Annons

Veckans söndagssummering v 13 – 2017

April månads första söndag är kommen och det har blivit dags att knyta ihop säcken på veckan som gått med ett svep av de senaste inredningsnyheterna och snackisarna från vår bransch. Hoppas ni hittar något ni gillar!
Emma Olbers har inlett ett samarbete med anrika Palmgrens. Olbers som blev årets designer härförleden har tagit sig an uppdraget att uppdatera en svensk väskikon.
Carl Hansen & Son meddelade häromdagen att de nu tar in ett flertal nya möbler designade av ikoniska formgivare som Kaare Klint, Mogens Koch och Mogens Lassen.
Och modebolaget H&M har varit aktuella i veckan. Inte bara för börsraset efter den senaste kvartalsrapporten utan för nyheten om det nya konceptet ”Arket” som kommer inkludera såväl kläder, hälsosamma caféer som inredning. Jag ser fram emot lansering!
Notiser: 
– Hemtex nya konceptbutik har rullat ut för öppning 
– Åhléns däremot lägger ner minst 6 varuhus under 2017
– Sveriges största konstbutik öppnar ehandel 
– Och en ny inredningspodd har lanserats: Designterapin
Danska Skagerak går från klarhet till klarhet och i veckan arrangerade de ett tea party för att fira lanseringen av sin nya serie Egde som formgivits av Köpenhamnsbaserade livsstilsbutiken Stilleben. Applåd!
Joseph Dirand hyllas av inredningsbloggare och magasin för sin fantastiska stylingkänsla. Bland annat för det HÄR projektet Avenue Montaigne. Och Artilleriet har tagit in några av de signaturmöbler som han ofta använder i sin inredning. Men… alltså? Rimligheten i att en stol kostar 82 000 kr? Me not understand. Veckans mest inspirerande hem som snurrat på nätet? Inte till salu, utan ett fint hemma-hos. Kolla in Altromondo Yogas funkisvilla på Lidingö. Njut söndagen!
Foto: Palmgrens, Carl Hansen, H&M, Skagerak, Knoll, Residence

Kommentarer

 • Caroline skriver:

  1000 tack för länk Frida, kram C

 • Sara skriver:

  Hej! Lite oot men en bänkskiva i storleken som du har i köket ungerför + arbete vad tror du den skulle kosta i äkta carrara marmor Skulle du kunna ge på ett ungefär? Försöker planera hur jag ska dela min renoveringsbudget och försäljare e inte villiga att ba ge priser.

 • Älskar allt som Stilleben gör, och denna tekannan är inget undantag!
  Kram Anette

 • Karin skriver:

  Tråkigt att det går så dåligt för Åhléns! Jag tyckte deras gamla hemsida var så mycket bättre även fast de inte hade webshop. Då visade hemsidan vad man kunde förvänta sig hitta i varuhusen. Utbudet i webshopen är så smalt nu och innehåller mest märkesgrejer som de flesta varuhusen inte ens lagerför. Det mesta som finns i varuhusen säljs inte i webshopen. Vad är logiken i det?

 • Anonym skriver:

  Håller med om Åhléns hemsida. Den är katastrof. Trög att ladda och spretigt sortiment. Jag tappar tålamodet varje gång jag försöker kolla vad de har. Ett annat problem för dem på samma tema är väl att man knappt tar sig till stan längre. Handlar hellre det Åhléns har varit bra på via nätet numera typ kläder, sängkläder, barnkläder., skor, böcker…. fast då från ellos / zalando / footway / Bokus osv Deras styrka att ha allt under ett tak hjälper ju inte när man tycker det är jobbigt att gå i butik….

 • Julia skriver:

  Hej Frida! Tack för en helt fantastisk blogg, jag är så imponerad av dig att du håller en så enormt hög och jämn nivå. Så tack för inspirationen! Jag har en fråga, eller snarare ett önskeinlägg. Jag är på jakt efter tallrikar, skålar… ja en ny servis egentligen. Men jag tycker att det är jättesvårt att hitta. Nu har jag Iittala Teema men tycker att de är lite tråkiga och raka och inte speciellt sköna att värma händerna på… Har du några tips? Mvh, Julia

 • Anonym skriver:

  Tack för en fin och inspirerande blogg!
  Tycker att den stora tavlan på den sista bilden ovan är så fin, vet du vart den kommer ifrån och om den går att få tag på?
  Mvh Sara

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.