Annons

Lookalikes: Gloria mässingsljusstake

I vissa fall kanske det är lite tveksamt om ett företag verkligen har inspirerats av en förlaga eller om det bara har råkat uppstå en designtvilling av en slump. I andra fall vill man inte medge renommésnyltningen även om den varit medveten. I undantagsfall skryts det med likheterna. Som här. De skäms inte ens för att skriva ut att de inspirerats av Gloria (från Klong). Därför är det inget snack den här veckan. De här ÄR lika som bär. 
Bild 1: Gloria från Klong pris 995 kr 
Bild 2: Wahlmans interiör ljusstake mässing, pris 499 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Rebecka skriver:

  Hmm, ändå ganska dyr för att vara en ren kopia, då är det ju lika bra att köpa originalet 😉 (Tycker även jag som är fattig student…)

 • Eva skriver:

  Jag avstår hellre än att köpa en kopia. Jag sparar hellre för att köpa det jag verkligen vill ha, originalet – om det än ska ta ett år.
  Kopior kan jag vara utan.
  Tänker mycket på det när jag ser tjejer-kvinnor-damer med väskor som är kopior men med logga som om det vore en väska från Chanel eller annan designer.
  Nej, tack!
  I övrigt: kärlek!

 • Ann skriver:

  Jag slås av bristen på proportioner hos den nedersta. Harmonin saknas. Så utan tvekan skulle jag lägga 500 kr mer och få den rätta känslan.

 • Josefine skriver:

  Ja, de är i princip identiska!

 • Så pinsamt art det knappt är sant, förstår inte hur man ens kan komma på tanken att göra ett sådant övertramp och till och med skriva ut det i klartext.
  Klong/Broberg & Ridderstråle som designat Gloria borde anmäla dem för designkopiering, tycker jag
  Inredningshjälpen/Anette

 • Sofia skriver:

  A vilken favvo ljusstake! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (https://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 • Nathalie skriver:

  Tack för tipset! Dock har de höjt priset till 569 efter detta inlägg. Tänkte klicka hem den nämligen, men av princip står jag över nu!

 • Frida.L skriver:

  Visste inte att om man skriver "inspirerad av" så kommer personen/företaget undan regler som gäller vid kopiering…!? Löjligt lik

 • Ewa skriver:

  Jag har sett båda i verkligheten och dom är inte så lika som dom ser ut på bild. Klong har en platt kraftig gloria och denna är tunn och typ ihålig. Såå som så mycket annat är den mest lik på bild. ???

 • Ja det är faktiskt inte klokt!

 • Hej!
  Tack för ert engagemang. Vi måste dock få flika in och klargöra några missförstånd.
  1. Det är inte vi som tillverkat ljusstaken, vi är endast återförsäljare av den.
  2. Vi ändrade inte priset efter detta inlägg, vi visste inte ens att detta inlägg existerade förens imorse. Vi ändrade priset pga nya priser från vår leverantör. Vi kommer dock justera ner priset igen tillfälligt.
  Vänligen
  Wahlmans Interiör

 • Trendenser skriver:

  Jasså… det var som tusan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.