Annons

Lookalikes: Köpenhamnskrukor

Danska Bergs Potters kruka ”Copenhagen” producerades i Köpenhamn redan under 1800-talet efter att ha hittats i en nedlagd plantskola i Toscana. Sedan ett par år tillbaka är den återigen i produktion i just Lucca, Toscana. Bergs Potter har haft en försäljningssuccé med den här krukan vars karaktäristiska signum (dekoren runt dess kant) gett den en sådan tydlig igenkänning. Finns i flera färger och storlekar, samt en ärtgrön glasyr som togs fram i samarbete med inredningsbutiken Artilleriet. Inte så förvånande kanske att det börjat dyka upp liknande på marknaden. Eller vad säger ni om de här? Lika som bär? 
Bild 1: Bergs Potter Köpenhamnskrukan, finns i flera storlekar fr. 179 kr 
Bild 2: Blomsterlandet kruka Elsa 79,90 kr 

Kategorier:

Kommentarer

 • Bergs Potter’s krukor är i en klass för sig tycker jag, blev senast förälskad i deras nya gröna vackert glaserade variant.
  Kram
  Anette

 • Josefine skriver:

  Oj, nästan identiska ju!

 • Ann skriver:

  Hi hi, lika som bär 😉
  Jag gillar det "använda" uttrycket hos Elsa, men utan det kraftiga fatet är krukan både naken och oproportionerlig.

 • Anonym skriver:

  Det är viktigt att köpa krukor med bra lera så att växten kan andas. Hoppas blomsterlandet / företaget som producerar kopian tänkt på det också och inte bara krukans form…..

 • Verkligen lika som bär, och Ica maxi gör en copycat på Cloudy. Vet inte om jag hissar eller dissar, gillar mest originalet! 🙂

 • Sandra skriver:

  Anonym: är det verkligen sant? Låter bra men ärligt har jag många gamla växter som trivs utmärkt i krukor som är glaserade o inte andas. Ofta trivs mina blommor bättre i glaserat för de torkar ut snabbare i obehandlad lerkruka.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *