Annons

Önskelista juni 2017

Jag är verkligen ute i elfte timmen när jag postar månadens önskelista två dagar innan bokslut. Men bättre sent än aldrig som det brukar heta. Vad som rört sig i huvudet i juni? Jakten på den perfekta ringen (läs: ”pushpresenten” till mig själv) fortsätter. Som synes. Efter att ha somnat ifrån flera nätauktioner har jag gett upp planerna på att hitta den perfekta vintageringen och har istället bestämt mig för att slå till på en Petit Wave från Engelbert. Här är den, och fem fina saker jag önskar mig just nu.
1. Engelbert ring Petit Wave vitguld
2. Jag köpte den här keramikskålen på fot i höstas, och vill gärna ha fler. Finns på Stilleben i Köpenhamn – och i deras webbshop om man inte har vägarna förbi. 
3. En klassisk Le Klint skulle vara fin som taklampa i blivande bebisrummet. 
4. Inser att det blir en sommar i luftiga byxor för mig i år pga oformlig efter graviditeten. Detta budgetkap från H&M är jag spekulant på. Fina till vita sneakers och en vit t-shirt eller (en vit volangblus beroende på tillfälle). 
5. Inför sommarsemestern behöver jag se över familjens bagagebestånd. Kör själv rullväskans rolls royce, tyska Rimova. Det kommer bli ohemult dyrt om alla ska matcha men om man slår ut det över en livstid. För så länge håller de ju säkerligen. Vad blir det egentligen för KPA (Kostnad Per Användning) då tro? 

Kategorier:

Kommentarer

 • Tove skriver:

  Kan varmt rekommendera rimowa salsa air – lite billigare och MYCKET lättare än originalet. Jag har haft mina i fem år med snittat en flygning i veckan och de är fortfarande i perfekt skick – en dragkedja bråkade lite men gick till butiken och fick den utbytt utan diskussion.

 • Helena skriver:

  Rimowa är fina, men för tunga för min smak. Vi åker mestadels på långresor (till Australien) och har hellre en väska mindre, och packar maxvikten. Vi har Titan Xenon som är riktigt bra och lätta, och sen några mindre Samsonite som också är hårda och lätta.
  Tips är att ha mjuka kabinväskor – mycket lättare att komma åt grejer när de ligger uppe i bagageutrymmet på flygplan, och sen finns mindre fickor för biljetter och annat smått.
  Men visst är Rimowa snygga (!), och skulle jag flyga riktigt ofta så kanske jag skulle köpt en sådan för hållbarheten.(Eller åkt mycket till USA då man får ha tyngre bagage med sig)

 • Helena skriver:

  Åh – nu läste jag Toves kommentar och kollade in Salsa Air – den verkar ju jättebra! Lätt och mycket bättre pris då den är gjord i Polycarbonatplast och inte aluminium.
  Behöver jag fler väskor ska jag helt klart kolla in Salsa Air! (Men undrar om hållbarheten är bättre än t.ex. Titan och Samsonite?)

 • Maria skriver:

  Le Klints lampor är ju så fina i utformningen, men ser de inte plastiga ut i verkligheten?

 • Maria skriver:

  Ursäkta off topic men är det nån som vet om det håller på att gå utför med Olsson Gerthel? Det tar superlång tid att få svar från deras kundtjänst och de håller inne med returpengar pga märkliga anledningar.

 • Sofia skriver:

  Vilken fin matchning. älskar ringen, googlade den precis. Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (https://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 • Till Maria angående kommentaren/frågan angående Olsson & Gerthel, så tycker jag personligen att det är ett mycket konstigt val av forum för en sådan fråga och respektlöst att "hänga ut" en specifik butik med sådana påstående.
  Mvh Anette

 • Sofia skriver:

  Angående väskdiskussionen – flög tidigare ca. 1-2 gånger per månad och snittade 1 Titanväska per år (incheckad). Tröttnade och bytte till Rimowa Salsa Air; flertalet flygningar, även transatlantic, och 5 år senare håller den än. Rekommenderar varmt!

 • Maria skriver:

  Inredningshjälpen – Håller Frida med dig får hon såklart ta bort min kommentar. Jag ser inte en inredningsblogg som fel forum för detta, vart borde jag annars vända mig för att få veta om detta enbart drabbat mig? Deras kundtjäst är som sagt oerhört svårt att få svar från. Sen är det inte något "påstående" utan fakta i mitt fall.

 • Lena skriver:

  Älskar mina tre olika Rimowa Topas. Men de håller inte en livstid. Måste ersätta min förstköpta nu efter 15 år.

 • Alexandra skriver:

  Byxorna är så otroligt fina!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.