Annons

Veckans söndagssummering v 19 – 2017

Vad har hänt i inredningsbranschen vecka 19 tro? Ett ovanligt färglöst och beige nyhetsflöde om jag får säga det själv. Man kan nästan tro att pressreleaserna varit kulörkoordinerade av en högre makt. Eller så är det helt enkelt ett tecken i tiden. Att färgkod ”gluten” är ovanligt rätt i modet just nu. Scrolla och kolla om du hittar något nytt!

Carl Hansen & Son relanserar nu den första stolen PK1, som designades av den danska designern Poul Kjærholm. 

I veckan lät IKEA meddela att de ska öppna en popup-butik för kök i centrala Stockholm. Det blir 350 kvm showroom I Mood-kvarteret med kunniga köksspecialister för planering och beställning av kök med hemlevererans. Öppet till slutet av februari 2018. 

Italienska utemöbelvarumärket Ethimo har visat pressbilder på sina nya utemöbler Allaperto, designade av är designad av Matteo Thun och Antonio Rodriguez. Något annat än den konstrotting vi vant oss att se på altandäcken….
Bookbinders design har tagit fram en kollektion anteckningsböcker med en av vår tids mest folkkära keramikers mönster – nämligen Lisa Larsson. Se mer HÄR!
Göteborgsbutiken Artilleriet och Malmöbaserade Olsson Gerthel har fått sig en skopa kritik i veckan för att de växeldrar och ”härmar” varandras succékoncept. Läs mer HÄR. Vad som utlöste svadan? Artilleriets nysatsning på hemma-hos-reportage från butiksanställda och vänner. Icke desto mindre inspirerande bilder. Se mer HÄR
 
Notiser
Trendskifte hos kunderna påverkar Lauritz siffror negativt
– Ikeas Håkan Svedman till Svensk Handels styrelse
– Miljökritik mot Ellos efter onödig transport av stolar
– Svaga resultat för Schibsted-tidningarna
– Sofie Gunolf startar eget efter 30 år på familjeföretaget Indiska –> Soulosofie
– Nystartade Plykea gör plywoodfronter till IKEA’s köksstommar

– Svenska Layered lanserar en ny mattkollektion av återvunna PET-flaskor
– Och nu finns alla svenska sjö- och havsnära fastigheter till salu på en och samma plats: Kolla in nya sajten Sjöhem .se
Lite knasigt blir det ju men Marimekko är aktuella både med nya pressbilder på våren/sommarens kollektion med mönstret Ojakellukka designat av Aino-Maija Metsola OCH sin höst vinterkollektion. Samtidigt. 

Danska Menu har släppt en rad nyheter i maj. Bland annat dessa fina fat. Hower Bowls. Veckans mest omskrivna Hemnet-objekt är inte helt självklart den här gången men denna hall från en lägenhet Gästrikegatan har gjort otaliga piruetter på Pinterest. Värt att kolla in kanske? Önskar dig en fin söndag!
Foto: Carl Hansen, IKEA, Ethimo, Artilleriet, Bookbinders, Marimekko, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Linda skriver:

  Undrar över krokarna i hallen. Är det någon som vet var de kommer ifrån?

 • Nina skriver:

  Hej Linda, De heter Hook och du hittar dem här: https://www.olssongerthel.se/hay/hook-vaggkrok superfina!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.