Annons

From where I sit

Ovädret har hängt i luften hela kvällen och himlen är blyertsgrå. Jag sitter här, i min favoritfåtölj i uterummet och hör hur de första regndropparna träffar taket. Det är rätt mysigt ändå, med ett smattrande sommarregn. Man får ju inte säga att man gillar oväder i Sverige men jag måste erkänna att jag tycker om att sitta inne och kura emellanåt. Trots att det är juni. Eller kanske just för att det är det. En regnig sommarkväll kan ju rent av kännas befriande och just nu har jag så mycket att fundera över och bestämma mig för att det här är precis vad jag behöver. En lugn stund, med min favoritplaylist i högtalarna.
Något jag däremot inte gillar är när bloggare lägger ut dimridåer och skriver kryptiska inlägg, så jag ska försöka undvika det själv. Vad jag grubblar över? Mina kommande tio år. Vad vill jag göra med dem egentligen. En baksida med att nå sina mål är ju att man måste sätta nya. Eller åtminstone bestämma sig för vad man vill göra sen. Och jag vet inte riktigt det. Ekonomiskt klarar jag mig nu. Jag behöver inte jobba mer om jag inte vill. Men jag har aldrig trivts med att gå sysslolös så det är absolut inget alternativ att lägga ner och sluta med bloggen. Däremot är jag redo för någon form av förändring eller ny utmaning till vardags. Om inte nu, så i alla fall när Oscar ska börja förskolan om ett år. Och de beslut jag vrider och vänder på har ju vissa ledtider jag måste ta hänsyn till. Så där hittar ni mig just nu. Fysiskt i nuet, men mentalt i framtiden. Vart nästa steg leder mig återstår att se. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Lisa Torikka skriver:

  Jag älskar sådana här inlägg! Som konstnär kommer jag antagligen aldrig kunna säga att jag har så att jag klarar mig men jag blir superinspirerad att drömma och planera framåt! Var vill jag vara om tio år? Vilka platser och på vilka arenor? Tack Frida <3

 • Lina skriver:

  När du skriver "ekonomiskt klarar jag mig nu" menar du då att du kan leva på det du har arbetat ihop resten av livet och inte behöver jobba mer. Eller menar du att med motsvarande månadslön behöver du inte försöka höja din lön mer för den motsvarar dina uppsatta mål?
  Jag vet att många tycker att det är känsligt att prata pengar men jag tycker stt det är intressant så det är därför jag frågar.

 • Caroline skriver:

  Done!!
  Spännande att se vad du har på gång:-)
  Ha en fin sommar, Kram från Köpenhamn

 • Camilla skriver:

  Läser din blogg dagligen och använder den även som nåt slags inrednings-google. Du är otroligt inspirerande! Kommenterar aldrig men nu så. Så coolt att läsa det här inlägget! Heja dig!

 • Mia skriver:

  Fint du skriver, roligt att få läsa dina reflektioner och kul med spellistan! Förgyller denna mulna och sköna junidag.

 • Kristin skriver:

  Wow! Cool och spännande känsla det måste vara. Ekonomisk trygghet och kreativ frihet, skön kombo! Du är grymt inspirerande. Tack för det och lycka till framåt!

 • Sofia skriver:

  Och vad du är värd detta! ❤️

 • Martins skriver:

  Efter detfina inlägget kännsddt nästan löjligt att fråga men… Ditt uterum, jag är så nyfiken eftersom jag själv går i valet och kvalet att bygga ett. Mitt orosmoment är att jag är räd att det blir för mörkt inne.

 • Jessica skriver:

  Jag blir så glad för din skull när jag läser det här!Vilken frihetskänsla det måste ge.Lycka till och ha en underbar sommar.

 • Sofie L skriver:

  Vad underbart, stort Grattis!!!
  Har du några tips på hur du tänker/planerar när du gör upp nya mål? Jag sitter i detta nu och skriver en ny femårsplan för mig själv, både jobb och privat, och märker att jag fastnar. Lätt att skriva upp saker som känns väldigt kul nu, men som man kanske tröttnar på inom ett år exempelvis.

 • Linn skriver:

  Få förunnat, riktigt coolt – stort grattis och jag är imponerad! Ser fram emot att följa dig i framtiden och jag hoppas själv på att du slår in på spåret du hintat om med hållbarhet, minskad konsumtion och ett "större" och mer långsiktigt tänk.
  Tipsar om The Minimalists som jag upplever att du har massor gemensamt med idémässigt. De har gett ut tre böcker, en dokumentär (finns online), två TED talks och har en podcast bland annat. En Frida inspirerad av dem tror jag vore häftigt!

 • Erica skriver:

  Kanske du kan ta på dig några mentorskap åt nya entreprenörer inom inredning, om det är konstnärer, skribenter eller unga företagare, så tror jag du har mycket att bidra med där. Ett mentorskap går ju dessutom över flera år, och man växer väldigt själv med genom att vidareförmedla kunnskap 🙂
  Och så ett önskemål: kan du inte samla alla dina DIY (+några nya) i en bok, som följer årets gång. Gärna ur ett miljöperspektiv, där man kan göra pyssel av sånt som är i säsong (eller till en säsong, som t.ex. papperskrukor till sticklingar). Med dina fina bilder tror jag en sån bok hade blivit en succé 🙂 Lycka till!!

 • Estela skriver:

  Hej Frida, om man får önska nånting i framtiden är att du kanske ger ut en bok inom design och miljö, konsumtion eller nåt liknande.
  Tack så mycket för den fina bloggen.

 • Anonym skriver:

  Vill gärna höra dig på en inredningspodd!!

 • Jenny skriver:

  Grattis Frida! Så härligt att läsa om dina reflexioner och din framgång! Ska bli spännande att fortsätta följa din blogg och ditt stora kunnande inom många områden.
  Du är en av få som jag följer då jag känner att du kombinerar ett bra tänk om inredning, design, vårt boende och kring den påverkan vi alla är med om att skapa.. vårt "fotavtryck" som är så avgörande för vår natur, liv och miljö.
  Vill oxå tipsa om " The minimalist", du har nog hört och läst om dem. För mig har deras och liknande synsätt haft en avgörande betydelse för mig och mina vanor, synen på inredning, verklig rikedom etc. Varmt lycka till framöver och tack för din fina blogg!

 • Alexandra skriver:

  Hej Frida! Sluta aldrig blogga, du är en stor inspirationskälla och förebild!
  Med vänlig hälsning Alexandra

 • Kim skriver:

  Håller med Linn ovan. Hoppas på mer miljötänk och hållbarhet. Men det kräver ju att bloggen ändras en del. Kanske är det en möjlighet nu när ekonomin är fixad. Vore iaf spännande.

 • Anneli skriver:

  Ibland är det inte bloggen i sig själv som ger något utan kommentarerna i den. Tack för info om minimalisterna. Har sett filmen på Netflix och visst är det dags att kapa ner på saker men också flöden. Jag har journalistutbildning och det är mycket därför jag hänger här, det är snyggt, välplanerat, skickligt och numera även välpacketerat.
  Men innehållet med undantag för vissa saker är inte min grej, dom vissa sakerna har hjälpt mig att få det hem jag har nu och som jag verkligen trivs i. Jag tackar så himla mycket för det. Jag klarar mig själv nu :).
  Tack och lycka till!

 • Eva skriver:

  Jag älskar din blogg och hoppas verkligen att du kommer fortsätta lång tid framöver. eftersom du har skapat en sådan fantastisk plattform så kan nya och mindre designers/producenter likt trendenser&friends kanske vara ett koncept att utveckla och jobba vidare med. Eller egendesignade saker? Tror det skulle bli succé!
  Trevlig sommar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.