Annons

Veckans söndagssummering v 31 – 2017

Eftersom många PR-byråer, bloggare och mäklare passar på att ta välförtjänst semester i juli – så gör även min nyhetssummering det. Mellan vecka 28 och 31 bjuder jag istället på en annan slags söndagsummeringar med tips på intressanta inredningsfilmer, intervjuer och poddavsnitt inom inredning och design. Perfekt för dig som är ledig och vill ha lite uppslag på ”sommarsurf för inredningsnördar”!

Söndagssummeringen i dess vanliga form är tillbaka igen nästa söndag, vecka 32!

 
VECKANS NETFLIX
True Cost
Smärtsamma sannningar om priset för lågprismode och kortlivade trender i en av Netflix viktigaste dokumentärer. Borde vara obligatoriskt för alla att se. Har du tid över under semestern. Gör det!
 
VECKANS YOUTUBE

En abe bliver till
För att göra en parafras till Netflix-filmen, det här handlar snarare om ”The REASON why it costs?” Kan rekommendera en titt på detta Youtube-klipp som visar hur mycket handpåläggning det är på en till synes simpel designklassiker. Den ikoniska apan görs av händer, men inte i en handvändning. 
 
VECKANS TED-TALK

Lyssna på Al gores TED-talk med ”15 tips på hur individer kan påverka klimatförändringarna”. 
 
VECKANS PODD / ÖRONGODIS

Har du inte redan lyssnat så kan jag tipsa om Johan Rockströms sommarprat från 2015. Miljöproblemet förklarat på ett enkelt och ännu hoppfullt sätt. Heja Johan!

Kommentarer

 • Sara skriver:

  Storgillar dina alternativa söndagssummeringar med lärorika och intressanta länkar. Hoppas på fortsättning i ngn form även när det "vanliga" summeringen återvänder ?

 • Anonym skriver:

  Håller mef föregående talare. Snälla snälla fortsätt gärna med detta i höst.
  Röstar för ett läsarupprop för en fortsättning med dina filmtips och poddtips etc OCH de eminenta nyhetssummeringarna på söndagarna.

 • kajsa skriver:

  Vilken fin film om apans tillverkning man verkligen ser att han tycker om sitt jobb.
  Filmen om mode var fruktansvärd.
  När ska vi konsumenter förstå att vår värld snart rasar .
  tänk till nästa gång ni står där i kön för att köpa det där billiga plagget i någon av de stora klädkedjorna .
  Tråkigt nog är det så här även inom tillverkning av möbler och inredning.
  Tack för en mycket bra söndagssumering

 • Håller med Kajsa här ovan, så himla skevt och inte det minsta konsekvent beteende av de flesta av oss, och inte enbart när det gäller mode utan även inredning, mat och hushållsprodukter.
  Inget ska kosta något men samtidigt vill vi ha mer och mer i lön för utfört arbete.
  Kanske borde man fundera på vad arbetarna i fabrikerna som tillverkar alla de billiga produkterna tjänar, ja det är knappats en lön som vi själva skulle gå till arbetet för och lägg sen till transporterna från tex Kina där mycket av lågprisprodukterna kommer ifrån samt inte minst det sopberg vi skapar av alla slit och släng produkter.
  Västvärldens konsumtion med Sverige i spetsen är en av nutidens allra största miljöbovar, det nämns inte lika ofta som utsläpp från bilar, flygplan osv i debatten men väl värt att tänka på.
  Inredningshjälpen/Anette

 • Ekenäsliv skriver:

  Hej,
  Nu har vi tittat både på The Minimalists samt The True Costs.
  Den första fick mig att börja vilja tänka ännu mer medvetet och sluta "tröstköpa" (har jag väl i stort sett slutat med, men ska erkänna att det kan hända …) Jag vill bli mer medveten och eftertänksam innan jag klickar på köpknappen.
  The true costs berörde ju mer på ett väldigt emotionellt sätt… Den dokumentären borde verkligen ALLA se precis som du skriver… Aldrig skulle jag vilja sätta min flicka att jobba under de förhållandena… varför ska något barn eller unga flickor och pojkar göra det..?
  Verkligen gräsligt och den borde ju visas i skolar för att göra unga medvetna när de handlar med.
  Kanske är det ändå bättre med en tröja än tio olika..?
  Men visst börjar det vända? Att människor rent genrellt blir lite mer medvetna och är trötta på slit och slänget, eller är det en illusion?

 • Lina skriver:

  Hej Frida. Har du sett detta instagramkonto blackandzinc https://www.blackandzinc.com/? En familj som renoverar en 70-talsvilla till stramt modernt hus. Tänker att det kanske är många andra villaägare därute med 70-tals hus som kan inspireras. (Förstår om vissa tycker folk är galna som inte vill hålla sig till byggnades eget formspråk, men jag tycker att det är spännande med folk som vågar.)

 • Lina skriver:

  p.s. Intressant söndagssummering som vanligt. Tycker dessa inlägg tillför otroligt mycket till din blogg. Skapar ett helt nytt djup som jag älskar!

 • Lina skriver:

  p.s Intressant söndagssummering som vanligt. Älskar dessa inlägg och tycker att de tillför en ny dimension och djup till din blogg! (sorry för spam, försökte skriva detta innan men verkar inte ha gått igenom

 • Anonym skriver:

  Intressant att Inredningshjälpen tycker till om konsumtion dom hetsar till köp med rabattkoder i vartvarannat inlägg……

 • Maria skriver:

  Tack för tipsen!

 • Ann skriver:

  Hej,
  Jag uppskattar också de här inläggen och skulle uppskatta om de återkom då och då även efter semesterperioden 🙂

 • Karina skriver:

  ÄLSKAR dessa inlägg!

 • Jenny skriver:

  Håller verkligen med om att alla borde se The true cost. Den fick mig verkligen att ställa om mina konsumtionsmönster. Väldigt välkurerad summering, ska kolla in de andra länkarna nu.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.