Annons

Lookalikes: Köpenhamnskrukor

Danska Bergs Potters kruka ”Copenhagen” producerades i Köpenhamn redan under 1800-talet efter att ha hittats i en nedlagd plantskola i Toscana. Sedan ett par år tillbaka är den återigen i produktion i just Lucca, Toscana. Bergs Potter har haft en försäljningssuccé med den här krukan vars karaktäristiska signum (dekoren runt dess kant) gett den en sådan tydlig igenkänning. Finns i flera färger och storlekar, samt en ärtgrön glasyr som togs fram i samarbete med inredningsbutiken Artilleriet. Inte så förvånande kanske att det börjat dyka upp liknande på marknaden. Eller vad säger ni om de här? Lika som bär? 
Bild 1: Bergs Potter Köpenhamnskrukan, finns i flera storlekar fr. 179 kr 
Bild 2: Blomsterlandet kruka Elsa 79,90 kr 

Kategorier:

Kommentarer

 • Bergs Potter’s krukor är i en klass för sig tycker jag, blev senast förälskad i deras nya gröna vackert glaserade variant.
  Kram
  Anette

 • Josefine skriver:

  Oj, nästan identiska ju!

 • Ann skriver:

  Hi hi, lika som bär 😉
  Jag gillar det "använda" uttrycket hos Elsa, men utan det kraftiga fatet är krukan både naken och oproportionerlig.

 • Anonym skriver:

  Det är viktigt att köpa krukor med bra lera så att växten kan andas. Hoppas blomsterlandet / företaget som producerar kopian tänkt på det också och inte bara krukans form…..

 • Verkligen lika som bär, och Ica maxi gör en copycat på Cloudy. Vet inte om jag hissar eller dissar, gillar mest originalet! 🙂

 • Sandra skriver:

  Anonym: är det verkligen sant? Låter bra men ärligt har jag många gamla växter som trivs utmärkt i krukor som är glaserade o inte andas. Ofta trivs mina blommor bättre i glaserat för de torkar ut snabbare i obehandlad lerkruka.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.