Annons

Lookalikes: Chemex droppkaffe-bryggare

Specialkaffevärldens älsklingsbryggare Chemex formgavs av Peter J. Schlumbohm redan 1941. De timglasformade kannorna tillverkas i Massachusetts USA och finns i 4 olika storlekar med en karaktäristisk träkrage och läderband. De återfinns på MoMa (Museum of Modern Art) i New York och har även fått pris som en av tidernas topp 100 designade produkter. Döm därför om min förvåning när jag sprang på Bodums droppkaffebryggare på Ica Maxi idag. Visserligen kork istället för trä men visst är väl likheterna slående? Metallfilter finns även till Chemex, men de hade ingen bild på hur bryggaren ser ut med denna istoppad så som Bodum. Vad säger du om de här. Lika som bär? 
Bild 1: Chemex Classic pris 629 kr  
Bild 2: Bodum Drop Over  pris 449 kr  

Kategorier:

Kommentarer

 • Ann skriver:

  Oj, samma idé i olika tappningar. Men för mig skulle valet här var enkelt. Balansen i proportionerna saknas – i mitt tycke – på den undre och skulle inte vara ett alternative för mig.
  Vi är ju alla olika och tycker olika, men jag hoppas att ingen morgontrött läsare gör sig lustig över min kommentar denna gång.

 • Ingrid skriver:

  Vi har chemex och det blir väldigt gott kaffe. Viktigt att hålla den ren så det inte blir bismak av gammalt kaffe. Efter att vår trotjänare Bernadotte inte gick att laga längre är vi väldigt nöjda med denna kanna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.