Annons

Annons: Tävla och vinn kit från Lyngby Porcelæn

Den här veckan har en läsare chansen att vinna ett helt kit från Lyngby Porcelæn. Lyngbyvasen formgavs redan 1936 när Lyngby Porcelæn grundandes i Danmark, och med dess enkla formspråk blev den snabbt en klassiker. Vasens kugghjulsstruktur kan kopplas direkt till både den industriella stilen och Art Deco. I vinstpotten ligger Lyngbyvasen i grått 12 cm, grått 15 cm, vitt 20cm och soft pink 25cm samt Bonbonniere i glas i färgen burgundy Ø10 cm till ett vinstvärde av 3725 kr. För att delta i veckans tävling ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet nedan, inom en vecka. Lycka till!

 

1) Vilken är din favoritprodukt i Lyngby Porcelæn sortiment?
2) Vad för blommor skulle du vilja fylla den klassiska Lyngbyvasen med?

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Carolin Wallén som kommenterade 2017-10-05 kl 23:47:32, maila dina kontaktuppgifter (adress och telefonnummer) till [email protected] så kommer din vinst inom kort.
 
Tävlingen pågår t.o.m. den 9/10 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet kommer att fattas av Lyngby Porcelæn och beslutet går inte att överklaga. Ett vinstkit i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren

Kategorier:

Kommentarer

 • Charlott W skriver:

  Min favorit är definitivt den klassiska vasen i porslin!
  En bukett med vinröda dahlior i all sin enkelhet vill jag gärna fylla min vas med om jag blir den lyckliga! Skulle bli ursnyggt till soft pink!

 • Therese skriver:

  1. Definitivt ljungbyvasen, speciellt i svart! Så otroligt snygg.
  2. Hade fyllt den med olika blombuketter efter årstid. Har alltid en blombukett hemma, ser hemtrevligare ut. Hade helst av allt fyllt den med röda rosor nu på hösten, hade passat sig otroligt fint in i vardagsrummet.

 • Erica skriver:

  1. Den klassiska lyngbyvasen är helt klart min favorit. Framförallt i vitt.
  2. Jag hade fyllt den med en bukett med eucalyptusblad och blommor efter säsong. Till våren hade jag valt stora ljusa pioner, nu till hösten hortensior eller mörkröda dahlior.

 • Helena skriver:

  1, Favoriten är rhombe vase.
  2, Favoritbuketten är den saliga blandning av det barnen plockar. Kan vara allt från pinnar till ogräs men blir vackert i en stram vas.

 • Sofia skriver:

  1. Jag har länge varit förtjust i den klassiska Lyngbyvasen i vitt, men har på senaste tid spanat in både krukorna (Flower pot) och lampan LP Fitting #01, tänk vad snygga de hade varit tillsammans i ett fönster!
  2. Jag är löjligt förtjust i vita tulpaner med ett par gröna kvistar till, men i de små vaserna hade jag stuckit ner alla de små blommor, löv och kvistar som min fyraåring kommer hem med var och varannan dag…

 • Emma skriver:

  – En klassiker är alltid en klassiker. Den vit aLyngbyvasen i porslin är favoriten!
  – På våren skulle jag fylla vasen med ljusrosa fluffiga pioner och till hösten en maffig mörkröd bukett med favoritblomman rubenza.

 • Kajsa skriver:

  Min favorit är mellan storleken på flowerpot iden vill jag plantera vita hyacintlökar………..

 • Monica Norrman skriver:

  1) Rhombe vases
  2) Den klassiska vasen skulle jag vilja ha med Gerbera i olika färger

 • Kristina skriver:

  1. Den klassiska lyngbyvasen är underbart tidlös, jag älskar den svarta färgen som gör den lite mer dramatisk än den ljusa.
  2. Jag hade satsat på en mer vintrig bukett med amaryllis, eukalyptus och granris som håller sig fin länge vilket är mer ekonomiskt.

 • Brysselkakan skriver:

  1. Det är nog Bonbonniere, tänk att få ställa en sådan bredvid en Lyngbyvas!
  2. Vasen skulle få olika blommor beroende på säsong och just nu längtar jag efter att tulpanerna ska dyka upp men det tar nog ett tag till.

 • Pia D Berglund skriver:

  Jag önskar mig Lyngbyvasen eftersom jag uppfatar den som tidlös och vacker.
  Jag skulle fylla den med mina favoritblommor Gerbera. Färgerna skulle variera allteftersom mitt humör och säsongerna ändras.

 • Anna skriver:

  Min Lyngby-favorit är den klassiska Lyngbyvasen och framförallt de nya krukorna i samma serie.
  Jag skulle sätta ljusrosa pioner i min Lyngbyvas.

 • alex skriver:

  Oj så svårt att välja, min absoluta favorit är lyngbyvasen men flera andra produkter har seglat upp som favoriter! Tänk att få servera té i den fina TSÈ tèkannan till exempel.
  Vardagslyx är att få med sig en bukett blommor från mammas trädgård att pryda vårt hus med. Just nu blir det Stjärnflocka och dhalior i dova höstfärger. Att få sätta buketten i en lyngby vas skulle vara pricken över i:et!

 • SofiaT skriver:

  Favoriten är den vackra bordslampan Esben Klint Lamp- vilken drömplampa. Vasen skulle jag fylla ned min favoritblommor-anemoner, skulle vara otroligt vackert!

 • Carin Bergstrom skriver:

  1. Ljungbyvasen, en designers dröm….
  2. Blå Anemoner, Vita Julrosor och en Björnbärskvist!

 • Elisabeth B skriver:

  1)Min favoritprodukt är en riktig lågoddsare, med andra ord Lyngbyvasen i porslin. Vit, svart eller grått spelar ingen roll för jag gillar den i alla färger.
  2) Under hösten skulle jag fylla den höga Lyngbyvasen antingen med hortensia (om jag längtar tillbaka till sommaren) eller med en nyponkvist vilken gärna skulle få kompletteras med en kvist orange, röd, bruna eklöv (om jag njuter av hösten). Fint! Talar vi sommar skulle jag dock satsa på en mer ”bollig” bukett i en av de mindre vaserna som skulle vara fylld till bredden med vackra pioner i olika färger.

 • Sanna skriver:

  1. Älskar den nya rosa färgen. Så svarar: den klassiska Lyngbyvasen i Dusty Pink!
  2. Jag skulle fylla min Lyngbyvas med ranunkler i vitt, rosa och en liten klick gult!

 • Eva skriver:

  1 Den klassiska Lyngbyvasen i grått…
  2 …med krispigt vita fransiga tulpaner

 • Mia skriver:

  Min favorit är klassikern lyngbyvasen, som ju går att kombinera i oändlighet.
  Jag skulle fylla dessa fina vaser med skira tulpaner, anemoner och ranunkler.

 • Ylva skriver:

  Top ett: klassisk vit Lyngbyvas
  Blommor: blå blommor i alla nyanser som finns, blålila till nästan vita som stöter mot blått,
  så fräscht i vit Lyngbyvas att jag blir knäsvag.

 • 1. Min favorit är den vita Lyngbyvasen. Men jag älskar även den vita Bonbonnieren. Så fint att ha dessa två intill varandra.
  2. Mina favoritblommor är rosa ranunkler.

 • Anna C skriver:

  1. Den klassiska vita porslinsvasen är min favorit
  2. Jag gillar verkligen säsongsblommor eller kvistar, allra helst självplockade om möjligt. Så här till hösten tar jag gärna in blommor och kvistar i varma höstfärger som rött, gult och orange. Varför inte kombinerade med eukalyptuskvistar. Älskar när man kan ta med sig årstiden och naturen in i hemmet. Lyngbys vita vas passar verkligen till allt!

 • Emma T skriver:

  Älskar känslan mot handen av matt porslin så min favorit är den klassiska vasen men i matt utförande. Kan dock inte bestämma mig för svart eller vit…
  Just nu hade jag valt att ställa vasen på min kökshylla. Där kommer den upp i ögonhöjd så själva vasen framträder fint. I den skulle jag knipsa av en bit av humlen som kunde hänga ner lite från hyllplanen med dess fina humlekottar.

 • Christina skriver:

  1. Lyngbyvasen i svart
  2. Den sista sommarbuketten för i år med ringblommor i alla nyanser mellan gult och orange Kombinerar med malvor och blåklint. Kompletterar med några kvistar mynta för grönsak och doft.

 • Nita skriver:

  1. Lyngbyvasen i vitt är min favorit.
  2. Hortensia, då det är min favoritblomma, speciellt nu på hösten då färgen blivit mer dämpad.

 • Siri Ljungberg skriver:

  1. Lyngby i svart porslin är min favorit
  2. I vasen skulle jag ha mina favoriter, pioner. Till hösten är det även vackert med chokladblommor.

 • Anett S skriver:

  Lyngbyvasen i grått, mycket stilig.
  Jag fyller min vas med franska tulpaner, som efterhand sträcker på sig och mjukt böjer över kanten, det vackraste som finns!

 • Carina skriver:

  Den vita lyngbyvasen Våren = tulpaner sommar = ängsblommor hösten = hortensia vintern = stora röda nejlikor o järnek så fint i juletid

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) förutom vaserna som ligger i vinstpotten så föll jag pladask för Rhombe baubles, de skulle vara bedårande i julgranen.
  2) jag är äntligen med trädgård och tycker att en egenplockad bukett från trädgård eller ängen bredvid är bland det vackraste som finns, så jag hade fyllt dem med egenplockat!

 • Karin skriver:

  Hej,
  1. Jag gillar From 130 mycket. Jag har 2 stycken nu och skulle tycka det var fint att kombinera dessa med vaser i porslin i olika storlekar.
  2. Jag växlar med årstiderna – men vita och rosa tulpaner på vårvintern. Sommarblommor som jag plockat själv på sommaren – prästkragar och förjätmigej är favoriterna samt dahlior nu.

 • Martin skriver:

  1. Klint-lampan hade helt gått mig förbi och den är ju underbar. Samverkan mellan de två materialen skapar något som ser skulpturalt och ömtåligt ut på samma gång.
  2. PÅ hörnet där jag bor finns en handlare som säljer de vackraste trädgårdsbuketterna från hans egna hem. Lyngbyvasens enkla elegans hade balanserat det lite vilda buketterna på ett vackert vis.

 • 1. Den svarta och även bonbonnieren i opal ser helt underbara ut, liksom det mesta av det andra…..
  2. Pioner, pioner och åter pioner skulle få känna sig hemma i den fina lyngbyvasen. Så vackert och effektfullt i sin enkelhet.

 • Sara skriver:

  Jag är svag för klassiker, köper helst sånt som jag vet att det inte kommer gå ur tiden. Lyngbys blomkrukor är såna, fantastiska!!
  Jag köper aldrig hem snittblommor, vill lägga pengar på saker som består. Alltså kommer mina eventuella vaser att fyllas med blommor från min trädgård, och mot hösten då gärna såna som torkar fint, stjärnflocka till exempel!
  Tänker att den stora vasen skulle få stå på köksbänken och ta hand om träslevar och dylikt.

 • Johanna skriver:

  1. Jag älskar Lyngby vasen och har den själv i klart glas! Älskar även form 140 som har den perfekta formen!
  2. Jag skulle fylla vasen med egenplockade vitsippor på våren, pioner under sommaren, dahlior under sensommaren och ris av Björk eller äpple under vintern så att man kan ha julpynt i!

 • Clas skriver:

  1. Bordslampan av Esben Klint. Eftersom den redan bor hos mig vill jag verkligen framhäva mitt trogna sällskap när mörkret tar vid. <3 Den är perfekt nu när hösten nalkas då den förgyller mina kvällar och nätter, men också om dagarna när den med sin form gör att jag blir en del av den danska designhistoriens vingslag.
  2. Kalla är en vacker och stilren blomma som jag tycker jag passar en klassisk vas som Lyngby bäst. Sen att jag älskar längdskidåkning och Charlotte Kalla oerhört mycket är också en bidragande orsak till mitt val 😉 Vita kallor tycker jag skulle passa perfekt, blomman finns nästan större delen av året vilket är perfekt för en kille som inte har så stor fantasi eller särskilt gröna fingrar.

 • Lovisa skriver:

  1. Min favorit och drömvas sedan många år tillbaka är den klassiska Lyngbyvasen i vitt. Vacker som solitär men helt magisk i grupp med andra i olika färger, material och storlekar.
  2. Jag hade fyllt den med varje bukett jag någonsin skulle få. Allt från framtida taniga buketter från lilla dottern, eller en fredagsbukett från älsklingspersonen nummer 2.

 • Anna skriver:

  1 – den vita klassiska Lyngbyvasen, så vacker!
  2 – jag skulle fylla den med härliga hortensior!

 • annica skriver:

  1 – Utan tvekan Lyngbyvasen. Missat att den finns i grått så den seglade upp på drömskelistan framför vit.
  2 – En vas skulle jag skicka till min dotter som bor utomlands och som älskar nordisk design. Så den skulle få stå hemma hos henne och påminna henne om oss här hemma! Min vas skulle jag just nu fylla med den sista trädgårdsbuketten för säsongen – en härlig bukett av rudbeckia, kärleksört, stjärnflocka, luktärter, dahlia… Vasen är lika fin tom i bokhyllan som med en härlig bukett i sig!

 • Charlotte skriver:

  1) Min favorit är Lyngbyvasen i glas – den rökgrå tycker jag är så fin mot alla blommor.
  2) För mig är förgätmigej den vackraste blomman. Liten och skör och påminner om vår och sommar. Så ett stort fång plockade förgätmigej skulle jag sätta i vasen – sen NJUTA!!

 • Elisabeth skriver:

  1) Jag tycker mycket om mina räfflade Lyngbytallrikar och önskar mig den här, er vas, i samma utförande. Ser framför mig hur fina de skulle vara i mitt hem, både för sig själva, och på matbordet tillsammans med favoritporslinet!
  2) Älskar variation och tycker om alla sorters blommor, stora som små!
  I den största vasen, höga blommor såsom liljor, hortensia och pioner, men också grenar. Min favorit är Magnolia! I de mellanstora vaserna t.ex. anemon, ranunkel och tulpaner. Så fint när tulpanstjälkarna mjuknar och hänger över vasen! De mindre vaserna är ju perfekta på matbordet, med blommor som inte är så stora, eller snittade lite kortare, så båda stora och små personer kan se varandra över bordet. T.ex. alstromeria, rosor och krysantemum.

 • Cilla skriver:

  1) Bonbonnieren i porslin, vilken vacker godisgömma. Precis som när man var liten. Magiskt.
  2) Vasen är vacker som den är. Men jag skulle fylla den med ett fång nejlikor i olika starka färger.

 • Beata skriver:

  1: Jag tycker nog alldra bäst om lyngbyvasen i grått!
  2: Min bästa blomma är tulpaner, så det hade jag fyllt vaserna med då det blir säsong igen, tar mig en sväng till Amsterdam nu i helgen så hoppas kanske kunna få med med några blommor hem trots att det egentligen inte är tid nu…

 • Malin skriver:

  1. Jag har spanat länge på Lyngby-vasen i glas. Tänker att den passar till allt!
  2. Jag hade fyllt den med dahlior.

 • Louise skriver:

  1. Jag måste säga att jag fullkomligt älskar Ebsen Klint, så vacker och krispig. Den fungerar i många olika rum men jag skulle vilja ha en i vardagsrummet på vår halvhöga bokhylla.
  2. Vasen skulle jag fylla med mörkrosa ranunkelblommor. Lite lagom glest och inte fylla ut med några andra blommor eller annat grönt. Det ger en så lyxig känsla och lyfter fram både blommor och vasen.

 • Erica skriver:

  1. Kan man säga alla!?
  2. Hade fyllt dem med blommor från närliggande butiken som säljer stora, fantastiska rosor i magiska färger till super-pris!

 • Tove B skriver:

  1. Är väldigt förtjust i Rhombe Baubles. För oss som bor ihus med stoooora, gardinlösa fönster tror jag det skulle vara så fint att samla några "Baubles" på olika höjd i fönstret som blickfång.
  2. Våra vackra, höstblommande Zinnia från trädgården i både blekrosa och pionrosa. Så fint i den vita klassiska vasen tillsammans med några gröna kvistar.

 • Johanna skriver:

  Svar 1 & 2:
  Med sin vackra och ikoniska form,
  tar ”The Lyngby Vase” mig med storm.
  Vasen fullkomligen ropar elegant,
  med diskret mönster och tydlig kant.
  Fungerar bra precis som den är,
  men självklart också när den blomster bär.
  Hortensia är så underbara – visst?
  Vill fylla vasen med enbart en kvist.
  Nu till hösten en i färgen vinröd,
  lyser upp hemmet med en varm glöd.
  Skulle ta hallen till en ny nivå,
  där den inbjudande på byrån skulle stå.
  Ja, Lungbys sortiment andas ren magi,
  på vackert porslin är de ett geni!

 • 1. Lyngbyvasen i glas är underbar! Den här jag suktat efter länge.
  2. Skulle haft vackra blandbuketter i vasen. Älskar när buketterna innehåller massa olika blommor och gröna kvistar.

 • Annika skriver:

  1. Lyngbyvasen
  2. Röda rosor till min hjärtevän

 • Madelene skriver:

  1. Lyngbyvasen i gråtappning ?
  2. Eucalyptuskvistar blandat med inplockade höstblommor från trädgården.

 • Kristina skriver:

  1. Favoriten är helt klart den klassiska Lyngby-vasen, stor och i vitt porslin. Jag jagar den permanent på varje loppis och i varje antikaffär. 🙂
  2. Hm, på våren en magnoliakvist (eller hellre körsbär?), på sommaren en ängsblanding med t.ex. margeriter/vallmo/blåklint (eller hellre blandade lupiner?), på hösten riktigt mörkröda rosor (eller kanske orangea liljor?), och på vintern lite strama kallor (eller lite grankvistar till jul?)… Beslutsångest!!

 • Karin skriver:

  Hej! Den klassiska Lyngbyvasen i vitt porslin. Den står alltid framme hemma hos oss, men eller utan innehåll. Den bär upp en kvist från trädgården, men mest betyder det på bröllopsdagen när vasen (som vi fick av nära vänner just den dagen) fylls med ett urval av blommor från bröllopsbuketten – rosor, ranunkel, stjärnflockor och anemoner.

 • Linda skriver:

  1. Vet inte om det är tillåtet att säga något annat än vaserna 😉 men mina absoluta favoriter är glasen från AB/C Pitcher and Tumbler.. så vacker rosa färg och formen sen! Funktionellt och snyggt.
  2. Jag skulle sätta i Gerbera, finaste blomman och håller länge 🙂

 • Ronja Koskinen skriver:

  1. Helt klart ljungbyvasen!
  2. Jag skulle välja en enkel trollhasselkvist från min trädgård. Skulle vara såå fint i ljungbyvasen! Håller alla tummar och tår!

 • Math skriver:

  1. Jag gillar allra allra bäst den svarta Lyngbyvasen. Lite syndigt läcker 🙂
  2. Det beror lite på säsong men absolut finast tycker jag en flådig bukett m olika Dahlior skulle vara, så här på hösten. Annars älskar jag när estetik möter mitt samvete. Alltså satsar jag på närproducerade blommer o blader, i säsong.

 • Emma Kitti skriver:

  1. Jag älskar alla vaserna i serien Form. Färgerna går otroligt fint ihop!
  2. Jag skulle klippa många kvistar från mina Jätteverbena som jag har i trädgården. De blommar fint fortfarande!

 • Åsa skriver:

  1. Det måste nog bli Esben klint-lampan-så otroligt vacker och cool på samma gång. Men Bonbonniere och Lyngbyvasen är också helt underbara!
  2. Luktärtor!

 • Monika skriver:

  1. Lampan Esben Klint är min favorit.
  2. Liljor eller gerbera, någon av mina två favoriter skulle jag ha i vasen.

 • Leah skriver:

  1. Jag tycker otroligt mycket om Lyngby vasen. Det är en vas som alltid har stått framme i min mormor och morfars hem i Köpenhamn. Och den är lika tidlös och vacker då som nu!
  2. Jag skulle gärna vilja fylla Lyngby vasen med dahlior, helst året om i starka uppiggande färger.

 • Kristina skriver:

  1. Jag gillar verkligen formen på Rhombe vasen – ny för mig!
  2. Jag fyller den med kärleksört och några vippor av lampborstgräs från trädgården.

 • linda skriver:

  Min absoluta favorit är Bonbonniere skålen i glas, färgen spelar absolut ingen roll. Den är så klasisk och påminner om barndomens karameller hos mormor, som jag skulle fylla den med.
  Om jag ser fick en vas också (!) skulle den fyllas med vildblommor från trädgården.

 • A.S skriver:

  1. Lyngbyvasen i vitt är en solklar klassisk favorit.
  2. Jag hade haft några kvistar av rönnbär i väsen, de orangeröda bären ger än härlig kontrast mot enkelheten i vasens formspråk.

 • Therese S skriver:

  1. Lyngbyvasen i grått är så fin …
  2 … och den skulle jag gärna fylla med hyacinter som är så underbar som snittblomma.
  Tänk vita hyacinter i en grå vas, och kanske ett rött band om vasen på julafton? Så enkelt, stilrent och vackert!

 • Melinda Frölund skriver:

  1. Den klassiska Lyngbyvasen är ju en klassiker utav en anledning. Men Rhombe vasen är ju fantastisk, får nog kalla den för min favorit!
  2. Skulle fylla den med ranunkel. Så ljuvligt underbar blomma. Lekfull och romantisk.

 • Sarali skriver:

  1. Älskar hela Thermodanservisen, men mjölk-/gräddkannan är den jag väljer i det här fallet. Då jag dricker mjölk i både te och kaffe gifter den in sig mot de flesta serviser som en exklusiv detalj på bordet.
  2. Även om jag älskar hösten får jag bilden av ljuvliga körsbärsblom i vasen.

 • Lina skriver:

  1. Jag gillar ju lyngbyvasen och har en hemma som jag älskar, men såg nu lampan tse på hemsidan. Den va ju jättefin!
  2. Jag skulle fylla vasen med blommor och kvistar från trädgården. Men allra helst skulle jag vilja fylla en liten vas med vitsippor som min dotter plockat. Då skulle jag bli varm i hjärtat.

 • Annica Riva skriver:

  Åh, hela mitt liv har jag trånat efter en klassisk Lyngby-vas, som stod i min danska mormors finskåp! Den är helt klart min favorit. Vann jag skulle jag fylla den minsta med de sista sköra luktärterna från balkongen, och de större med vackra gräs och hortensior nu på hösten, och sen vackra pioner till våren <3

 • funkisistan skriver:

  1) Bonbonniern är min klara favorit. Den påminner så mycket om mina morföräldrar. Mormor var dansk och kom till Sverige på -20talet.. henne fick jag aldrig träffa även om jag tydligen är en kopia av henne både till sätt och utseende..
  Morfar satt alltid i köket och rökte pipa när vi kom på besök. Kaffet kokade på spisen, han hade någon anordning där kaffefiltret stod ovanpå och vi kunde aldrig förstå varför han inte bara köpte en vanlig kaffekokare.. Från köket hade han fin sikt ut genom hallen, längs den fantastiska rosengången och bort till det knotiga äppelträdet där vi satt och dinglade med benen och åt alla hans äpplen. "Töser, kom in och ta varsin karamell.. ni vet var de står.." Ett skutt ner, snabba steg över gruset i rosengången, uppför trappan och in i tv-rummet där den stod..tävling med storasyster som jämt vann men ändå lät mig välja först..
  2) Jag hade fyllt min med vallmo från trädgården, för att de är så skira på våren, lite förgängliga och sköra och sedan på hösten för deras fantastiska kapslar…

 • Sophie skriver:

  1. Den klassiska i vitt.
  2. Eucalyptus som håller så länge och doftar så gott!

 • Louise skriver:

  1. Den klassiska vasen i vitt.
  2. Jag skulle variera med blommor från min svägerskas butik, alla lika fina.

 • Terese skriver:

  1.När man omger sig med saker man älskar, kommer man att älska sitt hem, varav klassikern The Lyngby vas med sann glädje skulle få flytta in.
  2.Enkla kvistar efter säsong skulle med stor glädje få fylla den vackra vasen. De enkla kvistarna skulle ge plats för skuggspel vars karaktär förändras med dygnets 24 timmar. De skulle framhäva vasen som skulle komma att liknas vid en skulptur.

 • Charlotte skriver:

  1. Klassikern lyngby vasen i vitt eller dusty pink är mina favoriter!! Har bott i Danmark och älskar allt som är danskt.
  2. Skulle fylla vasen med hortensior som jag torkat eller eucalyptus kvistar.

 • Katarina skriver:

  Jag älskar den vita klassiska Lyngby vasen. Den skulle jag fylla med blå anemoner och vita pärlhyacinter.

 • Marwa skriver:

  1. Den klassiska krukan i vitt! Bedårande.
  2. Helt klart en illgrön kaktus för att bryta det klassiska med det moderna ger mig känslans av stilrent.

 • Maya skriver:

  1. Den klassiska vita matta vasen som jag har ?. Älskar den!
  2. Stjärnflocka, eucalyptus, dahlia och hortensia och kanske lite blomstermorot.

 • Nadja skriver:

  Underbar tävling som jag verkligen hoppas på att vinna!
  1. ESBEN KLINT är min favorit, så snygg! Den skulle behövas och göra sig fint i vårt sovrumsfönster som gapar tomt och mörkt då jag varit tvungen att sälja av lite design här hemma för att ha råd med vår hunds rehabilitering efter hans korsbandsoperation.
  2. Blommor jag skulle välja att ha i den läckra Lyngby vasen är klassiska, pudrigt rosa rosor. Kan aldrig bli fel!
  ´`· .(*·.¸(`·.¸ ¸. ·*}¸.·*).·´ `.·»
  «·.´.¨*·.¸ Lyngby Porcelæn *.·*)*`.`.·»
  ·´`· .(¸.·´(¸.·* *· ..)`·..).·´ `.·»

 • Lovisa skriver:

  Ljungbyvasen i ljusrosa <3 hade fyllt den med pioner (man kan ju drömma trots art det är oktober) för lan kan fan aldrig få för mycket rosa blommor! Plus arr ljusrosa pioner hade passat såå bra med den grå också. Eller vinröda. Mer pioner till folket!

 • Linda Kjellgren skriver:

  1. Hela Thermodan-serien!
  2. Handplockade midsommarblomster!

 • Pernilla skriver:

  Favoriten är den klassiska Lyngbyvasen i matt svart.
  Tulpaner i alla färger och former.

 • Malin K skriver:

  1) just lyngbyvaserna i vitt porslin är mina drömvaser. De passar i alla rum vid alla tillfällen.
  2) jag skulle plocka in säsongens blommor och blad.. som nu mina färgglada dahlior blandat med kvistar från min vintergröna häck. Lite senare på hösten skulle det bli ormbunkar från skogen blandat med julrosor och kanske någon stensöta i den minsta vasen Jag älskar att just ta in naturen på det sättet. Dessa vackra vaser skulle verkligen användas och vårdas ömt.

 • Helena G skriver:

  1. Den klassiska Lyngbyvasen är ju alltid rätt men Form-serien har seglat upp som en ny favorit! Stilren och mjuk i formen i en trendig färgskala. Vill ha!!
  2 Jag skulle plantera små innegranar i olika storlekar i de tre mindre grå vaserna och ställa den i grupp på byrån i hallen. Supersnyggt när det snart närmar sig jul!

 • 1. Den vita Lyngby-vasen i porslin är min favorit! En klassiker som är vacker till allt tycker jag.
  2. Just nu älskar jag Daucus Carota – Blomstermorot i olika nyanser. De skulle jag gärna sätta i den höga vita vasen.

 • Katarina Hedemyr skriver:

  1. Min favorit är Form 130 i grönt, såå fin!
  2. Den bukett som värmer mitt hjärta mest är den som sonen omsorgsfullt plockar med sina små knubbiga händer… ”mamma titta omma” . Sötaste :)!!

 • Dalia skriver:

  1. BonBonniere, wow! Den hade jag missat helt!
  2. Jag skulle ha sticklingar från andra växter här hemma. Vasen blir som ett kugghjul mellan en gammal och en ny planta.

 • Pernilla skriver:

  1. Favorit just nu och som jag börjat samla ihop en kollektion av är flower pot, ljuvlig i formen och är en kruka som jag kommer att ha länge utan att tröttna på och som de flesta blommor passar i. Hade dock gärna sett den i ännu en storlek större än vad som finns idag ?
  2. Favorit blomma i den klassiska vasen är kärleksört nu på hösten, sen att de står länge är bara plus i kanten

 • Maria skriver:

  Det är ju intet för intet som lyngby-vasen är en klassiker och också min favorit.
  Vit cyklamen. En skulptural och stram blomma för en skulptural vas som framhäver vasen och lyfter den än mer.

 • Lena P skriver:

  Min favorit är de söta Rhombe Baubels.
  I vasen skulle det stå blå bolltistlar.

 • Emma L skriver:

  1. Den klassiska Lyngby-vasen men nu upptäckte jag även Flowerpot, där bl.a. vasen agerat inspiration. Tycker om den vackra, sobra känslan dessa produkter förmedlar, perfekta detaljer i ett hem som andas skandinavisk stil.
  2. Nu om hösten gillar jag mycket vinrött och mörklila, lite dova färger på blommorna. Fint till det krispigt vita. Tar bl.a. in blommor som: Stjärnflocka, Spirea och blad såsom Continus Royal Purple.

 • Jerker skriver:

  1. Definitivt ljungbyvasen! Så otroligt snygg.
  2. Hade fyllt den med olika blombuketter efter årstid, från vår stora trädgård!

 • Anna-Maria skriver:

  1.Jag tycker serie Form har så vackra vaser. Gillar de olika färgerna och formerna. Man kan inte ha för många vaser, bara för lite skåputrymme! 🙂
  2. Blommor från den egna trädgården blir det givetvis under sommarhalvåret, just nu martorn i lysande blågrått, och på vintern blir det mest tulpaner!

 • Cissi skriver:

  1. Jag tycker nog att den klassiska Lyngbyvasen i vitt porslin är min favorit, då den är enkel, stilren och klassisk. Den lär aldrig bli omodern.
  2. Jag hade haft vita och rosa ranunkler och tulpaner på våren, rosa pioner på försommaren samt höstiga hortensior vid den här tiden på året.

 • Pernilla skriver:

  1. Väldigt svag för snygga blomkrukor, så min favorit är helt klart deras flowerpot
  2. Nu på hösten, definitivt ett knippe Kärleksört. Står sig hur länge som helst, rotar sig och sen planteras ut i rabatten. Win-win

 • Hanna Lindhe skriver:

  1. Min absoluta favorit i Porcelæn serien är lampan Esben Klint. Samarbetet tar fram det bästa av båda världarna och gifter sig helt perfekt.
  2. Nu när hösten är här så hade en höstbukett passat perfekt. Jag är svag för när man blandar snittblommor och plockar upp säsong med grönsaker. En lila blommande kronärtskocka med matchande rosor och lite grönt hade jag satt samman!

 • Fanny skriver:

  1.
  Min favorit är krukan, med ljugbyvasens stilrena ränder och samtidigt den mjuka formen blir jag helt fast.
  2.
  I vasen skulle jag ställa anemoner. Blomman som förtrollar mig, den ser så skör ut i sin enkelhet men så fort jag ser en stannar livet upp. De vackra lite svajiga stjälkarna, de sirliga kronbladen och den intensiva mitten. Blomman är som en saga och tillsammans med vasen skulle de vara en dröm.

 • Jennie Ottosson skriver:

  1. Min favorit är Rhombe vase.
  2. Pioner i olika färger

 • Victoria skriver:

  1. Jag tycker att krukorna The Flowerpot är så stilrena och tidlösa, helt enkelt en klassiker som inte går att tröttna på.
  2. Min första tanke är ett gäng långa tulpaner, men nu på hösten och vintern hade jag helst velat fylla den med en bukett av bland annat vackra chokladblommor i kontrast till det vita porslinet.

 • Julia skriver:

  1) Mina favoriter förutom den klassiska vasen, är blomkrukorna! Enkla, vackra och förhöjer allt de härliga gröna!
  2) Jag längtar redan till våren för att fylla vasen med vackra magnoliakvistar!

 • 1. Min favorit är just Ljungbyvasen!
  2. Den stora ljusrosa vasen skulle jag fylla med en växt som heter Blodtopp. Gillar verkligen kombinationen av ljusrosa och vinrött 🙂

 • Eva skriver:

  1.BonBonniere så vacker
  2.Vasen skulle jag fylla med rosa rosor.

 • 1. Den stilrena Lyngbyvasen i svart kulör, är min absoluta favorit-interiör!
  2. Vita Papegojtulpaner 🙂

 • Sofie Fallgren skriver:

  1. Favoriten för mig är: suspension lamp.
  2. Jag skulle fylla vasen med orangesprakande ringblommor.

 • Joanna skriver:

  1) Ljungbyvasen i vitt!
  2) Ett fång vita krispiga tulpaner med några kvistar körsbärsblom och eucalyptus vore helt magisk i!

 • Annica skriver:

  1. Flower pot. 🙂
  2. Tulpaner eftersom killen älskar dom. 🙂

 • Sofie skriver:

  1. Det är svårt att välja men måste nog säga den klassiska vita vasen.
  2. Jag skulle fylla den med olika blommor beroende på årstid och humör.

 • Janni skriver:

  Form 140 är så vackra! En vit Ljungby-vas hade jag fyllt med rosa ranukel, vita anemoner och slingriga grenar! Vårkänslor!

 • Sara skriver:

  Det måste nog vara den väldigt omtyckta ljungbyvasen, den i vitt attraherar mig och min stil mest 🙂
  Åh, hade fyllt den med eucalyptus och vita rosor <3

 • Helena Björk skriver:

  1 Jag tycker mycket om vita Lyngbyvasen, så vacker och ståtlig.
  2. Det skulle vara underbart att fylla den med rosa pioner med blad i olika gröna nyanser?

 • MiaMaria skriver:

  1. Den vita Lyngbyvasen skulle jag så gärna vilja ha!
  2. Till den skulle jag plocka en trädgårdsbukett med höstanemon och kvistar av björnbär.

 • Josefin skriver:

  1. Favoriten är den klassiska lyngbyvasen i grått.
  2. Vi har precis köpt hus, så helst hade jag velat sätta tulpaner från egna trädgården i vasen. Gissar att rådjuren kommer äta upp dem förstås, men det går ju bra att köpa i affären också!

 • Alex skriver:

  1. Lyngby glasvas, jag tycker om att man ser formen så tydligt och att man även ser hela kvisten till blomman man väljer att stoppa i.
  2. Hortensia, gärna en som skiftar lite i lila.

 • C skriver:

  1. Jag gillar den klassiska, vita, Lyngbyvasen
  2. Krispiga tulpaner hade jag fyllt den med, finns det något härligare?!

 • PiaL skriver:

  1. Min favorit är den nya jubileumsvasen i marmor. Samma form som den i porslin, men i annat material. Helt fantastisk!
  2. Ett jättefång med ranunkler i sprakande färger!

 • Maria skriver:

  1. BONBONNIERE BLACK & OPAL och THE LYNGBY VASE BLACK & OPAL är sjukt snygga, gillar svart och vitt här hemma så det är en het favorit 🙂
  2. Oj, jag skulle nog plocka något fint ute efter säsong annars skulle jag köpa något som gör en glad allt från tulpaner till hortenisior! =)

 • Monika Lindh skriver:

  Min favorit – bonbonjärer kul att se såna i modernare tappning. https://lyngbyporcelain.com/en_gb/products/bonbonniere-black-and-opal
  2. Jag fyller just nu alla vaser som finns med höstens rönnbärskvistar.

 • Gunilla.M.B skriver:

  Gillar den svarta Lyngbyvasen , tjusig till färg och form !
  Skulle fylla den med vinröda och orange gladiolusar , sköna färger i höst , som ger en glädje och tröst !

 • Madeleine skriver:

  Favoriten är Form 140 eller just Lyngbyvasen. Den skulle jag fylla med väl utslagna doftpioner i knalligt rosa. Räcker bra så, så vasens snygga form inte försvinner i blomsterprakten.

 • Louise skriver:

  1. Den klassiska Lyngbyvasen är min favorit!
  2. I Lyngbyvaser kan alla blommor stå,
  Alla färger: vita, röda, rosa eller blå
  Ett helt gäng eller en vacker solitär
  Oavsett antal vasen dem bär
  Allra helst vita ranunkler och något grönt
  För alla sinnen detta blir skönt!

 • Rebecca Malmros skriver:

  The lyngby vase, Black & Opal är grymt snygg, modern och elegant! Den snyggingen hade fått några kvistar med ekollon, och löv i höstiga färger ihop med en klassisk rosbukett i vitt. Färg, stil och klass

 • Amanda skriver:

  1. Älskar Tsé, vilken underbar kanna!
  2. Liljekonvaljer såklart!

 • Charlotte skriver:

  1. Lyngbyvasen i den allra minsta storleken
  2. Perfekt på frukost brickan med tussilago, vitsippor eller den sista blomman från buketten.

 • Alexandra skriver:

  1. Den vita klassiska Lyngbyvasen ?
  2. Jag brukar oftast plocka in blommor utifrån så det blir lite olika. Men några prästkragar eller tussilago hade blivit väldigt fint! På vintern/hösten så kanske några rosor eller något annat vackert ??

 • Carolin Wallén skriver:

  1. Jag är helt kär i AB/C PITCHER & TUMBLER. Så otroligt mjuk, vacker å enkel design!
  2. Jobbar som florist och har en förkärlek till buketter med naturinslag, som tex grenar, kottar och mossa tillsammans med en vacker hortensia och eukalyptus. Och i dessa vackra vaser är det som en dröm att få skapa fram något. Passar ju med både höga eller låga buketter.

 • Irene skriver:

  Underbart vackra vita Lyngbyvasen 20 cm är min favorit.
  Vasen vill jag fylla med rosa pioner. Bara det. Sååå vackert.
  Hoppas, hoppas det blir jag som vinner.
  Irene

 • Helena skriver:

  1. Den klassiska vita Lyngbyvasen är en favvis. Har även fastnat för deras vita Fitting-lampa, vore en toppenkombo!
  2. Jag hade fyllt vasen med höstiga tistlar!

 • Britt skriver:

  1. Absolut utan tvekan Lyngbyvasen i vitt. Den står för modern, klassisk design för mig.
  2. Rosor, liljor, pioner och ev. andra långskaftade blommor, beroende på humör och tid på året.

 • Tommy skriver:

  Hej hopp
  Föll lite för Thermodan serien, med de snygga muggarna.
  Jag köper blommor till sambon varje vecka, men de skulle göra sig ännu bättre om vi hade snyggare vaser än de vi använder idag. Skulle gärna köpa en stor bukett med krysantemum, rosor och germini i höstens färger och sätta i en ny Lyngby vas…
  Ha det fint
  Tommy

 • Henrik skriver:

  En svart lyngby vas.
  En bukett med gladiolus i färgerna orange och rött.

 • John skriver:

  Lyngbyvasen i vitt!
  Vann jag set detta skulle vi aldrig mer behöva bekymra oss över att vi inte har någon vas som är lagom stor, enkel men samtidigt elegant, har rätt färg och rätt form!

 • John skriver:

  Lyngbyvasen i vitt!
  Ranunkel i olika färger <3
  Vann jag set detta skulle vi aldrig mer behöva bekymra oss över att vi inte har någon vas som är lagom stor, enkel men samtidigt elegant, har rätt färg och rätt form!

 • 1. Den fina bordslampan Esben Klint Lamp är helt underbar, föll pladask direkt.
  2. Vita liljor, som doftar så gott – blir på glatt humör direkt speciellt om de står i dessa underbara vaser

 • Lina skriver:

  Min favorit är faktiskt den vas jag redan har, lyngby vasen i klarglas. Och den skulle vara så fin att kombinera med ett par vaser i porslin.
  Jag tycker vasen ska fyllas med fylliga romantiska buketter för att kontrastera den ganska strama formen. Pastelliga rosor, nejlika, prärieklocka och eukalyptus är vackert och står sig i veckor.

 • Jessica skriver:

  Min favorit är bonbonniere, så klassiska och användbara till mycket. Kommer att gå i arv i flera generationer.
  Skulle fylla vaserna med brudslöja som är min favorit alla årstider. Så vacker och enkel.

 • Ingrid skriver:

  Min favorit är Lyngbyvasen i vitt porslin, den mindre modellen, som står på diskbänken jämte olja, salt o peppar. Fint med chokladblomma i, då avsaknaden av bladverk gör att vasen framträder på bästa sätt.

 • Anna skriver:

  Den klassiska vita lyngbyvasen är helt klart min favorit. Jag hade fyllt den med fredagsbuketten varje fredag. Gillar framför allt vallmo, som min morfar alltid plockade in till mig som liten.

 • Jennie skriver:

  1. Min favorit är lyngbyvasen i vitt porslin. Den har en trogen plats på mitt bord hemma.
  2. Jag fyller den klassiska vasen med nejlikor i årstidens färger. Målet är att vasen alltid ska stå med blommor i, därför väljer jag denna hållbara fina blomma.

 • Jonatan skriver:

  1. Min favorit är den mattgrå lyngbyvasen. Den är en perfekt kombination av klassiskt som möter tufft.
  2. Vita liljor skulle jag fylla den med.

 • Josefina skriver:

  1. Bonbonnieren är min favorit.
  2. Skulle fylla vasen med trädgårdens höstanemoner, så vackert med de gråa tonerna….

 • Jessica S skriver:

  1. Förutom den klassiska Lyngbyvasen är jag också MYCKET förtjust i deras Tsé Suspension lamp. Den hamnar definitivt på min önskelista ?
  2. I vasen skulle jag sätta blommor från min egen trädgård. Mina underbara pioner eller buketter med stjärnflocka, riddarsporre och akleja från blomsterrabatten. Även vilda ängsblommor skulle vara fint.

 • Anette skriver:

  1. Min absoluta favorit är ALDO BAKER CUP.
  2. Jag skulle fylla min vas med pioner som ger mig visioner om rosa toner.

 • Estela skriver:

  1. Rhombe Vase
  2. Tuberose blommor

 • Erika Rosén skriver:

  1. The flower pot.
  2. Jag skulle fylla min vas med rosa pioner, grön-vit hortensia och några eucalyptusblad.

 • Ellen skriver:

  1)Jag hade valt FORM 70 för att jag gillar låga vaser med spretiga buketter i.
  2)Gerbera i olika ljusa nyanser och något grönt fluffigt/spretigt-

 • Fick min första Lyngbyvas när jag fyllde år förra hösten! Inköpt i Köpenhamn där vi firade min födelsedag. (3 x 25 om ni nödvändigtvis måste veta.) Tror att jag har använt vasen varje vecka sedan dess. Får jag önska mig en Lyngbyvas till så väljer jag marmorvasen….

 • Johanna skriver:

  Lyngby vasen är min favorit! Att få fylla den med väldoftande liljor hade varit underbart!!

 • Regina skriver:

  1. Min favorit är den klassiska Lyngbyvasen i vitt.
  2….jag skulle fylla den med en bukett från trädgården bestående av malvor, blåklint och skir brudslöja.

 • Andreas skriver:

  1. Form 140, Rhombevasen och självklart Lyngbyvasen.
  2. Vita liljor eller orchideer tror jag kommer bli väldigt fint!.

 • Sofia skriver:

  1. Min favorit är Rhombe baubles som jag gärna skulle ha i julgranen.
  2. i vasen skulle jag sätta liljekonvaljer på våren.

 • Linda Edlund skriver:

  Den klassiska vita vasen.
  Vita kvistrosor.

 • Annika O skriver:

  1.
  Förutom lyngbyvasen är favoriten den matchande blomkrukan!
  2.
  Skulle fylla vasen efter årstid och säsong,
  men Hortensia är favoriten bland blomsterfång!
  I stilrent formspråk och vacker design
  -jag önskar verkligen att vasen var ”mine”!

 • Annika Nilsson skriver:

  1) LP FITTING #01
  2) Lilejkonvaljer! Min favoritblomma!

 • Pernilla skriver:

  1. Favorit är flower pot som har ett klassiskt formspråk som passar lika bra i fönsterkarmen som på bordet
  2. Den klassiska vasen i porslin blir ljuvlig med en orkidé i. En Orkidé i den klassiska största vasen blir verkligen maffig och fyller upp ett stort fönster eller blir fint på ett sideboard

 • Pernilla Grahn skriver:

  Den vita lungbyvasen och fyller den med rosor som är mina favoritblommor

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.