Annons

Bloggträff #westswedendesign

Förra veckan var det äntligen dags för den internationella bloggträffen som jag planerat för i månader tillsammans med Turistrådet Västsverige och Göteborg & Co. Vår målsättning? Att ge ett smakprov på alla de härliga designpärlor, inredningsbutiker och besöksmål som finns här i västsverige. Som en del av regeringens exportstrategi satsar nämligen Näringsdepartementet på ökad export av turismupplevelser inom design, mode och arkitektur*. Och vår rutt kanske kan inspirera fler? Om du missade mina uppdateringar på instagram stories kommer här en recap med blandade bilder. Häng med!
Jag tog pendeln in till Göteborg med packning och presenter till deltagarna. 
Första stoppet? Restaurangen Heaven 23 (Mässgatan 22) som ligger högst upp i Gothia Tower. Stans bästa räkmacka och utsikt! 
 
Mätta och belåtna tog vi spårvagnen mot Domkyrkan där vi besökte dessa designbutiker:

Rum21 Kyrkogatan 20-22
Engelska Tapetmagasinet Västra Hamngatan 18
Norrgavel Magasinsgatan 22
Floramor & Krukatös Kaserntorget 8 
Artilleriet Magasinsgatan 19
Artilleriet Kitchen Magasinsgatan 
Grandpa Vallgatan 3
 
Sedan avslutade vi stadsvandringen med en klassisk fika (kanelbulle och bryggkaffe) hos DaMatteo på Magasinsgatan. Så glad och tacksam över att alla butiksägare tog sig tid att träffa oss och presentera sina koncept. 
De deltagande bloggarna: Decor8 (Tyskland) Creative Boom (UK), Pink house (UK), Ariannas Daily (UK), Deardesigner (UK), Espiritdesign (Frankrike) Camilla Jorddahl (Norge) Bloggare som fick förhinder: Stylizimo (Norge) Hertz und blut (Tyskland), Mad About The House (UK) och 23qmstil (Tyskland)
På kvällen bjöds vi på en makalös middag hos restaurang Sk Mat & Människor (Johannebergsgatan 24). Restaurangen har fått Sveriges Arkitekters utmärkelse Guldstolen för sin inredning. Värd att kollas in!
Dagen efter gick turen vidare till Borås för ett studiebesök på Textile Fashion Center. Vi besökte textilmuséet, fick en presentation av forskningsprojektet Smart Textiles och träffade Textilhögskolans studenter. Så jobbigt tankeväckande att jag började gråta. Fick torka tårarna i smyg men lovar att återkomma i ämnet. 
Sedan åt vi lunch på Pumphuset (Viskastrandsgatan) som inretts av Stylt
Efter maten fick vi en guidad rundtur av No Limit Street Art. Borås använder nämligen hela innerstaden som galleri och låter internationella gatukonstnärer måla stora konstverk på byggnader och fasader. Inspirerande!
Därefter gick färden vidare till Bolon i Ulricehamn. De två systrarna Annica och Marie tog över sitt familjeföretag som tillverkade campingmattor men tvistade idén och skapade ett slitstarkt designgolv som bl a Armani, Missoni och Google nu har i sina butiker/kontor. Idag omsätter de 300 Mkr och finns över hela världen. Heja!
Vi övernattade sedan i Kvänum på Bjertorp Slott. Så fint i sin höstskrud!
Till frukosten fick vi besök av Emma von Brömssen som berättade om sin formgivning och filosofi kring Slow Design. 
Därefter gick turen vidare till Lidköping för ett besök på Rörstrands Museum och Porslinsfabriken där vi fick en rundtur genom svensk porslinshistoria och framtid. Formgivaren Anna Elzer Oscarsson mötte upp och berättade om sina vaser.  
Nästa stopp var Läckö slott där vi fick en guidad tur i Slottsträdgården…
… medan Anna dukade upp ett bord med rekvisita inför en kreativ workshop kring styling och fotografering högst upp i slottet. Ljuset var magiskt i de kalkade valven och jag lärde mig mycket av de andra bloggarnas sätt att jobba. 

Det här blev min bästa bild. Fångad på fem minuter.
Efter bildvisning och genomgång hade vi avslutningsmiddag i Victoriahuset på Naturrum där vi också övernattade på hotellet. Innan vi klev upp i ottan och fångade soluppgången på vägen hem. Jag är så full av intryck att den här resan kommer ta tid att smälta. Kanske mitt längsta blogginlägg någonsin, men  kan verkligen rekommendera ett besök på vart och ett av dessa smultronställen. 
Foto: Frida Ramstedt, Robert Dahlberg, Simone Irvine, Västsverige.se 
 
* pressresan finansierades av Visit Sweden / Turistrådet Västsverige men orden och åsikterna i detta blogginlägg är mina egna

Kommentarer

 • Lisa skriver:

  Så fina bilder Frida!! Vad trist att så många fick förhinder i sista stund, verkar ha varit en riktigt härlig helg. Vad har du för fint nagellack på översta bilden? Ser jättefint ut! //Lisa

 • Vilken helt fantastisk rundtur! Grymt planerat! Måste varit mer än nöjda deltagare!

 • Anonym skriver:

  Din lilla svarta väska är ju bara för fin. Är det Little Liffner?

 • Anna skriver:

  Tack för tipset om Bjertorp slott. Följde er via insta Stories och det ser så mysigt ut. Weekendplaner pågår!

 • Malin Jensen skriver:

  Vad det lät härligt och så många fina bilder från Göteborg! Snyggt fångat!

 • Karolina skriver:

  Sa fina bilder fran mina heltrakter. Schlätta ar helt fantastiskt!

 • Hannah skriver:

  Vilken reda!! Följde på instagram och tackar för uppslag på nya bloggare att följa också!

 • Josefine skriver:

  Vad roligt med såna träffar. ?

 • Anna skriver:

  Härliga bilder och kul för Västsverige ??

 • Martin skriver:

  Äntligen! Dels får världen upp ögonen för Västsverige och sen får vi äntligen mer kött på benen, vi insta stories stalkers.

 • Anonym skriver:

  Vilken bra grej! Så bra att sverige sträcker på sig och tar för sig i dessa sammanhang och att det inte per automatik är Stockholm man försöker få turisterna att tänka på. Finns så många andr vackra ställen i Sverige än just huvudstan som förtjänar uppmärksamhet!

 • Emma skriver:

  Hej! Låter som en dröm! Undrar vart du köpt den fina ljusbruna väskan?

 • Hanna skriver:

  Skaraborg och Västra Götaland for the win! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.