Annons

Läsarfråga: Tips på inredning till en gästtoalett

Inlägget innehåller reklamlänkar till bl a Svenssons, Beijer Bygg mfl
 
I bloggkategorin Läsarfrågan hjälper jag er lösa inredningsproblem utan kostnad (min tid finansieras med hjälp av annonslänkar till de produkter jag föreslår). Har du kört fast hemma? Skicka beskrivning och bild på ditt rum till: [email protected] 
Fråga: Vi bor i ett 60-talshus och jag skulle behöva hjälp med hur man skulle kunna göra vår gästtoalett lite trevligare. Ska man måla? Tapetsera? Kan man byta belysning eller hitta något roligt / retro som ändå känns modernt? Hälsningar/ Sofie

Bildkälla: Elot.se
 
Svar: Vill du byta belysning i ett våtutrymme är det viktigt att de nya lampor du väljer har rätt så kallad IP-klass. Badrummet delas in i olika zoner beroende på hur nära vattnet din belysningskälla ska monteras. Hos Elsäkerhetsverket kan du läsa mer om IP-klasser.
Rund spegelmed svart kant // Svart hylla //  Badrumsmatta i trä // bladmönstrad tapet // badrumsbelysning Skina SofaStore // den klassiska svenska retro-kroken Mama i återvunnen aluminium // Pumptvål LA Bruket // Pedalhink svart, Svenssons // Toalettpappershållare 119 kr, Beijer Bygg // Gröna handdukar i skön kvalité
 
Vad gäller inredningen tycker jag att basen är jättefin (smart planerat med klassiskt kakel och fint golv). Addera en rolig tapet (det är ju så liten yta att tapetsera ovanför kaklet så det är lätt att ändra om det känns för vågat). Sedan räcker det att byta några detaljer ex. en ny större spegel, en modern toalettrullehållare och nya krokar för att åstadkomma en uppdaterad look. Jag skulle också ta igen teaken i dörren i en lite mindre badrumsmatta av trä. Hoppas att mitt förslagskollage kan inspirera!

Inlägget innehåller reklamlänkar

Kommentarer

 • Kristin skriver:

  Heja Frida vilka fina moodboards du skapar. Jag älskar denna kategori. Inspirerande! Tack!

 • Ann skriver:

  Bra tips att ta upp dörrens färg i mattan. Så binds rummet samman. Såg sedan att tvålen dessutom har samma färg. Sådana där små detaljer som gör så mycket.

 • Anna skriver:

  Nej ta inte bort den befintliga spegeln och toalettrullehållaren!!!!!!

 • Fru K skriver:

  Tycker att badrummet har en grym bas, jag hade bara valt att måla vägg och tak i en mörkare färg för att få det lite mer ombonat. Vi målar vår gästtoa i vår förra lägenhet så och den kändes genast coolare, mysigare och mer ombonad. Tak är underskattat att måla i samma färg som väggarna i ett mindre rum. Tycker ni skall behålla retrostilen i badrummet. Annars ör det fint att bara köpa en måttanpassad spegel och limma dit på väggen, antingen på hela sidan vid handfatsväggen, eller bara upp till tak ungefär handfatetsbredd.
  Teaken hade jag plockat upp genom en korg i liknande träfärg ståendes på golvet och slängt ner en massa toarullar i. Dölj inte ert fina golv.

 • Anna skriver:

  Tok-Älskar dessa inlägg. Både att ta del av dina idéer och läsarnas förslag i kommentarsfältet. Det tillsammans med dina konkreta stylingtips ger mig så mycket mer än att bara titta på fina bilder och 10 tips etc etc som andra bloggare bjuder på. Hoppas att du orkar fortsätta länge till.

 • Anna Sundbärg skriver:

  Det vore ju oerhört synd att ta bort spegelskåpet! Det är ju exakt rätt stil och hur snyggt som helst!

 • Linn skriver:

  Hej, vill bara flagga om att den superfina tapeten från Boråstapeter (oxford) har utgått. Men toppenfint förslag!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.