Annons

Veckans söndagssummering v 15 – 2017

Vi har fortfarande en röd dag kvar som bumper på måndag men det förändrar ju inte att det är söndag idag och dags att summera den gångna veckans inredningsnyheter i ett svep. Scrolla och kolla om det är något som gått dina ögon förbi!
Muuto har släppt sina nyheter för 2017. Utöver nya möbler så har man även utökat belysningsserien i samarbete med svenska TAF. Kolla in AMBT RAIL. Superfin!
Gardinmarknaden har länge varit eftersatt på nätet med undermåliga hemsidor och trist standardutbud. Just därav blev jag inte förvänad när jag läste att 27-åriga Eleonora Cantera Ahlman, som till vardags jobbar på Acne Studios genast fått genomslag med sitt koncept Gotain i sociala medier. Läs mer HÄR!
Hermès Home ställde ut i Milano förra veckan och här kan du få en skymt av deras nyheter, alla med tydliga hästsportinluenser. Via Designboom och Inredningshjälpen.
Flos hyllas på bred front för sina moderna belysningsnyheter som visades på Milanomässan. Wire Ring av Formafantasma har synts flitigt i rapporterna.
En enkel skiss nedklottrad på en servett vid middagsbordet, var tydligen upptakten till Arne Jacobsens mest ikoniska bordsservis, Cylinda-Line i rostfritt stål för Stelton som nu firar 50 år genom att den kompletterats med emaljbeläggning i mjuka färger som havsblå, matt grönblått. puderblått och rökigt blå. Fint. Även om jag personligen föredrar de nya pressbilderna på de gamla klassikerna…
Några notiser
– Royal Design storsatsar och hämtar VD från MediaMarkt
– IKEA testar mobila kassasystem
– H&M chefen Karl Johan investerar i Zennströms smarta eko-duschar
– Och Resumés förra chefredaktör Viggo Cavling har börjat jobba för Hemverket
Den här lägenheten som ligger ute till salu via Fantastic Frank har fått en del hejarop under veckan som gått. En avstyckad paradvåmning i Vasastan med genomgående grått tema.
Foto: Muuto, Gotain, Hermés, Flos, Stelton, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Malin skriver:

  Jag måste börja med att ursäkta mig. Jag kan väldigt lite om design och inredning m.m. men en sak som jag har märkt är att många bord just nu har ben som är vinklade utåt ganska kraftigt som på den första bilden här i inlägget. Förutom att det känns väldigt opraktiskt och svårmöblerat så skär det i mina ögon – jag tycker inte att det är snyggt.
  Vad tycker du om dessa ben?

 • Oj så inspirerande. Blev riktigt kär i pallen och tror nog att jag kan förstå hur man sitter bäst på den. Belysningen var också helläcker!

 • Superbra tips när det gäller gardiner, tänker att det borde finnas en marknad även för snygga sängkappor som passar till lite högre kontinentalsängar, där finns det helt klart en lucka att fylla då alla man hittar på nätet är på tok för korta.
  Kram
  Anette

 • Anna skriver:

  Tänkte äntligen när jag såg tipset om Gotain, men alltså priserna…linnegardiner från 4195kr, finns det verkligen en marknad som är beredd att betala så mycket för gardiner när man kan köpa liknande från ex Himla för en fjärdedel av priset?

 • Maria skriver:

  Håller med Anna. Löjligt höga priser. Det är ju bara att gå in i en tygaffär och be dem sy upp längderna. Bra linnetyger behöver inte kosta så mycket per meter och då får man ofta bättre kvalitet än de färdigsydda samt att man får mer valfrihet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.