Annons

Enkla dukningstips till studentskivor / dop / bröllop

Just nu är det många som är i full färd med att planera studentskivor, sommarfester, dop och bröllop. Ambitionerna brukar vara stora men tiden knapp, så jag grävde lite i bloggarkivet och letade reda på foton av mina enklaste dukningstips genom åren –  alltså sådana som ger maximalt pang för pengarna. Liten insats men stor effekt. Vi kollar!
1) Måla välkomstskyltar (med stålull, vinäger och svart te)
Vägled och välkomna gästerna med stil. Köp spillbitar i bygghandeln och spika ihop egna skyltar. För att skapa känslan av gammalt trä kan du måla det med en blandning av stålull och vinäger som fått dra över natten. Koka starkt svart te och låt det dra en stund, tillsätt i blandningen och pensla på träytan. Ju fler lager desto mörkare blir det. Måla sedan på valfri text med vit färg! Välkommen / huvudpersonernas namn / dagens datum osv
2) Ballonger!
Inget är så effektfullt när du ska fylla upp en lokal som ett fång ballonger. Tyvärr lärde jag mig (efter festen ovan) att man inte ska uppmuntra användande av helium eftersom det är en ändlig resurs – men vänd på steken. Istället för att hyra en heliumtub och låta ballongerna sväva över bordet – blås upp dem själv och häng dem från taket! Knyt fast ballongerna med fiskelina och fäst med tejp i taket.  
3) Akvareller / vattenfärg
Man behöver inte gifta sig eller bjuda in till storslagen middag på Akvarellmuséet (som mina vänner Emma och Henrik gjorde) för att ha glädje av det här tricket. Måla kartongark med ett några penseldrag vattenfärg i den kulör ni valt som tema för studentfesten/bröllopet/dopet och låt torka. Sedan kan du bara lägga det i skrivaren och printa ut allt från inbjudningar, menyer och placeringskort med valfritt typsnitt och det kommer se superfint ut!
4) Man tager vad man haver
Allt från vackra stenar och snäckor du hittat på stranden till gamla vinkorkar kan användas som duktyngder, bordsplaceringsmarkeringar eller hållare för buffébeskrivningarna. För att göra korthållare av gamla korkar behöver du bara en vass kniv och små kartongark!
5) Trädgårdsblommor
Visst kan man specialbeställa snittblommor från en florist men såhär års går det ju lika bra att låna rekvisita från trädgården. Och när man ska städa undan efter kalaset lägger man bara dekorationerna på komposten med gott samvete. Då kan man också kosta på sig att sticka ner blommor i annat än bara vaserna. Pynta med kronblad i servettbrytningen eller dekorera brickan du serverar välkomsdrinken med. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Jenny skriver:

  Vilka fina tips. Jättebra att du lyfter det angående helium. Känns som att det finns på ungefär varenda pinterest board, vackra bilder med svävande ballonger, men när en vet om att det är en ändlig resurs så gör det lite ont i magen att se helium användas för partydekoration och "roliga röster". Mycket bättre att upcycla gamla vinkorkar istället!

 • Emma skriver:

  Kände inte till det du berättar om helium, men glad att jag vet nu! Har du någon aning om var den vita tallriken på sista bilden är ifrån?

  • Trendenser skriver:

   Den tallriken är från Aida (en klassisk servis i nytappning av danska arkitektbyrån C.F. Møller Designs. Kolla med några bra butiker i grannlandet.

 • Carolina skriver:

  Vad har du för källa till det där med helium? Jag försökte kolla och kan inte hitta att det hotar någon heliumbrist?

 • Cathrin skriver:

  Hei!
  Hvor har du kjøpt ballongene?
  Elsker fargekombinasjonen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.