Annons

Veckans söndagssummering v 14 – 2017

Då var det söndag igen och dags för den sedvanliga summeringen av veckans mest omtalade inredningsnyheter. Det har varit möbelmässa i Milano så pressreleaserna har stått som spön i inkorgen – även om rapporteringen om dem verkar ha kommit på kant – dels på grund av att allt färre svenska bloggare/journalister åkte ner dit i år – dels på grund av de senaste händelserna i Stockholm som satte alla sociala medier lite på paus i helgen. Här är i alla fall ett urval. Hoppas du hittar något du gillar!
Svenska stylisten och bloggaren Pella Hedeby hade fått äran att styla IKEA’s utställning ”Let’s make room for life” i Milano. Fler bilder HÄR!
Och ett annat svenskt succékoncept var tydligen H&M-ägda modekedjan COS installation som fick stående ovationer för sin bubbelblåsande skulptur i Milano.
Fritz Hansen passade på att lansera årets nyheter, förutom möbler har de även utökat Objects-kollektionen och Cecilie Manz keramik Earthenware. Tjusigt.
Svenska Hästens slog också på stora trumman i år. Ingen mindre än Prins Carl Philip (och kollegan Kylberg) har fått tolka signaturmönstret rutan. Resultatet? En moderniserad blåvit variant och en monomkromt mörkbrun. Se mer HÄR!
Notiser
– Bemz och Tom Dixon har gjort ”haute couture överdrag” till IKEA’s soffor
– Pretty Pegs och Mrs Mighetto lanserar nya sänggavlar för barnrum
– Att sortera under avdelningen udda samarbeten. Smeg + Dolce Gabbana? 
– Habitat växer som Shop in shop lösning
– Och Moderådets tidigare VD Lotta Ahlvar slutar nu på HV Textil….
En Milanonyhet vi lär se mer av i magasinen detta år? Londonbaserade formgivaren Michael Anastassiades har släppt tre nya lampor i sin Mobile Chandelier series. Snyggt! Veckans mest ombloggade lägenhet då? Denna pärla på Sibyllegatan via Ekenstam. Skön söndag till er alla!
Foto: IKEA / Fritz Hansen / Hästens /  Michael Anastassiades / Ekenstam

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Hej! De sista två länkarna pekar inte rätt. Mvh Julia

 • Maria skriver:

  Snygga vaser!! 😀

 • Föll för samma Hemnet-span i förra veckan, så himla fin bostad, och trodde först i mitt stilla sinne att det var stylat inför försäljning, men fick via Instagram kontakt med ägaren som blev glad för spridningen och det visade sig att det var en kille som bla samlar på PK möbler och konstföremål.
  Tjusningen på riktigt med sociala medier.
  Kram Anette

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.