Annons

Sponsrat inlägg: Har du ljuslyktor för alla tillfällen?

I samarbete med Iittala har jag gjort en checklista med de modeller av ljushållare som jag tycker behövs i ett komplett hem. Istället för överdådiga duknings- och inspirationsbilder (som tar timmar att få ihop för en normal person) vill jag ge mina bästa tips på hur man snabbt kan skapa skönare stämning med hjälp av levande ljus!
Tänk på dina ljusstakar och lyktor som hemmets smycken. Lägg en slant på tidlös och bra kvalité istället för kvantitet, det har du igen på ditt KPA (kostnad per användning). 
1. Låga lyktor
Om du bara ska satsa på en enda modell, köp ett gäng låga ljuskoppar i glas. De sätter stämningen direkt oavsett om du dukar till dig själv eller snabbt vill skapa en hemtrevlig känsla när du får besök. Klarglas och frostat är mest användbart, men på Spinneriet har jag Kastehelmi i färgen ökensand för att matcha trädetaljerna och lädersoffan. 
2. Lanternor
Ljuslyktor med skyddande glas är bra att ha både utomhus och inomhus. Man tänker inte alltid på det men vinddrag och värmeväxlingar kan få en levande låga att fladdra och då är lanternor som har en skyddande bubbla ett säkrare alternativ som minskar risken för stearinspill. I fönstret på spinneriet står Kaasa i färgen sand
3. Ljusstakar
Ståtliga kronljus funkar både till vardag och fest. En given stämningshöjare på middagsbordet men minst lika användbara på soffbord, skänkar och byråer. Matti Klenells Nappula i rostfritt stål är en av mina favoriter från Iittala. 
4. Kalaskandelabrar / festliga ljusstakar
Jag tycker att alla hem och familjer behöver ett par symboliska festfixare. Ni vet de där ljusstakarna som är lite extra speciella och som plockas fram när det är något särskilt som ska firas. När jag växte upp blev det kalas på ett kick när mamma och pappa (eller mormor och morfar) ställde fram de här – Iittalas festivo. En traditionsbärare jag kommer föra vidare till min familj. Jag har ärvt några och kompletterat med nya höjder. Bra sak att önska sig i julklapp och födelsedagspresent eftersom de tål att samlas på över tid!
 
 
Inlägget innehåller reklam för och presenteras i samarbete med Iittala

Kommentarer

 • Åh vilken fin inspiration Frida, älskar stämningen i bilderna!
  Kram Anette

 • Matilda skriver:

  Hej! Kan du snälla tipsa om några snygga sängbord? Letar ihjäl mug efter par snygga. Älskar Hanna wessmans Rood nightstand men de är lite för dyra. Vore supersnällt om du ville dela med dig, om du har något bra tips dvs. Hälsningar Matilda

 • Nina skriver:

  Så himla bra inlägg och fina bilder. Toppen när ett sponsrat samarbete känns så äkta och givande. Heja dig!

 • Linda skriver:

  Var finns soffan att köpa, eller båda?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.