Annons

Dagens kontor

Jomen, faktiskt. Såhär ser det ut mest för jämnan hemma hos oss just nu. En sovande bebis. Och jag som hade förberett mig på samma scenario som sist dvs en superaktiv och skrikande liten spädis som bara var nöjd om han blev buren dygnet runt. Men icket. Tänk att syskon kan vara så olika. Jag vet samtidigt av erfarenhet att inget är konstant med ett barn och det där kan ju ändras väldigt snabbt så jag passar på att njuta av friden så länge den varar. Någon undrade hur jag ska göra med företaget nu när jag blivit mamma igen. Men vet ni vad? Det är faktiskt inte jag utan min man som tar ut föräldraledighet just nu. Jag har ju inget ”vanligt” jobb där jag måste infinna mig på en specifik plats under specifika tider utan kan dela upp arbetsdagen och skriver på mina projekt hemifrån när tillfälle ges och just nu är det verkligen inga problem. Istället för att ta fikapauser och luncher med kunder så ammar och gosar jag med bebis och får på så vis det bästa av två världar. Det kanske låter konstigt eller stressande för den som inte driver eget, men för mig är det här upplägget helt optimalt. Jag mår oförskämt bra och känner mig uppriktigt och ärligt stolt över mig själv som företagande kvinna – som kunnat ordna mitt liv, min försörjning och vår tillvaro på ett sätt som passar oss allra bäst. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Eva Andersson skriver:

  vilken underbar bild på lille Oscar.

 • Så underbar bild! Så fint att kunna dela den första tiden och vara mycket hemma båda två. Låter som en väldigt bra lösning – Heja dig!
  Vi var hemma tillsammans de 3-4 första månaderna och jag hade nog inte fixat bebistiden annars med komplikationer, eget företag etc.

 • Anna-Maria skriver:

  Bra jobbat att du nu kan ha den möjligheten! Du ska vara stolt över dig själv!

 • Hannah skriver:

  Heja! Så härligt att höra och så befriande att fler tjejer (kan)) utmanar normen. ??????????

 • Susannah skriver:

  Åh vad mysigt det ser ut! Väntar på min egen lilla pojke som kommer när som helst 🙂 Fantastiskt att kunna kombinera bebismys och eget företag!

 • Filippa skriver:

  Gud så härligt det låter! Också helt underbart att kunna vara två de stunder det faktiskt är skrik och elände…
  Jag tänkte komma med en fråga också till när du tipsar om renoveringsgrejer. Vi har nämligen ett alldeles hopplöst kök som håller på att falla sönder. Hur alla skåpb och sånt ska sitta hoppas jag att försäljaren kan hjälps oss med men till stilen, så svårt! Vi har ett hus från 1947 som ligger på en gård där resten av byggnaderna är från mitten av 1800-talet. Så det jag vill ha är ett klassiskt kök som vi inte känner att vi behöver byta ut om 20 år för att det är omodernt men som gärna får passa in i både husets stil (40-tal) och gårdens stil (lantligt). Jag vet inte hur jag ska få ihop det! Jag antar att själva stommen blir rätt klassisk/lantlig med lite flirtar till gammalt och 40-tal och det blir väl i tapeter, val av typ knoppar/blandare och allt annat runt omkring. Går detta ens att lösa? Mitt huvud får inte ihop detta alls ändå är det så jag vill ha det 🙂

 • Clara skriver:

  Heja dig och heja er! Härligt att läsa om hur jobb och småbarn går hand i hand.

 • Karin skriver:

  Jösses så mysigt! Jag hoppas att min lille i magen också är en sömnig typ, men det verkar inte så av hålligånget i magen att döma. Skönt att ni hittat en bra lösning på jobb- och familjepusslet!

 • Lisa skriver:

  Bilden fick mina ögon att tåras en aning. Fantastiskt fin

 • Sanna Ek skriver:

  Grattis till dig och er!! Riktigt bra jobbat. Kram

 • Erika skriver:

  Jag blir så glad när jag läser det här inlägget. Vilken lycka. Grattis!

 • Marie skriver:

  så vacker bild på en mycket söt bebis!

 • Pella skriver:

  Så himla mysigt!! Världens goaste! <3

 • Emilie skriver:

  Men jösses vilken genialisk lösning! Och vilken fin bild, stort grattis!!

 • Johanna Forsberg skriver:

  Klockrent! Har sagt att om vi får fler barn så skulle jag göra exakt så!!

 • Lisa S skriver:

  Men herrejisses så söt! Och så liten!

 • Carina skriver:

  Tycker att du ta i såå mycket de som fråga om ditt företaget o ditt ovanliga jobb behöver ju inte vara elaka dumma . Måste nog säga att alla småbarnsföräldrar borde känna stolthet över sig själva oavsett jobb inkomst osv

 • Maria skriver:

  Heja dig! Heja er! Låter helt ljuvligt i mina öron.

 • NJ skriver:

  Låter som en suverän lösning för alla. Njut så mycket det bara går!

 • Anonym skriver:

  Fattar inte din kommentar Carina? Frida har väl inte sagt att någon är dum för att de frågar? Hon bada förklarar hur de löst detta – värderingen om "dumma" säger nog mer om dig än om henne?!

 • Carina skriver:

  Hej Anonym Frida har inte skrivit att någon är dum eller elak men jag uppleved texten som irriterad Men vet ni vad tex men man får bara skriva o gulligt osv

 • A skriver:

  Det låter helt underbart, och jag blir så avundsjuk! Jag blev gravid (oplanerat) med mitt första barn efter tre månader som egenföretagare. Det löste sig ändå okej genom att jag började jobba halvtid när han var 6-7 veckor. Han var en nöjd bebis, och det fungerade bra att blanda amning och flaska. Jag har ett jobb som till ganska stor del kräver möten och telefonsamtal, och pendlade då en bra bit för mina 2,5 arbetsdagar på kontoret. När barn 2 dök upp för snart ett halvår sedan bodde vi bara 15-20 minuters promenad från mitt kontor. Jag tänkte försöka vara hemma mestadels de tre första månaderna och få en lite lugnare start denna gång, men ändå kunna pipa ner till kontoret någon timme här och där och få till sammanlagt en dag eller en halv i veckan för att hålla saker flytande. Men lillasyster var av en annan åsikt. Hon sov knappt överhuvudtaget på dagarna och bara skrek om hon inte var i min famn konstant (sele eller sjal eller pappa dög inte), så när hon var tre månader hade jag fått till typ två halvdagars jobb totalt. När hon blev fyra månader kunde jag till slut börja jobba två dagar i veckan, efter att hon vuxit till sig och vi insett att hon inte klarade komjölksprotein, men det har varit ett ångestfyllt första halvår då jag inte har kunnat sköta mitt jobb, Om vi inte varit två i företaget hade det gått under. Det är ett rent lotto det där med vilken sorts bebis en får, så jag vet inte nu om jag törs fundera på en tredje så småningom. Blir den som storebror skulle det fungera, men blir den som lillasyster dukar jag under :-/

 • Brittmarie skriver:

  Åh, vilket sött litet pyre! ?

 • Patrik skriver:

  Så himla fin! Grattis!
  Sen vill jag bara säga att jag älskar designen på din blogg!

 • Kaffehörnan skriver:

  Fantastiskt att läsa

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.