saker. På detta sätt lurar en familjen och miljön blir glad! Dessutom sparar en en slant 🙂
  2. Vi har nyligen blivit en bonusfamilj här hemma med 2 vuxna och 5 barn, varav jag är skyldig till 1. Det är en helt ny situation som kräver mycket tankearbete och planering. Har länge sneglat på Mathem.se men inte unnat mig. Och mitt nyårslöfte i år är just "Unna dig!". Det ska bli spännande att se vad året för med sig med ett sådant löfte att bygga på!

 • 1. Jag älskar att laga mat, och ser alltid till att ha grönsaker, rotsaker och potatis hemma. Jag ugnsbakar gärna det jag har tillsammans med en god crème fraîche-sås. Snabbt, lätt och supergott! Älskar även soppor av olika rotsaker och bönor, som jag kör med mixerstaven.
  2. Efter en dyr matmånad med mycket gäster och lyxiga bjudningar är vinsten mycket välkommen!

 • Anonym skriver:

  1. Planera och storhandla! Tänk efter, skriv lista och handla när man är mätt. Utan barn är oxå att rekommendera!
  2. Som småbarnsförälder till en 2 och 4-åring vore detta drömmen. Jobbar inom vården, oregelbundna tider & sällan går det följa ovanstående råd! Med kurr i magen och två vildingar som springer och röjer i affären vore det toppen att testa att sitta framför datorn för att beställa mat.

 • Emma Falk skriver:

  Glömde fylla i vem som postat.. Se ovan!?

 • Emma L skriver:

  1. Mitt bästa life hack när det gäller vardagsmaten är något så välbeprövat och icke originellt som att laga storkok på söndagar. Önskar jag kunde bjuda på ett mer spektakulärt tips men storkok är helt oslagbart, både tidsmässigt, för miljön och ekonomin. Älskar dessutom att ha en gryta puttrandes under söndagen och veta att maten till den mer hektiska veckan är fixad. Köper hem olika grönsaker och ev några övriga tillbehör för att kunna variera maträtterna något under veckan.
  2. Jag är ganska sparsam när det gäller att lägga pengar på mat. Har det hemifrån eftersom min mammas familj hade det knapert när hon var liten har hon fört vidare vanor till mig där man hushåller, tar vara på och är måttlig. Jag tycker detta är jättebra, sunda vanor. Men om jag vann detta skulle jag ta chansen att kanske pröva något recept jag inte riktigt unnar mig annars, med en eller annan lite dyrare ingrediens. Så skulle jag bjuda in min kära mamma på en riktigt lyxig middag.

 • Lisa skriver:

  1. Frysta grönsaker (er eko wokmix är favoriten), linser, kokosmjölk, buljong och ris. På det får man alltid ihop en nyttig och näringsrik måltid som inte kostar allt för mycket och är färskvarufri (nytt ord?). Funkar dessutom toppen att göra barnmat på. Perfekt improvisationsmat (nytt ord igen?) som alltid finns hemma hos oss.
  Annars tycker jag man alltid ska beställa mat hem när man är bortrest. Sån livskvalitet att komma hem med packning och slippa tänka på att gå och handla.
  2. Matchecken hade hjälpt oss att få rutin på handlingen och spara värdefull tid. Vi hade kunnat testa lite nya recept och råvaror som vi inte kostar på oss i vanliga fall.

 • Emma skriver:

  1. Att ha bestämt vilka maträtter vi ska laga i förväg, som en veckomatsedel, så slipper en komma på vad en ska laga när alla är hungriga. Att laga storkok och äta samma middag två-tre kvällar i rad är också ganska skönt hehe.
  2. Matchecken hade kommit väl till användning då vi lägger mycket pengsr på mat då vi lagar mycket hemma. Just nu mycket som vår lilla kulle kan plocka själv 🙂 Och det hade varit väldigt kul att testa en tjänst som Mathem då vi inte har provat något liknande men är väldigt nyfikna på det!

 • Isabel skriver:

  1. Mitt bästa life hack när det kommer till matlagning är att ha en anteckningslista på maträtter som jag tycker är goda. När det sedan kommer till handling, oavsett om det är en stor veckohandling där även planering ingår, eller bara en handling efter jobbet. Då vet jag exakt vad jag ska köpa, och vardagen blir mycket enklare där jag slipper fundera på vad jag ska äta varje dag.
  2. I största möjliga mån köper jag allt som går på nätet. Det är så enkelt att lokalisera, hitta bra priser och spar därmed extremt mycket tid. Däremot har jag aldrig unnat mig att handla mat via nätet och går därmed ofta hungrig efter jobbet direkt till mataffären, och det vet vi alla hur det kan gå. Jag handlar helt enkelt inte mat på det smartaste sättet och skulle verkligen behöva vinna detta för att bli frälst.

 • Maria H skriver:

  1. Veckomatsedel och förbereda tillbehör som ris, hackade grönsaker, smoothies etc: och förvara dem i glasburkar i kylen. På det sätter sparar vi tid på att hacka, koka mm: spar tid,
  2. Vi är precis mitt i en köksrenovering och det skulle vara skönt att slippa köra och handla när där är mycket nog att organisera när det kommer till matlagning under renoveringen och för den delen jobb, förskola och bebis. Har aldrig provat på att handla mat på nätet så skulle dessutom vara kul att testa.

 • Emma T skriver:

  Mitt bästa mat-life hack är att sänka kraven, men att sänka dem på rätt sätt. Det innebär inte att köpa färdigmat utan att massor av råa grönsaker med en klick tahini också kan räknas som middag. Allt måste inte vara "lagade rätter" utan blir man mätt och fått i sig näring är det gott nog!
  Jag vill vinna för att spara lite tid så inte ALLA måltider blir som ovan…det kan ju trots allt vara trevligt med riktig lagad mat ibland…

 • My skriver:

  1. Lifehack är helt klart planering – veckomatsedel, och gör handlelistor. Det underlättar väldigt mycket och man vet vad man ska göra ikväll redan när man vaknar.
  2. Jag vill vinna för det hade underlättat min vardag SÅ mycket. Under hela julhandeln med att jobba i butik har våra mat rutiner varit kaos 🙁 SÅ nu hoppas jag på tur 😀

 • Julia skriver:

  Vårt absolut största problem gällande matlagning är inspiration till att hitta på rätter varje dag. Mitt allra bästa hack till det problemet är att skriva upp ALLA rätter man tycker om, i olika kombinationer om det är så, ta hjälp av matsedlar och matgrupper och allt man kan komma på för att få ihop så många olika som möjligt. Sen ska man klippa ut alla dessa på olika små lappar och lägga i en burk. När man står där och inte har en aning om vad man ska laga, då tar man bara en lapp och poff så är problemet löst! Lägg sedan tillbaka lappen, och skriv nya när man kommer på fler rätter. Då slipper både man själv och ev partner bestämma mat och alla blir nöjda och glada. 🙂
  Jag vill jättegärna vinna så att jag kan ge det här till min kusin som ska börja studera i Uppsala nu i januari. 25 mil hemifrån. Han kommer flytta till studentlägenhet och det skulle underlätta extremt mycket, och spara både tid, pengar och energi. Håller tummarna stenhårt för att jag ska kunna glädja honom med en överraskning som denna.

 • Malin A skriver:

  1. Mitt bästa food-hack är att alltid se till att ha frysta färska kryddor hemma i frysen, piffar upp vilken måltid som helst och ger mer smak än de torkade.
  2. Lever i singelhushåll och avskyr att gå och handla till mig själv, är så tråkigt. Att handla på nätet vore toppen och jag har inte testat ännu. Att vinna skulle vara en superbra anledning till att äntligen testa på Mathem.se’s tjänst!

 • Hanna skriver:

  1: ha en vardag/ veckan då vi bjuder hem, en vardag i veckan då vi bjuds bort. Då fokus på vardagsmat! Sist åt vi potatismos och fiskpinnar;) trevligt och väldigt opretto!!
  2: jag behöver hitta nya vanor! Då två vuxna blivit 1.
  Dyyyrt!!!

 • Vi använder så klart lök och vitlök i alla former i nästan all mat. Mitt bästa life hack i köket är att köra löken i mixern/matberedaren så blir den riktigt finfördelad. Kinkiga barn ser den inte i maten men fram för allt så slipper jag gråta av att hacka den manuellt.
  Dessutom är ett tips att välja bananscharlotten istället för vanlig scharlottenlök. Enklare att skala men samma milda smak.
  Jag vill vinna presentkortet för att få lite härligt utrymme i vår hushållsbudget dessa första månader på året som annars är rätt knapra. På mathem.se handlar vi ofta och där finns massa goda och hälsosamma varor som vi av kostnadsskäl väljer bort just nu.

 • Vill vinna det till min älskade 22åriga son o hahs fina sambo de är så duktiga gör matlista o lista för 2 matlådor för må-sön sätter tavlan på kylskåpet handlar alkt under helgen små handlar inget emellan, på så vis slänger de ingen mat o sparar pengar på det. De fick en stor gryta av mig övade gör storkok life hack Vill nu ge dom något som ännu mer förenkkarvderas vardag få mat hem till dörren heter mathem

 • Hilda skriver:

  1. Som storkonsument av bönor är mitt "köks-lifehack" att skippa färdigkokta konserverade bönor i burk eller tetra och koka egna. Med lite planering är det hur lätt som helst, det smakar dessutom mycket bättre och är billigt. Lägg i blöt över natten och koka dagen efter. Jag brukar koka så det räcker att frysa in i mindre burkar också. Perfekt att ha till hands stressiga dagar.
  2. Jag vill vinna för att jag aldrig testat Mathem.se. Jag misstänker att det är en tjänst som skulle passa mig bara jag kommer till skott och provar! Dessutom skulle 5000 kr i matpengar vara ett mycket välkommet tillskott i hushållskassan. Jag är föräldraledig just nu och det är utan tvekan mitt livs bästa tid, men nog är det knapert alltid…

 • Simone Hanna skriver:

  Jag älskar att laga mat och speciellt baka med mina barn som älskar att hjälpa till.Med denna vinst hade de räddat oss då jag är arbetslös och står utan nån ersättning.Maken blir arbetslös i april då hans kontrakt går ut så paniken har börjat och blir stressad av bara tanken.För vår familj på 5 personer så gör jag så att vi tar mindre på tallriken och är man fortfarande hungrig så tar man mer för att inte kasta mat och samtidigt få matlådor som ja fryser in för de värsta är att kasta mat.Sen kan ja om ja har nåt i rester slänga ihop en gryta eller soppa av de som man skulle kastat dagen efter.Och bröd som blivit hård gör ja ströbröd eller fattiga riddare.Sen fryser ja in mjölk och dylikt som gått ut i datum för att sen göra risgrynsgröt och liknande.Denna vinst hade verkligen gjort skillnad i vårt hushåll och respektera dess fina råvaror som skulle få glänsa i maträtten ✊❤???

 • Vendela skriver:

  1. Mitt bästa lifehack när det gäller mat är faktiskt att beställa hem den. Har testat innan och det är oslagbart när det gäller att välja varor i lugn och ro och att spara tid.
  2. Precis när jag gick och tänkte på att vi verkligen borde unna oss att beställa hem mat efter en tuff flytt så dök denna tävlingen upp. Ingen slump! Om jag inte vinner så är jag helt klart inspirerad i alla fall!

 • 1. att planera mat långsiktigt. Veckomeny.
  2. Jag skulle gärna ge detta till min moster då maten skulle vara enkel att få hem. Då slipper hon slita med tunga matkassar själv!

 • Katja skriver:

  1. Veckomenyer och planering
  2. Jag skulle vilja ge det till mig själv och få en nystart annars till min fina syster.

 • Louise skriver:

  1. Jag och min sambo har skrivit upp ett 20-tal rätter som vi gillar på små kort, när fantasin tryter efter en lång dag på jobbet och mackorna är fasligt nära att bli till middag brukar vi dra ett kort och laga vad som står på.
  2. Skulle bli så glad om jag vann presentkortet. Vi har länge pratat om att börja handla mat på nätet men inte kommit oss för utan stödjer istället (helt oförsvarligt) den lilla matbutiken närmast oss med kasst utbud och skyhöga priser. Januari är ju förändringens månad så låt det bli även för mathandling!

 • Jojo skriver:

  1. Mitt bästa life hack är planera maten utifrån följande:
  Måndag – Soppdagen
  Tisdag – Vegetariska dagen
  Onsdag – Fiskdagen
  Torsdag – Resternas dag
  Fredag – Barnens val
  Lördag – Prova nått nytt-dagen
  Söndag – Mammas val
  Utifrån detta äter vi varierat, får prova nya rätter och planera tillsammans. Och tack vare "resternas dag" blir matsvinnet minimalt.
  2. Jag har mina två barn (3 och 5 år) själv på heltid. Att följa med mamma till affären hör inte till favoritsysslorna – att få matkassarna levererade hem skulle spara mig massor av tid och energi! I februari börjar jag dessutom nytt jobb vilket kommer ta ännu mer av min tid till en början.

 • 1. Inget revolutionerande men storkok att ta upp ur frysen räddar vardagen
  2. Som småbarnsförälder är det guld värt att få det hemlevererat, att få ett extra tillskott att handla för är också välkommet då föräldrapenningen inte är så hög

 • Elisabeth B skriver:

  1. För mig är det att, då tiden är knapp, trots det lägga ned lite tid på att laga kvalitativ mat som sedan har flera användningsområden. Köttfärssåsen kan även ingå i veckans lasagne, utgöra en uppdaterad bas till fredagens tacos mfl. rätter.
  2.Därför att då busy season åter är här med långa arbetspass och många resor så innebär hemkörning av matvaror att måltider ändå kan planeras och bra mat lagas så att alla familjemedlemmar, trots stress och press, ändå håller sig mätta och glada.

 • Carin skriver:

  1) Jag är ensamstående, men har en sjukdom som kräver att jag äter bra mat regelbundet. Att planera maten i förväg må vara trist, men nödvändigt. Det finns ju alltid sushi att pigga upp sig med emellanåt.
  2) Är på väg att flytta hem igen efter en lång tid boendes hos min mamma. Både kyl och frys är tomma så när som på kaffe och Ramlösa. Vilken lyx det vore att kunna fylla dem utan att behöva nalla av mitt feelgood-konto.

 • Linnéa skriver:

  1. Smaksättare! Kryddor, citron, fonder, etc. Dessa lyfter och varierar rätterna, det är bara fantasin som sätter stopp.
  2. Jag vill gärna vinna för att jag tycker om den höga kvaliten på mathems varor. Servicen mathem erbjuder med att returnera paket och att ta emot pant är också många plus.

 • Matilda skriver:

  1. Lagar oftast extra mycket för att kunna frysa ner portionsförpackningar. Så smidigt till lunchlådor eller värma i micron när orken saknas för att laga något.
  2. Med en liten på väg så inser man att livet kommer förändras. För att göra den första tiden lite smidigare så hjälper det ju mycket att beställa maten på nätet när det passar och få den hemkörd. Dessutom slipper vi bära både bebis och matkassar uppför tre trappor utan hiss.

 • Cecilia skriver:

  1. Köpa mat som annars brukar vara dyrt på extrapris och sedan frysa när det gapar tomt i kylen och i plånboken. Bunkra upp med toapapper och annat viktigt när det är billigare, så slipper man vara utan om pengarna tar slut.
  2. Jag vill vinna för som många andra ekar plånboken tomt på årets fattigaste månad, både jag och min mamma har det knapert denna månad så skulle vilja dela presentkortet med henne 🙂

 • Ellen skriver:

  1)Rensa kylen på grönsaker t.ex. tomat, paprika Chilli, spenat, lök, vitlök och rosta dem i ugnen tills de nästan blir lite brända med lite olja. smaksätt med kryddor,örter. Mixa med stavmixer och använd till en god pastasås eller späd med lite buljong till en soppa. Går också att frysa till senare behov. Billigt sätt att ta tillvara grönsaker som kanske snart skulle slängas.
  2)Jag skulle vilja vinna för att det kulle spara mig både tid och pengar. Jag skulle använda pengarna till ett nytt köksbord och tiden till må bra tid.

 • Angelica skriver:

  1. Ta med kokta ägg till frukosten på jobbet, snabbt enkelt och mättande.
  2. Jag är generellt ganska dålig på att få till rutiner kring mat, speciellt eftersom jag bor själv. Jag skulle gärna vilja testa matkasse för att se om det får mig att bli bättre på att planera och variera mina måltider.

 • Anna skriver:

  1. Mitt bästa lifehack – Släng inget! Jag försöker strunta i bäst föredatumet och lukta på råvarorna. Ser det också som en utmaning att laga soppa på en spik av det som finns i kylskåpet och skafferiet just nu. Och så försöker jag frysa in allt möjligt som håller på att bli gammalt, passar säkert i smoothies, grytor, toasts eller nåt annat gott framöver.
  2. Jag testar gärna att klicka hem mina matvaror för att slippa stressa runt i butik och för att slippa alla smarriga frestelser runt kassorna som annars lätt slinker ner… ?

 • 1. Mitt bästa life hack är att alltid ha en bra tomatsås hemma. Den kan med fördel göras själv m har man riktigt ont om tid finns det också ganska bra färdiga att köpa. Med den i kylen går det i princip alltid att koka soppa på spik…! Den kan tex användas som bas i soppa. Tillsätt bara de grönsaker du har hemma och en god buljong. Kan också användas som bas till både vegetariska grytor med kött/kyckling dito eller bara till en pastasås. Nya snabbfavoriten hos oss är Libapizza där man breder ut tomatsåsen på ett libabröd alt pitabröd och lägger på lite grönsaker man har i kylen, några goda oliver och lite riven ost. Riktig comfort food så här i januari som älskas av hela familjen!
  2. Hade varit underbart att börja året med att kunna föra in nya rutiner för att slippa vardagsstressen! Är övertygad om att vi skulle bli bättre på att planera med en fast leverans från Mathem varje vecka.

 • Elin skriver:

  1. Mitt bästa life hack är att skriva matlista i en fin bok som kan ligga framme i köket. När idéerna tryter och man har bråttom är det bara att titta i boken och sno en gammal idé.
  Och så måste jag så ett slag för fryst lök!! Måste vara en av världens bästa uppfinningar. Aldrig mer behöver man lägga tid på att hacka lök.
  2. Älskar MatHem, de i sig är ju ett underbart life hack!! Skulle älska att vinna för att ha möjlighet att underlätta vardagen med tre småbarn hemma under 2018.

 • Louise skriver:

  1. Vår vardag blev mycket bättre och trevligare sen vi började planera maten i förväg. Veckomatsedeln uppskattas av både stora och små i familjen och vi har både börjat spara tid, pengar och tålamod på att ha ett fast schema att följa.
  2. Häromdagen fick jag höra en sån hemskt sak om en god väns syster som gjorde mig så arg och ledsen. Jag kan inte allt om den familjens historia men jag vet att kvinnan ifråga har haft det väldigt tufft ekonomiskt under många år och att hon verkligen kämpar för att få ihop ekonomin och kunna ta hand om sina två barn (som hon har på deltid). Det är en ganska infekterad relation med barnens pappa och nu har hon precis fått besked att hon kommer bli av med diverse bidrag för att barnen inte bor där tillräckligt mycket. Jag vet inte precis allt och jag hoppas verkligen hon hittar en lösning, men det känns så olyckligt att en ensam människa ska behöva kämpa så mycket och dessutom ha det så jobbigt ekonomiskt.
  Nu blev detta väldigt långt men allt jag tänkte när jag såg denna tävling var att jag hade velat vinna och ge denna mamman presentkortet som en gåva. En sak mindre för henne att oroa sig för. Jag vet att hon är väldigt stolt och förmodligen hade haft svårt att ta emot denna gåvan men tänkte att om jag säger att det är ett presentkort jag vunnit kanske det hade gjort det enklare för henne att ta emot.
  Ett bidrag på 5000:- att handla mat för och slippa lägga tid på handling och fokusera på sina barn tror jag är precis vad hon behöver.

 • Louise skriver:

  1. Vår vardag blev mycket bättre och trevligare sen vi började planera maten i förväg. Veckomatsedeln uppskattas av både stora och små i familjen och vi har både börjat spara tid, pengar och tålamod på att ha ett fast schema att följa.
  2. Häromdagen fick jag höra en sån hemskt sak om en god väns syster som gjorde mig så arg och ledsen. Jag kan inte allt om den familjens historia men jag vet att kvinnan ifråga har haft det väldigt tufft ekonomiskt under många år och att hon verkligen kämpar för att få ihop ekonomin och kunna ta hand om sina två barn (som hon har på deltid). Det är en ganska infekterad relation med barnens pappa och nu har hon precis fått besked att hon kommer bli av med diverse bidrag för att barnen inte bor där tillräckligt mycket. Jag vet inte precis allt och jag hoppas verkligen hon hittar en lösning, men det känns så olyckligt att en ensam människa ska behöva kämpa så mycket och dessutom ha det så jobbigt ekonomiskt.
  Nu blev detta väldigt långt men allt jag tänkte när jag såg denna tävling var att jag hade velat vinna och ge denna mamman presentkortet som en gåva. En sak mindre för henne att oroa sig för. Jag vet att hon är väldigt stolt och förmodligen hade haft svårt att ta emot denna gåvan men tänkte att om jag säger att det är ett presentkort jag vunnit kanske det hade gjort det enklare för henne att ta emot.
  Ett bidrag på 5000:- att handla mat för och slippa lägga tid på handling och fokusera på sina barn tror jag är precis vad hon behöver.

 • Katarina skriver:

  1. Min bästa live hack är att utgå ifrån det jag har hemma och försöka laga nåt om det är möjligt utan att behöva handla för mycket och för ofta. Om jag ex lagar ris och det blir över så ser jag till att ha de i frysen till imorgon och laga nåt enklare till som sallad och kyckling,falukorv, köttfärs ja de mesta funkar. Samma med pasta, potatis.
  2. Har aldrig testat att handla över nätet men tror att detta vore jättebra sätt för mig att spara tid, slippa ha med sig barnen då de alltid vill ha något som man egentligen inte behöver och det i sig kostar för mycket. Vill hellre spendera mindre än för mycket då jag redan har studentekonomi.

 • Emelie skriver:

  1. Mitt bästa lifehack när det kommer till mat är planering. Har en lista med "mina maträtter" som jag brukar variera med. Har blivit en del på listan nu så brukar passa på att laga det som det är erbjudande på som den student jag är. Tycker att matlistan underlättar planeringen men är alltid kul att hitta nya maträtter som kan få ta plats i listan.
  2. Tycker att det är så kul med matlagning och tror att mathem skulle kunna hjälpa till med inspiration. Vore dessutom kul att ha en liten extra kassa för sådant som en student vanligtvis inte slänger ner i kundkorgen!

 • Sofie Wallström skriver:

  Mitt allra bästa vardagslife hack: sluta laga kött. Det tar onödig tid. Koka quinoa eller gör en hummus och servera typ vad du vill till. Den dagen jag insåg att jag inte behöver laga till en köttbit för att få mig det protein jag behöver lyftes en sten från axlarna. Allt blev hundra gånger enklare i min vardag.
  Jag borde sedan vinna presentkortet så jag kan upptäcka och testa alla Mathems vegetariska ingredienser, som jag kan använda istället för rött kött. Ju mer inspiration desto bättre!

 • 1. Att göra storkok och frysa in så man har mat de dagar när det ej hinns med att göra mat. Ett supertips är att byta matlådor med någon annan på sitt jobb exempelvis som också gör storkok för extra spänning i vardagen och för att prova på och få inspiration till nya maträtter ?
  2. Detta hade varit en supervinst till vår familj som har svårt att få ihop vardagen med att hinna till affären med en man som jobbar skift och med en liten kille som är krasslig. Jag hade kunnat sitta och shoppa mat när lilleman sover. Så smidigt. Lilleman har dessutom flera matalleriger så jag måste göra egen barnmat till honom!

 • Ester skriver:

  1) Vad är ditt bästa life hack när det kommer till vardagsmaten?
  Var inte för styrd av något specifikt recept utan pusha dig längre än så. Har du inte alla ingredienser till något du vill laga? Se det då som en rolig utmaning att försöka laga receptet fast med något annat du har hemma och som dessutom kan göra rätten minst lika god (om inte bättre!). Ta inspiration av recept, men var inte en slav till det, utan våga pröva och utforska nya kombinationer som ingen annan prövat tidigare. Låt matlagning bli till en lustfylld lek och inget måste.
  2) Varför vill just du vinna presentkortet. Motivera kort.
  Jag vill vinna presentkortet då jag mitt i höst- och vintermörkret tappat lite lusten till att planera och lägga tid på att handla in mat. Inspirationen har dött ut lite. Med hjälp av ett presentkort i kombination med ljusare tider så hoppas jag på att matglädjen kommer bubbla upp igen och att jag och min man kommer få fina timmar tillsammans där vi leker med recept och nya kombinationer.

 • George skriver:

  1. Turas om med grannarna! Någon dag i veckan ta över grannarna på middag, och veckan därefter är det vår tur att bli bjudna. Roligt, gott och inspirerande att få ta del av grannarnas vardagsmat.
  2. Mathems varor och service är väldigt bra och passar mig väldigt bra. Älskar detta!

 • Kristin skriver:

  1.
  Mitt bästa life-hack är att ta hjälp av barnen och muffinsplåtar när maten ska lagas. Då sparar man mycket tid och barnen älskar att hjälpa till och matteläxan går som på räls.
  Hackade grönsaker lägger vi i en muffinsplåt där var grönsak har sin plats (sin muffin), då slipper vi många skålar disk och det är även ett smart sätt att lära barnen räkna och hålla koll på vilka ingredienser som ingår i rätten. ???????
  Vi har olika antal muffinplåtar så jag väljer bara det antalet som jag behöver hjälp med. Då vet de hur långt det är till de har nått målet och middagen är klar. Och matteläxan går samtidigt galant!
  2.
  Det är lördagmorgon och dags för veckohandlingen. Efter en tuff jobbvecka brukar jag tänka att jag ska vara ute i god tid så att inköpen går snabbt och smidigt -innan alla har vaknat och ekorrhjulet spinner på i högfart!
  Med små barn gäller det att tänka smart brukar jag tänka varje gång… det brukar ofta sluta med kaos ändå, då treåringen inte vill sitta i kundvagnen längre. ”Kaaan själv!” hörs eka i någon av varugångarna. Jag såg ju honom nyss när jag köpte mjölken!?? ?
  Springer snabbt till bananerna då det är hans favoritfrukt. ? Ropar nervöst efter hans namn. Stressen och paniken sprider sig! Kikar under en av hyllorna till bake-off-bröden. Där jag ser ett par storlek 28. ? Jag går med bestämda steg runt hyllan och ser min son äta wienerbröd för fulla muggar. ? ”Jag gillar sån” utbrister min treåring. Jag tittar snabbt över axeln och hoppas ingen ska se oss när jag lägger wienerbröden i en påse i vår kundvagn. ? Att få ihop livet! Det är en konst! Och därför vill jag så gärna vinna! För jag vet att ni är en kugge i livspusslet. ?? Jag brukar unna mig att handla hos er en gång i månaden. Just för att det hjälper mig så mycket i min vardag och jag kan klicka i min beställning när barnen sover och alla fysiska butiker är stängda för länge sen. ? Ett mega-presentkort på MATHEM.SE vore drömmen och skulle verkligen underlätta enormt i vår familjs vardag -det som kallas livet. Vi håller små och stora tummar! ❤️

 • Erica Ö skriver:

  1. Bästa tipset är att ha krossade tomater och cocosmjölk hemma, blir en grym bas till vilka grönsaker eller baljväxter som finns. I med lite sötma och kryddor och det blir middag snabbt, billigt och väldigt gott!
  2. Jag ska lägga om min kost till en 100% växtbaserad sådan. Det innebär helt nya kyl- och frysvaror. Hejdå falukorv, mjölk och frusna trötta köttbullar och välkomna havremjölk, linser, toufu, härliga färgglada grönsaker och frukter. Något säger mig att jag kommer få ett friskare 2018, som dessutom är bra för både djuren, naturen och plånkan.

 • Sanna skriver:

  1. Mitt bästa life hack tips är bunkra upp med varor när det är extra pris, och beställa hem varor på sajter som Matsmart.se där det finns en hel del bra produkter att fynda loss med kort utgångsdatum, eller varor som rent utav passerat bäst-före-datum men fortfarande är fullt ätbara. Om du ska äta ute finns appar som ResQ där du enkelt och smidigt kan rädda överbliven lunch för en billigare peng, när restaurangerna stänger ner för dagen och har vällagad, överbliven mat kvar. Bättre både för miljön och för din plånbok, och ett fantastiskt life hack som jag som ensamstående mamma ofta utnyttjar!
  2. Som ensamstående mamma är ekonomin ofta tuff, och inför det nya året är det värre än någonsin. I november månad samlade jag nämligen mod till mig och kontaktade facket, efter att jag hade tröttnat på mitt arbete och min chef som ständigt och jämt gav mig kränkande och nervärderande kommentarer samtidigt som fel lön betalades ut och sjuklön uteblev. Det hela ledde till en lång process som avslutades strax innan jul, där jag fick ut en extra månadslön i kompensation för allt jag fått stå ut med. Det passade bra och var perfekt lagom till jul och nyår, men nu när det är nytt år står jag utan arbete helt och söker för fullt efter något nytt. Ekonomin är nu därför tajtare än någonsin och jag fasar för hur framtiden kommer se ut.
  Att jag samtidigt drömmer om att ändra kostvanor, och byta till en hälsosammare kost med mer fokus på grönsaker och frukt. Det om något är något som känns långt bort just nu, och som jag i fantasin bara kan drömma om att få förverkliga. En sådan här vinst skulle därför betyda otroligt mycket och ge mig och 10 åriga dottern en chans att komma få fötter efter all problematik, och ge mig lite mer utrymme att fokusera på jobbletande i stället för att oroa mig för dagen och hur den ska gå ihop.
  Kram Sanna

 • Annika skriver:

  1.
  Mitt bästa life-hack till enkel vardagsmat,
  är att ändå duka vackert och lägga upp på fat.
  Komplettera med tillbehör och röra av nåt slag
  – maten piffas till en vanlig veckodag!
  2.
  Pengar har runnit mellan fingrar och tår,
  under decemberdagar, jul och nyår.
  Ett bidrag till att handla matvaror och bröd,
  skulle därför komma som välbehövligt stöd.
  Vill fräsch och nyttig mat familjen nu servera,
  ett nyårslöfte Mathem kan hjälpa leverera!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.