Annons

Instamoments @trendenser

Mitt instagramkonto går lite på halvfart såhär i semestertider, men jag har lagt upp några klipp på Insta Stories. Eftersom de filmerna försvinner 24 timmar efter man postat dem kanske det är lätt att missa. Här kommer en resumé!
1.) ”Vad ska du med den lilla grejen till?” undrade min man skeptiskt när jag kom hem med Maria Håårds vas i storleksklass finbergborg från Svenskt tenn. Jo, alla miniatyrbuketter som plockas av små knubbiga barnahänder. Eller den där ensamma styvmorsviolen man hittar under kvällspromenaden med barnvagnen. Fin att ha på sängbordet eller kanten på handfatet. Veckans fredagsblomma!
 
2.) Bästa sommar-fyndet hittils har jag gjort på Artilleriets REA. De har 50% på P.A.P Swedens fodral. Skynda fynda!
 
3.) Jag förstod att min Kungsbacka-guide var uppskattad eftersom blogginlägget sparats flera hundra gånger på Bloglovin. Håll utkik på mitt instagram för fler tips på utflyktsmål i mina hoods. Här kör vi en kvällspicnic vid sjön Lygnern. 
 
4.) Vem hade kunnat ana att årets ”hemester” skulle bli mitt livs dyraste semester? Jag glömde nämligen att kalkylera in fyraårstrotsen. Nästan varje dag är det något kärt som går sönder i vårt hus pga intensiva lekar eller känsloutbrott. Imorse fulgrät jag när mitt favoritporslin åkte ner i det nylagda parkettgolvet. Hjälp! Mitt tålamod sinar. Hur gör ni andra? Tips?

Kategorier:

Kommentarer

 • Helena skriver:

  Har också fyndat P.A.P på Artilleriets reor. Förra gången ett fodral till min laptop i filt, och denna gång ett pennfodral. Så fina saker 🙂 Är sugen på laptop-fodralet i skinn, men jag har ju ett jättefint så kan inte rättfärdiga det köpet 😉

 • Åh, förstår frustrationen, har tyvärr inget bra tips att komma med men som min man brukar säga när jag bryter ihop när något går i kras, "det är bara materiella ting som går att ersätta" , och så är det ju!
  Kram
  Anette

 • Mia skriver:

  Jag fulgråter också! Till trasiga saker, otröstlig bebis, trotsig storebror, fattig frukost och allt däremellan. Men idag påminde min man mig: du, vi har iallafall barn. Våra vänner har försökt i flera år men har inte lyckats. Va glad att du har nån att kånka på, nåns klädberg att tvätta.
  Då blev jag tyst och ödmjuk 🙂
  Kör på papptallrikar eller färgglad plast och blunda!
  Du är grym, kämpa!

 • Anna-Maria skriver:

  Heja fulgråten! Finns det en fingråt? Really? Jag gråter också över vackra julgranskulor, glas och annat som går sönder,

 • Anna skriver:

  Helt ok med fulgråt!! Plocka bort det du vill och kan och kör som ett mantra att det är ju en jätteomställning att bli storebror. Det är klart att det blir många känslourbrott. Heja er!!

 • Anonym skriver:

  Förlåt men så skönt att höra man inte är ensam om detta småbarnsdilemma ???? Tack för ärligheten. Vi gör inte några större utsvävningar i år pga barnen men tänker ibland att det hade varit billigare för oss att checka in fyra veckor på ett vadderat hotell med Bamseklubb och all inclusive. Det är ju skitjobbigt och frustrerande som f*n när saker man gillar går i kras och barna far runt som tornados hemma. Suck. Hur stort mammahjärtat än är så måste det vara okej att bli ledsen ibland också. Tror det är viktigt att inte känna sig ensam bara. Övertygad om att alla går igenom slitsamma perioder. Vi är bara mer eller mindre ärliga om skiten.

 • Sandra skriver:

  Vi däremot har lagt bort porslin o glas vi gillar. Istället använt allt sånt där mixat av olika set som blivit kvar som vi haft dåligt samvete att slänga (har svårt för släng o köp nytt bara för att). Nu har vi bara två fula skålar kvar och 3 omaka glas. Man blir nästan lite glad när de flyger i golvet. Resten använder vi Ikea 365, ett bra vardagsporslin tycker jag. Sen emaljerade tallrikar o muggar o trädgården. Snygga grejer hinner vi ha när barnen är 18 ?

 • Eva skriver:

  Kalla in den äldre generationen eller någon annan med tålamod! Någon som kan spela fotboll,bada och bygga lego i timmar. Ta sedan barnvagnen med dig ut trädgården och hoppas på någon timmes slummer i hängmattan.
  Farmor

 • Liza skriver:

  Turas om att ta hand ombarnen så den ena får en paus. Köp alla plastiga uteleksaker du kan tänka dig, vattenspridareni form av tokig blomma och plastmatta man glider på gräset på är några favoriter. Mest möjligt utomhus! Och teama upp med andra föräldrar med jämnåriga barn, det är lättare med flera som leker ihop!!

 • Anna skriver:

  Vi kör på hopblandat ganska fult arvegods. Snart har allt gått i kras ( 3 och 5-åring). Vilket betyder att vi snart kan köpa vårt finporslin! Ett sommartips som håller mina ungar sysselsatta i timmar är sluss från aquaplay. Sjukt kul att leka med båda kall och varma dagar! Heja dig!!

 • Emma skriver:

  Klart man blir ledsen när något går sönder. När något har råkat gå sönder ibland så har vi förklarat att vissa saker är ömtåliga och att man måste vara försiktig. Sen visar jag mina känslor för barnen och ibland har det kommit tårar för mig och dom "stunderna" har fått barnen att fundera och när dom ser mig bli ledsen så blir dom tysta, ångerfulla, kärleksfulla och förståndiga.
  Lycka till 🙂

 • Hanna skriver:

  Har svårt när föräldrar säger att de inte ska ändra ngt hemma när de fått barn. Att alla fina prydnadssaker får stå framme, soffan ska vara ljus & hemmet är mer för visning än att leva i. Det är väl allas hem att leva & bo i. Visst är det underbart med vackra saker men om det mer bidrar till sorg & frustration är det kanske klokare att anpassa under de år när det behövs.

 • Jennie skriver:

  Det enda som har funkat på vårt barns enorma trots är belöningssystem. Varje gång han gör något bra ritar vi en stjärna på en griffeltavla. När det är fem stjärnor får han en liten belöning. T.ex ett litet klistermärke.

 • AK skriver:

  Här hemma har vi försökt få till att det barnet som nyss blivit storebror / storasyster ibland får "sin" mamma tillbaka för sig själv. Så bara för en timma eller två. Gör något bara du och Max, åk till stranden, ät hamburgare på Mc Do eller cykla på utflykt, kort sagt gör något som han gillar bara ni. Då tycker vi att den mesta frustrationen brukar ebba ut. Och istället för barntallrikar i ful plast kör vi vita 5 kr- porslinstallrikar från Ikea. Lycka till!

 • jennie skriver:

  Ja, åh det här med sommarlov alltså… Så ljuvligt att vara tillsammans och så otroligt frustrerande och tålamodsprövande på samma gång. Vi har en 4-åring och en 1-åring och trots att båda är ganska lugna barn är det fan fullt ös konstant! I år är första året jag faktiskt blivit påverkad av allt det perfekta på Instagram och jag känner ibland att "varför kan inte vi njuta av solnedgången med en flaska bubbel" eller insert valfritt perfekt/härlig aktivitet. Därför är det ganska skönt att läsa detta inlägg och kommentarerna, bakom det perfekta. Det är tufft och vi alla kämpar på med utbrott, köpeköttbullar och saftkladd, det ger i alla fall mig tröst när det är tufft.
  Vi var i nästan samma sits som ni förra sommaren, med nyfödd och nybliven storebror och herregud alltså. Jag upplevde första året som tvåbarnsmamma som otroligt tufft, men häromdagen när hela familjen satt och åt middag under tystnad slog det mig hur fint det kommer att bli och ju faktiskt är. Vi är många som förstår din frustration och ledsamhet. Det kommer en tid efter kaoset. Kram!

 • Martina skriver:

  Det är bara att härda ut vännen min. Har en 6 åring i h en 3 åring. Vågar knappt ha något framme. Även pappan i familjen är lika vild han med lekarna med barnen och därmed 6 ggr större i kroppstorlek. Hoppas du få njuta av din semester så hoppas jag att vi ses i höst

 • Pernilla skriver:

  Kan varmt rekommendera boken Barn som bråkar! Handlar om lågaffektivt bemötande och hur vi med vårt eget handlade kan försöka lugna och avstyra de värsta känslostormarna innan det blir kaos. En helt fantastisk bok som öppnade mina ögon på så många sätt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.