Annons

Lookalikes: Montanas byggbara moduler

Jag vet att jag kommer få invändningar nu. En fyrkantig byrå är en fyrkantig byrå. Typ. Men ni som känner till Montanas klassiska hyllsystem kanske håller med i mina spekulationer om var IKEA hämtat inspirationen till sin nya slimmade serie Eket? Kan det vara den danska designklassikern som agerat föregångare tro? Om inte annat är detta en betydligt mer arbetad hylla än man är van att se från det blågula varuhuset. Byggbara är de också, precis som Montanas moduler. Men med en lite annan prislapp. 
Bild 1: Montanas klassiska kvadrat, pris per modul 4025 kr
Bild 2: IKEAs nya serie Eket, pris per modul 480 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Marie skriver:

  Alltså ja men utan att ha sett Ikeas hylla irl så lär det ju ändå vara en enorm skillnad i kvalité, Montanas hyllor är ju verkligen toppklass tycker i alla fall jag i detaljer och i finish.

 • Jag håller med Mona här ovan, Montanas moduler är dyra men har en finish med kantslipning osv och perfekt passform om man vill bygga olika kombinationer, smarta tillbehör, toppskivor, dörrar osv.
  IKEA’ s moduler har vanliga raka kante, och antar jag måste monteras ihop vilket maninte behöver med Montanas moduler.
  Inredningshjälpen/Anette

 • Ann skriver:

  Är övertygad om att finishen är olika, men annars är de nästan skrattretande lika. Verkar klart inspirerad. Även konceptet med massa olika färger, vilket är olikt ikea.

 • Lisa skriver:

  Kolla även in Ilvas Boxy…

 • Nini Tjäder skriver:

  Har sett Ikeas och grannen har köpt ett antal skåp och kuber och lådmodul med två lådor som jag hjälpte henne sätta ihop. De är nätta och fina, finns i två olika djup, har jättefina benmoduler i trä och ger möjlighet till flexibel inredning med alla sina olika delar. Jag är dock inte helt förtjust i Ikeas nya sätt att sätta ihop möbler. Det är svårare än det sägs ska vara. I alla fall vad gäller lådorna i lådmodulen.

 • Bettan skriver:

  Vill bara inflika, att sådana här fyrkantiga, gröna lådor köpte jag
  (nästan helt säker på) på IKEA till min första egna lägenhet slutet på 60-talet!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.