Annons

DIY: Gör din egen mässingslampa

Trenden med mässingskantat opalglas har ju varit stark en längre tid, men oftast kostar de lamporna en bra slant. Tänker på Michael Anastassiades lampor för FLOS. Vill ni ha bästa budgetknepet för att skapa en liknande känsla / dekoration hemma? Ställ IKEA FADO på ett krukfat av mässing. Finns ju en mängd varianter på sådana fat ute i handeln just nu. Det här har jag köpt på Svenskt tenn och det kostar 240 kr. 
Man får luta globen lite så att sladden kommer ut på baksidan och det är väl säkrast att rekommendera den som släckt dekoration (tänker att man ska vara försiktig med allt elektriskt/brandfarligt). Men värt att testa om du har en FADO hemma kanske?  
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Wow vilket bra tips!

 • Louise skriver:

  Hej Frida!
  Jag älskar dina tankar om hållbar och tidlös inredning. Jag och min sambo har precis köpt ett litet hus som vi ska renovera och bygga till. Jag tänkte bara höra om du har några tankar kring hållbara val, som man kan tänka på redan tidigt i processen. Både vad gällande basen, såsom väggar och golv, men också hur man kan tänka hållbart när man ska inreda tex ett badrum. Jag tycker att ditt samarbete med ballinglöv gav mycket inspiration, men det skulle vars intressant att höra hur ni resonerade inför att tex göra köket vitt istället för (trend?)-färgen grått eller något annat.

 • Anna skriver:

  Riktigt snyggt! Tack för bra tips!

 • Helena skriver:

  Hej, jag undrar varför du rekommenderar den som släckt. Vad är det som gör det hela brandfarligt?

 • Trendenser skriver:

  Jag tänker att lampan kanske blir varm om man väljer ett mässingsfat som sluter tätt undertill så den inte får luftgenomströmning. Alla kanske inte tänker på det så vill uppmärksamma dem som vill testa detta att tänka på det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.