Annons

Veckans söndagssummering v 30 – 2017

Eftersom många PR-byråer, bloggare och mäklare passar på att ta välförtjänst semester i juli – så gör även min nyhetssummering det. Mellan vecka 28 och 31 bjuder jag istället på en annan slags söndagsummeringar med tips på intressanta inredningsfilmer, intervjuer och poddavsnitt inom inredning och design. Perfekt för dig som är ledig och vill ha lite uppslag på ”sommarsurf för inredningsnördar”!

Söndagssummeringen i dess vanliga form är tillbaka igen söndag vecka 32!

 
VECKANS NETFLIX-TIPS

Minimalism
Den omdiskuterade Netflixdokumentären Minimalism: A Documentary About the Important Things” ligger uppe i Sverige nu. Passa på att ta del av denna tankeväckande film. Lovar att du kommer se på ditt hem och dina prylar med andra ögon efteråt. 

VECKANS YOUTUBE-KLIPP

Production of Kubus
Så tillverkas den minimalistiska designklassikern Kubus av ByLassen

 
VECKANS TED-TALK

Less stuff more happiness 
Inredningsbloggaren Graham Hill, som också är grundare av TreeHugger.com och LifeEdited kåserar om flyttkartongen som aldrig packas upp 

VECKANS PODD / ÖRONGODIS

Mindfullness och inredning Nirvan Richter 

Ni skulle inte tro mig om jag berättade hur många gånger jag lyssnat på detta avsnitt. Ge det litet tid bara (det bästa kommer igång i mitten av programmet). 

Kommentarer

 • Ann skriver:

  Tack för tips! Ser fram emot att lyssna på länkarna.

 • Josefine skriver:

  såg minimalism-dokumentären för några veckor sedan och den var riktigt bra!

 • Ingrid skriver:

  Åhh, har nyss lyssnat på min idol Nirvan Richter och blir så lätt i sinnet. Tack Frida för tipset!

 • Ida skriver:

  Jag tycker att det är briljant att du ger oss Netflix- och Youtubetips! Hoppas på att de fortsätter.

 • Anna skriver:

  Tack för toppentips! hoppas också på en fortsättning!

 • Maria skriver:

  Frida dessa tips måste bara följa med även efter sommaren! De har blivit storfavoriter!

 • Maria skriver:

  Tack för tipsen! Blev så INSPIRERAD av dokumentären och även av intervjun med Nirvan. Önskar precis som i flera kommentarerna att du kommer fortsätta med tipsen även till hösten (både för min egens skull och för planetens). Tack igen!

 • Ellen skriver:

  Tack för att du tar upp en så viktig fråga som minimalism och miljöpåverkan! Jag har följt din blogg i många år men litegrand saknat miljötänket, har funderat mycket på hur man kan kombinera ett intresse för att skapa ett vackert hem med hållbarhet och respekt för miljön. Jätteviktigt och intressant och jag skriver nu om det i min blogg http://www.clearspace.se, och erbjuder också hjälp med att rensa ut och skapa ett hem man trivs i. För det är ju inget fel med estetik och skönhet, och det behöver inte gå hand i hand med att shoppa mycket eller följa trender. Ha det bra!

 • Sosso skriver:

  Skall kolla direkt på Netflixdokumentären Minimalism.. Tack för tipset 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.