Annons

Läsarfråga: Tips sovrumsinredning

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
 
Det har rasslat in hundratals mail till min nya kategori Läsarfrågan så just nu har jag väldigt många frågor att bita i men om du också vill ha hjälp med ett inredningsproblem utan kostnad (min tid finansieras med hjälp av sk. adlinks i produktkollagen) tveka inte att skicka ett mail med text + eventuella bilder i lågupplöst format till: [email protected] så ska jag kika på det. Den här veckan svarar jag Christina som vill ha tips på inredningsförslag till ett ljusgrått sovrum. Hoppas det kan inspirera fler som är inne på samma färgtema!
Hej! Denna inredningsmässiga utmaning med oräkneliga vinklar och vrår under snedtak ska snart bli familjens föräldrasovrum. Önskar förslag på förvaringslösning och övrig inredning som passar till rummet. Vi ska måla väggar och tak ljusgrå och vill behålla den stora mattan. / Christina
 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar

Produktlänkar: Vit tyglampa / Krokier Trendenser & Friends motiv Contemplate pris 359 kr och Thinking pris 459 kr/ Överkast Joelle / sängkappa i tvättad bomulle / väckarklocka Arne Jacobsen / Kimono Candice / vägglampa Bestlite / doftljus Mad Et Len / dyna Candice / sängbord DOMO
 
Svar:  Det är svårt att råda utan att veta de exakta måtten eller ha sett en ritning på rummet men jag skulle satsat på en grund skåplösning eller byråer längs den ena långsidan av rummet som sväljer vikbara plagg och underkläder och ovanpå får ni plats att ställa doftljus, böcker och stilleben. På andra sidan rummet (som ej syns i bild) skulle jag investerat i garderobsväggar från ex. Lundbergs eller Elfa som kan skräddarsys för snedtak. En länga med garderober för varje förälder och en stor sittpuff i mitten skav rummet, eller varför inte två byråer som ni ställer ihop med ryggarna emot varanda (mitt i den delen av rummet) och täcker med en gemensam toppskiva för WIC-känsla.

Vad gäller inredningen tycker jag att ni ska behålla den ljusa känslan för att inte förminska rummet, välja en sänggavel som döljer elementet under fönstret och en sängkappa som ”binder ihop” enkelsängarna till en dubbelsäng. Istället för en stor tavla satsa på flera små i en grupp. Ett tips är att matcha väggarna med ett ljusgrått överkast och mjuka textilier med struktur som skapar ett skönt lugn och en ram kring sovplatsen även om ni vill ha vita sängkläder. På hösten kan ni plocka upp blåa detaljer från mattan och byta ex kuddar och överkast i en mörkare blå nyans. Här är ett inspirationskollage för ett grått sovrum som jag hoppas kan inspirera flera! Lycka till!

 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar

Kommentarer

  • Karin skriver:

    Detta var ett inlägg som jag inte alls förstod mig på. Jag får inte ut något. Hade det inte varit bättre med en ritning uppifrån så man fattar hur rummet ser ut och därefter möblera? Jag som inte är Christina vet ju inte alls nu hur du menar och det blev bara ett långt jaså..

  • Kristin skriver:

    Jag älskar inläggen "läsarfrågan"! Tycker samtliga varit inspirerande. Tummen upp ?

  • Jill skriver:

    Tips – Om Christina inte vill lägga så mycket pengar på sängbord så har Mio liknande som Domo men till ett mycket bättre pris!!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.