Annons

Veckans söndagssummering v 37 – 2017

Veckan som gått har bjudit på ett helt gäng lanseringar och inredningsnyheter. Här är en snabb summering för dig som vill ha koll på vad det surrats om vecka 37, 2017!

Fritz Hansen samarbetar med Lala Berlin och gör den klassiska sjuanstolen i en ny tappning – med sits av mjukaste sammet.
Ilse Crawford utökar sin populära kollektion för Georg Jensen
Harri Koskinen har designat ett nytt golvkoncept för TimberDesign Parquet K2 består av parkettmoduler i olika träslag som man kan bygga i olika mönsterbilder. 
Nordsjö färg har presenterat sin syn på Årets kulör i veckan. Inte helt oväntat har de valt en ton av rosa. Denna har fått namnet ”Heart wood”. 
 
Flos lanserar en matt-svart version av deras populära ljuskrona designad av Gino Sarfatti med anledning av lampmodellens 60-års jubileum som går av stapeln 2018. 
Tom Dixon är aktuell med en serie nya glasvaser i bulliga former som fått det passande namnet ”Bump Collection”. 
 
Notiser
– Paola Navone blir årets guest of honour på Stockholm Furniture Fair 2018
– IKEA säljer utvalda produkter i automater vid tunnelbanestationer i Stockholm
– Designtorget fortsätter samarbetet med Beckmans Designhögskola
– Ellos omorganiserar vilket berör 60 personer
– Konstnären GAN kan slå rekord igen på Bukowskis med ett utropspris på 5 miljoner

Stilleben i Köpenhamn fortsätter utveckla egna produkter (ett led i att vara unika på en konform marknad?). Sist ut? En handdrejad kollektion keramik. Läs mer HÄR

På samma tema har den amerikanska livsstilsbutiken The Line tagit fram en egen vas i samarbete med Skultuna. Kolla in serien Bead i mässing HÄR!

IKEA inspireras av Island i sin kommande julkollektion! Lite tidigt att tala om jul kanske, men låtgå när det är så fina saker. Fler bilder hittar du HÄR! Veckans mest ombloggade bostad är inte ett objekt till salu på Hemnet utan ett reportage från The Way We Play. Kolla in Layered-grundarens spektakulära hus HÄR. Fin söndag till dig!
Foto: Fritz Hansen, Georg Jensen, Timber, Nordsjö, Tom Dixon, Flos, Stilleben, Skultuna, IKEA, The Way We Play

Kommentarer

 • Spanade in både 7:an i sammet och Bump från Tom Dixon under Maison & Objet i Paris i fara veckan och föll för båda, såklart.
  Malin Glemmes hem är är ju bara så fint!
  Kram
  Inredningshjälpen/Anette

 • Elin skriver:

  Älskar allt!

 • Anonym skriver:

  Förut länkade du till alla bloggare som skrev om dessa nyheter men nu gör du inte det. Varför?!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.