Annons

Veckans söndagssummering v 23 – 2017

Söndag och jag kör som vanligt en summering av inredningsveckan som gått. IKEA har haft sin årliga pressvisning i Älmhult vilket resulterat i att en rad blogginlägg om deras kommande projekt fullständigt dominerat sociala medier den här veckan – men det finns en hel del annat smått och gott som också är värt att ta en titt på för den som villl hålla sig uppdaterad om vår bransch. Scrolla och kolla.

Vi börjar med de största snackisarna som surrat kring IKEA efter deras Democratic Design Days (som jag var inbjuden till men inte kunde delta vid pga bebis). 

1) IKEA + BYREDO
Ben Gorham från Byredo ska hjälpa IKEA att utveckla nya ”doftupplevelser”.

2) IKEA + NASA + Lunds universitet
IKEA inleder samarbete med NASA och Lunds universitet för att ta lärdom av hur livet eventuellt fungerar på Mars för att forma framtidens möbler och boende. 

3) IKEA + Off-White
Virgil Abloh från Off White ska göra ännu en ny IKEA-påse (inflation i detta snart?)

4) IKEA + Teenage Engineering 
Ett samarbete med ljudföretaget Teenage Engineering har resulterat i FREKVENS SOM ska hjälpa dig fixa feststämning och party i sista minuten…

 

Aesop lanserar för första gången en trio rumsdofter i sitt permanenta utbud. Kollektionen erbjuder tre distinkta dofter: Istros – en sofistikerad, blommig och rökig doft, Olous – en livfull blandning av citrus och gröna växter, samt Cythera – en blanding av värme, trä och krydda. Dofterna finns i butik från den 3e juli 2017. 

Lagerhaus har visat höstens kollektioner Kitchen Finds och Work Space. Naturmaterial som kork, trä och keramik, nya skrivbordstillbehör och rymdinspirerade detaljer med regnbågsskimrande effekter, sfäriska former och metalltryck. Kollektionerna kommer att finnas i butik from 3 augusti

Den 8 juni öppnade designföretaget Bolon en egen konceptbutik i Stockholm – Bolon Lab Store. Förutom showroom blir det utställningar, föreläsningar, workshops och middagar som vävs samman i en miljö med innovativ golvdesign och inredning i fokus. 
Danska inredningsformgivarna Frama håller till i ett gammal apotek från slutet av 1800-talet i centrala Köpenhamn. Som en hyllning till lokalen har man tagit fram en kollektion som heter St. Pauls Apothecary och senaste tillskottet till denna kollektion är en Eau de Parfum med doft av cederträ, citrongräs och lavendel som blev ombloggad i veckan. 
H&M’s nya konceptbutik Arket har skapat ett instagramkonto där man kan följa processen inför öppning. Förutom egna produkter kommer de även att ha externa varumärken i sortimentet och bl a reproducera Carl Malmstens gamla stol” Skedblad”.
 
 
Notiser
– Svenskt Tenn har släppt tapetnyheter i veckan
– Clas Ohlsson satsar på ett utökat utbud av tjänster och uthyrning
– Mio satsar på CRM och planerar lansering av egen kundklubb
– IKEA ska testa att sälja via andra återförsäljare på nätet
– Adlibris lanserar fyndsajten Yayday där allt ska kosta under hundralappen
 
 
Sist men inte minst? Veckans mest ombloggade hem till salu är utan tvekan denna betongbunker som är till salu via Fantastic Frank. Aldrig har väl en källarbostad fått så mycket uppmärksamhet av den samlade bloggeliten. Kolla in fler bilder på detta objekt HÄR. Ha en skön söndag!
Foto: IKEA, Aesop, Lagerhaus, Arket, Fantastic Frank

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.