Annons

Mitt-i-veckan-bukett och dagen efter kvällen före

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
Igår kväll höll jag en föreläsning för Swedbank och Fastighetsbyrån på en biograf här i Kungsbacka. Det står en stor fin bukett på köksbänken och påminner mig om det varje gång jag passerar kaffebryggaren för att fylla på min kopp. Vilket jag har gjort ett par gånger redan – trots att klockan ännu inte slagit lunch. För ja, det är en sån dag idag. Jag måste ha ett konstant flöde av koffein i blodet för att orka hålla mig på benen. 

Det innebär alltid en anspänning för mig att stå på scen inför ett hundratal människor, men kanske ännu mer just nu när jag inte sover ordentligt på nätterna pga bebis. Hjärnan är liksom inte lika spänstig och stark som den brukar vara och det är förmodligen därför jag har rejäl ”träningsvärk i huvudet”, såhär dagen efter kvällen före.

För ett par år sedan körde jag på i samma höga tempo som vanligt efter en sådan kraftansträngning, men med tiden har jag lärt mig att jag behöver planera in minst en oproduktiv buffertdag för att återhämta mig. Så det är vad jag ska syssla med nu. Pekfingret på pausknappen istället för tangentbordet. Tillbaka imorgon med nya tag!

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Så klokt. Är inte egenföretagare utan anställd men har liknande urladdningar i mitt jobb och tycker själv att det är jättesvårt att få förståelse från omgivningen att jag behöver ladda om. Hamnar så ofta i stituationen att jag snuvas på min tänkta vila för att min chef tänker "yes nu är hon äntligen klar med projekt X då kan vi börja med projekt XY".

 • Sara skriver:

  Så bra gjort! Tack för att du delar med dig?

 • Anonym skriver:

  Så klokt och så viktigt att ge sig tid att njuta när man gjort något bra.

 • Jenny skriver:

  Så klokt, sunt & tänkvärt! Egentligen helt självklart & ändå är vi förmånga som ofta inte unnar oss återhämtning när vi behöver… <3

 • Helena skriver:

  Bra med återhämtning, och att du värdesätter vikten av det! Jag får inte heller sova pga min 11 månaders bebis, hon är vaken flera timmar varje natt och är missnöjd, precis som hennes storasyster var i samma ålder.
  Vill passa på att säga att jag lyssnade på ditt podavsnitt hos Life with kids, och att jag verkligen uppskattade det! Jag tycker att du är en jättebra förebild för oss arbetande småbarnsmammor som tycker om att jobba och som vill ha ett mer jämställt föräldraskap. För mig är du en stor inspirationskälla. Kram!

 • Hanna skriver:

  Såå fint kök! Har du fler bilder att visa?
  Tack på förhand! Hanna

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.