Annons

Inspiration för barnrum – olika inredningsstilar

Kommer ni ihåg mitt blogginlägg ”vilken inredningsstil gillar du”? där jag hade kartlagt de mest populära trenderna med viktiga nyckelmaterial och stilikoner för respektive tema? Nu när jag letar inspiration för att inreda ännu ett barnrum så har det slagit mig hur många egna spår det finns enbart för den rumstypen. Därför har jag roat mig med att summera de mest återkommande av dem och knåpat ihop en inspirationsguide med aktuella barnrumsteman som verkar populära just nu. Självklart ska man utgå från de små livens önskemål, men uppenbarligen går det ju trender även i detta och jag är nyfiken. Hur ser det ut hemma hos er som har barn. Vilket tema gillar eller känner ni bäst igen er i? 
Svartvitt och kontrastrikt
Stilnycklar: Svartvit bas, hårda kontraster, bokstavsvimplar, Miffy-lampa, Tipi-tält, väggdekaler, skoltavelfärg, paper bags och Eames-stolar
Stilikoner: Woodkidznl@blogsachi / @svartvitrandig / Moa Nyberg 
 
Grått och linne
Stilnycklar: Grå väggar och textilier, gråmålade möbler med matt finish, sotade pasteller, linnetyger, formsydda kuddar, sänghimlar 
Stilikoner: Anna Kubel / Emsloo / Wiho design
 
Färgglatt och grafiskt
Stilnycklar: Klara färger, geometriska mönster, pyssel och DIY, pärlplattor och pappersvimplar, kulörta kuddar och leksaker
 
Klassiskt konservativ
Stilnycklar: Ralph Lauren kids, toile de jouy, exklusiva detaljer, gamla dockskåp, stoppade sänggavlar, mässingslampor och krokar
Stilikoner: House of Philia / Lisa Abefeldt
 
Natural Neutrals
Stilnycklar: Trärena detaljer, naturmaterial, lin, ull, bomull, ekologiska leksaker
 
Pasteller och prints
Stilnycklar: Pasteller och Mrs Mighetto prints, blommiga tyger, Numero74, vimplar med bjällror, ljusslingor
 
Bohemisk / eklektisk
Stilnycklar: Stormönstrade tapeter, klädskåp, äldre leksaker och inredningsdetaljer, boktravar, tavlor. 
Stilikoner: Mokkasin / Krickelin / Drömma / 
 
Scandinavian Stylish
Stilnycklar: Dämpade färger, rena ytor, linjer och siluetter, figursågade möbler,  

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna Fransson skriver:

  Härlig inspo! Dock tillhör ingen utav bilderna i första kollaget Moa Nyberg, utan jag ser både @blogsachi och @svartvitrandig. Tack för ytterligare inspo till min inspobank!

 • Frida skriver:

  Roligt inlägg.
  Hon mina barn är det en grå/vit bas med svarta kontraster, ljusa trä inslag för att lätta upp och sedan en accent färg som inne hos sonen är mintgrön och hos dottern mintgrön och pastelrosa i en smutsig ton.

 • Frida skriver:

  Tack för hjälpen Johanna. Det är inte helt lätt att hitta rätt bildkällor på Pinterest så mycket uppskattat med dina tips. Har lagt till dem nu!

 • Hannah skriver:

  Tack för inspirationen! ??????

 • Sofia skriver:

  Så himla bra! Gillar hur tydligt det blir och bra tips på detaljer att kika efter ??

 • Mrs Linda H skriver:

  Kul när du hittar olika kategorier! Jag gillar bäst scandinavian stylish och natural neutrals med en släng av pasteller och prints och lite grått och linne ??

 • Alexandra skriver:

  Grått och Linne! Goals!

 • Helena skriver:

  Roligt inlägg!! Krickelin och Mokkasins underbara stil är ju det mitt hjärta slår hårdast för ❤

 • Nordic Re make skriver:

  Scandinavian stylish är ju helt klart en sammanfattning av min stil. Dova pasteller, trä, nordisk design mixat med DIYs och lite second hand i en personlig mix. Inspireras av alla stilar men faller alltid tillbaka till det som ligger mig varmast om hjärtat när jag inreder hos mig själv eller hos andra. Tack för ett fint inlägg Frida!

 • Anonym skriver:

  Scandinavian stylish är ju helt klart en sammanfattning av min stil. Dova pasteller, trä, nordisk design mixat med DIYs och lite second hand i en personlig mix. Inspireras av alla stilar men faller alltid tillbaka till det som ligger mig varmast om hjärtat när jag inreder hos mig själv eller hos andra. Tack för ett fint inlägg Frida!

 • Mitt namn försvann visst…ovan kommentar kommer från mig<3

 • Maria skriver:

  En blandning skulle jag säga… Ganska mkt kontraster mellan svart och vitt, en del grått linne, en del skandinaviskt träter, dovt rosa… Men även gamla grejer u-form av en järnsäng och ett gammalt dockskåp…. d

 • Anonym skriver:

  Tycker även det finns en barnrumsstil som kan kallas typ retro chic. Dvs mycket retro blandat med nytt (t ex stringhyllor, gamla trägunghästar, dockvagnar från 70-80-tal och andra gamla leksaker), färgglatt, trämöbler (gärna pinnstolar) mycket Omm design (Ingela Arrhenius), 70-talsblommigt, vimplar, bollslingor etc. Se exempel i valfritt nummer av Family living.

 • Anonym skriver:

  Åh så många fina tips! <3

 • Anonym skriver:

  så många fina tipps Tack ska bli mormor i sommar mitt tredje barnbarn

 • Linda skriver:

  Åh tack för detta!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.