Annons

Veckans söndagssummering v 41 – 2017

De senaste sju dagarna har bjudit på en hel del gula nyheter. Här hittar du ett hopkok av de viktigaste snackisarna från den nordiska inredningsbranschen vecka 41!
The Apartment i Köpenhamn är på gång med en ny utställning av Terry Ellis med fokus på japanskt textilhantverk – Mingei.

Beckmans-studenten Emma Stridh tilldelades Svenskt Tenn designstipendium i Juli och ställer nu ut sitt examensprojekt på just Svenskt Tenn.
Beleco är en ny startup där man ska kunna streama (hyra?) designmöbler för 5% av produktens pris per månad, med möjlighet att köpa loss den efter 6 månader.

Köpenhamn har fått ett nytt designhotell i Nobis hotell Copenhagen som har öppnat i veckan (samma ägare som Miss Clara, Skeppsholmen och Nobis hotell i Stockholm).

Kasthall har lanserat ny matta. Kolla in Castle!
Holmegaard relanserar sin vas Crosses som formgavs på 60-talet av Bodil Kjær.
Idag söndagen den 15/10 är sista chansen att nominera din favorit till Årets inredningsblogg 2016. Man får ju nominera flera och om du vill lägga en av dina röster på Trendenser vore jag oändligt glad. Registrering görs här!

Notiser: 
– 
IKEA lanserar kollektion för hundar och katter, som ska heta LURVIG
– 
Illum byter läge i Stockholm och öppnar bredvid Åhlens
– Lulu Carter är i hetluften efter grova anklagelser mot en kollega i TV4-teamet för Äntligen Hemma (via instagram)

– Luxaflex släpper nya gardiner med svenska designklassiker
– Gense outsourcar produktionen
– Och det svenska keramikföretaget Nittsjö firar 100 år!


Norman Copenhagen har uppdaterat sitt showroom och gett det ett nytt epitet ”run-way”. Metallklädda väggar inte helt olikt Acnes butiker. Den dominerande färgen? Gult!
Kähler släpper ny ljusstake, Nelleman, som även kan fungera som vas. Köps var för sig men går att bygga ihop i olika färgkombinationer som på bilden. Veckans mest ombloggade hem har jag redan visat (Lisa Roberts) så jag avslutar istället med en inspirerande pressbild från H&M Homes nya kollektion Relaxed Elegance med lyxiga produkter till sovrummet. Skön söndag till er!
Foto: The Apt, Beckmans, Beleco, Nobis, Kasthall, Holmegaard, Normann, Kähler, H&M 

Kommentarer

  • Anna-Maria skriver:

    Åh vilken härlig matta, man blir jätteglad av gult! Men den blågrå är kanske mer lättplacerad. Tjusiga oavsett.

  • Sara skriver:

    Skulle väl vilja säga att det är en manlig TV4-profil som är i hetluften med tanke på det han anklagas för…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.