Annons

Sponsrat inlägg: Min hall från Ballingslöv

När vi renoverade köket i samarbete med Ballingslöv beställde jag även inredning till vår hall ifrån samma serie, Bistro. Jag gissar att det är fler av er läsare som också bor i små hus där entrén/hallen är i direkt anslutning till köket och som kanske kan inspireras av den lösning vi ritade fram. Därför tänkte jag berätta lite mer om detta rum – i ett helt eget inlägg. Vill du se hur köket blev kan du hitta den sista filmen HÄR
 
FÖRE:
Vi har en typisk radhusentré som är liten och trång, där man ser in mot köket direkt. För att maximera förvaringen utan att göra känslan ännu mindre lät jag snickarna ”platsbygga” en garderob av ett högskåp från Ballingslövs serie Bistro som monterades ihop med en sittbänk som vi skapade av två förvaringsmoduler från samma serie (med push-open lådor) och utanpåliggande sockel. De tillsammans sväljer både jackor / skor / vantar / halsdukar / cykelhjälmar och annat som jag vill kunna stuva undan snabbt för att första intrycket inte ska bli rörigt när man kommer hem. 

Hoppas det kan inspirera!

 
MOODBOARD: 
Produktlänkar: Snö Byrå / Jonas Bohlin Spotlightskena Star 3 / Sheperd Gotländskt fårskinn från Confident living/ Pillerfikus / Väggspegel från IKEA / Beslag Ballingslöv / Matta Björk Design House Stockholm / kalkstensgolv Azul Valverde som vi köpte från Nobleteam i Lund / Hatthyllan är en klassiker från Essem Design (just nu på REA hos Svenssons) / kudde och skohorn i trä från Norrgavel samt grå ullkudde från Granit.
 
EFTER:
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 
 
Jag måttbeställde också en sittdyna i vegetabiliskt garvat Tärnsjöläder som kommer bli finare ju äldre, mörkare och mer sliten den blir. Sist men inte minst är jag på jakt efter en passande korg att ställa ovanpå garderoben som förvaringsplats för skoputs / skoblock som man inte använder så ofta. Och på golvet lade vi in kalksten av sorten Azul Valverde. 
 
* Inlägget innehåller reklamlänkar och presenteras i samarbete med Ballingslöv – men alla val och beslut är mina egna.

Kommentarer

 • Catrine Månsson skriver:

  Vill gärna veta vad spegeln heter….har varit inne på deras hemsida o försökt hitta den. Men det finns ju en hel del o blir inte riktigt klok på vilken det kan vara

 • Marie skriver:

  Superfint! Jag gillar korgen Restore från Muuto, kanske kan vara något att ha på skåpet?

 • Hannah skriver:

  Alltså, jisses så himla fint och stilrent! Önskar verkligen att man hade den förmågan att "se" hur man kan göra!

 • Marie sandegren skriver:

  Hej,
  Superfint!!
  Vart har ni beställt sitsen ifrån?!
  Ha det gott!

 • Katrin skriver:

  Helt fantastiskt. Vi har ritat på en liknande lösning i vår hall, men inte tänkt tanken på läderdyna, riktigt snyggt! Har du ngt fästa i underkant eller ligger den kvar bra?

 • Lisa S skriver:

  Wow. Så himla snyggt. Länken till golvbutiken i Lund funkar ej! Kram Lisa S

 • Fanny skriver:

  Hej, skulle precis som Katrin vilja veta mer in läderdynan :). Har planerat att ordna en liknande dyna på en bänk, men vet inte hur jag ska göra eller var jag kan vända mig för att beställa en i de mått jag vill ha. Har du några tips?

 • Katarina skriver:

  Det blev jättefint! Vart har du köpt hatthyllan?

 • Anna skriver:

  Så fint! Tack för inspiration. Hur löser ni skorna? Lägger ni alla i lådorna eller har ni även ngn annan lösning? Tack på förhand!

 • Frida skriver:

  Anna: Vad roligt att du gillar det. Vi har även utdragbara lådor längst ner/ i botten på garderoben (egentligen högskåpsförvaring som var beställd till köket) men som funkar utmärkt för skor!

 • Frida skriver:

  Katarina: Essem Design kommer hatthyllan från. Det finns en länk i texten under moodboardet!

 • Frida skriver:

  Lisa S: Tack!

 • Frida skriver:

  Katrin: Jag har klippt till ett glidskydd från IKEA (avsett för mattor) som jag lagt under madrassen! Funkar toppen.

 • Frida skriver:

  Till er som frågat om dynan. Jag beställde lädret direkt från Tärnsjö garveri. Kolla med dem om de kan rekommendera en tapetsör på din ort för sömnad av dynan. Jag fick hjälp via Mija Kinnings kontakter men det ligger i Skåne så bästa lösningen beror lite på vart du bor. Här i Göteborg kan jag annars rekommendera PTV.

 • Ekenäsliv skriver:

  Galet snyggt!!!

 • Lina skriver:

  Hej! Undrar över färgen på lädret, är det Tärnsjös naturfärgade? Tyckte att deras var lite orange i färgen men det ser jättesnyggt ut hos dig?

 • Sarah skriver:

  Hej! Jättefint! Och praktiskt med både sittplats och förvaring! Jag undrar över golvet. Varifrån beställde ni? Hur tänkte du/ni kring valet av golv? Vi ska också renovera vår hall och jag vill gärna ha kalkstensgolv, men har fått höra av flera att det ska vara "känsligt" och därmed mindre lämpligt i tex en hall. Jättetråkigt för jag tucker det är sååå fint. Hur resonerade ni? Är den kalkstenssort ni har mer tålig? (Jag var inne på öländs kalksten till vårt hus). Tack på förhand! /Sarah

 • Jeanette skriver:

  Supersnyggt! Jag vill göra något liknande i vår hall, har letat efter en bra lösning i tre år… Finns det någon på Ballingslöv som jag kan kontakta för att få lite mer hjälp med detaljerna?

 • Anette Nilsson skriver:

  Så fantastiskt fint det blev både i hallen och köket, brukar spara ner alla dessa inspirerande bilder, men funderar lite på vilket program du använder till moodboarde.
  Tacksam för tips.

 • Anette Nilsson skriver:

  Tack för att du tar dig tid att svara?
  Ska prova att ladda hem Keynote, tack för tipsen.

 • Trendenser skriver:

  Hej Anette, jag använder Keynote som finns på Mac. Om jag jobbar med PC brukar jag använda Powerpoint om jag gör det för hemmabruk och photoshop när jag gör kollage till bloggen. Lycka till!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.