Annons

Trevlig helg!

Det finns ju ett gammalt talesätt som säger ”It takes a village to raise a child” och det stämmer nog. Men jag skulle vilja lägga till en bisats i slutet. Får man föreslå avrundningen: ”…på ett jämställdt vis”. För jag tror inte det räcker att bara ha goda intentioner på hemmaplan och en jämställd relation om en kvinna vill bryta normen och arbeta lite efter egen förmåga – trots att hon nyss har fött barn. Det krävs pepp och stöttning (och flexibilitet) från fler håll om det ska funka i praktiken. I alla fall om man vill undvika att mamman (eller bebisen) förlorar förståndet på kuppen. 
Den här veckan har jag roddat Trendenser AB i styrfart, med en liten minimänniska på armen och en fyraåring som sällskap här hemma, eftersom vi försökt parera ett magsjukeutbrott på förskolan. Det har stundtals varit tålamodsprövande trixigt, men långt ifrån omöjligt – mycket tack vare omgivningen. Något som föranlett många tacksamhetens tankar till allt från peppande kunder och medarbetare till omtänksamma revisionsbyråer och bokförlag, förutseende förskolepedagoger och inte minst godhjärtade grannar som sträcker ut en hand när orken tryter. Jag tar helg med ett tack och en optimistisk känsla i kroppen. Hoppas att du får göra det du med. 
Foto: Alicej.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Mia skriver:

  Vilket fint inlägg, Frida! Och makalöst fina bilder! Hoppas att ni får en riktigt fin och mysig helg nu.

 • Living by Miriam skriver:

  Beundransvärt. Jag kan rekommendera en bärsjal om du vill ha lite friare händer. Och det är så mysigt att ha bebis nära. Det finns en bra Facebook grupp som heter Bärsjalar där man kan få hjälp och tips. Ha det gott.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.