Annons

Veckans söndagssummering v 42 – 2017

Söndag kväll och dags att riva av ännu en veckosummering med de viktigaste nyheterna och snackisarna från inredningsbranschen.
Danska Munk Collective har släppt en ny kollektion möbler. Läs mer HÄR. 
Kinfolks grundare Nathan Williams har varit creative Director för utställningen ”Close Contact” med fotografier av Jonas Bjerre-Poulsen (co-founder av Norm Architects). 
Danska Kristina Krogh är en konstnär som jobbar med  olika typer av pappersvikningar och tredimensionella vikningar som har resulterat i en ny limiterad serie konst.
Formgivaren Ariane Bucquet Pousette som driver Dandeliane Stockholm är aktuell med en kollektion keramik som heter Interwined och sammanflätningen symboliserar nära band. Allt är handgjort och färgerna som används är ekologiska.
Danska Brdr. Petersen har tagit fram en unik stol i samarbete med konstnären Kvium.
Notiser: 
– Svenska Hem öppnar Pop-up butik i SoHo, NewYork
– Moooi har öppnat showroom i Stockholm (och haft Marcel Wanders på besök)
– Sandbergs tapet flyttar produktionen från Ulricehamn till Borås

– Sophie by Sophie lanserar en kollektion ihop med konststudenter från Beckmans
– Privatpersoner rear ut lägenheter i Abba-Björns bostadsprojekt i Stockholm

– Och Stockholm Furniture Fair har avslöjat att Christian Halleröd (som bl a gjort Acnes, Totemes och Axel Arigatos butiksinredningar) kommer göra Trendutställningen 2018.

En av Danmarks mest lästa inredningsbloggare Alan Torp / Bungalow5 har släppt sin nya bok; Scandinavian Style at home. Och veckans mest ombloggade objekt till salu har jag ju redan visat men Oscar Properties Unité i Norra Djurgårdsstaden är också högaktuellt då det varit pr-event i området. Bild Alexander White. Ha en skön söndag!
Foto: Caroline Flindt, Kinfolk, Kristina Krogh, Dandeliane, Bungalow5, Alexander White

Kommentarer

 • Malin skriver:

  Vet du var det står om att färgerna som används till Interwined är ekologiska? Jag har försökt söka men hittar ingenting. Jag håller på med keramik själv och hela glasyrgrejen är ju lite av en kemikaliefest… Skulle vara kul att läsa mer om de kommit på något nytt!

  • Trendenser skriver:

   Hej det stod i en pressrelease + ett blogginlägg jag läste, men det är nog bäst att du kontaktar dem själva för detaljfrågor. Jag kan inte så mycket om sådant. Bästa hälsningar Frida

 • Tack för bra sammanfattning 😀

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.