Annons

Annons: Tävla och vinn poster från Mapiful

Den här veckan har två läsare chansen att vinna varsin poster med valfritt kartmotiv från Mapiful, till ett värde av 540 kr/st. Mapiful.com är en tjänst där man kan skapa personliga prints med kartmotiv av sina favoritplatser vart som helst i världen. Perfekt för dig eller som gåva till någon du tycker om. Dessutom får alla läsare 15% rabatt + gratis leverans när ni använder koden TRENDENSER2017 på Mapiful.com. Giltig till och med 30/11 2017 och gäller ett helt köp. För att delta i tävlingen ska du svara på följande fråga i kommentarsfältet, inom en vecka. Lycka till!
 
1) Vilken plats på jorden betyder mest för dig och varför? Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad! Grattis till Linda Olsson 7/11 kl 10.55 och Brysselkakan som svarade 6/11 kl 09.23 Hör av er med era uppgifter så kommer vinsten inom kort!
Tävlingen pågår t.o.m. den 13/11 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet kommer att fattas av Mapiful och beslutet går inte att överklaga. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren

Kategorier:

Kommentarer

 • Brysselkakan skriver:

  Rent spontant skulle jag säga Bryssel, staden som under de åren vi bodde där bet sig kvar i mitt hjärta och jag saknar dagligen trots vi bott i Sverige nu i fem år. Varför? Svårt att säga men en kombination av fina vänner där, ett milt sagt lätt kaos som kan vara befriande hur knasigt den än låter och så de korta vintrarna! Men så klart är hemma en plats jag gillar också!

 • HuaHin
  Staden där min man bodde flera år som liten.
  Stranden vi gick hand i hand på bröllopsresa 92 och när vi firade 20 år tillsammans.
  Myllrande nattmarknad och stilla soluppgångar.

 • Anna skriver:

  Hej! Mitt sommarställe i Hälsingland betyder absolut mest för mig. Så fort jag rullar in på grusvägen mot huset släpper alla tankar och måsten som finns i vardagen. Där kan jag bara vara och leva. Jag känner inget behov att att kolla mobilen hela tiden. Är det någonstans jag är i nuet är det där. Jag renoverar: målar, tapetserar, inreder, men för mig är det inget jobb, det är terapi. Jag hamnar i flow och tiden rusar iväg men står ändå stilla.

 • Lena Sigurdsson skriver:

  Platsen på jorden där jag vill vara och trivs allra bäst på, är min lilla lägenhet. Med min stora fina familj❤️

 • Anna C skriver:

  Vår egen lilla bit av Sverige som vi precis flyttat till. Där har vi vårt hem och vår trygghet där vi hämtar energi och umgås med vänner och familj.

 • Gunbritt Dahlin skriver:

  Playa del Ingles på Gran Canaria är min absoluta favoritplats alla kategorier. Jag mår så bra där och har en massa vänner också. Sorgligt nog kan jag inte ännu flytta dit men det kommer bli så fort möjlighet ges.

 • Karoleen skriver:

  Cairo är nog staden som har mitt hjärta. Ett helt otroligt myllrande kaos med dofter och ljud som kan störa ihjäl mig men samtidigt vaggar in mig i vila. Jag spenderade2 år i staden och den bet sig fast i mitt hjärta och är en känsla och kärlek jag aldrig kommer mista…

 • Victoria skriver:

  Mitt hem på Bohus-Björkö (Göteborg). Det var här jag och min kille blev "vi" på riktigt, det var här våra barn kom till och vi blev en familj. Att få ha detta som sin vardag är guld.

 • Min och min familjs favoritställe är ön Koh Lanta i Thailand. Det är dit vi åker för att tanka energi och glädje. Och för att slippa den kalla och tråkiga vintern i Sverigie några veckor.

 • Helena skriver:

  Hälsingland! Vackra, underbara, rogivande Hälsingland!
  Min man är därifrån. Det var där han friade, och det var där vi gifte oss.

 • Linda skriver:

  Piteå betyder mest för mig eftersom där bor alla mina nära och kära. Dessutom är det "…hit man kommer när man kommer hem" talande och verkligen sann slogan om vår stad.

 • ISLAND / REYKJAVIK, just love it! Atmosfären/männsikorna/mina rötter/där känner jag mig hel.

 • Malin skriver:

  Kvicksund. Där jag träffade min blivande man för 14 år sen, där vi sedan dess spenderat varje sommar på vår båt i Mälaren, där vi numera skapat oss ett hem och där våra barn får växa upp. Kvicksund är platsen vi kommer gifta oss på i sommar.

 • E skriver:

  Min sommarstuga på landet utanför Umeå. Det är där jag har läkt efter stressiga jobbperioder och jobbiga livsperioder. Varje gång jag kör in på den guppiga uppfarten går pulsen ner och det känns som att allt kommer att bli okej. Att påta lite i trädgården och fixa till nån trasig grej, det är min bästa terapi. <3

 • Helena S skriver:

  Vårt hem är den plats som betyder mest, för det är här de jag älskar mest av allt finns!

 • Emma skriver:

  Hej! Platsen där jag träffade min pojkvän, Civitavecchias hamn strax utanför Rom. Kommer aldrig glömma när jag klev på båten och mötte hans blick för första gången.

 • Sophie skriver:

  Södra Afrikas länder (Zimbabwe, Botswana och Sydafrika) betyder allra mest för mig, eftersom det var genom resorna dit jag fick perspektiv på vad som betyder något i livet och att du alltid kan finna glädje via kreativa ämnen, oavsett vart du kommer ifrån och med vilken bakgrund ❤️

 • Barbro Larsson skriver:

  Dublin!
  För de fina husen, livet och människorna

 • Ramona skriver:

  Borgå i Finland, min hemstad. Där har jag och mina 4 systrar växt upp och levt en trygg och kärleksfull barndom!

 • Anonym skriver:

  I left my heart in San Fransisco ❤️

 • Carin skriver:

  Frösakull utanför Halmstad. Där har jag varit sedan jag var liten och har så många fina minnen från min mormor, morfar och min familj. Morgondopp, morfars rörkeri, julaftnar, påskäggsjakt i trädgården och mycket mer.

 • Eva skriver:

  Fjällen!Aldrig upplever jag en sådan frihet och lycka som där!

 • Amanda K skriver:

  Min hemort Lund. Där är jag uppvuxen och har min familj och hoppas att jag en dag får se mina barn växa upp där!

 • Anna W skriver:

  Skags Udde- Kala klippor mitt i höga kusten. Dramatiskt och vackert. Öppet hav som slår mot de vindpinade träden.

 • Broby i Östra Göinge i Skåne..ett litet samhälle som för mej är lycklig barndom hos Mor- och Farföräldrar! Där mina rötter funnits långt bak i generationer som gett en trygghet att ta steg ut i vida världen..en trygghet som jag i min tur fått ge vidare till mina barn!TACKSAM!

 • Emma skriver:

  Min hemstad Kiruna. Kontrasternas stad med korta, vintermörka dagar och långa, sommarljusa nätter. Bland frisk luft och vyer utan slut finns en stor gemensam stolthet som jag bär med mig varje dag.

 • Nathalie skriver:

  Mitt hem är den plats som betyder mest för mig. När jag kliver innanför dörren efter en arbetsdag är jag som lyckligast. Här flödar min kreativitet med mina inrednings- och hobbyprojekt. Här målar jag om vaser, fantiserar och visualiserar tavelväggar och gardinupphängning – som sakta men säkert får växa fram. Men framför allt är det här jag får somna och vakna med min kära sambo varje dag och det är här hemma jag finner lugnet för att koppla bort allt och bara njuta av vårt första barns rörelser i min mage.

 • Malin Björling skriver:

  Hej, min favoritplats på jorden är där min dotter är. Slott eller koja, skog eller stad, allt är vackert, allt är kärlek.

 • Marie skriver:

  Min favoritplats är HEMMA!
  Ett hus kom ut på marknaden och när visningstiden nästan var slut bestämde vi oss för att köra och kolla-det-där-huset-som-vi-ändå-inte-var-så-intresserade-av trots allt. Vi steg in i hallen och blev golvade både två "THIS IS IT" (trots bedrööööööövligt ytskikt). Och det är här vi har hittat hem, bildat familj, finner energi och lycka! Det är här vi alltid sover gott, är tillsammans och vi blir alltid glada att sätta nyckeln i nyckelhålet efter resor.

 • Petra skriver:

  Det är nog min hemstad Hudiksvall. Jag har spenderat en stor del av min uppväxt med att längta mig bort från Hudik, men nu när jag flyttat för att studera saknar jag den och alla i den så obeskrivligt mycket.

 • Jenny skriver:

  Tel Aviv är en plats som alltid kommer stå mig varmt om hjärtat. En stad som var min mormors sista önskan att besöka. Vi fick två fina veckor där tillsammans och strax efter hemkomst gick hon bort. Jag är tacksam att vi fick uppleva hennes sista önskan tillsammans:)

 • Holmsund,utanför Umeå i Västerbotten
  Bott här i 37 år,sedan jag var 18 och mina 5 barn har vuxit upp här.

 • Maria skriver:

  Det enda stället där all stress och alla måsten försvinner är på en liten väsrkustidyll. Oavsett hur mycket man har att göra eller hur man mår så får denna platsen alltid en lugn. Mitt andra hem är platsen på berget på Resö.

 • christina skriver:

  I Bogota, Colombia är min älskade dotter är född. Där jag fick den stora äran att bli hennes mamma.
  Största lyckan.

 • Linda Olsson skriver:

  Bohuslän! Året om, men särskilt då det blåser snålt och havet är i uppror. Karga klippor och släta hällar vittnar om trygghet och lugn. Hösten och vintern i Bohuslän, ja det är hjärtats tid tycker jag.

 • Caroline skriver:

  Ramlösa! Här har jag min borg, min trygga zon och vårt hem. Älskar att vara ute och resa och upptäcka nya platser, stränder, skidbackar och storstäder. Men hemma är ändå alltid bäst!

 • Stina skriver:

  Öland. Ljuset,, naturen och lugnet betyder aå mycket för mig.

 • Linda skriver:

  Vårt hus på Gotland. Fast vi inte haft det särskilt länge har det en speciell plats i vårt hjärta och jag blir alltid lugn och glad när jag kommer dit.

 • A.S skriver:

  Min familjs sommarställe strax utanför Västerås. Ett ställe nära stan men ändå på landet och som höll i sin 10:e midsommar i år, för mig och alla mina vänner.

 • Sofia skriver:

  Kullabygden, Skåne. Här är jag född och här vill jag alltid bo.

 • Frida skriver:

  Alltid hemma, där tryggheten finns. Det handlar inte så mycket om en fysisk plats utan snarare om att vara där de personer som älskar mig finns. Och just nu är den platsen geografiskt Örnsköldsvik, en otroligt vacker pärla i Höga Kusten.

 • Carin skriver:

  Florens – staden där jag lärde mig italienska, där jag vandrade längs gatorna hela nätter med dig, den stora kärleken. staden där jag upptäckte vem jag är och vem jag skulle bli, där jag mötte och förstod arkitektur för första gången. där jag började uppskatta konst och kyrkor, där jag fick vänner för livet, där språk och landsgränser inte var hinder utan möjligheter, för mig är denna stad alltid mitt hjärtas stad och herregud vad det bankar lite extra fort varje gång jag är där.

 • Sophie skriver:

  I den djupaste skogen där skymtar man en röd liten stuga.
  Där har kartan inte ritats om, hagarna är än idag det som ramar in gårdarna. Sjön är byns hjärta. Häljanäs du vackra by.

 • Johanna skriver:

  Bräckeviken i södra Dalsland. Rofylld plats full av sommarminnen och med ett snart nybyggt hus.

 • Petra Molin skriver:

  4 syskon med familjer och så mamma och pappa, träffas på Österäng, ett fantastiskt ställe bara 30 minuter från Stockholm. En gång om året har vi möjlighet att vara tillsammans och vi njuter av skog, bastubad, svampplockning och skoj i sjön. Det är fantastiskt.

 • Uddnäsön i Dalarna. Den vackra, lagoma och otroligt svenska ön i sjön Runn utanför Falun. Vågskvalp, farmors fika och doften av varm skog.

 • Love skriver:

  Absolut statsdelen utanför Göteborg där jag växte upp. Speciellt nu när jag för första gången flyttat hemifrån, och dessutom till annan stad, har det blivit mer påtagligt hur mycket mitt barndomshem faktiskt betyder för mig.

 • Helena skriver:

  Vad underbart det är att läsa alla kommentarer här! Från slott till koja… SÅ mycket kärlek, minnen och känslor!

 • Johanna Karle skriver:

  Key West är den plats som betyder lite extra för mig då det var där min nuvarande man friade till mig efter nästan 6 månader ifrån varandra pga studier. Hade jag vunnit hade det självklart varit Key West som fått vara motivet och varit en given plats i vårt nya hem.

 • Ingrid skriver:

  Luleå skärgård. På sommaren med ljuset och alla underbara mjuka sandstränder. På vintern med vidderna och isvägar. Frihetskänsla året om.

 • Louise skriver:

  Cluj i Rumänien där jag pluggade i många år. Där träffade jag fantastiska personer som jag alltid kommer minnas med glädje.

 • Inez skriver:

  Visby innerstad – det pulserade hjärtat på den härligaste öjn jag vet.

 • Mikaela skriver:

  Hemma i soffan hos mina fina föräldrar i Skanör, där känner jag absolut mest trygghet och kärlek i hela världen!

 • Madde skriver:

  Hemma är min absoluta favoritplats på jorden. Där finns många fina minnen, både skratt och gråt. Men framförallt så finns min familj där, dom som alltid finns där för mig, i vått och torrt.

 • Irene skriver:

  Min lilla sjö. Där hämtar jag kraft när allt blir jobbigt o mörkt omkring mig.

 • Carin skriver:

  Sarajevo – var där för första gången förra veckan.
  Perspektiv. Att kartor förändras.
  Vikten och värdet av det självklara.
  Drömmar – om ett allmänt bibliotek, ren luft, vatten dygnet runt. Lika rätt, oavsett kön och religion.
  En plats som öppnar ögon och hjärtan.
  En stad man aldrig glömmer.

 • Audrey skriver:

  Antibes i södra Frankrike betyder mycket för mig då vi har sommarställe där och min pappa bodde där som liten. En äldre liten by vid havet som kryllar av liv på somrarna. Där mår jag bra!

 • Anton skriver:

  I Blåbergsliden finns mitt smultronställe,
  där flyr vi undan stad och samhälle,
  undan all stress, all fart och all jäkt
  för att umgås med vänner och släkt.
  En stuga som morfar på 80-talet lät bygga,
  Så nu är inte längre tapeterna snygga.
  Nu vill jag därför till min kära mor ge
  En present till platsen som mamma var dag kan se
  Tavlorna skulle pryda väggarna, så kala och tomma,
  – Hela stugan skulle blomma!

 • Elin skriver:

  Djupekås – ett vackert gammalt fiskarsamhälle där jag är uppvuxen och spenderade mina första 19 år på – härliga minnen i fin bullerbyanda!

 • Malin skriver:

  Vårt hem. Detta skeva lilla rosa hus som karaktäriseras av alldeles för mycket snickarglädje. Som är i stort behov av renovering…ungefär överallt…och som förmodligen aldrig kommer att bli helt färdigt men som talade till oss så fort vi lade ögonen på det.
  Vårt hem. Platsen där vi får se våra barn växa upp. Där vi skrattar, gråter, leker och bråkar. Där vi spelar fotboll direkt den första glimten av bar backe börjar visa sig (och förstör den redan risiga gräsmattan). Där vi leker ”inte nudda golv” och hoppar i soffan så kuddsömmen spricker.
  Vårt hem. Den plats där vi skapar våra gemensamma minnen. Lägger grunden för det som är oss. Vårt hem. Den plats på jorden som betyder allra mest.
  (Att hemmet ligger i Luleå är bara bonus. För Lule är helt freaking amazing i sig, men det är en annan historia!)

 • Emma skriver:

  St Annas skärgård. Där känner jag mig fri, lugn, sprudlande och har oftast mina nära och kära på plats där.

 • Elin S skriver:

  Det är den lilla byn i småland där jag vuxit upp. Älskar den så otroligt mycket och ingen plats ger mig sån ro i själen som där.

 • Anna skriver:

  Göteborg! Och som tur är, är det just här jag bor och för det är jag så himla glad, nöjd och tacksam! <3 Det är en ynnest inte alla förunnat att få befinna sig på sin favoritplats de allra flesta dagarna och att inte alltid längta bort.

 • Helena skriver:

  Det Finns många speciella platser för mig, men en plats som gör extra gott för själen är min svärmors gård på landet i Australien. Röd jord, eukalyptusträd, kängurur, vackra solnedgångar och framförallt lugnet. Där skärmar och uppkoppling minimeras. Där vi bara är och umgås. Där vi verkligen lever i nuet. Där laddas batterierna. Där finner jag ro!

 • Jenny skriver:

  GÖTEBORG är staden där jag vill bo,
  Passar för fart & fläkt men även lugn och ro.
  Här finns alla sorters människor och det är ingen som kommer glo.
  Samt att vädret här är bättre, åtminstone om man jämför vart en annan bo’

 • PiaL skriver:

  Boston! Där jag och min man bodde i fem år, där min son föddes och där vi hade förmånen att uppleva en fantastisk tid i våra liv!

 • Leons mamma skriver:

  På Mallorca mår jag som allra bäst! Lugnet, klimatet och kulturen har rotat sig inom mig och jag drömmer om att en dag få flytta dit!

 • Kerstin skriver:

  Kungsbacka. För andra en förort till Göteborg, kanske ett tillfälle för shopping men för mig den enda plats som kan få tiden att stanna. Jag ser skogarna min bror och jag sprang i som barn. Iglatjärn dit vi cyklade för att svalka oss. Tölöberg där vi utforskat varenda sten. Så många gånger vi suttit däruppe vid vattentornet och spejat ut över staden. Jag flyttade därifrån när jag var 16 men ingen plats på jorden är fylld med så mycket varma minnen.

 • Malin skriver:

  Den stora garderoben i mitt föräldrahem. Där jag kröp in när livet var svårt och hade en värld bara för mig själv. Dit tog jag spännande böcker, canvasdukar och färg, sång och all min kreativitet. När livet var svårt var det alltid lättare i garderoben. Nu vet jag inte ens om den finns längre med tanke på att mamma och pappa inte längre bor kvar, men i mitt hjärta finns den platsen kvar och jag kan fortfarande vandra dit i mitt inre när livet känns tungt.

 • Anette Beckman skriver:

  Vallda Sandö utanför Kungsbacka. Jag har bott där sen 29 år tillbaka, mina 3 underbara döttrar har vuxit upp där och min älskade man som dog för 7 år sen ligger på Vallda kyrkgård.

 • Kim skriver:

  Varberg. Denna lilla blåsiga stad på västkusten är precis där jag vill vara. Här är jag född och länge gjorde jag allt för att komma härifrån. Nu älskar jag staden mer än någonsin. Här hittade jag min stora kärlek och här föddes mina barn. Här finns saltvatten och älskvärda människor i överflöd. Det är absolut bästa platsen. För mig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.