Annons

Läsarfråga: Tips på inspirerande böcker om effektivitet och motivation

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
 
I bloggkategorin Läsarfrågan svarar jag på era frågor och hjälper även till att lösa era inredningsproblem utan kostnad (min tid finansieras med hjälp av sk. annonslänkar till de produkter jag tipsar om). Letar du efter något särskilt eller har du kört fast med ett rum hemma? Skicka beskrivning och bilder till: [email protected] 
 
————————————-
 
Fråga: Det här är lite ”off topic” men jag är imponerad av din energi och hur mycket du verkar hinna med trots att du har småbarn. Har du några bra tips på inspirerande böcker som du har läst och fastnat för på temat effektivitet, motivation, företagande och hur man får saker gjorda? Ska beställa hem lite semesterläsning och skulle gärna vilja ha tips så jag lägger min tid på riktigt bra böcker. Tack på förhand, Johanna
 
Svar: Åh, vilken rolig fråga! Helt utanför ämnet, men jag gör gärna ett avsteg för att tipsa om några riktiga guldkorn som jag läst och fortfarande läser då och då. Böcker man blir pirrig och entusiastisk av helt enkelt!
 
 
4-timmars arbetsvecka är den enskilt bästa bok jag någonsin har läst om hur man kan strukturera sin arbetstid, sina mail och sitt tankesätt för att få mer gjort på kortare tid. Läsvärd oavsett om man driver eget eller är anställd. Jag har själv läst om den flera gånger. Ska du satsa på en bok om effektivitet i sommar, köp denna.
Boken Essentialism fick jag tips om av en annan bloggare (Johanna Bradford) och den har verkligen hjälpt mig att tänka till. Handlar inte bara om hur man får mycket gjort utan framförallt om hur man får rätt saker gjorda. Jag återkommer ofta till den när det har kört ihop sig och jag behöver sträcka ut tankarna och prioritera.
It’s not how good you are, I’ts how good you want to be är en lättläst och ganska tunn bok med korta välskrivna och tankeväckande kapitel som man inte behöver sträckläsa utan kan ta lite då och då. När man sitter på flyget eller pendlar till jobbet, eller får en stund i hängmattan. Paul Arden var creative director på reklambyrån Saatchi and Saatchi så den väver in marknadsföringstänk i begreppet självutveckling. Väldigt bra!

 

 
Slutligen, några böcker jag inte läst ännu, men själv beställt inför semestern:
Driven till max -Handlar om hur man tar kontroll över sin drivkraft. En debutbok om baksidan av att vara en röd personlighetstyp.
Bortom Lean – Intressant om Japansk ledarskapsfilosofi. 
5 AM är ingen tidpunkt, det är en livsstil – En bok om hur man startar dagen bättre. 
 
 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar

Kommentarer

 • Vilket toppeninlägg!
  Så kul med boktips nu när man har tid att läsa. 🙂

 • 17doors skriver:

  Tack för tips! Nästa resa ska jag se till att ha med ett av dem och inte bara massa förutsägbara deckare som jag fick med mig på denna…
  Fortsatt fin sommar!

 • Karin skriver:

  Oj, jag tyckte 4 timmars arbetsvecka var hemskt provocerande. Den handlar om att man ska hitta en affärsidé som bygger på att andra (i låglöneländer) ska jobba åt en för en liten slant och att man själv säljer tjänsten/varan vidare med stort påslag. Jag måste ha missat något i boken för det är många som hyllar den och jag förstår inte storheten.

 • tack för tips! Jag tyckte mest om Essentialism för som Karin kommenterade ovan blev jag lite för provocerad av 4 timmars arbetsvecka (väldigt amerikansk synsätt?)… Men ska ge den en chans till.

 • Frida skriver:

  Karin: jag läste inte alls bokens budskap så utan har tagit fasta på hans mer generella tips om hur man ska formulera sina mail för att svara på så många frågor man kan direkt och hans diagram om delegering t e x.

 • Linn skriver:

  Klickade hem två av tipsen direkt! Tror verkligen att Driven till max kan verkligen vara något för mig. Ha en fin sommar!

 • Wilhelmina skriver:

  Ett annat tips:
  What the most successful people do Before breakfast
  https://lauravanderkam.com/books/successful-people-do/
  intressant och det är både män och kvinnor som är intrevjuade och man får ta del av deras morgonar och läsa hur de prioriterar familj och barn, jobb, samt egentid som ex. meditation osv.
  Lättläst och läsvärd!! 🙂
  Trevlig sommar!!

 • Lina skriver:

  Jag blev nyfiken på det där med röd personlighetstyp?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.