Annons

Veckans söndagssummering v 18 – 2017

Då var det söndag igen och dags att kika ut från bebisbubblan för att summera inredningsveckan som gått. En fin sådan tycker jag. Maj har nämligen bjudit på en hel del hållbara nyheter och spännande samarbeten. Får inte plats med dem alla men här är ett urval av saker som kan vara kul att ha koll på från vecka 18!
Totême’s grundare och VD, Elin Kling, har öppnat upp dörrarna till sin nya designstudio i veckan vilket fått massivt genomslag bland inredningsbloggarna. Ett selfievänligt provrum och möjlighet att testa plaggen på plats. Studion är ritad av Christian Halleröd.
Jesper Waldersten har öppnat ”Ett rum utan låsningar” på Östermalm. Konstutställning / butik open by appointment. Läs mer HÄRSenare i vår inviger Waldersten också sin första offenliga skulptur “Portvakten” på 210 cm gjuten i brons som kommer stå på Norra Djurgården i Stockholm.
Den 1 juni 2017 träder en ny lag i kraft med syfte att minska användningen av plastbärkassar. I samband med detta lanserar Indiska konceptet ”Borrow Bag”. En tyglånekasse för Indiskas kunder i ekologisk bomull. 
 
 
 

På samma tema offentliggjorde i veckan H&M, Kappahl och Lindex sitt kommande samarbete för att minska konsumtionen av plastpåsar. Initiativet One Bag Habit ska få oss att köpa färre påsar och bli mer medvetna om hur plasten påverkar miljön. 

 
Notiser 
Acne studios + Kasthall = SANT. Läs mer HÄR
– Ateljé Lyktan har lanserat Bumling Mini
Cervera har haft pressvisning i samarbete med stylisten/bloggaren Pella Hedeby
– RoyalDesign.se har fällts för vilseledande prissättning 
– Mats Widbom blir ny VD för Svensk Form från och med årsskiftet.
EU skärper gränsvärdena för hur mycket bly som får finnas i leksaker. De nya reglerna börjar gälla den 28 oktober 2018.
– Årets Möbel 2017 har utsetts av Sköna Hem’s jury: Soffan Beck designad av TAF/Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom för Gärsnäs. 
 
Veckans mest ombloggade objekt till salu skulle kunna vara Dusty Deco grundarnas lägenhet som ligger ute via Ekenstam Fastighetsförmedling men jag tror att den här skulpturala saken signerad Anna-Leena gasade förbi dem i antal delningar nu i helgen. Se fler bilder här och ha en skön söndag!
Foto: Pauline Suzor / Waldersten / Indiska / OBH / Alexander White

Kommentarer

 • Malin skriver:

  vet du var det runda glasbordet på första bilden kommer ifrån?

 • Anna-Leenas stylingar är verkligen så himla fina, och även glasbordet Virgin som syns i bild och som är hennes egen design gillar jag riktigt mycket.
  Kram Anette

 • I.S skriver:

  Är också extremt nyfiken på var glasbordet i Totemes studio kommer ifrån. Kan vara det mest perfekta jag sett!

 • Kristian skriver:

  och vad är det för ryamatta i Totemes studio?

 • nilla skriver:

  Saknar länk till soffan BLECK

 • Michelle skriver:

  Hej,
  Jag har en läsarfråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med!
  Vi bor sedan två år tillbaka i ett relativt nybyggt radhus, iallafall såpass nybyggt att man inte renoverar köket på några år! Mitt dilemma är ett smalt öppet väggskåp med tre hyllplan bredvid vår köksfläkt/spis. Skåpet är inte mer 20 cm brett & är säkerligen tänkt för att man ska förvara ex vinflaskor men jag får inte till det utan att det ser stökigt ut!
  Har du nå tips?

 • Dar skriver:

  Undrar också vad det är för ryamatta i studion?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.