Annons

Läsarfrågan: Tips på nybörjarfärger för en fegis

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
 
Det har rasslat in mängder av mail till min nya kategori ”Läsarfrågan”. Tveka inte att höra av dig om du har ett inredningsproblem du vill ha hjälp med! Skicka text + bild till: [email protected] Den här veckan svarar jag Sarah som har fastnat i den färglösa vinkelvolten. Hoppas det kan inspirera flera!
 
Fråga: Jag har kört fast i mitt vita hem. Allt är VITT. Jag har en vit soffa, vita väggar, vitt soffbord och vita lampor. Allt flyter ihop. Hjälp! Jag vill så gärna få in lite kulör men det låser sig när jag försöker och efter någon vecka kastar jag alltid ut det jag köpt. Har du några tips på bra nybörjarfärger för fegisar? / Sarah
Foto: Jonas Bergh för Stadshem

Svar: Mitt viktigaste tips: Gå inte ut för hårt! Smygstarta med svaga toner och skruva upp dem allt eftersom du vänjer ögat. Tänk också på att fånga upp med färg på minst fem ställen och på olika höjder i rummet. Tänk fågel- fisk- och mittemellan. Jordiga toner studsar inte lika hårt som signalfärger så testa olika nyanser av beige / brunt / terracotta och grönt till att börja med. Grunda med en mönstrad matta på golvet, plocka upp den i soffkuddarna och i ett stilleben på soffbordet, led ögat vidare till en kruka/växt på fönsterbänken och en tavla på väggen så att blicken kan röra sig mellan flera ställen i rummet. Annars är risken stor att du bara ser den där enda saken som bryter det vita – och då är det ju inte konstigt om du stör dig så mycket att du kastar ut den till slut. Och glöm inte att alla rum (även vita) behöver minst en svart punkt! Lycka till!
 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
Produklänkar: Miljövänliga linnekuddar certifierade av European FLAX® från Granit / skrynklad kudde Ellos / rostrosa pläd Rum21 / kelimmatta ConfidentLiving
 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Någon som vet vart soffbordet kommer i från?

 • Hei.
  Tusen takk for et kjempe flott tips. Jeg har forstått at farger skal tas igjen, men nå fikk jeg god informasjon på hvilken måte det skal gjøres. Dette var nok vårens gode lærdom. Tusen takk igjen for informasjonen.
  Selv skal jeg flytte i slutten av året ca 15 min unna Oslo. Så jeg lurer på hvordan jeg skal tenke ang planlegging av farger i hele leiligheten. Har kjøpt inn kule teppe i tre farger, hvit, beige og brunt. Får også hvit betong lign farge på laminat kjøkkenbenk, lyse en stavs eik parkett. Jeg har litt lys grå på stoff på spise stoler. Har lyst å ta inn farger som Warm blush(gjesterom),senses og soft skin fra Jotun. Bør jeg ta inn dette i hele leiligheten?.
  Ønsker alle en flott dag.
  Med vennlig hilsen
  Anne Line

 • Madde skriver:

  Jätte inspirerande inlägg! Tack!
  Vet någon var spegeln kommer ifrån? Har länge letat efter något liknande men inte hittat..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.